Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו די ההוכחה ה-"לוגית" של כל דת, לא? "לא יכול לצאת יש מאין", בואריאציות שונות.

זה לא שהיה חומר, במובן שאנחנו מבינים את המושג, לא אומר שלא יכול היה להיות משהו אחר, כמו-חומר, שממנו הוא יצר, או תהליך פיזיי כלשהו שיצר אותו, ואני כותב את זה בתור אדם מאוד רחוק מעולם הפיזיקה, שמבין מעט מאוד בתחום.

הבעיה עם ההוכחה מהסוג שאתה מכוון אליה היא שהיא שתמיד הלוגיקה שלהן אומרת שאם יש משהו שאנחנו לא יודעים איך קרה, או מה היה לפניו, אזי בהכרח אלוהים עשה את זה. יכולות להיות עוד אפשרויות, כן?

אתה באמת יכול לקרוא לזה "כמו-חומר" זה ממש לא משנה איך תקרא לזה.

ראייה נוספת שבאמת כבר לשיקול דעת האדם היא התגלות ה' בהר סיני בפני מליוני בני אדם.

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נו... ומי יצר את מי שיצר את החומר? אתה מבין? אין לזה סוף. ואם זה הרציונל אזי מישהו יצר את אלוהים. רמז, בני האדם [emoji6]

אני חושב שצריך להגיע להבנה בסוף שזה משהוא אלוקי.

פורסם
אני מאוד אוהב קידוש בשישי בערב. זה נחמד להיות עם כל המשפחה, לצחוק, יש אחלה ארוחת שישי, אז למה לא?

זה לא דת. למה לקרוא לארוחת שישי משותפת "דת" ? ארוחת שישי משותפת עם המשפחה זו ארוחת שישי משותפת עם המשפחה.

דת = כסף ו כסף = דת. חוץ מזה הכל בלבולי שכל.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה ועוד איך משנה.

לא חושב שהבנת כ"כ את הטענה שלי.

זה משהו לא מובן או לא ברור, לא אומר ש-"אלוהים" זו התשובה המיידית לזה. זו לא לוגיקה באמת..

לגבי הר סיני - לא חושב שהיו מליוני אנשים בכל המזרח התיכון אז, בטח לא בקרב שבטים שמיים.

אבל עוד לפני - זה מיתוס. אתה לא יכול להאמין שמשהו נכון וכהוכחה לנכונות שלו להביא את האמונה שלך כטעון. זה מעגל שלא באמת עובד.

אני חושב שצריך להגיע להבנה בסוף שזה משהוא אלוקי.

ואולי אין מקור ראשוני? אין משהו להיאחז בו?

אולי אותו הכמו-חומר שהתייחסתי אליו היה קיים תמיד?

שוב, למה אתה חושב ש"אלוהים" זה הפתרון היחיד? לא יכול להיות שאין יד מכוונת בדברים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז מה יבגני? אתה מתגעגע לליאור או משהו? מה נסגר איתך בנאדם

אתה צריך אבחון XD

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
זה ועוד איך משנה.

לא חושב שהבנת כ"כ את הטענה שלי.

זה משהו לא מובן או לא ברור, לא אומר ש-"אלוהים" זו התשובה המיידית לזה. זו לא לוגיקה באמת..

לגבי הר סיני - לא חושב שהיו מליוני אנשים בכל המזרח התיכון אז, בטח לא בקרב שבטים שמיים.

אבל עוד לפני - זה מיתוס. אתה לא יכול להאמין שמשהו נכון וכהוכחה לנכונות שלו להביא את האמונה שלך כטעון. זה מעגל שלא באמת עובד.

ואולי אין מקור ראשוני? אין משהו להיאחז בו?

אולי אותו הכמו-חומר שהתייחסתי אליו היה קיים תמיד?

שוב, למה אתה חושב ש"אלוהים" זה הפתרון היחיד? לא יכול להיות שאין יד מכוונת בדברים?

אז לא הבנתי מה יותר הגיוני ? להאמין שהכל נוצר לבד בלי בורא ובלי יוצר?

את העניין של הר סיני כדאי לך ללמוד לעומק יותר זאת ההיסטוריה האמתית של עם ישראל.

אנחנו יודעים שהיסטוריה כתובה בספרים ועוברת מדור לדור.

עוד פעם אתה יכול לקרוא לזה יד מכוונת או כמו-חומר.

לעניות דעתי הרבה אנשים שאתה בא ואומר להם יש אלוקים כנתון ועכשיו יש ציווים כמו:

(אל תיסע בשבת , תניח תפילין כל בוקר , תתפלל 3 פעמים ביום, תשמור את הברית).

יאמרו לך עזוב אותי מה אני צריך את כל זה עכשיו להתחיל לשבש את החיים שלי.תן לי לחיות איך שאני רוצה.

לעומת זאת אם תבוא ותגיד יש אלוקים כנתון ואין שום ציווי תעשה מה שבא לך. יצאת לעולם תתפרע תהנה,אני חושב שרוב בני האדם היו חיים להם את חייהם בלי לשאול יותר מדי שאלות. והיו מאמינים בעיניים עצומות שיש אלוקים.

המחויבות היומיומית יוצרת קושי אצל האדם.

פורסם
אני מאוד אוהב קידוש בשישי בערב. זה נחמד להיות עם כל המשפחה, לצחוק, יש אחלה ארוחת שישי, אז למה לא?

זה לא דת. למה לקרוא לארוחת שישי משותפת "דת" ? ארוחת שישי משותפת עם המשפחה זו ארוחת שישי משותפת עם המשפחה.

תווים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
באיזה סמכות לא נתנו לה לצייר בשבת? זה נשמע מפגר לגמרי.

גם כל העניין של איסור תח"צ בשבת הוא דבילי לחלוטין. כשומר שבת אני לא מבין איך זה פוגע במישהו. שאנשים נוסעים ברכב פרטי זה בסדר אבל באוטובוס זה שונה?! אין היגיון.

גם כל עניין הכשרות מטריף אותי. בחו"ל אשר להבין, אבל בארץ? הרי זה מוגדר כמדינה יהודית, נכון? אז למה שבן אדם שרוצה לשמור על מסורת יהודית ולמכור אוכל כשר צריך לשלם אקסטרה-כסף לכל מיני גופים, שחלקם שייכים למדינה?! זה צריך להיות שרות שניתן בחינם לכל מי שרוצה. הפכו את זה לתעשיית כסף עם מותגים (בד"ץ, חתם סופר, כל השמות האלה) בלי בושה.

שאתה נוסע ברכב פרטי אתה עושה את זה מבחירה אישית, שאתה נוסע באוטובוס אתה גורם למישהו אחר לעבוד בנוסף כי אתה צריך להגיע ממקום למקום.

שמסתכלים על המצב בארץ, בתכל'ס יש תחבורה ציבורית בשבת, הקווים שנוסעים בשבת בצהריים הם קווים מאוד רווחיים (מציע לך לבדוק לו"ז של קווי אילת או קריית שמונה הבינעירוניים), מה שמראה שיש הרבה אינטרסים לא להפעיל.

שאתה נוסע בתח"צ, אתה מקבל סבסוד מהמדינה על הנסיעה, אבל ברכב אתה משלם מיסים בעקיף (כמו דלק).

תחבורה ציבורית יעילה תורמת למשק (יותר שעות עבודה כי אתה פחות זמן בפקקים), אבל בשבת זה לא קורה.

אם זה היה רק מסיבות דתיות נטו, גם את הקווים שכן נוסעים בשבת לא היית רואה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מאזדה, זה ויכוח פילוסופי כי גם אם אתה הולך לתפיסה האלוהית אז תמיד נשארת השאלה מי יצר את האלוהים ומי יצר את זה שברא את האלוהים והדרך היחידה לצאת מזה זה להגיע להנחה שהיתה ישות אינסופית (ואם הגעת למסקנה הזו אז אתה יכול להניח שגם היקום כזה).

בשורה התחתונה מדובר באמונה ולא באמת מוחלטת (וזה נכון לשתי התפיסות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד פעם אתה יכול לקרוא לזה יד מכוונת או כמו-חומר.

לעניות דעתי הרבה אנשים שאתה בא ואומר להם יש אלוקים כנתון ועכשיו יש ציווים כמו:

(אל תיסע בשבת , תניח תפילין כל בוקר , תתפלל 3 פעמים ביום, תשמור את הברית).

יאמרו לך עזוב אותי מה אני צריך את כל זה עכשיו להתחיל לשבש את החיים שלי.תן לי לחיות איך שאני רוצה.

לעומת זאת אם תבוא ותגיד יש אלוקים כנתון ואין שום ציווי תעשה מה שבא לך. יצאת לעולם תתפרע תהנה,אני חושב שרוב בני האדם היו חיים להם את חייהם בלי לשאול יותר מדי שאלות. והיו מאמינים בעיניים עצומות שיש אלוקים.

המחויבות היומיומית יוצרת קושי אצל האדם.

אם הייתי הולך על פי ההגיון, לא הייתי מבין איך אנחנו לא נופלים מכדור הארץ לחלל. למזלי יש הסבר מדעי שקוראים לו "כוח המשיכה".

ההגיון שאומר שיש כוח עליון שיצר אותנו הוא מאוד הגיוני, בגלל זה הרבה מאמינים בזה. אבל תזכור שזה בסה"כ אמונה ולא ידע.

פורסם

הגיוני זה לדעת את מה שאתה יודע ולא לדעת את מה שלא. לא להניח שאם אתה לא יודע משהו, אז אלוהים. זה לא הגיון בשום צורה שהיא.

לא ממש. אתה מניח שיש אינדוקציה למעמד הר סיני ובפועל אין. זה שמשהו כתוב בספר, זה לא אומר שהוא נכון. זה שיש X דורות שמאמינים במעמד הר סיני, לא אומר שהוא התרחש, כי הספרים שאתה מתבסס עליהם נכתבו הרבה אחרי האירוע.

גם אנשים דתיים רבים היום כבר לא ממש פוסלים את התיאוריה הדויטרונומיסטית בביקורת המקרא, שאני מציע גם לך להכיר.

אני לא חושב שאנשים פוסלים את הדת בגלל הצווים. צווים היו גם לפני 500 שנה ודווקא אז היו להם פחות מתנגדים. פוסלים את הדת בגלל קדמה מדעית, שמראה כמה הרבה הנחות דתיות הן לא נכונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כן.(5 תווים)

בכל זאת אין.

השכל ניתן רק לאדם.

בחומר אין שכל,בשולחן אין שכל, שכל זה דבר רוחני. אינסטינקטים יש גם בבעלי חיים.

פורסם

אל תיהיו תמימים, מספיק להסתכל על העבר וההווה, ולהבין למה מתים היום אנשים, בגלל מלחמות דת.

אם זה דעאש שרוצחים אנשים בשם הדת, ואם זו מדינת ישראל שנאבקת על קיומה כבר מיום הקמתה.

הכול בגלל דת.

לא שמעתי על אדם אחד שנרצח בשם המדע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...