Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נוהגת בסובארו B4 2010 מאוד מאוד מרוצה, אני נוסעת בממוצע 120 ק"מ ביום כשחצי מהם בפקקים של העיר וחצי מחוץ לעיר

אני מוציאה לא מעט כסף על דלק 1700 ש"ח בחודש ותחזקה באופן כללי ולצערי קיבלתי החלטה להחליף את הרכב. קראתי לא מעט מבחני דרך שעשו למשפחתיות חסכוניות ולצערי לא ניכר הבדל משמעותי בצריכת הדלק או שלא בדקתי כמו שצריך. אני מתלבטת אם לרדת בקטגוריה ולרכוש רכב קטן יותר כדי שהחיסכון החודשי יהיה משמעותי . אני גם שקלת במקביל לקחת רכב בליסינג פרטי במקום העבודה שלי

אשמח לעזרתכם בחירת רכב נח וחסכוני

תודה מראש

גלית

פורסם

ליסינג פרטי בד"כ משמעו מימון עלות רכישת הרכב - לא הדלק. כלומר, אם מקום העבודה מממן את הדלק - אז לא משנה במה את נוסעת. אם הוא לא, ליסינג מימוני לא יעזור לך משום שזו הלוואה במילים מכובסות.

רכבים חסכוניים משמעותית יהיו (כנראה) רכבים היברידיים או רכבים קטנים יותר עם מנוע טורבו, בהנחה שאת לא מרבה להאיץ. לסובארו, למשל, אין לא את זה ולא את זה. לטויוטה יש (למשל אוריס היברידית), ולקבוצת VAG יש (למשל ראפיד), אבל השאלה היא מה העדיפויות הנוספות שלך, כגון מספר שנות אחריות, אמינות, מרווח, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא ציינת כמה פרטים חשובים: האם מרבת הזמן את נוסעת לבד, או שיש צורך ברכב שיוביל בקביעות 4-5 נוסעים? כמה מטען? מה תקציבך? איזה דרישות נוספות יש לך מהרכב?

לגבי ה"ליסינג הפרטי" - ציינת קשר למקום העבודה, זה לא מסתדר לי, מקומות עבודה בד"כ מתווכים ליסינג תפעולי שפוגע כלכלית במקומותאחרים (שכר ותנאים סוציאליים, כולל אפשרות של פגיעה בחסכון ארוך הטווח). מכל מקום, הליסינג הפרטי הוא שיטת מימון לרכב שחבויים בה לא מעט סיכונים, בעקר העלויות בסיום החוזה. אם את זקוקה למימון כדאי מאד לבדוק מקורותמימון אחרים, בעקר מימון בנקאי (והתנאים שתקבלי בבנק בו מתנהל חשבונך ייתן לך אינדיקציה טובה לגבי כדאיות מימון בכלל, ודרך המימון בפרט).

מכל מקום, לפרופיל השימוש שלך, ואם אין צורך מיוחד ברכב מרווח, הייתי בוחר במשפחתית קטנה. איזה דגם בדיוק כבר תלוי בתקציב ובדרישות האחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי שלושה ילדים אבל את רב הק"מ אני עושה בדרך אל ומ העבודה

הכוונה בליסיניג מהעבודה כפי שהבנת הוא תפעולי ומקום בודה הא רק מתווך - ברב המקרים יש פגי בברוטו ובתנאים הסוציאליים אבל מרוויחים שקט תפעולי שבמקרה שלי הם הכל זה יעמוד על פחות מ 2300 ש"ח זה יהיה אולי כדאי . אבל כרגע אני בודקת רכב זול יותר.

לגבי התקציב אני מניחה שיש לי 70 אש"ח ירת הרכב ואם אצטרך לקחת הלוואה כדי לרכוש רכב חסכוני אעשה זאת

האם יש רכבים חסכוניים אמינים לא קטרית מיני ?

פורסם

רכב יחיד או שני במשפחה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם את צריכה רכב גדול, תוכלי ללכת על רכב משומש דיזל- פאסאט, אוקטביה, מגאן, פלואנס...

אם את יכולה להרשות לך רכב קטן יותר, תוכלי למצוא בגזרת המשפחתיות את אוקטביה סולר (וגם הבנזין חסכוניות יחסית- לאבא שלי יש אוקטביה 1.4 והוא נוהג רגוע יחסית אבל לא לאט, פשוט בלי האצות ובלימות פתא, גם בנסיעה עירונית- הוא משיג 1-16 1-17)

גם אוריס הייבריד אוטו חסכוני מאוד בפקקים, אולי יש אופציות מימון חדשות עקב דגמי מתיחת הפנים שהגיעו לארץ

• תוכן חדש...