Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמקולים 2.1 טובים למחשב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקרה ולמי שהוא לא אודיופיל אין שום בעייה עם מערכת 2.1, אלו לא בהכרח "מכונות המהום". יש מערכות בכלל לא רעות, אני לא רואה את עצמי מחליף את האלטק לנסינג VS2421 בני ה 7 שלי והמשודרגים קלות לפני שימותו.

אין ספורטיבית ב-60 אלף ש"ח חדשה ואין שילוב עם סאב ורמקולים במחיר הזה (וגם בפי 10) שיכול לשבת טוב למוסיקה.

זה פשוט לא אפשרי.

סאב במחירים הללו לא מסוגל לייצר באסים ממש, מה שהוא מייצר זה באס עליון מנופח, שדופק את המיד.

אני משתמש ברסיבר ישן נושן NAD 705 למי שזוכר. נדמה לי שהוא בן 20 כבר, וקיבלתי אותו בירושה מקרוב משפחה.

אפשר לשלב רמקולים משומשים עם מגבר סביר, אבל זה לא קומפקטי.

אם אתה לא מבין בזה יותר מדיי, אל תכנס לקניית מגבר קטן(כמו שבמבי הציע), זה הרבה התעסקות, קשה להגיע לתוצאה טובה וכו.

אין שום התעסקות עם המגבר. יש לי כזה (הראשון שיצא) אצל הבת שלי, שנים. הוא מתחבר ליציאת אוזניות, משם לרמקולים.

קל מאוד להגיע לתוצאה טובה, כי כל המגברים מבוססי tripath נותנים תוצאה מאוד נקייה.

לגבי רמקולים, תמיד יש משהו סביר עד טוב לקנות, אם לא ביד2 אז בחנות.

לעומת זאת, כל מערכת 2.1 זו מערכת שהבאס לא מחובר לרמקולים. התוצאה היא שהטווח הכי חשוב, המיד (האמצע) לוקה.

זה שיש מרוצים מסידור כזה... יש גם כאלו ששותים גאטו נגרו, אוכלים שניצל מוכן וחושבים שהקורולה ליסינג היא מטוס.

ומבסוטים.

אם כבר רמקולים מוגברים, אז זוג.

בלי קופסת רעש.

אם מותחים את התקציב קצת למעלה אפשר גם רמקולים חדשים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר (בחולם) - אני לא מסכים. זה בדיוק המקום שבו עובר הקו בין להנות מהאזנה למוזיקה לפלצנות אודיופילית.

הנאה ממוזיקה זה דבר סובייקטיבי. מנסיוני ובעיקר - לטעמי - גם מערכות זולות יכולות להישמע טוב, וזה תקף גם במערכות אודיו לרכב וגם בבית. כן, אני מאוד מתגעגע לסט-אפ מבוסס הקדם + כוח של מרנץ שנת 74' (18 קילו) עם זוג ה Paradigm Monitor7 v2 שהיו לי לפני כמה שנים, ואני גם אוהב את הקדם + כוח של Rotel עם Monitor9 דור ראשון שיושבים בסלון, אבל אני גם מוצא שהסט 2.1 הפשוט והזול (שהוחלפו בו הסטאליטים לזוג רמקולים מדפיים פשוטים למדי) שבפינת העבודה נשמע פשוט נהדר וכיף לי להאזין בו למוזיקה, על אחת כמה שמדובר בפתרון קומפקטי ולא אחד כזה שצריך לעצב את כל החדר לכבודו.

כשאני באמת מחפש פרטים בסאונד אני שם את ה Audio Technica ATH-M50 על האוזניים ונרגע.

ולגבי המגבר השולחני, נכון, הוא היה מאוד מאוד נקי ובהיר וגם כוח לא היה חסר למרות שהוא היה מוצהר רק 2X15, אבל זה לא עשה לי את זה. הסאונד היה מאוד "עני". חזר מהר מאוד לקופסה שלו ונמכר לחבר פורום.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי יש שילוב של הרמקולים ממערכת הקול Gigaworks S750 של קריאייטיב, רסיבר של YAMAHA 5.1 משנת 99 בערך וסאב וופר של TANNOY בגודל 10 אינץ' שמקריאה באינטרנט הבנתי שהוא בערך משנת 2000. שילוב מיושן אך עובד שגם לא עלה הרבה כי הכל משומש.

Gigaworks S750 כשהיו חבילה אחת הם הרמקולים הטובים ביותר שהיו לי. אני רוצה רמקולים גדולים, מגבר טוב וסאב מרעיד. כרגע אין לי מקום (גר אצל הורים).

אם אכנס לזה, זה לא ייגמר בזול...

גם את Z623 של לוג'יטק יש לי בבית, הם נחמדים למחיר שלהם.

יצא לי לשמוע חלק מהרמקולים של מיקרולאב, לדעתי נשמעים טוב והצליל מלא יותר ממה שיש לי בבית, מה שהפריע לי זו הרגשה קצת זולה בחלק מהם, למשל בשלט.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

אני מצטרף לאיתמר, ובנוסף, אחרי המון מגברים/רמקולים והתעסקות שכללה חצי מהחיים שלי בערך, אני יכול להגיד לך שרוב הסטים האלה בכלל לא מאכזבים, הם מאוד מתאימים לסביבת שולחן עבודה בשונה מרמקולים מדפיים(שגם צריכים לא מעט כוח, רוב במגברים שם לא יזיזו לוורדיפל).

אמנם לא תמיד תגיע לפירוט ודיוק בעוצמה גבוהה, אבל בתקציב הזה גם ממגבר 2*15RMS(ופחות ב8 אום) יהיה קשה, ויהיה עוד יותר קשה לצרף להם רמקולים יד שנייה שיקלעו לטעמו המוזיקלי של פותח השרשור.

בנוסף פותח השרשור זרק משהו על זה שהוא לא הולך לשמוע כלי נגינה, נשיפה וכו' שבמקרה הזה היתרון של סט מוכן עוד יותר עולה.

בשורה התחתונה סט 2.1 או בעיקר 2.0 כנראה ישמע טוב יותר ממה שהוא ירכיב לבד, נסה לבד, אולי תופתע.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם
עפר (בחולם) - אני לא מסכים. זה בדיוק המקום שבו עובר הקו בין להנות מהאזנה למוזיקה לפלצנות אודיופילית.

אם הייתי אומר לפות"ש שהוא צריך להשקיע יותר כסף, אפשר היה להאשים אותי בפלצנות

אבל אני לא.

אני אומר שבאותו כסף הוא יכול הרבה יותר טוב. במקום שניצל מוכן אפשר לעשות אחד לבד, וטעים.

מערכות זולות יכולות להשמע טוב מאוד (כבר שמעתי פלצנים שדחפו ציוד מאוד יקר בחדר קטן מדי, והתוצאה מגעילה למדי).

מערכות 2.1 נשמעות רע, ללא יוצא מהכלל.

זה פשוט עניין פיסיקלי. קופסת פלסטיק שמפיקה באס גבוה (upper bass) לא יכולה להיות שידוך טוב לשום זוג רמקולים. החפיפה ביניהם לא יכולה להיות מוצלחת, וקופסת הפלסטיק לא יכולה לעשות שומדבר מבלבד לנפח באס עליון/מיד תחתון.

אמנם לא תמיד תגיע לפירוט ודיוק בעוצמה גבוהה, אבל בתקציב הזה גם ממגבר 2*15RMS(ופחות ב8 אום) יהיה קשה, ויהיה עוד יותר קשה לצרף להם רמקולים יד שנייה שיקלעו לטעמו המוזיקלי של פותח השרשור.

וסט מוכן כן ייקלע יותר לטעמו?!

בגלל שמדובר בהאזנה מקרוב, שלא מצריכה עוצמות, אפשר להזיז את הרמקולים מספיק גם את מגבר קטן.

כאמור, יש לי פתרון כזה עובד.

בכל מקרה, למוסיקה, לא 2.1. זה תמיד נשמע רע.

פורסם

אולי למי שרגיל לשמוע במערכות יקרות,לרוב המערכות הללו מספקות ביותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במבי מנסה לחנך, אך לשווא. לא לכולם יש שמיעה של עפרים, כנראה.. בכל אופן, מצטרף לאיסור החמור על מערכות X.1 למיניהן בתקציבים כאלו.

:idea:
פורסם

אני דווקא בעד, אם בן אדם לא אדיופיל הוא יהיה מרוצה.

הצליל בסדר והבאסים לא רעים, לי יש רמקולים שלaltec lansing שעלו לי 500 שקל לפני 4 שנים ואני מרוצה, אבא שלי קנה של מיקרו לב שהם טובים, לאדם הממוצע זה יהיה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצד שני, אפשר להזמין אחד מאלו:

http://he.aliexpress.com/wholesale?SearchText=tripath&catId=0&initiative_id=SB_20150418050553

[צריך לעשות מחקר קטן איזה מהם משתלם, אבל יש גם של 50 וואט(!), יש עם הגברת אוזניות... כל מיני]

מתעלק - אפשר למצוא כאלה עם שלט? הרסיבר הנוכחי שלי (דרעק של PROSOUND) בתהליכי גסיסה מתקדמים והתרגלתי יותר מדי לאפשרות לשלוט בעוצמה עם שלט וגם מהמיטה, זה משהו קיים או שבטווח מחירים הזה אין מצב?

פורסם

אני מניח שיש הכל מהכל.

היה לי בבית לזמן קצר מגבר מבוסס tripath עם 50W לערוץ (תחת המותג Dayton, או משהו דומה) והוא הצליח להזיז את הרמקול שלי בסלון.

ואני באמת לא מנסה לחנך. מי שאוהב בום-בוקס... על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח (זה גם יכול לעבוד טוב עם מוסיקה אלקטרונית). יש כאלו שמטביעים הכל בקטשופ או אוכלים בשר אדום וול-דאן. יש.

אם מתקבל צליל רזה, אני תמיד אעדיף להצמיד את הרמקול לקיר מאשר למרוח את הצליל.

דרך אגב, מי שממש רוצה להתנסות, יש כל מיני ממירי דיגיטאלי לאנלוגי (DAC) שמחברים ליציאת USB ולמעשה מחליפים את כרטיס הקול הפנימי. ממותגים כאלו בעולם המערבי עולים כמה מאות (יותר לכיוון האלפייה), אבל יש כל מיני סינים בחצי מחיר (לא למדתי את הנושא). אלו יכולים להציג שיפור על פני כרטיס קול פשוט.

יש גם רמקולים במאה שקל... יש הכל.

אממה, צריכים לחפור קצת לפני שקונים, כי לפעמים הם משנים את סטנדרט הייצור, ולוקח זמן לגיקים של הפורום לעלות על זה.

למשל הרמקול הזה נחשב מציאת המאה:

http://www.amazon.com/Dayton-Audio-B652-Bookshelf-Speaker/dp/B002RMPHMU

אח"כ היו דיווחים שהוא מחורבן, והתברר שהיה פאק סדרתי בייצור.

היום שוב אפשר לקנות אותם.

יש אשכרה אנשים שקונים כל שטות כזו, מודדים אותה, מדווחים עליה...

עולם מערכות השמע לשולחן מעולם לא היה טוב יותר.

פורסם

מעדיף לעצום את עיני בעניין העיצוב ועדיין להקשיב לצליל המהנה של רמקולי המיקרולאב, אתה יכול ליקנות את ה8C שהם "קטנים" יותר :-).

יש לי 7C בסלון ו8C בחדר, תמורה מצויינת למחיר+ שלט רחוק שזה היה קריטי בשבילי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
יש לי Altec Lansing ATP3 שנקנו לפני כ8 שנים.

שומעים בהם מוזיקה נהדר, אין תלונות.

וואו, העפת אותי עכשיו איזה עשור אחורה... גיל 15-16, עומד מול עמדת תצוגה באופיס דיפו, מזיל ריר ומתפעל איך רמקולים כאלה קטנים יכולים להפיק צליל כזה יפה...

אז למה לא לתקן? עניין פשוט וזול.

רעיון מעולה! גם אם ארכוש רמקולים אחרים, אני רוצה להשמיש את אלה ולהעביר אותם הלאה. לדעתי הבעיה היא בקונקטור של הרמקול הימיני לסאב. ברגע שמשחקים איתו קצת הרמקולים מנגנים, אך ב"בום" חזק שוב הרמקול הימני מפסיק לעבוד. השאלה מה צריך להחליף - כבל? את חיבור עצמו? איך אפשר לדעת בוודאות?

גם את Z623 של לוג'יטק יש לי בבית, הם נחמדים למחיר שלהם.

מוכר? :wink:

בכל מקרה, למוסיקה, לא 2.1. זה תמיד נשמע רע.

תודה רבה לכל הממליצים על רמקולים איכותיים למוזיקה שאפשר לדחוס לתוך התקציב.

אבל הכיוון שלי שונה לגמרי, אני לא שומע מוזיקה הרבה מול המחשב - וגם כשאני כן, זאת בעיקר מוזיקה אלקטרונית, וממש לא משנה לי רמת הפירוט של תוף כזה או אחר. גם כך הוא יהיה מעוות מהתחת, במקור...

לכן אין סיכוי שאני מוותר על הסאב. זה מוסיף המון, בעיקר במשחקים וגם בשימוש כללי.

אם במערכת פשוטה כמו שיש לי עכשיו הסאב נשמע לי סבבה יחסית, אז אני מצפה שבמערכות יקרות יותר הוא יעיף לי את הפוני לגמרי (שכבר אין לי אגב...).

אני עדיין מחפש המלצות לרמקולים 2.1 באיזור 500 ש"ח, יש חיה כזאת?

תודה!

• תוכן חדש...