Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה רכשתי סיאט איביזה שנת 2003, ( http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?558345-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-2003-%D7%95%D7%99%D7%A9-%D7%92%D7%9D-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA/page2&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98+%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94+2003), בכל מקרה הרכב המדובר נקנה עם קצת פחות מ 174000 קילומטר בשעון. היום עומד על 187000 פחות או יותר.

קצת רקע

הרכב ידני נפח 1.4, הדגם עם ה75 כ"ס.

הרכב יד 5, אומנם היה אצל הבעלים הקודם 7.5 שנים, היה מטפל בו באופן קבוע במוסך מורשה, כשרכשתי אותו עשיתי לו יישור קו ( קוסמטי בעיקר).

והחלפתי לו קלאץ , מקורי של "לוק"

בשורה התחתונה עברתי את מחיר המחירון בלא מעט.

האוטו משמש אותי לנסיעה יום יומית של 80 קילומטר בינעירונית, בנוסף יציאות עם החברים בסופשים ונסיעות לחברה בטבריה ( גר בחיפה ).

במהלך החצי שנה טיילנו בכל הארץ היינו באילת, בחרמון, מודיעין פעמיים.

מבחינת מנוע: האוטו רחוק מלהיות מטוס, אבל תוכלו לנסוע בקצב התנועה בלי לעכב אותה.

מבחינת נוחות, הרכב 3 דלתות ולא נוח להיכנס ולצאת , החיסרון נלקח בחשבון ברכישה והיות והנסיעה שלי לרוב היא לבד אין בעיה.

נוחות נסיעה, הרכב לא "רך" על הכביש ואם אני משווה אותו לאיביזה החדשה שיש במשפחה יש הבדל ענק, הרכב לא מתרסק על במפרים אבל מאוד קשיח על הכביש, אני חשבתי שצריך להחליף בולמים אבל המוסכניק שלי אומר שהם עייפים אבל עדיין לא הגיע הזמן להחליף ושלדעתו חבל על הכסף.

צריכת דלק, ממוצעת עומדת על 1-14. פה אציין שהרכב לא ננהג 80-90 כל הזמן ( אני לא מהנהגים שהורגים את הרכבים שלהם) רוב הנסיעה היא בינעירונית במהירות של 115-120.

התנהגות כביש לדעתי מ-צ-ו-י-נ-ת , הרכב הוא לא רכב ספורט וגם לא משדר את זה, הרכב יושב על הכביש לא רע, ונסיעה בכבישים מפותלים יכולה להתגלות ככיפית מאוד לדעתי ( יותר טובה מבאיביזה רפרנס 2013).

בוצע טיפול ב 180 אלף קילומטר. בטיפול הוחלף שמן פילטר שמן פילטר מזגן, ונפתחה הסתימה שהיה במתזים של המים.

המנוע ב 8 השנים האחרונות שחה בשמן 10W40 חצי סינטטי, בטיפול הוחלף השמן ל 5W40 סינטטי מלא, לפי מה שרשום בספר רכב, ( יש שיגידו שזה לא משנה) בפועל לא מרגיש בשום הבדל.

תקלות?

במהלך נסיעה לאילת הרכב התחיל להשתגע! החליט שהוא נכבה לבד תוך כדי נסיעה ומניע בהילוך הדבר חזר על עצמו המון במהלך הדרך! התקלה קרתה 40 קילומטר מאילת ( יטבתה ) כשהגעתי לאילת חוץ ממוסך מורשה אף מוסך לא רצה לטפל בי, ביום שלמחרת הבעיה נעלמה! הגעתי למוסך מורשה, שם טיילו עם הרכב נתנו לו לעמוד במקום המון זמן והבעיה לא חזרה, אמרו לי לנסוע איתו ככה ובמידה ואתקע שאזמין גרר לחיפה, מכיוון שאי אפשר להחליף חלק שלא יודעים מה הוא ( חיבור לסורק תקלות הראה שהכל תקין ). ואכן בדרך חזרה הביתה היה שקט ( טפו! טפו! טפו! )

שורה תחתונה אם אני ממליץ.

לסטודנט, שמתעניין בחיסכון ואוהב רכבים זה אחלה רכב, החלפתי הרבה רכבים בשנתיים האחרונות, זה ללא ספק אחד הטובים, למען האמת מגיל 12-13 שהאיביזות האלה ייצאו רציתי שיהיה לי כזאת בבית, ולכן יש לי פינה חמה לדגם בלב.

תמונות יש בשרשור התחדשות שנתתי אליו קישור למעלה.

פורסם

החום כאן אדיר, וכנראה "משגע" הרבה חיישנים למינהם ברכבים.

יש הרבה דוגמאות של רכבים עם מנוע מגמגם סתם ככה, גם ללא שום התראה של מנורה אפילו.

בטמפרטורות "נורמליות" יותר זה לא קורה.

פורסם

לפני 3 שנים, רציתי גם לקנות כזאת. אהבתי את המראה, הנסיעה הייתה טובה,שילוב ההילוכים היה טוב והמנוע גם הרגיש בריא יחסית ל-75 כ"ס שיש לו.

אבל ריבוי החיישנים ומחיר הטיפולים במקרה של תקלות(לא טיפולים שוטפים) הורידו אותי בסופו של דבר מרכב מזדקן כזה

פורסם

תודה על הסיקור,מה עלות החלפים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חלפים נקנו אצל יוסף מוסלח. הקלאץ של לוק יחד עם עבודה עלה 1400 שח.

את הטיפול הקטן ביצעתי לבד שהשמן סינטטי מלא 5 ליטר עלה לי 129 שח.

פילטר מזגן 25 שח פילטר שמן 20 שח.

והחיבור למחשב לסורק תקלות לא עלה לי כסף. ( אחרי ויכוח בצמפיון).

לגבי ריבוי החיישנים אתה צודק אני קניתי את הרכב לאחר שבחליפו לו חיישן למדה ההחלפה הייתה לא זולה בכלל הקבלה נמצאת ברכב עדיין.

למען האמת כשרכשתי אותו הוא היה אחרי טיימינג משאבת מים חיישן למדה פלאגים הכנה לטסט ועוד כמה פיצפקס. (קבלה על סך 3800 שח) בהתחשב במחיר הקניה דובר על כמעט 25 אחוז מערך האוטו. בלי האגרה של הטסט. מצד שני הרווחתי רכב אחרי יישור קו.

ואומנם החלפים יקרים אבל הוא חוסך בדלק ככה שזה מתקזז. אם אני משווה בנסיעה שלי את הרכב הזה לאלמרה שהייתה לי לפניו יוצא לי לחסוך כמעט 350 שח בחודש בדלק. ולסטודנט זה לא מעט

פורסם

מסכים עם עניין הנוחות, יש לי איביזה 2003 3 דלתות אבל אצלי היא tdi... הנוחות שוברת עמודי שידרה... אבל החיסכון בדלק מורגש, ועוד פלוס הכי גדול שהאוטו הזה לא מפסיק לסחוב בעליות. אבל ה3 דלתות פלוס נוחות לא יוצא כל כך טוב.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

יכול להיות שפספסתי גם כן - אבל לא ראיתי שציינת את המחיר של רכב כזה (בגדול, אתה לא חייב לספר בכמה אתה היית מוכר). בכמה קנית אותו וכמה הוא שווה היום בערך, אתה יודע להגיד?

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

פורסם

אין לי בעיה להגיד. הרכב נרכש ב14250 שח. היום אני מושקע עליו בערך 8000 שח אין לי בעיה לפרט פה עלויות של כל דבר ( רק צבע כללי וקלאץ מקורי זה לא מעט כסף. יש את הגאנטים המערכת).

כמה הוא שווה היום? אני לא יודע. הרכב יישאר אצלי עוד שנתיים ויעבור לאחי שייקבל רישיון. הוא ייכעס עליי אם אמכור אותו.

כמה הוא שווה היום? אני גר ליד לא מעט יישובים של בני דודינו ולא מעט שןאלים אותי אם אני מעוניין למכור. הוצע לי עליו 20 אלף שח פעם ממישהו. אני לא מדבר על אחד שזרק באוויר אלא בעל שטיפת רכבים שמאוד מעוניין ברכב.

אני מאמין שבמידה והייתי רוצה למכור אותו מכירו הריאלי בשוק יהיה באזור ה18 אלף במקרה הטוב! אבל זה לא מעניין אותי. הרכה הזה נקנה כדי להשאר.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה, כל הכבוד שאתה כזה אח טוב - ותודה על המידע. רציתי שיהיה לי מושג בערך, אני חושב לקנות לילד שלי משהו בסגנון ורציתי להבין אם סביב ה-20 אלף אפשר להשיג משהו מכובד. נהדר ותהנה. :)

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שרשור מתעדכן . סיכום עלויות.

אוקי הרכב הגיע ל195,000 הגיע לטיפול השנתי.

אז מה היה לנו

טסט בתחילת החודש נכנס למוסכניק לבדיקה כדי שייעבור מכה ראשונה את הטסט, הוא הפנה את תשומת ליבי שהמנורה הקטנה בצידי הרכב של האיתות לא עובדת הוחלפה ( ללא עלות מצידו) מלבד זאת אמר שאלך בראש שקט, ניגשתי למכון טסטים באפק עברתי.

יומיים אחרי הטסט נדלקה מנורת epc אבל לא קבוע לפעמים כן לפעמים לא

עצר אותי נהג באמצע הדרך ואמר שאין לי אור דרך בצד ימין מקדימה, הוחלפה מנורה ועדיין לא נפתרה הבעיה.

לבסוף נתברר שנשרף הפיוז הוחלף פיוז. נעלמה המנורה וגם האור חזר לדלוק.

טיפול:

שמן 5w40 סינטטי מלא . בנוסף 4 פלגים פילטר מזגן שמן ואוויר.

סך הכל מעל 20 אלף קילומטר יחד. מרוצה מאוד

פורסם

רכב נהדר, אפשר להגיד ממש תאום לפולו שלי, אותם נתונים, מנוע, צריכת דלק, התנהגות כמו שאתה מתאר.

רק הלוואי שהייתי משקיע עליה את הכמות שאתה השקעת, רמז- השקעתי יותר, לא לטובה אלא לתיקונים.

תהנה מהרכב כמה שאפשר ותשמור עליו, באמת מציאה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה לעדכון,

הרכב הגיע ל 202,000 קילומטר ונמכר בחודש שעבר!

סך הכל שנה וחצי החזקה 35 אלף קילומטר ביחד!

הרבה הנאה ומעט טיפולים!

רכב עם 200,000 קילומטר שלא אוכל שמן, צריכת דלק לעולם לא ירדה מ1-14 ולא העלה אותי על גרר!

אני אישית אתגעגע לרכב הזה!

לכל אלה שמחפשים לרכוש רכב לסטודנט או רכב ראשון! אחלה של אופציה

ממליץ בחום

• תוכן חדש...