Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מיאטה לא אמורה להיות זולה.

היא לא אמורה להיות כלום.

זה צעצוע מותרות.

אף אחד לא צריך לספק לך את המוצר הייחודי שבא לך עליו, במחיר שאתה רוצה.

לא מבין את גישת "המגיע לי" הזו, באמת...

את המיתוג של המיאטה כמכונית ספורטיבית עממית לא המצאנו בפורום בימים האחרונים.

היא אולי לא "אמורה" להיות שום דבר, חוץ מצעצוע, אבל היא עברה תהליך מיתוג של 25 שנה כצעצוע מסוג מסוים, בתמחור מסוים.

לפני שנה היו שמועות שמאזדה רוצים לשנות את זה. בינתיים נראה שהשינוי הוא רק בשוק הישראלי.

אף אחד לא ביקש כאן לקנות אותה ב50 אלף שקלים חדשים. הטעון היחיד שמועלה כאן זה המחיר כאן אל מול מחיר במקומות אחרים.

איך כעס לגיטימי על הפער הזה בין ישראל לעולם הופך ל"גישת המגיע לי", אני לא יודע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשיווק יש את האחד שהוא I'm the Leader

ומסביבו שאר המתחרים , Me too

כל המכוניות שמנית, משפחתיות שעושות את אותו הדבר פחות או יותר הובלה, מנקודה א' ל ב' ורוב הרוכשים בקושי יודעים מהיכן ממלאים את הרכב בדלק.

וראה איזה פלא שגם בסגמנט המיני, המחירים נעים סביב סכום מסויים כך גם בסגמנט הסופר מיני.

הכלל הזה חל גם בשווקים אחרים.

לא מסכים איתך!

א. אם מוביל השוק קובע מחיר מסוים, נניח 130, ואם המתחרים שלו מתכנסים סביב אותו מחיר ועדיין לא מצליחים להתקרב אליו, הם צריכים להוריד את המחיר כדי להתחרות מולו יותר טוב. ואם אז הם עוקפים אותו, גם הוא יוריד מחיר כדי לשרוד. זו המהות של תחרות בשוק. בפועל, מה שקורה אצלנו בשוק הליסינגומטיות הוא שכולם מתכנסים סביב אותו המחיר כי ממילא הם לא מוכרים במחיר הזה!

ב. וראה איזה פלא, בסגמנט המיני או הסופרמיני, התנודתיות במחיר גבוהה משמעותית על אף שהמחיר נמוך משמעותית! דוגמאות?

הנה מחירי גרסאות הבסיס האוטומטיות של מכוניות הסופרמיני:

אופל קורסה 95000

טויוטה יאריס 102000

יונדאי איי20 105000

מאזדה 2 100000

ניסאן מיקרה 85000

סוזוקי סוויפט 100000

סיאט איביזה 87000

סיטרואן סי3 104000

סקודה פאביה 95000

פולקסווגן פולו 100000

פורד פיאסטה 100000

פיאט פונטו 96000

פיג'ו 208 84000 (או 100000, תלוי בתיבה)

קיה ריו 107000

רנו קליאו 105000

שברולט סוניק 100000

כמו שאתה רואה, אמנם יש כמה שמחירן בדיוק 100000, אבל יש שונות די גדולה מ-85000 ועד 107000.

הסיבה, כמובן, שאלו שאינן משחקות בשוק הליסינג צריכות אשכרה להתחרות על ליבו של הצרכן הפרטי...

ג. עניין נוסף בנושא זה הוא ההפרש הלא הגיוני בין הגרסאות הידניות לגרסאות האוטומטיות, במקרים ואלו קיימות. לפעמים יש פערים פשוט מגוחכים של עשרות אלפי שקלים, כאשר מדובר במכוניות מיני או סופרמיני שעולות פחות מ-100 אלף שקלים. למה? שוב שוק הליסינג - כי הגרסאות האוטומטיות מיועדות לציים והידניות - לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

להאשים את הקונים זה מגוחך.

עריכה-מאיפה באו כל ההודעות האלה פתאום?!

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ישה גם אני התגעגעתי באמת.

אני לא חושב שאני נמצא במקום ועם הידע שאני יכול להציע תוכניות על מנת לפתור את הבעיה בשוק הרכב הישראלי.

אני כן יכול להציע רעיונות כמו פתיחת השוק ליבוא אישי(בעיקר טיפול בבירוקרטיה) והענקת הטבות מס ביבוא אישי.

הכנסת גורמים נוספים לשוק גם אם זה אומר בכוח(חקיקה) תוך מתן הטבות ל-X שנים.

אני בטוח שיש תוכניות כתובות ומפורטות באיזשהי מגירה במשרד התחבורה. צריך רק שר אמיץ שיישם אותן. גם כחלון בתקשורת לא המציא שום דבר. התוכניות היו, ועדיין מגיע לו המון קרדיט על כך שהוא הוציא אותן לפועל תחת מכבש לחצים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
א. אם מוביל השוק קובע מחיר מסוים, נניח 130, ואם המתחרים שלו מתכנסים סביב אותו מחיר ועדיין לא מצליחים להתקרב אליו, הם צריכים להוריד את המחיר כדי להתחרות מולו יותר טוב. ואם אז הם עוקפים אותו, גם הוא יוריד מחיר כדי לשרוד. זו המהות של תחרות בשוק. בפועל, מה שקורה אצלנו בשוק הליסינגומטיות הוא שכולם מתכנסים סביב אותו המחיר כי ממילא הם לא מוכרים במחיר הזה!

ב. וראה איזה פלא, בסגמנט המיני או הסופרמיני, התנודתיות במחיר גבוהה משמעותית על אף שהמחיר נמוך משמעותית! דוגמאות?

א. לא הבנתי. אבל בו נניח שחברות הליסינג מייצרות כוח קנייה שמעביר להם את כל ההנחה בסגמנט... נו, מה לא תחרותי בזה?

המכוניות שחברות הליסינג קונות לא עומדות, הן מגיעות לצרכנים ולבסוף לנהגים, שנהנים מהם.

ברגע שהעלו את שווי השימוש לרכב, וביטלו אותו כהנחת מס מפליגה, בוצע תיקון משמעותי בשוק. פחות במחיר, יותר בגיוון בהיצע המשפחתיות ובגיוון ההצע גם בסיגמנטים אחרים.

כל זמן שאין בעלות צולבת בין היבואנים לחברות הליסינג, מה לא תקין כאן?

מה לא חופשי בשוק?

ב. המחיר אולי נמוך, אבל אולי שולי הרווח הגולמי דווקא גבוהים יותר מאשר במשפחתיות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מיאטה לא אמורה להיות זולה.

היא לא אמורה להיות כלום.

זה צעצוע מותרות.

אף אחד לא צריך לספק לך את המוצר הייחודי שבא לך עליו, במחיר שאתה רוצה.

לא מבין את גישת "המגיע לי" הזו, באמת...

כשמדובר ברכבים משפחתיים, זה לא מוצר מותרות פר-סה.

אבל מיאטה... בחייאת זומזום.

לא מסכים עם הקביעה הזאת.

אולי בארץ היבואן יצר את המצב הזה אבל בארה״ב דאון פיימנט של פחות מ-2,000 דולר ו-350 דולר בחודש כולל הכל ל-24 חודשים הופך אותה למכונית זולה. מאד. שפונה רק להמונים.

אגב, ג׳נסיס קופה V6 (רכב שנוהג עליו בן דוד שלי בן 20 ומשהו בלוס אנג׳לס) עולה רק 266 דולר בחודש (!) אבל עם מקדמה של 6k דולר ל-36 חודשים.

כמובן שהמחירים שם יכולים להשתנות לאין ערוך בהתאם לקרדיט שלך.

אז רק בארץ היא הפכה להיות רכב יקר ויוקרתי

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
בשביל לחזק את טענת הקרטל, אתם מוזמנים לנחש מה משותף לגרסאות הכניסה האוטומטיות של המכוניות הבאות:

אופל אסטרה

טויוטה קורולה/אוריס

יונדאי i35/i30

מאזדה 3

סיאט לאון

סובארו אימפרזה

סקודה אוקטביה

פיג'ו 308

פולקסווגן ג'טה וגולף

קיה פורטה/סיד

רנו פלואנס/מגאן

שברולט קרוז

ניחשתם נכון, כולן עולות 127-133 אלף שקלים, כלומר בטווח של 5% אחת מהשנייה, וזאת על אף שמדובר במכוניות עם טכנולוגיות שונות (מנועים אטמוספריים מול טורבו, תיבות פלנטריות מול כפולות מצמד) וממדינות שונות (שערי מטבע שונים, נטל מס שונה).

לרובן, אגב, יש גרסאות מאובזרות יותר שעולות 1000-3000 שקלים יותר, ומיועדות ללקוחות פרטיים, כי ציי הרכב קונים את הגרסה ה"זולה" (ומשלמים עליה הרבה הרבה פחות מהמחיר המוצהר).

לא מסכים איתך!

הנה מחירי גרסאות הבסיס האוטומטיות של מכוניות הסופרמיני:

אופל קורסה 95000

טויוטה יאריס 102000

יונדאי איי20 105000

מאזדה 2 100000

ניסאן מיקרה 85000

סוזוקי סוויפט 100000

סיאט איביזה 87000

סיטרואן סי3 104000

סקודה פאביה 95000

פולקסווגן פולו 100000

פורד פיאסטה 100000

פיאט פונטו 96000

פיג'ו 208 84000 (או 100000, תלוי בתיבה)

קיה ריו 107000

רנו קליאו 105000

שברולט סוניק 100000

כמו שאתה רואה, אמנם יש כמה שמחירן בדיוק 100000, אבל יש שונות די גדולה מ-85000 ועד 107000.

הסיבה, כמובן, שאלו שאינן משחקות בשוק הליסינג צריכות אשכרה להתחרות על ליבו של הצרכן הפרטי...

ג. עניין נוסף בנושא זה הוא ההפרש הלא הגיוני בין הגרסאות הידניות לגרסאות האוטומטיות, במקרים ואלו קיימות. לפעמים יש פערים פשוט מגוחכים של עשרות אלפי שקלים, כאשר מדובר במכוניות מיני או סופרמיני שעולות פחות מ-100 אלף שקלים. למה? שוב שוק הליסינג - כי הגרסאות האוטומטיות מיועדות לציים והידניות - לא.

משה מדלק מתאם מחירים עם ינקל'ה מצ'מפיון עם אברהמל'ה מקרסו ועם רותי מכלמוביל לגבי המשפחתיות אבל הם לא יודעים לתאם מחירים בקבוצת המיני או הסופר מיני.

הצחקת אותי.

או בצורה ברורה הוכחת כי אין תיאום מחירים ואין קרטל, כי אחרת זה היה חל בכל הסגמנטים.

אם תקרא את הדו"ח של דלק אם תקרא את הדו"ח של רשות המיסים תראה כי כוחם וגודלם של חלק הליסינג הולך ופוחת בשוק.

אני מוסיף לכך שתיאום מחירים ותרגילים דומים לכך חושפים את עושיהם לסכנה של העמדה בפלילים. ( תמים אני אהה ).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ישה קראתי הכל, אני פשוט לא מסכים עם ההסברים של מדוע המחיר הזה אינו מופקע (כן מסכים עם ההסברים הקפיטליסטים מדוע הוא לגיטימי, בהינתן השוק הישראלי שמאפשר לו להיות לגיטימי).

והיות ואין לנו נתונים ביד, דיברתי על עניין נטל ההוכחה. בהנחה שלי יש הסבר מדוע המחיר מופקע, ולך יש הסבר מדוע הוא לא, ולשנינו אין נתונים קונקרטיים - אז הסברתי מדוע אני מאמין שנטל ההוכחה עליך.

ומכיוון שאין ביכולתנו להוכיח כלום בלי נתונים קונקרטיים, אז בנקודה הנוכחית אני חושב שזה לגיטימי לומר שרכב שמתומחר בחו"ל כמו מזדה 6 לא אמור לעלות ב40-50% יותר ממנה בארץ (גם אחרי שדיברנו על הנחת BULK ושאר ירקות) - ראה דוגמת VRS.

אור דייייי

כל אלו שהחליטו שהמחיר חזירי , מבססים את טענתם על כך שבחו"ל המיאטה זולה מ6 ו CX5 , ואילו בארץ הקודש המיאטה יקרה יותר ובהרבה.

אני הוכחתי שחור על גבי מקלדת שעלות מזדה 6 כאן בארץ זולה משמעותית והדבר נובע ממתן הנחות של היצרן כדי להתגבר על המיסוי הכבד.

אהה לא רק אני אומר זאת, אלא גם בדו"ח של דלק נכתבו הדברים שחור על גבי לבן.

גם במאמר שהובא כאן משנת 2011 מדובר על הנחה של 40% שמקבל היבואן הישראלי על פני עמיתו האירופאי.

וכאשר היצרן חושב שמתן ההנחות לרכבי הלחם והחמאה , אינה מתאימה למיאטה המחיר לצרכן מזנק לשמים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
א. לא הבנתי. אבל בו נניח שחברות הליסינג מייצרות כוח קנייה שמעביר להם את כל ההנחה בסגמנט... נו, מה לא תחרותי בזה?

המכוניות שחברות הליסינג קונות לא עומדות, הן מגיעות לצרכנים ולבסוף לנהגים, שנהנים מהם.

ברגע שהעלו את שווי השימוש לרכב, וביטלו אותו כהנחת מס מפליגה, בוצע תיקון משמעותי בשוק. פחות במחיר, יותר בגיוון בהיצע המשפחתיות ובגיוון ההצע גם בסיגמנטים אחרים.

כל זמן שאין בעלות צולבת בין היבואנים לחברות הליסינג, מה לא תקין כאן?

מה לא חופשי בשוק?

ב. המחיר אולי נמוך, אבל אולי שולי הרווח הגולמי דווקא גבוהים יותר מאשר במשפחתיות?

א. הנהגים לא קונים את המכוניות. הם מקבלים אותם בליסינג מהעבודה. ואין גיוון אמיתי בהיצע המשפחתיות. כמעט כלום לא השתנה כבר 15 שנה, חוץ מהשיפורים בטכנולוגיה. מה שלא חופשי הוא שהצרכן הפרטי לא יכול לקנות כמעט שום דבר נורמלי במחיר נורמלי.

ב. לא הבנתי, זאת שאלה?

משה מדלק מתאם מחירים עם ינקל'ה מצ'מפיון עם אברהמל'ה מקרסו ועם רותי מכלמוביל לגבי המשפחתיות אבל הם לא יודעים לתאם מחירים בקבוצת המיני או הסופר מיני.

הצחקת אותי.

או בצורה ברורה הוכחת כי אין תיאום מחירים ואין קרטל, כי אחרת זה היה חל בכל הסגמנטים.

אם תקרא את הדו"ח של דלק אם תקרא את הדו"ח של רשות המיסים תראה כי כוחם וגודלם של חלק הליסינג הולך ופוחת בשוק.

אני מוסיף לכך שתיאום מחירים ותרגילים דומים לכך חושפים את עושיהם לסכנה של העמדה בפלילים. ( תמים אני אהה ).

ישה, מה הקשר? הרי הסברתי כבר שהבעיה נובעת משוק הליסינג המנופח. אין מה לתאם בקבוצת המיני או הסופר מיני כי מרבית הלקוחות הם פרטיים (למעט מכוניות ספציפיות).

הטענה הכאילו לוגית שלך שאין קרטל כי אחרת זה היה חל בכל הסגמנטים, פשוט לא נכונה.

אור דייייי

כל אלו שהחליטו שהמחיר חזירי , מבססים את טענתם על כך שבחו"ל המיאטה זולה מ6 ו CX5 , ואילו בארץ הקודש המיאטה יקרה יותר ובהרבה.

אני הוכחתי שחור על גבי מקלדת שעלות מזדה 6 כאן בארץ זולה משמעותית והדבר נובע ממתן הנחות של היצרן כדי להתגבר על המיסוי הכבד.

אהה לא רק אני אומר זאת, אלא גם בדו"ח של דלק נכתבו הדברים שחור על גבי לבן.

גם במאמר שהובא כאן משנת 2011 מדובר על הנחה של 40% שמקבל היבואן הישראלי על פני עמיתו האירופאי.

וכאשר היצרן חושב שמתן ההנחות לרכבי הלחם והחמאה , אינה מתאימה למיאטה המחיר לצרכן מזנק לשמים.

אתה לא הוכחת את זה שחור על גבי מקלדת. אתה ציטטת כמוני את ההנחה של 40% במחיר של מאזדה 3 שקיבל היבואן הישראלי על פני עמיתו האירופאי בשנת 2011. בנוחות שכחת הבדלי מטבע משמעותים מאוד ושינויי מס שהתקבלו מאז. גם שכחת שהיצרן רוצה להרוויח, ואפשר להניח שההבדלים בפועל לא כ"כ גדולים כי שולי הרווח של היצרן לא כ"כ גדולים שהוא יכול לתת הנחה של 40% על כל דגם ודגם. אגב, לא יודע על איזה דו"ח של דלק אתה מדבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אולי בארץ היבואן יצר את המצב הזה אבל בארה״ב דאון פיימנט של פחות מ-2,000 דולר ו-350 דולר בחודש כולל הכל ל-24 חודשים הופך אותה למכונית זולה. מאד. שפונה רק להמונים.

מה קשור שוק הרכב בארה"ב לכאן?

המיסוי בארץ על רכב הופך כל השוואה ללא רלוונטית.

ועדיין, זולה יותר או פחות, המיאטה היא עדיין מוצר מותרות. לדסקס עליה במונחים של "צדק חברתי כלכלי" זה קצת מצחיק.

מבחינת שוק הרכב בארץ, חווינו בשנים האחרונות פריחה בסגמנטים שנותנים פתרון תעבורה בסיסי, מה שלא היה קיים לפני כן.

פורסם
א. הנהגים לא קונים את המכוניות. הם מקבלים אותם בליסינג מהעבודה.

ומה הבעיה עם זה?

הם לא אזרחים?

ב. לא הבנתי, זאת שאלה?

זו אפשרות סבירה.

ישה, מה הקשר? הרי הסברתי כבר שהבעיה נובעת משוק הליסינג המנופח. .

1. בכמה גדול שוק הליסינג בארץ מאשר בחו"ל?

2. למה אתה קובע שהוא "מנופח"?

הטענה שלך שזהות מחירים היא סימן לקרטל, היא איננה נכונה. אחרת למה יבואנים שאינם מוכרים לליסינג מיישרים קו עם המחיר הזהף לדוגמא?

ועדיין לא ענית לי, מה לא הוגן בקיומן של חברות ליסינג?

בדוח זליכה, שלא טרחת לקרוא (חבל, הוא לא ארוך ופשוט מאוד להבנה) הוא לא מתייחס לשוק מכירת הרכב החדש כלא תחרותי, אלא מתייחס ליבואנים גדולים מדי ולאיסור בעלות צולבת של יבואנים וחברות ליסינג.

פורסם
א. הנהגים לא קונים את המכוניות. הם מקבלים אותם בליסינג מהעבודה. ואין גיוון אמיתי בהיצע המשפחתיות. כמעט כלום לא השתנה כבר 15 שנה, חוץ מהשיפורים בטכנולוגיה. מה שלא חופשי הוא שהצרכן הפרטי לא יכול לקנות כמעט שום דבר נורמלי במחיר נורמלי.

ב. לא הבנתי, זאת שאלה?

ישה, מה הקשר? הרי הסברתי כבר שהבעיה נובעת משוק הליסינג המנופח. אין מה לתאם בקבוצת המיני או הסופר מיני כי מרבית הלקוחות הם פרטיים (למעט מכוניות ספציפיות).

אתה לא הוכחת את זה שחור על גבי מקלדת. אתה ציטטת כמוני את ההנחה של 40% במחיר של מאזדה 3 שקיבל היבואן הישראלי על פני עמיתו האירופאי בשנת 2011. בנוחות שכחת הבדלי מטבע משמעותים מאוד ושינויי מס שהתקבלו מאז. גם שכחת שהיצרן רוצה להרוויח, ואפשר להניח שההבדלים בפועל לא כ"כ גדולים כי שולי הרווח של היצרן לא כ"כ גדולים שהוא יכול לתת הנחה של 40% על כל דגם ודגם. אגב, לא יודע על איזה דו"ח של דלק אתה מדבר.

אני בכלל לא התייחסתי לגובה ההנחה שנותן היצרן על המזדה.

רק עשיתי תחשיב שהתחיל במחיר לצרכן שסיפקת 167500 ש"ח וירדתי איתו לכל אורך הדרך עד שהגעתי לעלות היבואן בנמל בישראל!!

את התוצאה תירגמתי לפרנק שוויצרי וליורו , ויצא כי רווח היבואנים שם הוא לא חזירי אלא סופר דופר חזירי.

כיוון שזה לא המצב ,ברור כי עלות היבואן הישראלי מסובסדת על ידי היצרן כדי להתגבר על המיסוי הכבד. האם מדובר ב 40% כמו שנכתב במאמר מ 2011 או ב 20% כיום אין לי מושג.

הדו"ח של דלק - הדו"ח הכספי שהוגש לבורסה לני"ע עבור שנת 2014.

מה יש לתאם בשוק המשפחתיות את המחיר לצרכן כאשר ממנו נותנים היבואנים הנחות לחברת הליסינג ושם לא מתאמים אלא נלחמים יבואן ביבואן.

ולא ברור לי למה לא לתאם גם בסגמנטים האחרים אם אנחנו מתאמים בשוק המשפחתיות לשיטתך.?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ומה הבעיה עם זה?

הם לא אזרחים?

זו אפשרות סבירה.

1. בכמה גדול שוק הליסינג בארץ מאשר בחו"ל?

2. למה אתה קובע שהוא "מנופח"?

הטענה שלך שזהות מחירים היא סימן לקרטל, היא איננה נכונה. אחרת למה יבואנים שאינם מוכרים לליסינג מיישרים קו עם המחיר הזהף לדוגמא?

ועדיין לא ענית לי, מה לא הוגן בקיומן של חברות ליסינג?

בדוח זליכה, שלא טרחת לקרוא (חבל, הוא לא ארוך ופשוט מאוד להבנה) הוא לא מתייחס לשוק מכירת הרכב החדש כלא תחרותי, אלא מתייחס ליבואנים גדולים מדי ולאיסור בעלות צולבת של יבואנים וחברות ליסינג.

במשך שנים הם קיבלו הנחות מפליגות שאנשים שאינם "זכאי ליסינג" לא קיבלו. אז היום הם מקבלים פחות. זה טוב.

כמה גדול שוק הליסינג בארץ? יותר משליש מהמכוניות החדשות נקנות ע"י חברות ליסינג. לפני כמה שנים זה היה יותר מחצי. בגרמניה 10% מהמכוניות הן מכוניות חברה. לא בדקתי בארצות אחרות.

הוא מנופח בעיקר בגלל מחירי המכוניות הגבוהים והטבות המיסוי האדירות שמקבלי הליסינג קיבלו בשנים עברו. היום הם מקבלים פחות, אבל קשה לשנות הרגלים...

עצם קיומן של חברות הליסינג הוא לא הבעיה. הבעיה היא כשהן מנצלות את כוחן מצד אחד מול היבואנים בהורדת מחיר מסיבית "מחוץ למחירון", והשנייה מול הצרכנים הפרטיים שקונים את מכוניות הליסינג אחרי 3 שנים במחירים גבוהים בגלל המחירון המנופח, או נפגעים כי קנו את הרכב באופן פרטי כחדש ובמכירה צריכים להלחם במכוניות יוצאות ליסינג שמציפות את השוק במחירים נמוכים משמעותית. שלא לדבר על כך שלפני רק כמה שנים חברות הליסינג זלזלו בבטיחות של הלקוחות שלהם וקנו מכוניות פחות בטוחות, בלי ESP או ABS או מספיק כריות אוויר. או שהספקת לשכוח?

ודווקא קראתי את דו"ח זליכה, מזמן.

אני בכלל לא התייחסתי לגובה ההנחה שנותן היצרן על המזדה.

רק עשיתי תחשיב שהתחיל במחיר לצרכן שסיפקת 167500 ש"ח וירדתי איתו לכל אורך הדרך עד שהגעתי לעלות היבואן בנמל בישראל!!

את התוצאה תירגמתי לפרנק שוויצרי וליורו , ויצא כי רווח היבואנים שם הוא לא חזירי אלא סופר דופר חזירי.

כיוון שזה לא המצב ,ברור כי עלות היבואן הישראלי מסובסדת על ידי היצרן כדי להתגבר על המיסוי הכבד. האם מדובר ב 40% כמו שנכתב במאמר מ 2011 או ב 20% כיום אין לי מושג.

הדו"ח של דלק - הדו"ח הכספי שהוגש לבורסה לני"ע עבור שנת 2014.

מה יש לתאם בשוק המשפחתיות את המחיר לצרכן כאשר ממנו נותנים היבואנים הנחות לחברת הליסינג ושם לא מתאמים אלא נלחמים יבואן ביבואן.

ולא ברור לי למה לא לתאם גם בסגמנטים האחרים אם אנחנו מתאמים בשוק המשפחתיות לשיטתך.?

גם אני עשיתי תחשיב, לפניך. לא מבין למה התעלמת ממנו.

לא הסברת מה כתוב בדו"ח הכספי של דלק, רוצה להרחיב?

בשוק המשפחתיות תיאמו בעבר את המחיר בגלל קבוצות השימוש הארורות. כיום נשאר התיאום עבור הצרכנים הפרטיים. למה? כי אפשר.

ולמה לא בסגמנטים אחרים? בגלל שבסגמנט שלא מוכר לליסינג צריך אשכרה למכור מכוניות לאנשים אמיתיים ולא לאנשי הרכש של חברת הליסינג. נראה לי ברור למדי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
במשך שנים הם קיבלו הנחות מפליגות שאנשים שאינם "זכאי ליסינג" לא קיבלו. אז היום הם מקבלים פחות. זה טוב.

נכון.

אבל היום הטבת המס הוקטנה, התפתחו סיגמנטים אחרים, הוגבר ההיצע... מה הבעיה?

ואני מבקש להבדיל בין מכונית חברה למכונית ליסינג. אם חברה והמשתמש ברכב דרכה משלמים את שווי המס ההוגן על השימוש, אז הם צרכנים לגיטימים והשוק מתנהל לפי השווי הכלכלי, ללא עיוותים.

אז אני שואל שוב, מה הבעיה עם חברות ליסינג?

גם בחו"ל קונים בליסינג אנשים פרטיים. איך ולמה אתה רוצה למנוע מעסקים לקנות רכבים באופן מרוכז?

עצם קיומן של חברות הליסינג הוא לא הבעיה. הבעיה היא כשהן מנצלות את כוחן מצד אחד מול היבואנים בהורדת מחיר מסיבית "מחוץ למחירון", והשנייה מול הצרכנים הפרטיים שקונים את מכוניות הליסינג אחרי 3 שנים במחירים גבוהים בגלל המחירון המנופח, או נפגעים כי קנו את הרכב באופן פרטי כחדש ובמכירה צריכים להלחם במכוניות יוצאות ליסינג שמציפות את השוק במחירים נמוכים משמעותית. שלא לדבר על כך שלפני רק כמה שנים חברות הליסינג זלזלו בבטיחות של הלקוחות שלהם וקנו מכוניות פחות בטוחות, בלי ESP או ABS או מספיק כריות אוויר. או שהספקת לשכוח?

מה זה "מחירון"?! אנחנו לא מדינה קומיניסטית. זה הצידוק לקיומו של ליסינג, ניצול כוח הקנייה.

אני שואל שוב, מה לא בסדר/תחרותי/לגיטימי בזה?

[אני מוציא את שאלת המחירון המנופח - זה כשל שוק אחר].

ותפסיק להכניס את מה שהיה. זה כבר מת.

פורסם
יבואן חזיר, בבריטניה היא עולה פחות מהמאזדה 6!

והמחיר הוא החל מ-235.

הנה האשם להידרדרות השרשור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...