Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקמת רעש

ModChiP
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שעובד בגינה שלו בבית(מרתך ומשחיז) כמובן רק חובבני

הוא עובד בשעות האור נגיד מאזור 10 בבוקר עד שמחשיך.

הוא רוצה לדעת באיזה שעות מותר לו להקים רעש

לפי החוק הבנתי שאזור להרעיש משעות שמונה בערב עד 7 בבוקר שלמחרת.

כל עוד שזה לא נופל על רעש בלתי סביר שלא בדיוק הבנתי מה זה כולל.

אשמח להסבר כולל.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

פעם היה אסור בצהרים והיום ביטלו את האיסור הזה לצערי,

מותר לו עד 2000 בערב ובכל יום למעט שבת,

תוכל לקרא באתר כל זכות

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%A8%D7%A2%D7%A9_%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

וגם להתעניין בעיריה המקומית.

פורסם

זה בדיוק האתר שהסתכלתי בו, האם רעש של דיסק נחשב רעש בלתי סביר?

פורסם

התשובה הפורמאלית היא שרעש בלתי סביר נמדד בדציבלים זה לא משנה אם המקור שלו הוא דיסק או משהו אחר.

התשובה בתכל'ס - ברור שזה רעש בלתי סביר והוא גם יודע את זה. אף שכן ביישוב לא יקבל מצב שבגינה לידו מעבר לגדר עובד כל יום בנאדם עם דיסק. זאת הסיבה שמוזיקאים שהם פרפורמרים שמתפרנסים מזה, וחייבים להתאמן כל יום, מקימים חדרים אקוסטים בהוצאה גדולה. לפעמים כמה מתופפים חושבים שהם יצפצפו על השכנים בגלל זה כבר פעמיים ניסו להחמיר את החקיקה בצורה משמעותית (פעם קודמת גלעד ארדן ב07 אאל"ט).

לחבר שלך יש תחביב מעניין אבל לצערו הוא מפיק רעש שלא מתאים לסביבת מגורים והוא יצטרך למצוא פתרון. אם ממש בא לו ללכת ראש בראש עם כולם אז הוא יכול לחכות שהשכנים יתלוננו עליו ויפעלו נגדו, אבל כשזה יגיע לבית משפט, השופטת תחשוב בדיוק שניה איך זה לחיות עם שכן שעובד עם משחזת זוית בגינה שעות כל יום, ומה לדעתך היא תחליט?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

נו ומה עושים?

זה לא שהבחור מרוויח כסף מזה, זה סתם תחביב.

פורסם

זה לא משנה אם הוא מרוויח מזה כסף או לא, הרעש הוא אותו רעש והוא נכלל בקלות בתחום ה"שיפוצים" כמו שיוסי צירף בקישור מעלה.

תאורטית, הוא יכול לשבת כל יום עד 8 בערב ולהשחיז כראות עיניו, אך מנגד הוא גם יאסוף לעצמו כמה שכנים זועמים.

הוא צריך למצוא לעצמו פתרון שמצד אחד יאפשר לו להמשיך בתחביב (תחביב מ-10 בבוקר עד 8 בערב? גם אני רוצה) ומצד שני יפחית למינימום את רמת ההפרעה.

מה עם לפנות חדר בתוך הבית שישמש כחדר ייעודי לתחביב? יש לו אפשרות?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני לא חושב שזה כזה רעיון נהדר להשחיז ולרתך בתוך חדר סגור.

מבחינת החבר אם החוק מכסה אותו אז זה בסדר.

אי אפשר להיות נחמדים עם כולם.

פורסם

בוא נהיה כנים לרגע- פתחת פה שרשור לא כדי לברר מה השעות שמותר להקים רעש כי את זה יכולת לבדוק בחצי דקה עם גוגל (ואכן בדקת לדברייך).

רצית לשאול אם הרעש שחבר שלך יוצר נחשב לסביר בעיני הסביבה.

לא, זה רעש לא סביר בכלל בשכונת מגורים, זה רעש סביר באיזור תעשיה.

חבר שלך יכול להמשיך לייצר את הרעש הבלתי סביר הזה עד שמישהו יגרור אותו לבית משפט והוא כנראה יאכל קנס כספי לא קטן על כך.

לחילופין הוא יכול להמשיך עם הרעש ואז להתחיל לתהות למה שורטים ומפנצ'רים לו את הרכב ומשחיטים את רכושו (כי הרי ברור לך שבאיזשהו שלב זה יקרה ובמידה מסויימת של צדק).

נכון, אי אפשר לרצות את כולם, רק שיכין את עצמו לכך שבמוקדם או במאוחר- השכנים שלו ידאגו שגם הוא יהיה פחות מרוצה.

חבר שלך כרגע משתין נגד כיוון הרוח ושלא יתפלא אם עוד מעט יתחיל להרטב בעצמו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בדקתי, אבל זה לא היה ממש ברור,

בגלל זה החלטתי לשאול פה.

יש פה מצב שאי אפשר לרצות את כולם, מצד אחד אי אפשר להשתיק דיסק ומצד שני אי אפשר להשאיר את כולם שמחים ומאושרים.

גם אם הבחור יתחיל לחתוך עם מסור ידני עדיין יש את רעש הדפיקות שאותו אי אפשר למנוע.

חוץ מלהסתחבק עם השכנים ולקוות שהם לא יתלוננו עליו ולא ישרטו לו את האוטו.

למרות שלפי החוק הבחור צודק.

מה שמעניין אותי זה מה נחשב רעש לא סביר, לפי מה שהבנתי זה מעל 60 דציבלים. אם אני מרים מעט את הקול אני כבר עובר את ה60.

פורסם

שוב, החוק לא לצידו של חבר שלך כי הרעש שאתה מדבר אינו סביר בעליל, בטח לא ברמה יומיומית.

זה לא מעניין אף אחד שזה התחביב שלו, אף אחד לא אמור לסבול בגלל שזה מה שהוא אוהב לעשות.

פורסם

שוב פעם, מה ההגדרה לרעש בלתי סביר?

כי לשון החוק לא ממש ברורה.

ומעניין שאתה כזה בטוח שזה מפריע לכולם, אולי השכנים נמצאים רחוק ולא שומעים את הרעש?

פורסם (נערך)

אין הגדרה מדוייקת יותר מדציבלים.

ולפי הבנתי - רעש בלתי סביר הוא רעש שמפריע לשכנים. היו לבחור תלונות מהשכנים ?

אם אין הגדרה מדוויקת בחוק זה נשאר לפרשנות בית המשפט אם המקרה מגיע לפתחו.

הבחור יכול לדבר עם השכנים ולנסות להגיע לפיתרון בהבנה יחד איתם.

ולגבי ריתוך בחדר סגור, אני בטוח שיש פתרונות . אני לא מכיר את הסכנות בריתוך, אני לא חושב שיש בעייה בהשחזה, אם כן אפשר לשים מסכה על הפנים בזמן העבודה, ואפשר כמובן ליצור איורור בחדר חלון עם וונטה חזקה שפונה לכיוון שאין בו שכנים, או מותקן בתקרה ..

והכי חשוב בכל מקרה, שיגן על האזניים שלו גם אם זה בחצר הפתוחה. יש לי קרוב משפחה שנעשה חירש כמעט לגמרי מעבודה עם דיסק כרתך. זה מרמז משהו על רעש בלתי סביר ;-)

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

ומעניין שאתה כזה בטוח שזה מפריע לכולם, אולי השכנים נמצאים רחוק ולא שומעים את הרעש?

מת על מתחכמים כמוך!

תגיד, אם השכנים היו מרוחקים במידה שלא שומעים את הרעש המטריד, עדיין היית צריך לפתוח את השרשור הזה?

אתה פתחת שרשור עם תשובה ידועה מראש ורצון עז שבאורח פלא תקבל כאן את התשובה "ריתוכים והשחזות זה סבבה ולא מפריע בכלל!".

בוא תשאל את עצמך שאלה פשוטה- היית רוצה להיון שכן של אחד שכל היום מרתך ומשחיז בחצר ביתו?

פורסם

קודם כל כל אחד פה נזכר בשכן המציק שלו וזה עושה לו רע, אז בואו נרגע.

הבחור לא עובד כל יום כל היום, פשוט מדובר על מקרה שבו כולם רוצים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור, זה בלתי אפשרי.

להגיד לו אל תעבוד זה לא אפשרי, ולהגיד לו תעבוד כל היום זה לא מתאים גם.

מדובר על בחור שעובד בסופי השבוע ובימי החופש.

וגם כשהוא עובד הוא לא משחיז כל היום, אלא עבודת מסגרות רגילה שכוללת בין היתר השחזה.

צריך להגיע לעמק השווה בסך הכול.

אני לא הייתי מוכן לשכן שיעבוד כל יום כל היום בהשחזות, אבל בחור שיעבוד רק בימי החופש ואולי בסופי היום זה לא כזה גרוע ואי אפשר לרצות את כולם.

פורסם

אתה והוא יכולים לשכנע אחד את השני ביחד וכל אחד בנפרד. שיעבור על החוק ואז יספר לשופטת שאי אפשר להיות יותר צדיקים מהאפיפיור. יש אנשים שהתחביב שלהם יקר לכיס, יש אנשים שהתחביב שלהם דורש לקום בחמש בבוקר, ויש אנשים שהתחביב שלהם מרעיש. המשותף לכולם - זאת אף פעם לא הבעיה של אף אחד אחר חוץ מהם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...