Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התחדשתי בפרוססור של rainbow dsp 1.8

יש לי באוטו רמקולים

קדימה

קומפוננט של rainbow slc 6.2 pro

מאחורה

קומפוננט של רוקפורד T1

וסאב של רוקפורד עם מגבר של רוקפורד

ומגבר לרמקולים זה herz HDP 4

יש לי כמה שאלות בנוגע לכיוון של הרמקולים עם הפרוססור ( הכיוון מתבצע דרך תוכנה במחשב יש תמונה מצורפת של התוכנה).

1. לכל סגנון מוזיקה זה כיוון שונה נכון?

2. אם אני רוצה לכוון את המערכת למוזיקת טראס לדוגמא יש איזה תדרים מסוימים או כיוון מסויים לסגנון מוזיקה הזה?

3. מישהו יודע אולי אם יש פריסטים מוכנים להורדה ?

תודה מראש לעוזרים וחג שמח

DSP.jpg

פורסם

אני חושב שפיספסת את FAQ שמסביר מה הוא פרוססור ואך אוכלים אותו. ממליץ על רוטב ברבקיו של הינץ

תקרא אותו ואחרי זה תבין למה הוא מיותר ברכב אצלך.

פורסם

נווד, nomed

הסבר, פרט, נמק מדוע מעבד צליל יהיה מיותר ברכבו של פותח השרשור?

מעבר לכך, יש לפותח השרשור כלי כוון ברכב שלו שנותן לו כוח אש עצום ביכולת לכוון עקומת בית רצויה והיענות כוח רצויה מהרמקולים ברכבו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה מתחיל בפאזות וחיתוכים וממשיך דרך תיקוני זמנים והשוואת עוצמות ונגמר בעקומת בית והשוואת היענת כוח.

יש לו את כל מה שהוא צריך

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הבנתי כל כך את הכיוונים ..

אני מכוון באוטו עם המחשב אבל לא מגיע לכיוון טוב לפי דעתי

אם מישהו יכול להראות לי כיוון שהוא עשה אני יודע לו (גרף)

פורסם

לפותח שרשור יש 2 קומפוננטים , אחורי וקדמי. מגבר 4 ערוצים ,ומונו לסאב.

זאת תצורה שמצריכה מנחת ולא יותר מזה.

DSP 8 ערוצים מיותר כי עבודה אקטיבית לא צריך פה. למגבר רמקולים יוצאה פול רנג ובסאב יש פילטר שלו.

קרוסים יש לקומפוננטים. נשאר רק אקווליזר, חלוקת עוצמה ותיקוני זמנים.

היות ותיקון זמן הוא לצד ולא לרכיב , לא הכי יעיל בתצורה נוכחית.

אקווליזר, 98% משארים על FLAT או POP.

חלוקת כח - פחות לאחורי, יותר לקדמי ולסאב. גיין במגבר.

לכן DSP8 לא היה נחוץ פה

פורסם

לי יש סט קומפוננט שני חלקים, סאב, מגבר שישה ערוצים וDSP8 ערוצים

אני משתמש בDSP עם 8 ערוצים - נכון רק חמישה מתוכם מנוצלים - אני מבצע תיקון כבד באיקולייזר גם לאחר פאזות, חיתוכים, תיקוני זמנים.

ברכב אחר במשפחה יש סט שני חלקים פסיבי, סאב ומגבר 4 ערוצים וDSP 5 ערוצים

מה הקשר בכלל?

אקולייזר ממש לא צריך להשאיר על FLAT - בטח כשלא מדובר בסט קומפוננט שהוא לא ברמה גבוהה מאוד שם היצרן כיוון מראש את היענות הכוח של הסט להשמע טוב תחת תנאי התקנה מסויימים.

אקולייזר ממש לא צריך להיות על FLAT במידה והדרייברים לא עובדים בתוך הנפחים האופטימליים שלהם - גם נקודות החיתוך צריכות להלקח בחשבון ותהיה יותר מבטוח שקרוס אובר פסיבי פשוט לא לוקח משתנים כאלה בחשבון.

מה זה POP? מה זה אומר? כל יצרן יכול לפרש POP כמו שהוא רוצה - האם זה מתאים להיענות הכוח של הרמקולים שבחרת? לחלל בו הם בכלל מנגנים?

מנחת בסה"כ מתאם בין יציאה עם מתח גבוה ליציאה עם מתח נמוך ופוגע באות. לבן אדם יש פרוססור מעולה ואפשר לעשות עם הפרוססור הזה את כל הנדרש בכדי למצות את הפוטנציאל של המערכת הזו במידה והתשתית מהווה בידוד רעשים מספק וחשמל יציב.

NOMED - אין קשר בין תצורת המערכת לבין שימוש בDSP - גם אם תנצל רק שלושה מתוכם - זה עדיין מכשיר עם יכולות מתקדמות שעל רכיבים פשוטים, יתן תרומה גדולה עוד יותר ולו רק בגלל שצריך להביא אותם למימוש פוטנציאל.

ותיקוני זמנים לא מבצעים רק לצד בודד - אפשר לבצע אותם רק לצד בודד זה נכון וזה הודות לכך שאנו שומעים בתחום תדר מעל 2K הרץ בעיקר הבדלי עוצמות אז מספיק שתעשה לוופר תיקון זמנים ולטוויטר או מיד וטוויטר תיקוני עוצמות ואתה תקבל מבחינת האוזן את אותה התוצאה.

תיקוני זמנים בפועל אתה אמור לבצע לכל רמקול כלפי הראש שלך פרט לזה הרחוק ביותר שהוא נקודת האפס.

אין כאן שום סיבה נכונה או אמיתית לשלול DSP אלא רק להפך - לשבח.

Pioneer TS-X150

פורסם

דין,

גרף של רכב אחד לא אומר יותר מידי לגבי הכוון ברכב אחר, יש כאלה שיגידו שזה אומר המון אבל זה בתנאי וכל הרמקולים מגיעים לראש שלך מלחתכילה באותה הפאזה, תזמון והספק. כאן כבר אפשר לדבר על עקומת היענות שהיא נכונה ומתאימה עבורך והטעם האישי שלך.

באמת, ממליץ בחום לעבור על המדריך האחרון שרשמתי, בדיוק מהסיבות האלו הוא נרשם, בכדי לספק לך את הכלים והידע לדעת מה אתה עושה ולא לנחש.

תעבור גם על שרשורים נוספים שנוגעים בכיול מערכת. יש סדר מסויים לעשות את הדברים.

בגלל לחץ בלתי נתפס בעבודה נמנעתי מלעדכן את המדריך, אני כרגע בשלב כתיבת הסיכום שלו ועל כן אמליץ לעקוב בשבועיים הקרובים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...