Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, רכשתי מוצרים לדיטיילינג לאופנוע- יש תמונה של המוצרים שרכשתי.

רציתי לבקש מהחבר'ה פה לתת טיפים לעשות פלסטלינה + פוליש + אוטם צבע + ווקס כמו שצריך.

כמויות נכונות , זמן המתנה בין אחד לשני וכו'.

פלסטלינה (הבקבוקים הקטנים שמוסתרים ע"י הווקס הם Menzerna SF4000 u-

Menzerna Power Lock

IMG_20150901_080138.jpg

עריכה אחרונה על ידי עוז נצר
פורסם

יש לך המון מדריכים מפוזרים הן פה באתר והן באתרים בחו"ל, בעקרון - הכל אותו עקרון.

השלבים בקצרה הם:

שטיפה טובה וכוללת

פלסטלינה (עם נוזל סיכוך ONR 15 מ"ל לליטר)

שטיפה חוזרת של כל הלכלוך שיצא + IPA להסרת שומנים וכו'.

פוליש

אוטם צבע וכו'

יש כאלו שגם עושים שוב IPA לאחר הפוליש, כדי להסיר את השומניות שהשאיר החומר - כנראה תלוי באיזה חומר השתמשו - אבל פוליש זה כבר לא התחום שלי.

Opel Adam S 2017

פורסם
יש לך המון מדריכים מפוזרים הן פה באתר והן באתרים בחו"ל, בעקרון - הכל אותו עקרון.

השלבים בקצרה הם:

שטיפה טובה וכוללת

פלסטלינה (עם נוזל סיכוך ONR 15 מ"ל לליטר)

שטיפה חוזרת של כל הלכלוך שיצא + IPA להסרת שומנים וכו'.

פוליש

אוטם צבע וכו'

יש כאלו שגם עושים שוב IPA לאחר הפוליש, כדי להסיר את השומניות שהשאיר החומר - כנראה תלוי באיזה חומר השתמשו - אבל פוליש זה כבר לא התחום שלי.

מזה IPA?

פורסם

מערבבים אלכוהול ומים ביחס 1:3 לטובת האלכוהול. מכניסים למיכל עם תרסיס ומרססים ומנגבים את כל הרכב.

אפשר פשוט לקנות אלכוהול רפואי בסופרפארם ואז לדלל ביחס של 1:2 (כי האלכוהול עצמו כבר מדולל)

ואם כבר שוטפים אחרי הפלסטלינה, את ה IPA אפשר לבצע אחרי הפוליש לדעתי

פורסם

חיפוש קצר בפורום יעזור לך, מהילה של אלכוהול עם מים כדי להמיס שומניות

במינון של 1:3 לטובת המים, כלומר על כל 100 מ"ל אלכוהול נקי אתה שם 300 מ"ל מים (שים לב, בקבוק אלכוהול שקונים בסופרפארם הוא 70% כוהל).

Opel Adam S 2017

פורסם

Ipa הוא השלב הסופי לפני יישום ההגנה.

יש תכשירים ייעודיים לנושא כמו הpw אבל עבור אוטם צבע זה יעשה את העבודה. אפשר להוציא עוד כסף, אין לזה סוף.

אם התכנון היה ציפוי לדוגמה, הייתי בוחר בתכשיר ייעודי.

M-TECH E46

פורסם

אפשר לעשות פוליש בלי מכונה?

ובלי קשר, אפשר לדלג על שלב הפוליש? כלומר למרוח ווקס\אוטם אחרי שטיפה פלסטלינה וIPA בלבד

פורסם
מערבבים אלכוהול ומים ביחס 1:3 לטובת האלכוהול. מכניסים למיכל עם תרסיס ומרססים ומנגבים את כל הרכב.

אפשר פשוט לקנות אלכוהול רפואי בסופרפארם ואז לדלל ביחס של 1:2 (כי האלכוהול עצמו כבר מדולל)

חיפוש קצר בפורום יעזור לך, מהילה של אלכוהול עם מים כדי להמיס שומניות

במינון של 1:3 לטובת המים, כלומר על כל 100 מ"ל אלכוהול נקי אתה שם 300 מ"ל מים (שים לב, בקבוק אלכוהול שקונים בסופרפארם הוא 70% כוהל).

מי טעה משניכם? אחד אמר לטובת האלכוהול ואחד אמר להפך.

ובאיזה שלב אתם ממליצים לעשות את זה? אחרי הפלסטלינה או אחרי הפוליש?

פורסם

כמו שאלי כתב, שלב ה-IPA מגיעה לפני יישום האוטם. אין שום מניעה, כמו שליאב כתב, לבצע גם אחרי פוליש וגם לפני אוטם.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

הכוונה שלי היא שאתה שם 1 אלכוהול (70%) על 3 מים - אפשר אפילו 1 ל 4, יש כל מיני ויסותים ודילולים שונים תוכל להסתכל כאן:

How to Mix IPA for Inspecting Correction Results - Auto Geek Online Auto Detailing Forum

יש חומר שנקרא PANEL WIPE אני חושב שנמכר באוטוסטור, הוא נועד בדיוק במקום ה IPA ולפי מה שנאמר המוצר הכי טוב לעבודה הזו אז אולי תשקול לבדוק.

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה משתמש באלכוהול רגיל? לא באלכוהול רפואי?

פורסם

אכן אין הגיון לקנות 95% כי הוא הרבה יותר יקר.

אגב אני אישית וויתרתי על ה-IPA בזמן האחרון. במקום זה אני עושה שטיפה יסודית עם שמפו על בסיס חומצת הדרים בדילול גבוה מהרגיל (מרוכז יותר). זה מוריד לגמרי את ההגנה הישנה ואת כל השומנים.

פורסם
אכן אין הגיון לקנות 95% כי הוא הרבה יותר יקר.

אגב אני אישית וויתרתי על ה-IPA בזמן האחרון. במקום זה אני עושה שטיפה יסודית עם שמפו על בסיס חומצת הדרים בדילול גבוה מהרגיל (מרוכז יותר). זה מוריד לגמרי את ההגנה הישנה ואת כל השומנים.

אבל מה אחרי פוליש ? אתה לא תשטוף שוב את הרכב להוריד את השאריות אתה לא רוצה לגרום לסווירלים בייבוש

• תוכן חדש...