Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לכוון את ה- LPF של המגבר שלי בצורה מדויקת ל- 80Hz (עבור חיבור של סאב).

(הכוונה היא שתדר ה-cutoff יהיה על 80Hz)

איך אני יכול לעשות את זה כמו שצריך ?

(יש לי אוסילוסקופ ורב מודד שיכולים לעזור בכיול...)

תודה לעוזרים.

פורסם

אתה צריך כלי מדידה של SMD שנקרא Crossover calibrator תריץ על זה חיפוש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה מדויק אבל אני חושב שזה אפשרי בעזרת רב מודד + test tune של 80 הרץ. ( תקנו אותי אם אני טועה. )

לחבר את הרב מודד ביציאה של הסאב. לנגן את הקובץ, תתחיל עם הקרוס סגור לגמרי, תתחיל להעלות אותו עד שתגיע לנקודה שהערך ברב מודד מפסיק לעלות.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל נקודת ה- cutoff היא כאשר העוצמה מגיעה למינוס 3db , כלומר חצי מהעוצמה המקסימלית.

במקרה שאני מנגן טון של 80Hz, אז אם אני אתחיל להעלות את תדר ה- cutoff עד אשר רב המודד יפסיק לעלות, אז תדר ה- cutoff שמוגדר עכשיו במגבר הוא יותר גבוה מ- 80Hz, לא ?

פורסם

בעיקרון בשנייה שהוא מפסיק להעלות אתה אמור להיות על 80.

אני מקווה שאני צודק, השיטה מבוססת על היגיון בריא. ולא יותר מזה.

פורסם

יש עוד אפשרות והיא לוודא שהשיטה של רון נכונה - תיקח מד SPL אם בנקודת חיתוך 80 הרץ (נניח שהסלופ הוא 6) אז בתדר 40 הרץ כאשר תנגן אותו הוא יהיה צריך להיות נמוך מתדר 80 בהתאם לסלופ.

בכל מקרה לשיטת מדידה מדוייקת יש מכשור ייעודי לכך היום כפי שכבר ציינתי מעלה - הנה לינק לדגם הראשון בסדרה:

http://www.amazon.com/MSD-Ignition-CC-1-Crossover-Calibrator/dp/B00802PJEM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446705499&sr=8-1&keywords=smd+cc

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניתן לכוון בדיוק את תדר ה- cutoff גם ע"י רב- מודד או סקופ בצורה מדויקת.

כוון את ה- cutoff לתדר גבוה מאוד מעל 80Hz. נגן טון של 80 הרץ וחבר את הרב- מודד להדקי הרמקול.

מדוד את המתח על הדקי הרמקול.

התחל להוריד את תדר ה- cutoff עד שהמתח על הרב- מודד ירד ל- 0.71 מערכו הקודם, כלומר: אם בפעם הראשונה מדדת לדוגמה 5V הרי שאתה צריך להפסיק את שינוי ה- cutoff כשהמתח על הרב- מודד יגיע ל- 3.55V.

פורסם

hawk, תודה על התשובה.

תוכל להסביר איך הגעת למספר 0.71 ?

אצלי במגבר השיפועים האפשריים הם 12 או 24 db\Oct (מסנן מסדר שני או סדר רביעי), מה אמור להיות החישוב במקרה הזה ?

פורסם

כאשר השיפוע הוא 6dB/oct, הנחות בתדר ה- cutoff הוא 3dB. בהתחשב שההספק שווה למתח בריבוע חלקי ההתנגדות הרי שהיחס בין המתחים הוא 0.71. כיוון שרב- מודד מודד אך ורק מתח אתה צריך להבחין בירידה של 0.71 מהערך הקודם כפי שהסברתי למעלה.

לא מומלץ להשתמש בחיתוך של 12dB/oct כיוון שאז עשויה להתרחש הפיכת פאזה שתחייב הפיכת החיבורים של הרמקול לכן אחשב יותר מאוחר את היחס בין המתחים עבור מסנן מסדר רביעי.

פורסם

אם אתה משתמש בחיתוך של 24dB/oct הפסק את שינוי תדר ה- cutoff עד שהמתח על הרב- מודד ירד ל- 0.25 מערכו הקודם, כלומר: אם בפעם הראשונה מדדת לדוגמה 5V הרי שאתה צריך להפסיק את שינוי ה- cutoff כשהמתח על הרב- מודד יגיע ל- 1.25V.

פורסם

יפה - אתה בעצם מראה איך ניחות המתח של האות מתבטא בהנחתה לפי מתלול - זה דבר שמעולם לא בדקתי או ניסיתי לברר\ללמוד

מה באמת הנוסחא לחישוב הניחות והסלופ?

Pioneer TS-X150

פורסם

קשה קצת להסביר בכמה מילים את הנוסחה

לחישוב הנחות והשפוע, אבל בדיוק כמו שהשיפוע מוכפל בסדר הפילטר גם הנחות בנקודת ה- cutoff מוכפל בסדר הפילטר לכן אם לפילטר מסדר ראשון נחות של 3dB בנקודת ה- cutoff הרי שלפילטר מסדר שלישי נחות של 9dB בנקודת ה- cutoff וכך הלאה.

כדי להמיר את הנחות מהספק למתח צריך לזכור:

1. הנחות מבוטא ב- dB ומכאן שגם ההספק מבוטא ב- dB.

2. ההספק שווה למתח בריבוע חלקי ההתנגדות.

ולכן כדי לחשב את היחסים בין המתחים צריך לבצע את החישוב הבא:

א. חשב את הגודל: (20/נחות רצוי)- = a. (סימן המינוס הכרחי כיוון שמדובר בנחות)

ב. גודל ירידת המתח שווה ל- 10 בחזקת a.

מצורפת גם מצגת מפורטת לאלה הרוצים להעמיק בהבנת גודל הנחות והשפוע.

דיאגרמות בודה.pdf

פורסם

תודה רבה על המידע! עוד שרשור גזור ושמור.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...