Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

יש לי סאב של קנווד KFC-W3009 באוטו. אני מרוצה ממנו מבחינת צליל וזה מספיק לי בשלב זה. הבעיה איתו היא שהוא ענק. התיבה תופסת את רב נפח הבגאז' בגולף שלי.

אשמח לדעת איזה סאב יכול להחליף אותו (או בכלל להחליף תיבה וזהו.. ). אני לא מחפש להוציא הרבה כסף. ד"א אני מקשיב לכל סוגי המוסיקה ואין לי העדפה לסגנון מסויים.

תודה מראש

פורסם (נערך)

תיבה פתוחה כרגע?

מה המימדים שלה?

אתה יכול לעבור לאטומה.

נפח מומלץ של 28.5 ליטר זו תיבה לא כל כך גדולה (בערך 36 ס"מ כל צלע בתיבה ריבועית) ובניית תיבה טרפזית שתנצל את האלכסון של המושבים עשויה לנצל את נפח תא המטען בצורה טובה יותר).

נפח מינימלי עבור תיבה אטומה הוא 22.5 ליטר.

http://d2stobyut4u5rx.cloudfront.net/ImageBank/v20040216152000/Manuals/113/113W2509.PDF

(עמ' 3).

אם אתה בכל זאת רוצה להתעניין בחלופות אחרות, ציין תקציב ואיזה מגבר יהיה בשימוש.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה על המענה :)

אני לא כל כך יודע איזה סוג תיבה יש לי ומה הגודל שלה. התיבה בצורת טרפז, יש לה פתח קטן בצד והסאב עצמו יושב ממש באמצע.

אם אני מעוניין בתיבה האטומה מאחר והיא קטנה יותר, איפה אני יכול לרכוש אחת כזו ?

כמה זה אמור לעלות ?

פורסם

פתח קטן = תיבה פתוחה.

גודל - קח מטר/סרגל ותמדוד.

כל מתקין/חנות סאונד לרכב מוכרים תיבות מוכנות. בין כ-200 ל-350 ש"ח זה מחיר הגיוני לתיבה מוכנה.

אפשר אולי לקזז קצת עלויות ע"י בניה לבד ו/או בסיוע נגר, במידה ותיתן לו מידות מדויקות.

בדוק גם אולי יש משהו ביד שניה.

פורסם

אין פה ענין של עדיף. לכל תיבה יש את היתרונות וחסרונות שלה.

כאשר על קצה המזלג, אטומה עבור דיוק והענות שטוחה ופתוחה עבור הדגשת תדר מסוים.

הגדילו קנווד לעשות ופירסמו גרף היענות של הסאב בכל התיבות האפשריות, כך שניתן לראות לפחות על הנייר מה תהיה התוצאה בכל מצב.

העברת סאב זה שטויות. בסה"כ לחבר את הכבלים בין הטרמינל החיצוני לסאב ולהבריג את הסאב למקום.

אגב, מדובר בסאב עם עומק התקנה לא גדול במיוחד, כך שאפשר לחפש תיבה שטוחה יחסית (כמובן על חשבון שאר הצלעות).

פתרון יקר יותר יכול להיות תיבה מותאמת לרכב, שבה ינוצל למשל מרחב באחד הצדדים של תא המטען.

פורסם

תודה רבה על ההסברים והעזרה. אני אתחיל לחפש תיבה אטומה בנפח 22.5 ליטר. הנפח הזה כולל את הנפח שתופס הגוף של הסאב או שצריך להגדיל את הנפח בהתאם ?

תודה שוב פעם

פורסם

הסתכלתי על הקובץ שהעלאת, מופיע שם שהמימדים המומלצים הם 37.5 * 36 * 35 ס"מ^3 . זה יוצא 47 ליטר, איפה ראית שזה 22 ליטר/28 ?

תודה

פורסם

המידות שניתנות בחוברת הינן מידות חיצוניות.

בקיזוז עובי החומר המומלץ (21 מ"מ) ונפח גוף הסאב (4.077 ליטר, למרות שזה נשמע לי המון),

למידות הנ"ל נפח התיבה נטו יוצא 28.53 ליטר.

נפח של 28 ל' הוא היותר מומלץ מבין טווח הנפחים לפי דבריהם.

בכל מקרה צפה לקבל תוצאה שונה מהתיבה שיש לך כרגע, שלא בטוח תהיה לטעמך בהכרח.

אם אתה לא בונה תיבה עצמאית, אני מסופק שתמצא תיבה מוכנה מראש שהיא בול במידות. אבל יהיו כאלו בסביבה בטח, כמו 30 ל' או 25 ל' וזה יהיה בסדר.

פורסם

מצאתי חנות שמוכרת במחיר די זול, הם יכולים לייצר את התיבה לפי מידה. http://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=144

לבקש שהם יתנו לי תיבה בנפח 28 ליטר הכי שטוחה שאפשר והם יקחו בחשבון שזה כולל את נפח גוף הסאב עצמו ?

הצורה עצמה (טרפז, תיבה מרובעת..) משנה את "הצליל" שאקבל בסוף ? אם כן מה עדיף ?

זו התיבה שיש לי כיום : מה הנפח שלה בערך לפי דעתך ? 28032010497.jpg

פורסם

אין לך מטר בבית?

זה נראה כמו 40-50 ליטר אולי.

תעשה מדידות בתא מטען, לראות איזה נפח שם אתה יכול להקריב לטובת הסאב ובאיזו צורה.

לתיבה אטומה אין ממש משמעות לצורה (כן מומלץ לדפן מבפנים עם צמר סינטטי, לשמור על מרחק מינימלי בין הדופן האחורית לגב הסאב ואולי גם לתת לפחות זווית אחת בתיבה).

אם הם אכן בונים לך תיבה מאפס, תן להם את כל הנתונים הנדרשים. אחרת, אם מדובר בתיבות מוכנות בגדלים שונים, תמצא משהו קרוב מספיק.

פורסם

אני לא ממליץ על "על גלגלים".

ביצעתי מהם הזמנה לפני כשלושה שבועות, עד היום לא הגיע. לא עונים במייל גם.

אני יודע שיוסי אלפיין בונה תיבות לפי הזמנה או בהתאם לסוג הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...