Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בא תייר עם רכב שבו תחנות הרדיו הן על תדרים אמריקאים.

האם היבואן המקומי צריך לעניות דעתך לבצע את ההליך של ההמרה לתדרים ישראליים בחינם?

ושוב, מה הקשר לאחריות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהנסיון שלי בתחום אחר הייתי לפעמים מקבל הוראה להוציא חלק ממוצר שלי ( שהושבת עקב כך, קניבליזם היה שם הקוד ) ולתת אותו ללקוח באחריות, ואת החלק הייתי מקבל במשלוח נוסף מהספק.

אתה לא יכול להשוות שווקים שונים. מוצרי צריכה זה עניין אחד, מוצרי תוכנה זה עניין אחר, מוצרים שנמכרים בקמעונאות זה גם עניין שונה... אין קשר.

יש מוצרים ושווקים שבהם משתלם לתת אחריות בינלאומית ויש כאלו שלא.

בכל מקרה, הנציג המקומי לא מחוייב לתת תמיכה בינלאומית, אם זו לא מדיניות היצרן.

יצרנים של מוצרי צריכה שנמכרים בקמעונאות, לא נותנים אחריות בינלאומית, כי אז לא תהיהי להם נציגות מקומית בכל מיני מדינות, ושכרם ייצא בהפסדם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יצרנים של מוצרי צריכה שנמכרים בקמעונאות, לא נותנים אחריות בינלאומית, כי אז לא תהיהי להם נציגות מקומית בכל מיני מדינות, ושכרם ייצא בהפסדם.

הסבר מלומד לטענה בכלל ולמאודם בפרט.

כדגמה בלבד רכב , טלויזיה מקרר נמכרים בקמעונאות ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ממקרה ששמעתי מחבר ( רכש S5 בגרמניה לפני שנה), הוא פנה לסאני עם הקבלה של המכשיר ופתחו לו את המכשיר ללא עלות.

החסימה הזו היא בשביל למנוע יבוא פרללי, אם סמסונג העולמית לא מוכנה לפתוח מכשיר שלה למדינה אחרת ( שנרכש בצורה ברורה עבור אדם פרטי ) מבחינתי זה ביזיון לא קטן(אני יכול להבין למה למנוע יבוא פרללי, יש בינהם הסכמים בסכומים גדולים - אני לא מסכים לזה שצריך למנוע יבוא פרללי, לא שזה עוזר, אבל יכול להבין ).

זו אגב הסיבה שבזמנו העדפתי לרכוש מכשיר של LG, בלי בלבולי מוח, לא צריך את התפריט בעברית ולא מעוניין בשום שירות משום יבואן, בעיניי רוב האחריות שווה לתחת.

פורסם

אבל זה שהעברת את הגבול במערכת ההפעלה זה אקראי לחלוטין. עזוב אפל וסמסונג, נדבר באופן כללי:

חברה X מייצרת מוצר נחשק. מן הסתם, אף אחד אחר לא מייצר את אותו מוצר, אבל בהחלט יש מתחרים. האם הגישה שלך היא:

א. חברה X יכולה לבחור כל מדיניות שהיא תרצה - כולל לדרוש את הבן הבכור שלך עבור המוצר. מי שלא טוב לא שלא יקנה, וכאמור יש מתחרים.

ב. יש גבול לכל תעלול ויש התנהגויות, ואפילו התנהגויות חוקיות, שראויות לגינוי.

כל גישה שלא תבחר, ראוי שהיא תהיה תקפה לכל חברה שלא תהיה. העובדה שהעברת את הגבול במערכת ההפעלה היא אקראית לחלוטין. אני מעביר את הקו (נניח) במושג "סמארטפון". המדיניות של אפל לא טובה לא? יש הרבה סמארטפונים בשוק.

עריכה: התכוונתי לכתוב את זה כתשובה לאלעד

פורסם

רוצה לצרף התנהגות אחרת של סמסונג, שנראית גם היא מוזרה, בלשון המעטה.

לפני שבועים הייתי בצרפת. מכשיר הטלפון של אשתי שבק, וחיפשתי מכשיר חדש. נכנסתי ל-fnac ומצאתי מבחר של עשרות מכשירי אנדרואיד (וגם iOS, אבל זה לא רלוונטי) - טווח המחירים מתחיל בגנרי בכמה עשרות אירו, וכלה במכשירי יוקרה ב-800 אירו. רציתי לרכוש לאשתי מכיר חדש, אבל יש תנאי - תמיכה בעברית.

למזלי ב-fnac לא מציגים גלמים אלה מכשירים "חיים". ומה התברר - בכל המכשירים היה אפשר לקבוע עברית כשפת המערכת (אפילו השארתי להם איזה 3-4 כאלה על הדוכן), אבל היה יוצא מהכלל אחד - סמסונג. כפי שקראתי פעם באיזה מקום, ככל הנראה עדיין קיימת איזו הסכמה בין סמסונג העולמית ליבואן הישראלי שמחוץ לישראל העברית חסומה - אפילו אם אתה אזרח צרפ שמסיותיו מעדיף מערכת בעברית. כמובן שיצאתי מהחנות עם מכשיר גנרי (100 אירו), ובאותו ערב המוטו האהוב של אשתי קם לתחיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק סמסונג. גם ב LG העברית כשפת מערכת מוסתרת, בפעולה של 3 דק ( ללא צורך ברוט ) ניתן להציג עברית במכשיר. אני חושב שגם בסוני.

אגב, עברית יש בכולם תמיכה בקריאה וכתיבה, ההסתרה היא רק לשפת המערכת.

בגדול אכן יש איזה הסכם שהעברית תוצג רק במכשירים מקומיים, ושוב זה בגלל היבואנים הרישמיים בארץ כניראה.

מבחינת היצרן כניראה אנחנו שוק ממש ממש קטן ושקוף ולא אכפת לו "לוותר" על קניה שלנו ברחבי העולם ו"להגביל" אותנו רק לקניה בארץ ( שבגדול זה שטות מוחלטת כי כל בנאדם שיודע ללחוץ על העכבר ולחפש בגוגל יגיע למדריך איך לשים עברית במכשיר ).

מהבחינה הזו להסיר את הכובע בפני אפל, שאצלהם העסק חופשי ומשחורר - כבר שנים.

פורסם
כדגמה בלבד רכב , טלויזיה מקרר נמכרים בקמעונאות ?

מכירה קמעונאית היא מכירה בכמויות קטנות לציבור הרחב.

כן, אבל אין דין רכבים כדין טלוויזיות ומקררים מבחינת רגולציה, כי ברכבים יש סוגיות של בטיחות הציבור וכו'.

פורסם
אתה לא יכול להשוות שווקים שונים. מוצרי צריכה זה עניין אחד, מוצרי תוכנה זה עניין אחר, מוצרים שנמכרים בקמעונאות זה גם עניין שונה... אין קשר.

יש מוצרים ושווקים שבהם משתלם לתת אחריות בינלאומית ויש כאלו שלא.

בכל מקרה, הנציג המקומי לא מחוייב לתת תמיכה בינלאומית, אם זו לא מדיניות היצרן.

מכירה קמעונאית היא מכירה בכמויות קטנות לציבור הרחב.

כן, אבל אין דין רכבים כדין טלוויזיות ומקררים מבחינת רגולציה, כי ברכבים יש סוגיות של בטיחות הציבור וכו'.

רחוק מהסבר מלומד

תרצה להכניס לדוגמאות גם מכשירים סלולאריים, שעל כך נפתח השרשור כאן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יניב - שתי הערות:

1. ב-fnac כל הדגמים שלא היו סמסונג - וזה כלל גם LG - הציגו את העברית בתפריט השפות.

2. אפל חופשיים? זוכרים את סיפורי הקישור החד-חד ערכי לחשבון iTunes, המכירה רק דרך כשתות סלולרוהקשיים שהערימו על ביטול הנעילה? גם לא בדיוק צדיקים. ובניגוד לסמסונג, אין מכשירי iOS גנריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רחוק מהסבר מלומד

על הסבר מלומד אני גובה שכר8)

בחייאת ישה, תחשוב לבד.

בלי נציגות מקומית, מי יפיץ לחנויות, ייתן תמיכה טכנית, יעשה שיווק מקומי, פרסום וכו'?

כמה מוכר בארץ מותג שאין לו נציגות?

איך נציגות מקומית יכולה להציע מחיר תחרותי למי שקונה בחו"ל, בלי מע"מ ובלי מס קנייה (זה בלי להכנס לעלויות תקינה ושאר בירוקרטיה ישראלית)?

הנשק היחיד שיש לה בארסנל זו האחריות. תחייב אותה לתת אחריות גם למכשירים שהיא לא מכרה... מה נשאר לה שמבדל אותה?

פורסם

אבל על מימוש אחריות הנציג יכול להרויח לא רע.

הכל תלוי במדיניות היצרן אבל לרוב לא רק שהוא מקבל את החלפים אלא מקבל גם תשלום נדיב על העבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ומאיפה הידיעה שהנציג המקומי יכול לכסות את ההפסדים מאובדן במכירות ע"י מתן שירות אחריות (במימון היצרן...)?

ואיפה האינטרס של היצרן פה, לתת כיסוי אחריות בינלאומי, על מכשירים שאחרת הוא לא אחראי להם?

פורסם

קודם כל את היצרן לא מעניינים הפסדי מכירה מקומיים. לרוב הוא נותן הנחה זהה לכל הנציגים בכל העולם והם מתחרים ביניהם על מתח הרווחים.

האינטרס של היצרן הוא למכור מכשירים וכמה שיותר. אם הוא ימכור דרך נציג בגרמניה לצורך העניין או יאבד את המכירה לנציג של LG בארץ אז מצידו שתקנה בגרמניה.

הנציג הוא לא סניף של היצרן אלא מה שנקרא VAR. מכאן זה עניינו של הנציג מה הערך המוסף וכמה זה מגדיל את השוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...