Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת שמן מנוע Prestone 10w40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

7864726.jpg

מדובר בשמן המנוע הנ"ל. אני קונה אותו תמיד בTEN בסביבות ה60 שקל נראה לי. השמן הזה הוא איכותי?

יש גם את דגם הSN שהוא גם 10W 40.

השאלה אם השמן שווה את המחיר? מנוע 2.0 פיג'ו 206CC.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תעשה לי טובה ואל תשים את זה, זרוק את זה למוסך הקרוב למיחזור.

מצידי אני אקנה לך שמן ואל תשים אותו גועל נפש, אני שונא את השמן הזה, רק מלהסתכל אני מתעצבן.

פרסטון לא מייצרים שמן, החבחרה שכן לא ידועה כמו התקנים, אם הוא באמת עומד בהם.

בקיצור זרוק אותו מהר ותחילף לשמן איכותי אחר שעומד בתקנים כמו יורול למינהם שעולים 100-120 ש''ח.

אני לא צוחק אפילו אין לו ריח של שמן, ואני הרחתי כבר הרבה שמנים, (נכתב בשיא הרצינות).

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם (נערך)

בלי קשר רגע לאיכות, האם השמן הזה עומד בתקנים הנדרשים במנוע שלך על ידי היצרן?

רוצה לומר, האם הוא עומד בתקן A3?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

את האמת שאני לא יודע.. וזאת טעות שלי.

אני פשוט חשבתי שאם השמן הוא 10w40 אז הוא מתאים.

הבעיה היא שלפי המדיד שמן, מפלס השמן הוא מקסימלי. אז אני לא יכול ממש לשים סוג אחר.

יש שמנים שאתם ממליצים בשביל הרכב?

A3 96, 10w40

תקן api (לפי ספר רכב למנועי בנזין הפיג׳ו) הוא sj

השמן שנמצא כרגע ברכב הסתיים ככל הנראה כי אני לא מוצא את הבקבוק ואני לא יכול לבדוק.

מה הסכנות בזה שהשתמשתי בשמן הזה?

פורסם

תרגע, אין סכנות. עשית מה שהיה עושה כל אדם סביר שאיכפת לו מהרכב ואין לו את הידע.

השמן הזה אולי לא מהמשובחים (בלשון המעטה) אבל לא ימיס לך את המנוע ולא יתיך את הטלטלים לבלוק.

לקראת הטיפול הבא תגיע לפורום להתייעצות ונעזור לך לעשות בחירה של שמן יותר טוב ויותר מתאים למנוע לפי התקן המדויק והצמיגות הנכונה.

עד אז סע לשלום!

פורסם
את האמת שאני לא יודע.. וזאת טעות שלי.

אני פשוט חשבתי שאם השמן הוא 10w40 אז הוא מתאים.

הבעיה היא שלפי המדיד שמן, מפלס השמן הוא מקסימלי. אז אני לא יכול ממש לשים סוג אחר.

יש שמנים שאתם ממליצים בשביל הרכב?

A3 96, 10w40

תקן api (לפי ספר רכב למנועי בנזין הפיג׳ו) הוא sj

השמן שנמצא כרגע ברכב הסתיים ככל הנראה כי אני לא מוצא את הבקבוק ואני לא יכול לבדוק.

מה הסכנות בזה שהשתמשתי בשמן הזה?

היי,

זה בסדר, כל הכבוד שאתה עוקב ודואג למלאות רק להבא תתייעץ.

מצטרף להמלצתו של חברי יגאל להקדים את הטיפול.

אגב תן לי שנה וקוד מנוע, אני אבדוק תקנים, ואמצא לך שמן איכותי באינטרנט.

ואם אין לך זמן לקחת את זה למחזור במוסך אני אקח ממך את זה, יש לי מחלה קטנה לשמנים.

גם זו טעות של אנשים שבוחרים את השמן רק לפי צמיגות ולא לפי תקנים.

רועי

פורסם
תעשה לי טובה ואל תשים את זה, זרוק את זה למוסך הקרוב למיחזור.

מצידי אני אקנה לך שמן ואל תשים אותו גועל נפש, אני שונא את השמן הזה, רק מלהסתכל אני מתעצבן.

פרסטון לא מייצרים שמן, החבחרה שכן לא ידועה כמו התקנים, אם הוא באמת עומד בהם.

בקיצור זרוק אותו מהר ותחילף לשמן איכותי אחר שעומד בתקנים כמו יורול למינהם שעולים 100-120 ש''ח.

אני לא צוחק אפילו אין לו ריח של שמן, ואני הרחתי כבר הרבה שמנים, (נכתב בשיא הרצינות).

אמנם יש שמנים עם מותג שנחשב איכותי יותר, אבל לכתוב דברים כאלה ועוד על סמך ריח? גם אני רוכש שמנים יקרים ונחשבים יותר מפרסטון אבל לא רואה הצדקה להכפיש. אם יש הוכחות שהשמן אכן גרוע ולא מבצע את עבודתו, אשמח לעיין במידע שכזה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

קניתי את האסטרה עם 203K ק"מ מבן אדם שהחזיק אותה 6 שנים וטיפל בשמנים של פרסטון והמנוע במצב מעולה בלי סימני בוצה. כנראה שהשמן לא כזה נורא, אולי הוא לא הכי טוב אבל עושה את העבודה.

פורסם

הבעיה היחידה בשמנים של פרסטון זה שהם לא של פרסטון, כי זה לא יצרן שמנים, אז אנחנו לא יודעים מה זה.

סתם השערה - יכול להיות שיש שם שמן סביר ביותר. בכל זאת, יש להם גם שמנים סינטטיים מלאים ו(כתוב) שהשמן בתקן SN שזה תקן מתקדם יחסית. לכן יש מצב שהשמן מגיע כנראה ממפעל גדול בארה"ב שמייצר בכמויות ולא רוצה להחשף (אולי כדי לא לפגוע במותגים העיקריים שלו? מי יודע?).

פורסם
אמנם יש שמנים עם מותג שנחשב איכותי יותר, אבל לכתוב דברים כאלה ועוד על סמך ריח? גם אני רוכש שמנים יקרים ונחשבים יותר מפרסטון אבל לא רואה הצדקה להכפיש. אם יש הוכחות שהשמן אכן גרוע ולא מבצע את עבודתו, אשמח לעיין במידע שכזה.

עזוב את הריח, אתה יודע מי היצרן?

כי אני לא, לכן לא הייתי סומך על מה שהם רושמים יותר מדי.

ASTRA G אם לא התווצרה בוצה במנוע זה לא מדד לשמן איכותי או לא.

לזה יש בדיקות מעבדה.

זו חברה מדבקה.

רועי

פורסם (נערך)

היי,

הבעיה היחידה שאף אחד לא יודע איפה זה ממולא, מיובא, מיוצר, והאם פרסטון באמת מייצרת שמנים?

http://prestone.com/products/antifreeze_coolant/product_list

להלן האתר של PRESTONE מצא לי בבקשה שמן מנוע אחד שהם מייצרים?

ומחיפוש קטן באינטרנט אף לא יודע על זה כלום.

ותעבור על השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?116355-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-PRESTON

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

יש לפרסטון שיתוך פעולה עם חברה שכן יממצר שמן כמו HONYWELL אז זה אולי מוצר מדבקה של יצרן שמנים איכותי ומוכר.

זכור לי שלקחו את השמן הזה לבדיקה של מעבדה ויצא בתחום התקן, לכוון הנמוך של התקן אבל עדיין עומד בתקן המוצהר של מוצר.

פורסם

שוב לא מצאתי על זה אזכור, ולא טענת שזה לא שמן, אלא שאני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על זה.

ואם יש לך את מאמר\איפה שהוא שאפשר לקרוא על זה אני אשמח, אם הוא באמת איכותי, אני ישתמש בו

לכל טיפול+ואשתה אותו לארוחת בוקר.;-)

רועי

• תוכן חדש...