Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אור, גם אני לא נכחתי בהרצאה (כי זה נושא שאני מכיר לעומק וגם אין לי כוונה להיכנס למשכנתא) אבל לא צריך להיות בה כדי להבין שאתה משקיע הרבה זמן ועלויות מכיסך(כן. גם אם הכל מתרומות דלק ואוטו לא עולים כסף?) ושמה שאתה מבקש לא תלוש מהמציאות. יכול להיות שישאר קצת מהסכום הזה אבל באותה המידה יכול להיות שגם יחסר קצת.

בכל מקרה התמיכה כאן היא לא שאלה מתימטית אלא שאלה של אמונה בחשיבות המיזם, תרומתו לציבור והסיכוי שלו לצאת אל הפועל. לא פחות מזה ולא יותר מזה.

בינינו נהגוס - יש שאלה בכלל? אתה בתור מי שמכיר את החומר, כמה לדעתך שווה הרצאה כזו אם נניח שהיא מעבירה את הנושאים טוב (ראה סימוכין ב http://Www.facebook.com/150paychecks/reviews )

אני אמנם לא מתמטיקאי פר אקסלנס אבל נדמה לי שזו אחת המשוואות היותר קלות, ever. השאלה היא האם אני בורח עם הכסף ו/או האם אני מסוגל לדלוור, אם לא אז התשובה, כפי ששנינו יודעים, טריוויאלית.

לגבי שאר הדברים שאמרת, אז בשביל לחדד: בערך תשעה חודשים אחרי שהתחלתי ההרצאות הפסיקו להיות חינמיות כי קלטתי (כן כן, באיחור, יצאתי חומוס/נאיבי) שהעלויות התפעוליות יגרמו לזה למות ברגע שיהיה סקיילינג, לא רק דלק רכב סרבר אתר וכו' אלא בעיקר פרסום ממומן והשכרת מקומות. לכן אלו לא יצאו לי מהכיס הפרטי אלא סובסדו ע"י עלות הכרטיסים.

מה שלא קיבל שיפוי זה הזמן שלי, וכאן אין לי איך לצאת מזה 'טוב' כי זה מלכוד לדבר על כסף בצורה פומבית. יחסית למשאב הזה, כל ההוצאות מתגמדות, אבל איכשהו יצא שזה המשאב הכי זניח ומובן מאליו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יתרה מזאת, אני חבר במספר עמודים בפייסבוק שמעלים פרויקטים מעניינים מקיקסטארטר ואינדיגוגו (למי שלא מכיר, זה העתק-הדבק של הדסטארט רק באנגלית. או יותר נכון לומר שהדסטארט זה העתק-הדבק של קיקסטארטר ואינדיגוגו) ותמיד אני נכנס לראות במה מדובר.

מצלמות, מקלות סלפי מתוחכמים, ארנקים, רחפנים, שעונים, טבעות, כפתורים, קסדות ועוד ועוד ועוד.

יש גם פרויקטים חברתיים (שלא רלוונטיים אליי כי הם במדינה אחרת) אבל אני לא נכנס לקרוא כי זה לא מעניין אותי וכאמור, גם לא רלוונטי אליי.

אני לא חושב שאי פעם ראיתי פירוט של כסף בעמוד של פרויקט. תמיד היה איזה לו"ז, מה יקרה אם יעמדו ביותר מ100 אחוז מהיעד ועוד כהנה וכהנה, אבל לעולם לא ראיתי פירוט של "מה נעשה עם כל הכסף שתרמתם לנו".

ברור שלא, אין פירוט שיוציא אותך טוב כי כל אחד יודע לנהל משאבים טוב ממך מנוחות הספה בסלון וגם אם אין לו נסיון רלוונטי, ובנוסף זה שם אותך בעמדת נחיתות מול צד ג' כשיש לו את כל הקלפים שלך כשאתה נכנס מולו למו"מ

כמו כן שנותני שירות לא באמת חייבים דין וחשבון ברמה הזו: כשאני שוכר את שירותיו של עו"ד אני לא שואל כמה עולה השכירות שלו ומה המשכורת של הפקידה, ואולי זה שוב המקום להזכיר שמי שתומך במיזם מקבל תשורה (בשווי הרבה, הרבה, הרבההההההה יותר גבוה מהתמיכה שלו, ממש בסדרי גודל) ואף אחד לא עושה לי טובה אלא בסה"כ מפרגן למיזם שיעזור לו (אם צריך) ולהרבה אחרים.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לוציפר, אתה הטרלת אותי מס' פעמים בעבר ולכן אני משתדל שלא להגיב ברצינות להודעות שלך, מה שנקרא fool me once וכו'. אם אתה אשכרה חושב שזה כי "אין לי נתונים" אז... פחות

גם עכשיו אתה מטריל, או לכל הפחות לא קונסיסטנטי: אתה כן טענת שאני מנפח הוצאות (הפקה של דיסני, זוכר?), אתה טוען שאין לך שום דבר נגדי ואז שאני דושבאג מתנשא, וכמובן טוען שיש לי מניעים נסתרים כי הלוגיקה שלך גורסת זאת וכי כל בר דעת חושב כמוך.

אז פור דה לולז (וכן, shame on me, אני יודע, אני זוכר איך אמרת לי בהטרלה הגדולה הראשונה שבסוף אגיב לך שוב והנבואה מגשימה עצמה אז שאפו):

לדעתי לא, לא עדיף וידאו פלאפון מכלום.

למה?

כפי שכבר אמרתי בהודעה הראשונה - אני לא מוציא 'מוצר' שלי, עם השם שלי והפרצוף שלי, half baked. פשוט לא. כן, גם אם הוא בחינם.

זה אומר שאני לא אלטרואיסט? סבבה, צודק, תזכיר לי שניה איפה טענתי אחרת? אני די בטוח שתתקשה למצוא, זו השלכה שלך על זה שאני דושבאג ולכן כנראה מחזיק מעצמי כך וכך. זוכר שהפניתי אותך לסמירינג של סמירו? היה לי ברור שזו תשובה שתתקמפל טוב יותר

הרצאת שלוש שעות בפלאפון, זו הרצאה שאף אחד לא יראה - בטח ובטח לא קהל היעד שאני מטרגט (הדיוטות בכלכלה). אני לא הייתי רואה כזה דבר ויש לי אחושילינג טולרנס. ראית פעם בוטלג של סטנדאפ, לדוגמא? זה מחריד. עכשיו קח אדם הרבה פחות מוכשר, נושא הרבה פחות מעניין, זמן הרבה יותר ארוך - קיבלת מתכון לנצחון? סרייסלי? Check your math

היות וה"דרישות" שלי מהפרט הן *אפסיות* (חמישים שקלים באמת מצדיקים השחרת פניו בפומבי של בנאדם בעיניך? זה כ"כ יותר רע בידיעה שאשכרה נכחת בהרצאה) - אני מרגיש לגמרי בנוח "לדרוש" אותן, ואני ארגיש אחושרמוטה בנוח לחסל את המיזם אם ההדסטארט יקרוס, בידיעה שהייתי מוכן לתרום הכל אבל ישראל ישראלי בחר לשבת על הגדר (במקרה הטוב) או להשחיר פני (במקרה הפחות טוב).

פורסם

אור לטעמי אתה עושה מעשה נהדר ולא מתוגמל עליו מספיק, וגם מגלה רגישות יתר למה שאנשים רושמים.

שירשמו.. who gives afuck?

פורסם (נערך)

דיסקליימר: אני לא מכיר את אור, ומעולם לא נכחתי באף הרצאה. אז הכל זה סוג של ספקולציה.

אולי אני נאיבי, אבל לא חשבתי שיש פה כל כך הרבה אנטי לפרויקט הזה.

מבחינתי, מדובר בסוג של פלא. בא בן אדם, עם הרבה רצון טוב, מרים הרצאה של שלוש שעות לגמרי לבד (ששוב, לא ראיתי ושות', אבל לפי העדויות מדובר בהרצאה מושקעת, מוקפדת, ואחת שממש גורמת לאנשים להבין), מארגן את כל הלוגיסטיקה (כולל רו"ח!), ועוד משקיע בפרסום, וכל זה, בינתיים ללא תמורה ובעלות שולית לגמרי.

מכיון שהוא לא יכול להמשיך במתכונת הנוכחית, הוא מנסה להפיק את ההרצאה בצורה מקצועית. זה כבר עולה סכום משמעותי. אז הוא פותח פרויקט הדסטארט ומבקש תמיכה.

עכשיו, ממש לא חייבים לתמוך. יש מיליון ואחת סיבות למה לא. אבל איכשהו, לי אישית (גם בלי שפגשתי את הבן אדם, ראה דיסקליימר) יש סוג של הרגשה שהוא לא מתכוון לקחת את הכסף ולברוח לוונצואלה. אבל אני באמת לא רואה סיבה אחת טובה להתלונן על זה.

כאילו, אני לא עשיתי עשירית ממה שהוא עשה. אני לא מכיר הרבה אנשים שכן, אם בכלל. כשחושבים על זה, תרומה של 50 ש"ח היא כנראה פחות מעלות הדלק שלו להגיע להרצאה אחת (ג'ולייטה תלתן, בכל זאת). רק כדי לשים דברים בפרופורציות, כן? זו, כנראה, אחת ההוצאות הנמוכות שלו בפרויקט.

ברור שהפרויקט לא מושלם. ברור שאפשר לשפר, ברור שאור גם הרוויח (לא בכסף!) מהפרויקט, ושלהרצות מול מאות אנשים ולהופיע בטלוויזיה נותן, איך שלא תסתכלו על זה, בוסט לא קטן לאגו. לא נראה לי שזה לא בסדר, או שזו היתה המטרה העיקרית של הפרויקט מלכתחילה. נכון גם שההרצאה היא לא יבשה אלא מועברת כ-show, וזה נראה לי אפילו מתבקש.

ואפילו נכון שאפשר לצלם את ההרצאה בטלפון ולהעלות ליוטיוב. אבל כשחושבים על זה ברצינות לרגע, המוצר שאור "מוכר" פה הוא לא איזו נוסחה סודית שהוא גילה, אלא פשוט ידע קיים שמועבר בצורה "נגישה" יותר. בהבנה שהתכונה העיקרית במוצר היא הנגישות שלו, די ברור למה הפקה מקצועית יחסית תשפר מאוד את המוצר. וגם, זכותו של אור לא לשים את פרצופו על מוצר שהוא לא מרוצה ממנו. חוץ מזה, אם ההרצאה תצולם בטלפון, יש לי הרגשה שאת כל הזמן שיידרש כדי לערוך אותה אור ישקיע בעצמו (וזה כנראה לא מעט זמן), אז לדרוש ממנו גם להשקיע את הזמן הזה כי לא בא לנו להשקיע 50 ש"ח נשמע לי קצת מופרך.

אבל שוב, אף אחד לא חייב לתמוך. להזכירכם, מי שפירסם פה את הלינק לפרויקט בכלל לא היה אור. גם לא חייבים לאהוב אותו או את הכתיבה שלו. אבל ראבק, למה להשמיץ? מה יוצא לכם מזה?

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אז עקבתי אחרי השירשור מאז שהוקפץ עם ההודעה על ההדסטארט. הייתי אמור להיות נוכח באחת ההרצאות שאור העביר, אך לצערי הסמסטר ניצח ולא הייתי. כל זאת ועוד אחרי ש-"ישראל ישראלי" כתב תגובות מחממות לב, ביחס למצופה בד"כ, על ההרצאות שאור העביר.

הבעיה לעניות דעתי היא קהל היעד. לאנשים, קרי הישראלי הממוצע, קשה מאוד לקבל את העובדה שבשביל מוצר מוגמר, איכותי וכולי דרוש סכום X. "מה הבעיה? שים חצובה, פלאפון וקדימה- לעבודה". קל לדבר, הרבה יותר קשה לעשות.

עכשיו בואו נדבר על הנקודה הכי חשובה לטעמי- הזמן שאור השקיע:

מה שלא קיבל שיפוי זה הזמן שלי, וכאן אין לי איך לצאת מזה 'טוב' כי זה מלכוד לדבר על כסף בצורה פומבית. יחסית למשאב הזה, כל ההוצאות מתגמדות, אבל איכשהו יצא שזה המשאב הכי זניח ומובן מאליו.

גם אם הזמן קיבל שיפוי (נגיד היית בפלוס קטן כלשהו אחרי סך כל ההרצאות, זרום איתי), מישהו כאן חושב שיש פה מה להשוות עם המספר הבא: מינימום על {שכר רגיל, פרילנס, (הכנס עבודה מתאימה אחרת כאן)} כפול מספר השעות? שהרי זה סכום דמיוני (ההנחה היא שמדובר במאות שעות).

ונניח שלא הכל זה כסף, ואור קיבל "שיפוי" בצורה אחרת- הרגשה טובה בלהעביר ידע, לעמוד על הבמה עם החזה מורם, הכנס כאן כל דבר אחר. הזמן, המשאב החשוב ביותר תועל בסופו של דבר על מנת להעביר ידע.

אישית? הייתי סוגר את הבאסטה ממזמן. טוב שעוד יש אנשים שאיכפת להם.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
עימוד
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בכל מקרה, סחטיין על ההצלחה של הקמפיין. במקומך הייתי מוציא מזה כבר כסף.

אגב, אני ממש לא נגד אור. הוא לדעתי אחלה בן - אדם לפי התגובות שלו בפורום, וכל הכבוד לו על היוזמה והאלטרואיסטיות הזאת של caring for others. אבל זה שכמות האנשים שמגיעים היא ענקית זה רק מעיד על המצב העגום של המדינה הזאת (ואולי לא רק של המדינה).

הבנת נכון.

לקרוא לאנשים עם בורות בתחום מסוים "מטומטמים", מעיד יותר על המלעיז מאשר על מושא הביקורת.

ובלי קשר, אם אתה כל כך חדור במטרה הזאת של לעזור לאחרים מבלי לקבל מזה משהו (לאו דווקא כספי) עד כדי כך שאתה מוכן לפגוע בעצמך, אז אני מופתע ולמדתי משהו חדש על אנשים. כי אני לא מכיר ולא שמעתי על מישהו כזה. אז סחטיין. (למרות שאני מאמין שיש פה משהו מעבר, לאו דווקא שלילי)

אני אסביר לך למה. כי כל המהות בהרצאות האלה זה לא אלטרואיזם, ולא דאגה לאחר, ולא אלא מלבד לשרת מטרה מגלומנית של אור שהיא האדרה עצמית ותחושת הסיפוק של ה"אני גורו". שהרי עם כל הציונות שלך וכל האהבה שלך לבני ישראל, לא היית מקריב מעצמך למענם כל-כך הרבה.

אגב, אל תטעה, הכול בסדר. תרוויח. מצידי תגייס את ה-100K לעצמך. תגייס גם מיליון. ואם הצלחת לגייס את זה - שאפו. אבל - אל תשחק אותה אלטרואיסט. המגלומניה נוטפת מכל הודעה, מכל פוסט, מכל וידאו שאתה מצלם ומכל תמונת סלפי עם "מאות אנשים שהגיעו להרצאה של 3 שעות על נושא אפור ומשעמם". וגם ממה ששמעתי אתה מנסה להעביר את ההרצאות באופן יחסית מבדר ומשעשע, כמו סוג של מופע אישי שכל תכולתו נועדה להאדרה אישית.

מה פשר אי העלאת סרטון ממצה אחד, שיכניס לתוכו את התוכן של הרצאתך? למה שלא תפיץ מצגת ברשת? למה שלא תצטרף לארגון שגם עוזר לאנשים חסרי יכולת להתנהל כלכלית נכון, ותלמד אותם את "התורה" שלך שגם הם ילכו ויפיצו את הבשורה ויגיעו להרבה יותר אנשים מאשר אתה לבד? הרי טענת שזה לא משהו מיוחד, ולא מדע טילים, אלא משהו פשוט. שכל אחד יכול להבין, שאתה כמו אחד האדם, הבנת.

התשובה לכל זה נמצאת לעיל.

בהצלחה בארה"ב. בטוח שעוד נשמע ממך (בפורום).

מהפך!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לאו דוקא מהפך

בדיוק מה שהתכוונתי

מה שהוא חושב על עצמו, הוא משליך גם על אור

"במקומך, הייתי מוציא מזה כסף"...

אז הנה, הוא מוציא מזה כסף...

אני לא נרגע מזה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

לא מהפך ולא נעליים. תראה את פרק הזמן שעבר בין ההודעות. דעתי כלפיו השתנתה בגלל שהוא השתנה. בהתחלה חשבתי כך ואז יצא לאור כל המגלומניה ודעתי השתנתה. האמת, אם חושבים על זה, באמת מהפך. אם כי הדרגתי. שים לב בהתחלה בירכתי, אחכ הייתי ספקן ואז הפכתי דעתי באופן נחרץ.

Avargel , אתה ילדה בת 10 שמשכו לה בקוקיות? זה פורום, כתבתי משהו ש״הסעיר״ אותך? תעשה את הice bucket challenge ותירגע.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

אחת ל לסמירו..:grin: קופץ הסמירו.

בד"כ , אני אוהב את התשובות שלו.. יש לו ראש טוב, ראייה ו מחשבה .

ואז מגיעה יציאה של תגובה מיוחדת, ובום

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה שמניע אותו זו אכן מגלומניה ולא אלטרואיזם.

אור קיבל (ממני) הצעה להקלטת הרצאותיו באולפן ייעודי מקצועי כולל עריכה וכל הגשעפט מסביב - בחינם. אבל אין קהל שימחא כפיים, וזה לא מסתדר עם הצורך בצומי, אז זכיתי למטח עלבונות אישיים על כמה שאני לא מבין כלום (אני מתעסק במסגרת עבודתי בצילומי הרצאות "קצת" יותר מורכבות על בסיס קבוע) באמת ו"מה אתה חושב שאני לוקח את הכסף לכיס? בוא אני אספר לך על מיסים ועלויות של הפקת צילום באולם".

אז אור, אתה אלטרואיסט כמו דודו טופז, כי זה לא "שווה" אם זה לא מנפח את האגו... ברמת העיקרון אין לי בעיה עם זה, זו מדינה חופשית ואתה רשאי לעשות כרצונך, אבל אל תציג את עצמך כאיזה מלאך שבא מן השמיים כדי להושיע את הכבשים התועות. בסה"כ קראת 2 ספרים ומצאת תחביב.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם
לא מהפך ולא נעליים. תראה את פרק הזמן שעבר בין ההודעות. דעתי כלפיו השתנתה בגלל שהוא השתנה. בהתחלה חשבתי כך ואז יצא לאור כל המגלומניה ודעתי השתנתה. האמת, אם חושבים על זה, באמת מהפך. אם כי הדרגתי. שים לב בהתחלה בירכתי, אחכ הייתי ספקן ואז הפכתי דעתי באופן נחרץ.

Avargel , אתה ילדה בת 10 שמשכו לה בקוקיות? זה פורום, כתבתי משהו ש״הסעיר״ אותך? תעשה את הice bucket challenge ותירגע.

אולי סמירו השתנה

אולי ההצלחה שלך

אולי זרימת הדם למוח משתבשת עקב התאוצה החזקה של הב מ וו. ( מזל שלא רכשת אאוטלנדר )

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מה שמניע אותו זו אכן מגלומניה ולא אלטרואיזם.

אור קיבל (ממני) הצעה להקלטת הרצאותיו באולפן ייעודי מקצועי כולל עריכה וכל הגשעפט מסביב - בחינם. אבל אין קהל שימחא כפיים, וזה לא מסתדר עם הצורך בצומי, אז זכיתי למטח עלבונות אישיים על כמה שאני לא מבין כלום (אני מתעסק במסגרת עבודתי בצילומי הרצאות "קצת" יותר מורכבות על בסיס קבוע) באמת ו"מה אתה חושב שאני לוקח את הכסף לכיס? בוא אני אספר לך על מיסים ועלויות של הפקת צילום באולם".

אז אור, אתה אלטרואיסט כמו דודו טופז, כי זה לא "שווה" אם זה לא מנפח את האגו... ברמת העיקרון אין לי בעיה עם זה, זו מדינה חופשית ואתה רשאי לעשות כרצונך, אבל אל תציג את עצמך כאיזה מלאך שבא מן השמיים כדי להושיע את הכבשים התועות. בסה"כ קראת 2 ספרים ומצאת תחביב.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

אחכה לשמוע את תגובת אור. אבל....

במשך שנתיים אור התרוצץ בכל הארץ והרצה בפני אלפי אנשים

זה אלטורואיזם במיטבו.

לא סגור על זה אבל אם אור לא היה עובר לארה"ב לדעתי כל עניין ההדסטארט לא היה עולה בכלל על הפרק, והוא היה ממשיך באותו מסלול של הרצאות פרונטאליות ברחבי הארץ.

אם המעשה מביא תועלת לאנשים וגם מביא סיפוק לאור ( מגלומניה מילה חריפה שלא נראה לי שמתאימה לאור )

win win

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...