Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כאן שרשור שמתייחס לסל"ד גבוה, אז רציתי לשאול שאלה הפוכה - סל"ד נמוך מאוד.

בשנה האחרונה סיגלתי לעצמי סגנון נהיגה "מוזר משהו" - נהיגה קבועה בסל"ד נמוך. כלומר לא מדובר בנהיגה רגועה אלא ממש נהיגה ללא גז וברקס עד כמה שניתן. הסל"ד נשמר על 2000 (מנוע אטמוספרי רגיל) ורק לעיתים עולה ל-2500, 3000 זה כבר חריג. וכמובן בכל הזדמנות משחרר את הרגל מהגז: כמה מאות מטרים לפני הרמזור, לפני הכיכר כדי להגיע אליה במהירות מתאימה, לפני האטת תנועה ובירידות.

אם תשאלו מדוע אז התשובה היא חסכון בדלק וסתם "פאן", רוצה להגיע לצריכה מינימלית לאורך זמן - מין תחרות....

ברור שצריכת הדלק ירדה בצורה דרסטית: כ-20% חסכון.

אבל לאחרונה אני שם לב שהשמן השחיר למרות שעברתי רק 10K ו-9 חודשים. לפני כן השתמשתי באותו סוג השמן ולא זכור לי שהיה משחיר בצורה כזאת.

ברור גם שהסגנון שלי גורם נזק "פסיכולוגי" לנהגים מסביב שלפעמים מצפצפים ומקללים, אבל השאלה שלי היא האם סגנון הנהיגה כאמור גורם נזק למנוע בטווח הארוך ואם כן מה הפעולות שעלי לבצע על מנת למזער את הנזק?

תודה

פורסם

סגנון הנהיגה שלך הוא בעקרון טוב מאוד (ולא רק מסיבות של חסכון בדלק) אבל השאלה היא האם הוא לא קצת קיצוני מדי, משתי בחינות:

האחת היא כמובן מהירות המנוע. יש כזה דבר מהירות מנוע נמוכה מדי (מהי? תלוי ברכב) ובעיקר במצבי עומס כמו עליות. בנוסף, כשהמנוע חם זה רעיון טוב לדחוק בו לעתים לסל"ד גבוה לזמן קצר כי זה ממוסס פיח.

השניה היא תחילת ההאטה לקראת האטות ועצירות. יש כזה דבר להתחיל להאט מוקדם מדי, למשל צומת אחד לפני זה שאתה צריך לעצור בו או לפני תחילת נתיב ההאטה לפניה או היציאה מהכביש.

עדיין - נהיגה במהירות מנוע נמוכה וקבועה יחסית והאטה מוקדמת לקראת בעיות - היא כאמור הדרך היעילה לנהוג, ולא רק מבחינת צריכת דלק אלא בשל טעמים הרבה יותר מהותיים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נסיעה בסל"ד נמוך גורם עם הזמן להצטברות של פיח. כמו שאמר חן, לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה, זה טוב מדי פעם למשוך לסל"ד גבוה יותר (חום ולחץ גבוהים יותר), בכדי לנקות את הפיח שמצטבר.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

לפי דעתי: חוץ מנזק ועצבים סביבתיים אתה לא גורם לשום נזק. נהפוך הוא.

תאמר באיזה רכב מדובר ואיזה צבע כדיי שנהיה מודעים למפגע...נסמן בוויז.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לפי דעתי: חוץ מנזק ועצבים סביבתיים אתה לא גורם לשום נזק. נהפוך הוא.

תאמר באיזה רכב מדובר ואיזה צבע כדיי שנהיה מודעים למפגע...נסמן בוויז.

:lol: תתפלא, גם כאשר אני נוהג ככה עדיין יש רכבים שמעכבים אותי ואני יותר זריז מהם. לא יאומן.

מה גם, אני לא טופס נתיב שמאלי

• תוכן חדש...