Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק לא גדול מהציון הסופי נקבע לפי שמיעה סובייקטיבית , כאשר גם בחלק זה ברוב המבחנים יש לפחות שני מאזינים שונים.

רוב הציון נבנה על אלמנטים אוביקטיביים כגון תחומי הענות , יכולת להתמודד בהספקים, פיקים שונים שהרמקול מייצר ועוד.

אז נכון , זאת לא תורה מסיני, אבל באותה מידה אי אפשר להגיד שאנחנו יודעים הכל והם לא יודעים כלום ... ומי אלה הגרמנים האלה שילמדו אותנו.

ולגבי מורל .. אכן היא הייתה והנה יצרנית OEM די גדולה למגוון חברות (לא כל אלו שציינת באמת ייצרה עבורם).דוגמה לייצרנית OEM הרבה יותר גדולה היא באמת DST ש 205 הזכיר.

Leon Cupra 2009

פורסם

אריאל אתה הרי יודע שיש כל כך הרבה משתנים, וגם שני מאזינים זה לא הרבה להפך זה ממש מעט.

אני למשל בספק אם לכל סט נמצא המיקום האידיאלי ברכב אלא הם כנראה פשוט מצאו מיקום אחד וכל פעם שמו שם סט שונה, אולי המורל לא נשמעים טוב ככה וסט אחר כן, יש המון משתנים. ושוב שים לב שפוקאל וMBQ קיבלו ציונים קרובים ולדעתי אופי הצליל דומה, אז אולי זה הטעם שלהם או שאולי סוג הטוויטר שיש בסטים האלו נשמע טוב יותר במיקום שבו הם שמו ברכב.

הדעה של העיתון היא בדיוק כמו דעה של עוד אדם, לא אמרתי שבגלל שהם לא נתנו למורל ציון מעל הQSD צריך לפסול את המבחן, כל מה שטענתי הוא שיש הרבה אנשים אחרים שמעדיפים את המורל על הQSD, אז מה בגלל שאותם אנשים שטענו שהQSD טוב יותר כותבים בעיתון אז דעתם היא הקובעת?

אולי דווקא של אלו שמתחרים והעדיפו את המורל דעתם היא הקובעת?

התשובה היא שהדעה של אף מהם לא קובעת, הדעה הקובעת היא של האדם שקונה את הסט לשימושו האישי בסופו של דבר.

QSD, UTOPIA, HYBRID וכו' כולם סטים טובים וברמה גבוהה אין יותר טוב ופחות טוב, כולם מפורטים וטובים מה שנשאר הוא ההעדפה של הקונה.

פורסם
הבנתי גם ש-DLS משתמשת\השתמשה בציוד של Danish Sound Technology

DST מייצרת עבורה את האלמנטים. בדיוק כמו ל-Scan-speak, Vifa, Logic ו-Peerless (לא הזבל שנמכר בארץ)

לגבי ה-DLS - כבר אמרתי בעבר שה-Basic, הסדרה הפשוטה ביותר שלהם שרוב ההבדל בינה לבין הקלאסיק הוא טוויטר שונה, עושה בית ספר להרבה סטים יקרים בהרבה...חברה מדהימה!

motorica.net

פורסם
הבנתי גם ש-DLS משתמשת\השתמשה בציוד של Danish Sound Technology

DST מייצרת עבורה את האלמנטים. בדיוק כמו ל-Scan-speak, Vifa, Logic ו-Peerless (לא הזבל שנמכר בארץ)

לגבי ה-DLS - כבר אמרתי בעבר שה-Basic, הסדרה הפשוטה ביותר שלהם שרוב ההבדל בינה לבין הקלאסיק הוא טוויטר שונה, עושה בית ספר להרבה סטים יקרים בהרבה...חברה מדהימה!

ואתה לא משוחד בכלל :wink: סתם, אחי גם אני חולה על החברה :!:

פורסם

רק הבהרה אחרונה ... המבחנים לכלל הרמקולים לא בוצעו בהזדמנות אחת אלא זו טבלה שמרכזת את כלל המבחנים שהעיתון ביצע עד כה.

אייל ו FastGT - שניכם בחרתם להתעלם מנתונים אוביקטיביים כמו הענות תדרים , הספקים, פיקים וכ"ו שגם בהם המורל קבלו ציון משמעותית יותר נמוך מהאחרים.

הוויכוח הזה הופך להיות , כמו הרבה וויכוחים אחרים כאן, לחסר תועלת כי כל אחד מתבצר בעמדתו.

רק תהיו כנים עם עצמכם עד הסוף ... אם הייתי כותב שההיבריד לקח מקום ראשון ... לא הייתם צווחים פה מאושר ומשתמשים בזה כעוד חיזוק לכך שהנה, בארצנו הקטנה מייצרים את הרמקול הטוב בעולם!

אני אישית גם חושב שבאזור המחיר שלו בארץ יש מעטים שייתנו להיבריד פייט טוב. אבל באזור המחירים שלו בחו"ל, מבחינתי הוא היה הופך להיות עוד אופציה איזוטרית. ב 650 יורו אין לי ספק אפילו שסטים כמו Dynaudio 340 היו הבחירה שלי.

Leon Cupra 2009

פורסם

לאריאל אם כל כך הייתי אוהב את מוראל היה לי סט כזה היום, אבל שנינו יודעים איזה סט יש לי בימינו , אין לי סיבה להתבצר בעמדה לגבי מוראל (החברה לא שייכת לאבא שלי) אני רק טוען שהרמקולים נשמעים נהדר וביחס למחיר שלהם בארץ הם שווים כל אגורה.

ברור שיש סטים עם היענות תדרים טובה יותר אבל אני אישית הגעתי למסקנה שיכול ליהות לך סט "נחשב" אבל לא יתאים לאופי שאר המערכת. לדוגמא קשה לי להאמין שמישהו יחבר להייבריד מגבר של רוקפורד פאנץ, או לסירוגין מגבר TUBEלסט של רוקפורד...

הכל תלוי בשאר המערכת, תקציב והכי חשוב טעם אישי.

פורסם

אריאל אני אומר שוב, לא מעניין אותי בחינות של פיקים וכו'

מעניין אותי איך נשמע הרמקול ולדעתי הוא נשמע מצויין, טוב יותר מהQ ומהUTOPIA.

ואני לא מתעלם, לא קראתי את המבחן ואין לי את הנתונים מולי לכן אני לא יכול להתייחס אלייהם.

אתה שוכח שהייתי בארה"ב ויכולתי לרכוש כל סט שכזה וכבר למדת להכיר שאין לי בעייה להשקיע אם צריך מה גם שזה לא היה עולה לי הרבה, אבל עובדה היא שהסט שהיה לי בבית נשמע לי טוב יותר.

יש אנשים נוספים שחושבים כמוני אז זה לא שאני איזה "עוף מוזר".

ועובדה נוספת היא שיש את אלו שהעדיפו את ההייבריד על סטים אחרים כולל הDYNAUDIO והQSD ושוב אציין את קליפטון שאף היו לו את הQSD והוא בחר להוציא עוד ולהחליף להייבריד.

אז מה זה אומר שהוא לא מבין בסאונד? לא, זה אומר שככה הוא העדיף.

ראית למשל כתבה בעיתון שהסופרימו הוא הטוויטר הטוב ביותר שהעיתון בחן, שמעת אותי צוהל מאושר? אתה יודע שאני יכול לרכוש אותו אם אני כל כך רוצה אבל אני לא הולך לפי עיתונים אני הולך לפי מה שנשמע לי וגם יתאים לי להתקנה.

אריאל , אני ורועי לא התבצרנו בעמדתנו, לא טענו לרגע שאת העיתון צריך לזרוק לפח, אלא טענו שגם לכותבים בעיתון יש טעם אישי ויכול להיות שלטעמם הההייבריד לא טובים והבאתי דוגמא לאנשים בתחום שחושבים ההפך. גם לרועי למשל יש פוקאל K והוא בכלל לא אוהב אותם והוא מחליף להייבריד, גם הוא משוחד?? הרי כבר יש לו את הפוקאל. גם מקס מאוטוסאונד עובר מהQ שלו למורל לדוגמא.

אני חושב שאתה זה שהתבצר בעמדתו לא אנחנו כי אנחנו טוענים שהכל עניין של טעם ואתה לעומת זאת טוען שמה שהעיתון כותב זה עובדה ואם הוא נתן לQSD למשל ציון טוב יותר אז זה אומר שהQSD נשמע טוב יותר וכבר אמרתי שזה עניין אינדיבידואלי עובדה שעברו גם מQSD למורל.

תוספת קטנה:

אם למשל מחר אני אמצא עיתון מפורסם אחר שירשום בדיוק ההפך, מה זה יאמר? זה יאמר שעכשיו הQSD גרועים?

כבר נתקלתי כמה פעמים שעיתון ידוע אחד של אודיו ביתי נתן 4 כוכבים למוצר מסויים ועיתון ידוע אחר נתן כוכב אחד, למה? כי ככה הבוחן התרשם.

פורסם
בכל מקרה בארץ זו הקניה הכי משתלמת!!!

מילניום בסביבות 700 ש"ח.

מורל דוטק בסביבות 1000 ש"ח.

הייבריד בסביבות 1600 ש"ח.

מאיפה אתה מביא את מחירים האלה??!

Kenwood HU

Kenwood Rear 7*10 80W RMS Speakers

Morel Hybrid 6 Component System

Lightning Audio S2.300 1*340W RMS

Lightning Audio S2.250 2*75W RMS

Lanzar VIBE420 2*150W RMS

Rockford Fosgate 12" Subwoofer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...