Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי השחור אבל חזרתי לכחול המקורי כי איבוד מים קל שהיה התברר שהיה מפקק "נס-קפה" ליד הטיימינג ואחר כך מרדיאטור סדוק. בזמנו בכלל לא ייחסתי חשיבות לנושא הבארים של הפקק וממילא אני לא יודע אם זה משנה כי היה איבוד מים קל ומכאן לחץ דרך מקום אחר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני גם לא יודע עד כמה משנה הפרש של 0.4 לחץ,ועד כמה הלחץ הזה משפיע על מערכת הקירור.

בכל אופן מכיוון שכל הגורמים המוסמכים בארץ ובעולם מכוונים אותנו לפקק של 1 באר אז עברתי אליו.

אגב באיזה ק"מ הלך לך הפקקי נס קפה ליד הטיימניג?[יש שם 2 כאלה.אכן?]

פורסם

פקק נס קפה ליד הטיימינג גיליתי שנוזל בהחלפת טיימינג ב-145~ אלף ק"מ. כנראה נזל זמן מה כי היה שם לא מעט אבנית כחולה. בכל מקרה, כאמור לא נזילה רצינית.

בגלל שצריך לפרק טיימינג להחליפו אז אולי שווה להחליפו יחד עם הטיימינג באוטו שכבר לא כל-כך חדש ואפילו אם לא נוזל. צריך לשאול מכונאי אמין מה דעתו. יש שניים?! אני זוכר רק אחד.

חודש וחצי אחרי נסדק הרדיאטור אז קיבלתי שוב בונוס ריקון מערכת קירור.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אני גם לא יודע עד כמה משנה הפרש של 0.4 לחץ,ועד כמה הלחץ הזה משפיע על מערכת הקירור.

בכל אופן מכיוון שכל הגורמים המוסמכים בארץ ובעולם מכוונים אותנו לפקק של 1 באר אז עברתי אליו.

אגב באיזה ק"מ הלך לך הפקקי נס קפה ליד הטיימניג?[יש שם 2 כאלה.אכן?]

בהחלט ללחץ הפתיחה יש חשיבות רבה לעבודה תקינה של מערכת הקירור. אל תשכח ש-0.4 בר זה בערך 6 PSI.

במידה ולחץ הפתיחה יהייה נמוך מידי השסתום בפקק יפתח מוקדם מידי ומערכת הקירור עלולה לאבד נוזל קירור דרך הפקק.

לפקק יש תפקיד נוסף, כאשר מכבים את המנוע נוזל הקירור מתקרר דבר שעלול לגרום ליצירת ואקום במערכת הקירור אשר יגרום להתכווצות הצנרת וגם נזק עתידי לשאר חלקי מערכת הקירור לכן בפקק קיים שסתום נוסף אשר תפקידו להשוות לחצים.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדקו לי לפי מספר רכב בתוכנה שהיבואן משתמש בה.התוצאה:פקק רדיאטור 1 באר.ועדיין אני שואל האם פיאט במהלך השנים שינה את תקן הלחץ באר או שזה החלטה של היבואן או גורמים אחרים

בדרך כלל שייצרן הרכב משנה או משפר חלק מסויים ברכב הוא מעדכן גם את המק"ט של החלק על-ידי הוספת אות או אותיות בסוף המק"ט.

תבדוק האם על הפקק המקורי יש מק"ט ותשווה אותו למק"ט החדש.

האם אתה יד ראשונה על הרכב ואתה בטוח שלא החליפו בעבר את הפקק ?

פורסם
בדרך כלל שייצרן הרכב משנה או משפר חלק מסויים ברכב הוא מעדכן גם את המק"ט של החלק על-ידי הוספת אות או אותיות בסוף המק"ט.

תבדוק האם על הפקק המקורי יש מק"ט ותשווה אותו למק"ט החדש.

האם אתה יד ראשונה על הרכב ואתה בטוח שלא החליפו בעבר את הפקק ?

על הפקק המקורי וגם על הפקק החדש שקניתי מופיעות המילים: MTA A878.[הפקק החדש היה בתוך שקית סגורה[מלאה פקקי רדיאטור] שעליה מוטבעים המילים .ricambio fiat שקית סגורה לחלוטין.השקית נפתחה מול עיניי].

זה התמונה של המקורי: http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-GRANDE-PUNTO-2005-2010-RADIATOR-EXPANSION-TANK-CAP-/121493988043?pt=LH_DefaultDomain_3&fits=Car+Make%3AFiat|Model%3APunto%2FGrande+Punto&hash=item1c499b22cb

וזה התמונה של הפקק החדש[ בצבע שחור]: http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Punto-Panda-Seicento-Bravo-Radiator-Cap-New-Genuine-46556737-/121461125812

אני יד 2 .היד הראשונה טיפל אך ורק במוסכי החברה ולא מופיעה שום מידע בקבלות על החלפת פקק.

כמו כן גם לחברי יש פונטו ספייס יד 2 וגם הוא קנה את הרכב עם הפקק הכחול של 1.4 באר.

תוסיף לעובדה שגם סטודנט עם אותו הפקק הכחול של 1.4 באר והמסקנה המסתברת היא שהרכב הגיע עם הפקק הזה מיום עלייתו לכביש.

לגבי מה שאמרת שאם יצרן משפר או משנה חלק מסויים הוא מעדכן את המק"ט על ידי הוספת או אותיות בסוף המק"ט,ייתכן שבמקרה הזה לא היה צורך בשינוי זה,כי הפקק של 1 באר היה קיים בחברה כנראה ברכבים אחרים והגיע כמובן עם מק"ט שונה: 46556737

לעומת הפקק של 1.4 באר מק"ט: 46742378

שים לב שבתוכנת EPER של פיאט קיימים 2 הפקקים האלה לסוגי רכבים שונים: http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUNTRY=012&GRP_COD=104&SBMK=F&DRIVE=D&SGS_COD=0&MAKE=F&COMM_MODEL=FPUN&CAT_COD=2U&MOD_COD=288&SGRP_COD=1&ALL_FIG=0&LANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=SUBGROUP_7&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=3&WINDOW_ID=1

פורסם (נערך)

לא תמיד בתוכנות 'החינמיות' ניתן לראות את כול המידע לגבי חלק מסויים מכיוון שמידע מסויים לפעמים זמין רק בכניסה לתפריט מסויים או רק מי שמחובר ON-LINE בזמן אמת למאגר הנתונים של הייצרן. אני מציע שבדוק עם מחסנאי נחמד שעובד בפיאט לבדוק בתוכנה של הייצרן האם היה שידרוג לפקק במהלך השנים.

בקישור שצירפת ניתן לראות שמק"ט 46742378 פקק 1.4 בר מיועד לאיזורים טרופים 'קלים'. שים לב שאתה לוחץ על המק"ט נפתח חלון עם מק"טים תחליפים או חדשים.

לצערי אינני מכיר את תוכנת המק"טים של פיאט לעומק ככה שאינני יכול לעזור לך לפענח את המידע.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

אני חושב שכאשר חברת פיאט משנה או משדרגת חלק כל שהוא, היא משנה את המק"ט לגמרי ולא מוסיפה אות אותיות למק"ט.

דוגמה לדבר:

צינור מים ברזל[פריט מספר 9] מק"ט: 55185418 או מק"ט: 46527322 באתר : http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUNTRY=012&GRP_COD=104&SBMK=F&DRIVE=D&SGS_COD=0&MAKE=F&COMM_MODEL=FPUN&CAT_COD=1N&MOD_COD=288&SGRP_COD=2&ALL_FIG=0&LANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=RIFPART&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=1&SB_CODE=-1&KEY=PARTDRAWDATA&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&DV=0&GUI_LANG=3&WINDOW_ID=1

כיום חברת פיאט שדרגו את הצינור הזה על ידי הוספת גומיית סיליקון בצורה גאומטרית שונה ממה שהייתה.המק"ט החדש הינו: 55245749

אני מדבר על הצינור הזה: http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Genuine-OE-Metal-Engine-Coolant-Outlet-Hose-P-N-55245749-/271669066797

אין ספק שהתוכנה של פיאט זה לא באותה רמה של פולקסווגן שאותה אתה בוודאי מכיר על בוריה.

עריכה אחרונה על ידי shay2828
  • תוכן חדש...