Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אם בזמן שהרכב מונע, אני מחבר לאלטרנטור (במקביל למצבר) מצבר נוסף ריק לצורך הטענתו, האם זה מרוקן או פוגע איכשהו במצבר התנעה הקיים? או שהמצבר הנוסף יטען ולא ישפיע על מצבר ההתנעה כלל. החיבור והניתוק נעשים בזמן שהרכב מונע.

תודה מראש.

פורסם
חיבור מצבר נוסף במקביל מעמיס על האלטרנטור דבר שעלול לפגוע באורך החיים של האלטרנטור.

תודה על המידע הזה, אבל החיבור הוא זמני לצורך הטעינה. השאלה שלי האם זה גורם נזק למצבר הקיים כבר במקביל. למשל על ידי פריקתו וקיצור אורך החיים שלו בעקבות כך.

פורסם

לא גורם נזק למצבר הקיים ברכב. חשוב לשמור על מתח המוצא של האלטרנטור שלא יירד מתחת 13.6 וולט בזמן הטעינה.

תניע את הרכב ותשמור על סל"ד של 1500-1800 סיבובים לדקה.

* אני לא ממליץ על טעינת מצבר שנפרק בשיטה שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא גורם נזק למצבר הקיים ברכב. חשוב לשמור על מתח המוצא של האלטרנטור שלא יירד מתחת 13.6 וולט בזמן הטעינה.

תניע את הרכב ותשמור על סל"ד של 1500-1800 סיבובים לדקה.

* אני לא ממליץ על טעינת מצבר שנפרק בשיטה שציינת.

מדוע לא לטעון מצבר ככה? ואם מדובר במצבר פריקה עמוקה שמשמש למערכת חשמל נפרדת ברכב?

למה צריך לשמור על סל״ד גבוה יחסית?

פורסם (נערך)

האלטרנטור ברכב לא מתוכנן לטעינת מצבר נוסף. במידה ואתה מחבר עומס נוסף למערכת החשמל של הרכב מתח המוצא של האלטרנטור עלול לרדת מתחת ל-12.8 וולט לכן בכדי לשמור על מתח מוצא של 13.6 וולט לפחות יש לעלות את סל"ד המנוע.

* האלטרנטור ברכב אינו מתוכנן לטעינת מצבר פרוק ולא משנה אם זה מצבר פריקה עמוקה או מצבר רגיל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...