Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוד P0171 למאזדה 323 שנת 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב,

ברשותי מאזדה 323 שנת 2003. לפני חצי שנה בערך נדלקה לי נורית המנוע. חיברתי OBD II וקראתי שקוד התקלה היה P0171 (אני מדבר על סמך זיכרון כי אבד לי הדף שבו רשמתי את הקוד וכרגע הנורית לא דולקת, אך אני משוכנע שזה הקוד כי תיאורו תואם את התיאור שקראתי בזמנו על Lean Air/Fuel Ratio Bank 1 ). בזמן התנעה (בדקות הראשונות כשהמנוע קר) או בנסיעה לא מרגישים שום בעיה. הבעיה באה לידי ביטוי לעיתים בקפיצות סלד (לא גבוהות, אך רואים שהמחוג רוקד מעלה ומטה ומרגישים זאת ברעידות ברכב) כשאני במצב ניוטרל (אם לאחר כמה דקות מאז ההתנעה או לאחר זמן כלשהו שהרכב נסע) או בדרייב בזמן שהרכב עומד ברמזור. מעט לאחר שהתחילה הבעיה החלפתי את מסנן האויר הישן ושמתי נוזל ניקוי k44 במיכל הדלק. ניסיתי למצוא חור בצינור היניקה, אך לא מצאתי זרימת אויר שם. הפלאגים נמצאו תקינים.

הנורה היתה נדלקת עם הודעה זו תקופה מסויימת והייתי מכבה אותה בעזרת המכשיר (ניסיתי גם ע"י ניתוק המצבר פעם אחת) לאחר שוידאתי שמתקבל אותו קוד. כך אני ממשיך כבר חצי שנה בערך. בחלק מתקופה זו הרגשתי כמה פעמים שצריכת הדלק גדלה, אך עכשיו היא דווקא טובה והנורה לא דולקת (נכבתה מעצמה), כך שלדעתי אין זו בעייה של קומפרסיה. ייתכן והצריכה קשורה לאיכות דלק לא טובה. הסממן היחיד שיש לי כרגע זה לפעמים קפיצות קטנות בסלד במצב שאני בניוטרל או בזמן שהרכב בעצירה ברמזור בדרייב. בכל התקופה הזו פעמיים קרה לי שהרכב גמגם וכבה ברמזור, אך אני מייחס זאת לכך שלפני חמישה חודשים (לאחר שהתחילה התופעה) מוסכניק סובב לי מעט את הבורג המחובר למנגנון (מסומן בתמונה) Mazda323.jpg וטען שזה ישפר לי את צריכת הדלק. לפי הבנתי (מתוך קריאת הספר של יוסף ברגיג – המנוע המודרני) המנגנון מכוונן את יחס כניסת האויר והדלק כשהסלד על מינימום וכנראה שהעלה את יחס האויר כלפי הדלק.

איך ניתן לבדוק אם חיישן MAF תקין ?

למישהו יש רעיון איך לזהות את המקור לבעיה ?

האם יש מקום שיכול לבצע לי דיאגנוסטיקה מדוייקת של הבעיה (100% זיהוי הבעיה בלי החלפת חלקים מיותרים) במחיר הוגן אפילו שכרגע הנורית לא דולקת ?

Mazda323.jpg

עריכה אחרונה על ידי caeyal
  • תוכן חדש...