Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי דייהטסו סיריון 2008, שיש בו שטיח שמורכב כמקשה אחת מקצה לקצה, מתחת לכיסאות.

השבוע הושאר בטעות בקבוק מים על רצפת הרכב עם פקק לא סגור עד הסוף, למשך יום שלם, וככה לאט לאט רוקן את תכולתו באיזור הנחת הרגליים של המושבים האחוריים.

בהתחלה חשבתי שנרטב רק השטיחון, אז ייבשתי והחזרתי אותו פנימה. אחרי יום יומיים נשאר ריח רטיבות חזק, אז הרמתי את השטיחון וגיליתי שהשטיח המובנה של הרכב רטוב.

כשלוחצים עליו עם היד הוא שוקע לתוך שלולית מים שכנראה הצטברה בשקע שיש בפח הרכב באותו אזור.

אני מאוד רוצה להימנע מעבודה רבה ומפרכת של פירוק פלסטיקים, גומיות וכיסאות (קדמיים + אחוריים, כי כמו שכתבתי השטיח הוא מקצה לקצה) => פירוק השטיח => סחיטה וייבוש המים => הרכבת שטיח => הרכבת כל הנ"ל.

(ויש מצב אפילו שאצטרך להרכיב הכל חוץ מהשטיח, ולנסוע כמה ימים בלעדיו כדי לייבש אותו לחלוטין באוויר הפתוח, ואז שוב לפרק הכל => להרכיב את השטיח => להרכיב הכל)

אשמח לשמוע על דרכים אחרות לייבש את המים הצבורים האלה, כנראה שלולית של ליטר בעומק סנטימטרים ספורים.

אולי שואבים מיוחדים או הפצת חום בעוצמה גבוהה?

תודה מראש,

מאיר

פורסם

ללחוץ עליו עם מגבת ולסחוט אותה עד שאי אפשר להוציא עוד מים

לאחר מכן לייבש עם פן של שיער

לאחר מכן להשאיר את הרכב עם החלון מעט פתוח במשך שבוע עד שהשאריות מים יתעדו

פורסם

לשים כמה עיתונים ועליהם משהו כבד. להחליף אותם שיהיו לחים. לא לשים את שטיחי הגומי שמונעים מהמים להתאדות. לדעתי כמה ימים בשמש שיש עכשיו ועם העיתונים זה יתייבש בלי בעיה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אצלי המים של המזגן נזלו בצד הנוסע וגם אצלי השטיח היה ספוג מים. מנסיון שלי אני כן ממליץ לך לפרק בזהירות את הפלסטיק של המפתן של הדלת (הוא יוצא בקליק וחוזר בקליק) ולדחוף סמרטוט בין הרצפה - הפח עצמו - לבין הריפוד (השטיח המובנה עם שכבת יוטה כזו מתחתיו). כל יום תחליף את הסמרטוט עד שתרגיש במגע שהכל יבש. אני גם ייבשתי עם פן בנוסף.

פורסם

אם שבוע הבא יהיה חם כמו השבוע הקודם אתה מסודר. תשאיר חלונות מעט פתוחים ואת הרכב בחוץ. לדעתי תוך יומיים זה כבר יתייבש.

פורסם

שלום

קרתה לי את אותה בעיה לפני חודש.

קח ערמות של עיתונים ותדרוך עם הרגליים עד שיספג הכל . רק לבסוף תפתח בעדינות את הפלסטיק במפתן של הדלת, תרים בעדינות את השטיח , תכניס את היד ותבדוק אם עדיין רטוב תמשיך לספוג ואם רק לח ותיצור בטן כדי שיכנס אוויר כדי שייבש את האזור.

מקווה שעזרתי

פורסם

תגיד תודה שלא נישפך לך חלב . היה לי אוטו שגם אחרי 10 שטיפות ו100 עצי ריח יומים דלתות פתוחות ,לא הוציא את הריח של נבלה באוטו.

האוטו נימכר ככה אחרי שגמרתי בקבוק של ספרי ריח לפני המכירה

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות המעשיות!

הרכב חונה עם חלונות פתוחים כבר כמה ימים, לצערי זה עוזר רק חלקית עם ריח הרטיבות.

אנסה קודם ספיגה בעזרת עיתונים והמתנה של יום יומיים, בלי לפרק כלום.

את שטיחון הגומי הוצאתי רק אתמול, כשהבנתי שקיימים מים מתחת ריפוד הרצפה. נקווה שזה יזרז את ייבוש האזור.

shai0705 - הצעת אבקת סודה נגד הריח בלבד? כי ממה שידוע לי (כולל אחרי קצת שיטוט בגוגל) היא לא סופחת נוזלים. תקן אותי אם אני טועה.

Adamm - גם חבר יעץ לי לנסות שואב של שטיפת רכב, אלך על זה אם העיתונים לא יעזרו.

שוב תודה לכולם, אעדכן לפי הצורך.

שבוע טוב!

פורסם

רוב העצות שנתנו לך טובות. גם אני חוויתי חוייה זהה לפני מספר שנים עכב חדירת מים גשמים משלולית עמוקה.

אני מניח שהוצאת כבר את שטיחוני הרגליים האחוריים מחוץ לרכב וספגת את מה שיכולת מהשטיח. הבעיה היא שהמשטח מתחת לשטיח לעיתים לא ישר וישנם גם שקעים, כך בכל אופן זה היה אצלי.

בשלב הזה לקחתי מזרק עם מחט עבה ובכל מקום שהרגשתי שקע החדרתי את המחט דרך השטיח וכך לאט לאט שאבת עוד כמה עשרות מיליליטר מים.

ייבוש סופי עשיתי עם 2 מייבשי שיער במקביל שעבדו כשעתיים והעברתי ממקום למקום כל הזמן.

אגב קצת מרכך כביסה מרוח בסוף על השטיח עוזר מאוד לנטרל שאריות ריח.

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

פרק את הריפוד חלקית מרצפת הרכב עד כמה שאתה יכול..נגב את המים שיש על הרצפה ותחמם את הריפוד הרטוב עם נורת חימום של צבעיים עד ליבוש מלא.

את תצפה להפתר מהריח של העובש

• תוכן חדש...