Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טכניקת פניה נכונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שלום,

שבתי להעזר בכם. אתמול הייתה הנסיעה הרצינית הראשונה שלי על אופנוע (ת"א-ראש פינה ובחזרה), אחרי כמה ימים של שיטוטים בעיר, לעבודה וחזרה וכו'.

אגב, הרצה זו פשוט מתת-אל לרוכבים חדשים...

בכל מקרה, אני הייתי מעוניין לקבל כמה עצות לגבי טכניקות פניה נכונות.

אני לא הולך להשחיז כלום בקרוב (חוץ מאשר את כרטיס האשראי שלי - עסק יקר, אופנוע..), ואפילו אני הולך לאופנוען מאומן (א' + ב' - רכשתי עם הנבלה). פשוט אם אפשר לקבל איזו הרגשה ליסודות מההתחלה, אני אשמח.

יש לי נסיון בנהיגה ספורטיבית במכוניות (גם קורסים), אני מניח שהעקרונות (העברות משקל, בלימות דגרסיביות, וכו') תקפים?

כאמור, אין לי שום עניין לנסות את זה בסדום-ערד וגם לא בירידות לאיילון - אני פשוט רוצה לדעת את העקרונות, וליישמם ברכיבה רגועה ויומיומית.

תודה :-)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

היי ומה שלומך?

אני מציע לך כשלב ראשוני ביותר למצוא מגרש חנייה ריק ולתרגל היגוי הפוך לרמת אינסטינקט,כמו כן לבצע תרגולי בלימה(קדמי לבד ומשולב).

אני משער ששאר החברים יוסיפו.

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אם אתה עדיין לפני הקורסים, הייתי ממליץ לך על תרגול של תפעול האופנוע (העברת הילוכים חלקה, התרגלות לידיות ורגליות וכו') ובנוסף אולי כמה אימונים במגרש, ולחכות עד הקורס כדי לרכוש הרגלים נכונים, במקום לחכות עד הקורס שיתקן לך הרגלים גרועים שצברת.

לגבי טיפים לפניה - לפני הקורס - המבט זה הטיפ הכי טוב שאפשר לתת. תמיד להסתכל לאן שאתה רוכב, ולא מטר לפני הגלגל הקדמי.

נו באמת!

פורסם

אם אתה רוצה לקרוא על זה -

גליונות מוטו / מספר עמוד

148 - 64

147 - 64

146 - 64

143 - 32

142 - 36

115 - 36

03-6393388 - אתה יכול להזמין צילום של העמודים הרלוונטים בעלות של 10 ש"ח לעמוד (יכולים לעשות לך הנחה על הכמות שתבקש..) תבקש את סיסי.

אם אתה רוצה ללמוד את זה -

חכה לקורס.

תתחיל ליישם אחר כך..

המהירות מהשטן ואנחנו חברים טובים

©

למכירה MV-AUGUSTA F4S , שנת 2002 .

©

פורסם

אני ממליץ בחום על הספר של סטפן מאחד על אחד.

ספר לא ארוך שנותן את תמצית הרכיבה הנכונה הבסיסית וייתן לך כלים להשריש הרגלים נכונים.

לפני כ4 חודשים כשהפנו אותי לסטפן הוא סרב לקחת תמורה אבל בכל מקרה הספר שווה את המחיר שלו (כמה עשרות בודדות אם אני לא טועה) .

אבל כמו שסטפן בעצמו אמר לי "הספר יכול לתת לך הרגלים נכונים אבל הוא לא תחליף לקורס"

מדי פעם שיש לי איזו התלבטות אני עושה משהו נכון אני פותח שוב את הספר ומסתכל לרוב זה נותן את התשובות (שוב זה לא תחליף ללמוד מעשית על האופנוע אבל זה מצוין כהתחלה)

לפני כמה שבועות שמתי את הספר איפשהו שאני לא אאבד וכמו אידיוט מושלם אני לא זוכר איפה הוא

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

הזכרת בלימה דגרסיבית ואני חייב להתייחס לכך.

באופנוע לא מבצעים בלימה דגרסיבית. רוב רובה של הבלימה מתבצע ע"י הברקס הקדמי, וכיוון שאופנוע בנוי מאוד שונה ממכונית (מהלך מתלים גדול ביחס לבסיס הגלגלים), אחרי תחילת הבלימה לוקח פרק זמן מסויים עד שמשקל עובר לפרונט ורק אז מתגברת האחיזה ואפשר לבלום בחוזקה. בלימה דגרסיבית באופנוע תסתיים מיד בנעילת גלגל(ים) ונפילה.

היה פה על כך דיון מעניין לפני כמה חודשים, בצע חיפוש (השוואת יכולות בלימה של אופנועים אל מול מכוניות).

יום נעים !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

באופנוע לא מבצעים בלימה דגרסיבית. רוב רובה של הבלימה מתבצע ע"י הברקס הקדמי, וכיוון שאופנוע בנוי מאוד שונה ממכונית (מהלך מתלים גדול ביחס לבסיס הגלגלים), אחרי תחילת הבלימה לוקח פרק זמן מסויים עד שמשקל עובר לפרונט ורק אז מתגברת האחיזה ואפשר לבלום בחוזקה. בלימה דגרסיבית באופנוע תסתיים מיד בנעילת גלגל(ים) ונפילה.

היה פה על כך דיון מעניין לפני כמה חודשים, בצע חיפוש (השוואת יכולות בלימה של אופנועים אל מול מכוניות).

יום נעים !

איי איי... חבל שעברתי את זה על בשרי היום... כמה טיפש אני יכול להיות.

כך אמר שדרן החדשות...

"שלושה נערים נעצרו בגין סחר בסמים, שלושתם משכונת התקווה" :-o

פיגו ג'ט פורס למכירה, פרטים כאן...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=75833

פורסם

יום נעים !

גם במכונית אתה לא בועט את דוושת הבלם לרצפה, אבל עושה את זה בהחלטיות.

האם משתמשים בבלימה ככלי להעברת משקל לצורך אחיזה מוגברת של החלק הקדמי?

בכל מקרה, הנקודה שלך מצויינת, תודה :)

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

בדיוק כך!

קודם העברת משקל ואז הגברת עוצמה.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

1) במכוניות כן בועטים את דוושת הבלם לרצפה. תלוי גם כמובן מה אתה מנסה להשיג, והאם יש לך ABS או לא. אבל עצם ה"בעיטה" מפחיתה כמה וכמה מטרים ממרחק הבלימה שלך, ואלו כמה מטרים שיכולים להתברר כקריטיים. אתה מוזמן למדוד זאת במגרש סגור ולראות אם צדקתי...

באופנוע אכן משתמשים בבלימה להעברת משקל.

שמחתי לעזור :-)

פורסם
1) במכוניות כן בועטים את דוושת הבלם לרצפה. תלוי גם כמובן מה אתה מנסה להשיג, והאם יש לך ABS או לא. אבל עצם ה"בעיטה" מפחיתה כמה וכמה מטרים ממרחק הבלימה שלך, ואלו כמה מטרים שיכולים להתברר כקריטיים. אתה מוזמן למדוד זאת במגרש סגור ולראות אם צדקתי...

באופנוע אכן משתמשים בבלימה להעברת משקל.

שמחתי לעזור :-)

תיאורטית, אני לא רואה שום הבדל בין מכונית לאופנוע. בשניהם העברות המשקל מושהות, אם כי באופנוע הרבה יותר (בגלל אותו מהלך מתלה) ומשמעותית יותר (בגלל בסיס הגלגלים הקצר). פיזיקלית, זה אותו דבר. אם תתלהב יותר מדי מדוושת הבלם במכונית, אתה גם תנעל גלגלים. גם שם, רק בתום העברת המשקל (שבאמת קורית מיד) אפשר לבלום במקסימום.

אלא אם כמובן אני טועה (ולא התחלתי את השרשור הזה כי חשבתי שאני יודע על מה אני מדבר, אז תקנו אותי בבקשה ;) ).

פורסם

ושוב אני אומר, מה מטרת הבלימה שלך ? (אנחנו מדברים כעת על מכוניות, כן ?)

אם בלימת חירום, בעיטה מיידית לברקס (ואני מתכוון בעיטה - פיצוץ), ועכשיו פיצול:

אם יש ABS, ממשיכים למעוך את הברקס.

אם אין ABS, אם אפשרי משחררים מעט ומשחקים על נקודת ה"נעילה-לא נעילה", אם אי אפשר ממשיכים בלחיצה מקסימלית. הכל עניין של תירגול.

ההבדל בין מכונית לאופנוע, הוא ביציבות.

למכונית אין בעיה עקרונית לנוע עם גלגלים נעולים, היא לא תתהפך קדימה, תיפול הצידה וכו' אופנוע כן !

ולכן, בין היתר, קשה יותר לרכב על אופנוע מאשר לנהוג על מכונית. פשוט מאוד - באופנוע יש פחות מקום לטעויות וחוסר ידיעה.

הפיזיקה זהה, הכלים שונים מאוד.

פורסם

לא בלימת חירום (אלא אם משהו went seriously wrong ;) ), אלא פשוט בלימה מקסימלית לפני פניה בנהיגת מסלול\נהיגה ספורטיבית.

האם הכוונה שלך היא, שאם יש ABS למכונית אפשר לבלום במקסימום בלי להתחשב בהעברת משקל?

פורסם
לא בלימת חירום (אלא אם משהו went seriously wrong ;) ), אלא פשוט בלימה מקסימלית לפני פניה בנהיגת מסלול\נהיגה ספורטיבית.

האם הכוונה שלך היא, שאם יש ABS למכונית אפשר לבלום במקסימום בלי להתחשב בהעברת משקל?

בלימת חירום ובלימה תוך כדי נהיגה על מסלול הן שתי דברים שונים לגמרי.

על מסלול הכל צפוי מראש, אתה מסתכל ויודע לאן אתה נוסע ולאיזו פניה אתה נכנס. לכן אתה בולם בנקודה בה אתה מוצא לנכון, בהתאם למהירות ושאר המשתנים שידועים לך. על כביש ציבורי לא מובטח לך דבר, עלול להיות משהו על הכביש, ועלול מבחינתך גם להיגמר הכביש בתהום אחרי הפניה הבאה. לכן רכיבה\נהיגה ספורטיבית על כביש ציבורי היא יותר מסוכנת מאשר על מסלול, שהוא סביבה סטרילית, ואתה צריך להיות עוד יותר דרוך ומוכן לכל שינוי בדרך.

בלימת חירום במקרה כזה תהיה כמו שהזכרתי בהודעתי הקודמת (עם הבדל כמובן בין אופנוע למכונית).

גם מערכות ABS מתחלקות לכמה סוגים, אבל תיאורטית, בזכות אופן פעולת המערכת לא יקרה מצב של נעילת גלגלים מתמשכת, ולכן אתה יכול לבלום בלימה מקסימלית מהשניה הראשונה (באם יש בכך צורך כמובן).

פורסם

אני חייב להוסיף על דבריו של גרשון ולתקן...

במכונית העברת המשקל מתבצעת מיידית עם התחלת הבלימה. מכיוון שהבולמים במכונית מאונכים לקרקע הקשר בין סגירת הבולם לשיפור האחיזה נמוך מאוד...

מאידך, באופנוע הבולם נמצא בזווית מסויימת, אף פעם לא מאונך לקרקע...(RAKE).

כאשר אתה בולם מופעל לחץ אופקי על הבולם שלאט לאט גורם לסגירתו האנכית. בסגירה האנכית נוצר השיפור באחיזה...

ובינינו? ABS זה זבל....

לא שווה לתחת באמת...

• תוכן חדש...