Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דיודות לא בודקים במצב של רציפות מכיוון שהזמזם לא יעבוד בשני הכיוונים (נתק).

בדוק את הדיודות במצב של בדיקת דיודות במכשיר המדידה. דיודה תקינה מוליכה כאשר החוט האדום מחובר לאנודה של הדיודה (+) והחוט השחור לקטודה (מינוס). כאשר הופכים את הפרובים היא צריכה לא להוליך. במצב בדיקת דיודות אתה אמור לראות בתצוגה של המודד את מפל המתח על הדיודה שהוא בין 0.5-0.6 וולט.

מתאם לבדיקת מיל&#1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

דוגמא

34xry43.jpg

אז בעצם במצב בו הפלוס בתמונה שכרגע נמצא למעלה ייתן לי קריאה אז הדיודה תקינה וברגע שאני יחליף בין הפלוס למינוס לא אמורה להיות קריאה ברב מודד, לפי הבדיקה הזאת נראה ש 4 מהדיודות פרוצות בהנחה שעשיתי נכון

פורסם (נערך)

כן. שים לב ! יש לך 3 דיודות 'חיוביות' ושלוש דיודות 'שליליות'. המבנה החיצוני שלהם זהה רק הפלוס והמינוס מתחלפים במיקום שלהם בדיודה.

לפעמים הדיודות 'החיוביות' צבועות בשחור או באדום.

ראה דוגמא:

untitled.JPG

פורסם

מרק, בתרשים שראיתי פעם לאלטרנטור ברכב שלי, שמתי לב שבתרשים 3 דיודות רגילות ו3 הם דיודת זנר.

במידה וזה נכון (לא יודע אם המקור עד כדי כך מהימן), מה ההגיון ומה משיגים מדבר כזה?

(אני יודע את תפקיד המיישר התלת פאזי ואת כל הידע התיאורתי).

פורסם (נערך)

אכן באלטרנטורים מסויימים דיודות היישור הם מסוג דיודות זנר למתח של 19/20/22 וולט. הסיבה לשימוש בדיודת זנר היא הגבלת המתח במקרה של תקלה כגון ניתוק של אחד הכבלים מהמצבר בזמן עבודת המנוע דבר שעלול להיות הרסני לאלטרנטור ולמערכות החשמל ברכב מכיוון שהמתח עלול לקפוץ למתח גבוה מאוד לכן הדיודות מגבילות את המתח ל-18 וולט או 20 וולט תלוי בסוג דיודת הזנר ובתיכנון האלטרנטור.

במילים אחרות המיישר בנוי מדיודות זנר ולא דיודות יישור רגילות.

פורסם (נערך)

צירפתי תרשים הכי קרוב לאלטרנטור שיש לי.

אתה יודע אולי להסביר לי, איך פועל בדיוק המייצב?

אני מאמין שאם אני אדע במדיוק את אופן הפעולה שלו אולי אני אוכל להאריך לו חיים.

(מה נעשה אני מפונק ונוסע עם מזגן תמיד, ובלילה בשילוב עם אורות, אני מגיע לתפוקה מקסימאלית של האלטרנטור (אם אני נוסע בעיר אז האורות נחלשים במעט בעצירות).

אולי פעם למדתי את הרעיון, אבל אני מעדיף מידע מדוייק יותר מבעל ניסיון, ככה שאני אדע לשמור על המכלול כמה שאפשר.

תודה.

uploadfromtaptalk1443781072716.jpg

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

הסיבה שאצלך ברכב עוצמת התאורה יורדת כאשר אתה עומד ברמזור היא בגלל ירידת סל"ד המנוע לכן גם מתח המוצא יורד מה שמשפיע על עוצמת התאורה.

לא בכול רכב הדבר מורגש אבל הייתי בודק את המצבר ואת המתח על קטבי המנורות ושולל אפשרות של מפל מתח גבוה על הכבלים ובית המנורה.

האם סל"ד הסרק אצלך תקין ומתאים לנתוני הייצרן ?

פורסם (נערך)

הכל תקין, מצבר חדש (התופעה באה רק בנסיעה ארוכה בתנאים עירוניים), וגם עליו אני שומר כמה שאפשר, לפני הבית יש לי כמה קטעים בינעירוניים, אני מכבה מזגן בקטעים האלה כדי לא להגיע לפריקה גבוהה במצבר. (בהנחה שנסעתי לפני זה הרבה בעיר עם מזגן\ מזגן+אורות).

מפל מתח על הכבל של האלטרנטור אני בודק תקופתית.

כרגע אם אני עומד בחניה למשל, אני מכבה את הפנסים הראשיים בכל הזדמנות, כי על מזגן אני לא מתפשר (אם יש לי רצף של רמזורים מעצבנים אז אני מכבה מזגן).

השאלה אם עדיף להשאיר עומס מלא גם כשיוצא שאני עומד בערך 5-10 דקות או להמשיך ולהפחית עומס?

אכפת לי רק מהיבט הבלאי וכיצד לגרום לבלאי נמוך ביותר. (התפיסה שלי בנושא כרגע היא לא על ידע מעמיק על האלטרנטור הספציפי וזה מה שאני רוצה לדעת.)

תודה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...