Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת החיפושים אחרי רבעיית צמיגים Goodyear effiecntgrip performance במידה 195/60 R15 88V נמצא כי ישנם צמיגים רק מסוף 2013/תחילת 2014.

האם הייתם קונים צמיגים בעל תאריך כזה או מחפשים דגם/חברה אחרת.

אשמח להמלצות

אלון

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום סיבה לרכוש דווקא את הצמיג הזה, אני לא מוצא אותו מבריק בשום דבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין לי בעיה עם זה שקונים צמיגים ישנים ובלבד שהקונה יבין שאורך החיים הכולל של הצמיג לא יעלה על ארבע שנים. כלומר, תקנה מתאריך מאוחר יותר - תצטרך להחליף מוקדם יותר.

אני לא הייתי קונה מתאריך כזה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פתחת שרשור לא מזמן שבו ענה נציג יבואן גודייר שמבטיח צמיגים בני עד שנה.

האם אין להם צמיגים מתאימים לדרישותיך?

אגב, מאחר והרכב שלך הוא משנת 2006 אין לך צורך בקוד מהירות V ואתה יכול להסתפק בקוד H שגם קצת יותר זול.

שתי האפשרויות מופיעות באתר היבואן.

מציע לפנות ישירות לירון, נציגם.

פורסם

פניתי לירון בהודעה פרטית בנושא.

הוא התחייב (כנראה בטעות) לצמיגים חדשים עבור מידה 195/65 R15. ביקשתי ממנו שיבדוק האם ישנם צמיגים חדשים עבור מידה 195/60 R15 אך טרם קיבלתי תשובה בנושא.

לגבי קוד מהירות H, במידה ורשום ברישיון 88V האם הדבר מחייב התקנת קוד מהירות תואם ? ועלול לגרום להכשלת הטסט במידה ולא ?

אשמח שבעלי קורולות בשנתון 2006-2007 יבדקו האם מופיע ברישיון הרכב קוד מהירות 88V ויאשרו זו.

דגמים נוספים שחשבתי עליהם במידה ואין לירון צמיגים חדשים:

Toyo CF2

Dunlop Bluresponse

דעתכם בנושא

אלון

פורסם

צמיגים - שנה מיום הייצור ביום הקניה זה המקסימום שבמקסימום, עדיף אפילו חצי שנה, ולא מה שהוצע לך. הנקודה היא שזה גם לא בדיוק בעיה למצוא צמיג טרי יותר. הצמיגאי מצדו אפשר להבין אותו - מחפש פראייר להיפטר מהצמיג הזה. אם אתה מתעקש - אז בהנחה רצינית במחיר, וכמו שאמרו לך, זה ישפיע על הבלאי לאורך זמן.

פורסם

נראה לי שקצת מגזימים בזמן האחרון על התאריכים.

אם הצמיג ישב ארוז במחסן בלי שמש ישירה שנה- שנתיים הוא יהייה סבבה לשימוש. אולי לא כמו צמיג שיצא מהמפעל אבל בשמש וחימום בכביש צמיג חדש יגיע למצב דומה תוך כמה שבועות.

ממה שאני זוכר משרד התחבורה מרשה למכור צמיגים עד שש שנים מהייצור והם אמורים להיות בסדר לכמה עשרות אלפי ק"מ של שימוש

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

^ 1+

בהחלט מוגזם לדרוש צמיגים בני חצי שנה, בהתחשב שיש להם דרך ארוכה מהיצרן בחו"ל עד למתקין בארץ הקודש.

אינני רואה שום בעיה בשימוש בצמיגים "ישנים" יותר (בני שלוש +), כל עוד אופסנו במחסני היבואן בצורה טובה, ונראים חדשים לגמרי טרם ההרכבה. כמובן, שהתשלום עבורם יהיה נמוך במעט מסט "טרי" יותר.

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

פורסם

מי שלא רואה פסול בצמיגים ישנים, או נתלה במשרד התחבורה, מתעלם לחלוטין מהתפקיד של הצמיג בבטיחות הראשונית (ה"אקטיבית") שמתבטאת באחיזה שהוא מספק.

צמיג בן ארבע שנים סך הכל, גם אם מתוכן שנה-שנתיים באחסון, לא עומד בסכנת התפרקות מיידית (ולכן הינו תקין מבחינת משרד התחבורה, הצמיגאים וכך הלאה) אך במצב של עצירה פתאומית לא יאפשר לעצור במרחק סביר.

פורסם

הגזמת עם ה"סביר".

כן, יהייה הבדל בין צמיג חדש לבן 4, אבל יהייה גם הבדל בין צמיג "חדש" שנמצא חצי שנה- שנה על הכביש וצמיג שיושב במחסן שנתיים (לטובת זה שבמחסן) בגלל החימום בכביש, העיוותים, הלחץ והשמש. זה אומר שצריך להחליף צמיגים כל חצי שנה? לא, חיים עם זה והם מתפקדים מצויין.

הירידה באיכות של צמיג שנמצא באחסון סביר שנה- שנתיים לא משמעותית מספיק כדי לפסול אותו לשימוש

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
הגזמת עם ה"סביר".

כן, יהייה הבדל בין צמיג חדש לבן 4, אבל יהייה גם הבדל בין צמיג "חדש" שנמצא חצי שנה- שנה על הכביש וצמיג שיושב במחסן שנתיים (לטובת זה שבמחסן) בגלל החימום בכביש, העיוותים, הלחץ והשמש. זה אומר שצריך להחליף צמיגים כל חצי שנה? לא, חיים עם זה והם מתפקדים מצויין.

הירידה באיכות של צמיג שנמצא באחסון סביר שנה- שנתיים לא משמעותית מספיק כדי לפסול אותו לשימוש

השאלה הגדולה היא למה (!) בהתחשב בזה שיש במלאי בצמיגיות צמיגים חדשים וטריים באותו מחיר.

אתה רוצה לקנות לצורך העניין פיתות (חלילה לא עכשיו - פסח), ובמאפיה אחת יש לך פיתות שיוצאות עכשיו מאפיה ובמאפיה אחרת יש לך פיתות מלפני יומיים. למה שלא תקנה אותן? הן לא פסולות. לא תמות בגללן.

ההשוואה בין צמיג שהיה במחסן תקופה ארוכה לבין זה שהיה בשימוש על הכביש לא במקומה, כי באותה מידה אפשר למצוא צמיג שאוחסן היטב במחסן, רק תקופה משמעותית קצרה יותר, והוא הטוב מבין כל האופציות. רוצה לקנות צמיגים ישנים יותר במחיר של צמיגים טריים וטובים יותר בבקשה, אבל לא הייתי אומר שזו העצה הכי טובה שאפשר לתת בהתחשב בהיצע בצמיגיות ובהתחשב בכך שאתה קונה צמיג ל-4 שנים הקרובות ואין סיבה באותו רגע לא לעשות את העסקה הכי טובה שאפשר לעשות בקלות.

פורסם

לא מספיק בשביל לפסול אותו לשימוש, אבל מספיק כדי לשקול מחדש את כדאיות הרכישה.

צמיג טוב לשימוש לארבע שנים (כחמש שנים כצמיג חלופי) לכל היותר. הרבה צמיגים לא מגיעים אפילו לזה ומרחקי העצירה בהם הופכים למסוכנים כבר בגיל שלוש ולעתים אף מעט מוקדם מכך.

קנית צמיג בן שנתיים? צא מנקודת הנחה שהוא טוב לעוד שנתיים לכל היותר. עכשיו תעשה את החשבון...

ושוב אני אומר: יש הבדל בן תקינות הצמיג מבחינת בטיחות משנית (כלומר, הסיכוי לקריסת הצמיג בנסיעה) לבין תקינות הצמיג מבחינת בטיחות ראשונית, שמתבטאת במרחקי עצירה, באחיזה צדית בעיקולים, באחיזה בדרך רטובה וכך הלאה.

פורסם

קנית צמיג בן שנתיים? צא מנקודת הנחה שהוא טוב לעוד שנתיים לכל היותר. עכשיו תעשה את החשבון...

אשמח למקור מידע בנושא פקיעת תוקפם של צמיגים לאחר 4 שנים. תודה

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

פורסם (נערך)

אולי אני לא נחשב למקור מידע רישמי, אבל צמיג בן 4-5 שנים, גם אם לא נשחק מנסועה מרובה, מגלה סימני יובש שמרמזים על עייפות החומר.

החלפתי רביעיה כזו לפני פחות מחודש.

על צמיג בן שנתיים לא הייתי משלם יותר מחצי מחיר, בהנחה שאחליף לאחר תקופה זו, או שהרכב ימכר במהלך התקופה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם (נערך)

הנה אסמכתאות מכל בתי הספר לנהיגה מתקדמת בישראל:

3 שנים ו/או 60,000 ק"מ של נהיגה רגילה מביאים את רוב הצמיגים לתפקוד בינוני מבחינת אחיזת כביש ובטיחות [...]מומלץ להחליף צמיגים מקסימום כל 3 שנים ו/או עד 80 אלף ק"מ – המוקדם בינהם ועדיף קודם. [...]צמיג בן יותר משלש שנים מתחיל לאבד מתכונותיו הטובות גם אם נראה מושלם וללא כל פגם.[...]המחמירים מחליפים צמיג כל שנתיים, או אחרי 60 אלף קילומטרים, אבל אפשר להחליף גם אחרי שלוש שנים, או 80 אלף קילומטר[...]צמיג בן יותר מארבע שנים חייב ללכת לפח...להחליף צמיגים כל 3.5 עד 4 שנים.[...]הצמיגים משרתים אותך כ-36 חודשים[...]צריך להחליף צמיגים מדי שלוש שנים (כולל זמן אחסנה) או עד 60 אלף קילומטר[נאמר לי על ידי אחד המדריכים הבכירים בעל פה.]

כדאי להחליף את כל הצמיגים אחת לשלוש שנים בממוצע, או אחרי כ-70 אלף ק"מ[...]באקלים הישראלי הצמיג מתייבש יחסית מהר. ואז נוצר מצב שבשנה אחת, האחיזה יורדת בצורה די משמעותית לעומת צמיג חדש.[...]

אם במכוניתכם (או במכונית הישנה והמוזנחת של האישה והילדים...) צמיגים בני יותר משלוש-ארבע שנים, כדאי להחליף אותם בדחיפות.[...]אחרי שלוש שנים ניכרת ירידה משמעותית ביכולת אחיזת הצמיג...ככלל (ואני נוהג כך גם בעצמי) אני ממליץ להחליף צמיגים לכל היותר ארבע שנים מתאריך הייצור שלהם[...]מבחן צמיגים שערך "הגה" בדצמבר 2007 הראה כי צמיגים בני שנתיים כבר מתחילים לאבד מתכונותיהם ולפגוע במאפייני ההתנהגות של המכונית.[...]הצמיג הזה בן שנתיים וחצי...המכונית עבדה נגדי כי הצמיגים האחוריים בה היו יבשים וישנים.[

]

אורך חיים של צמיג בתנאי אחסון אופטימליים הוא ארבע שנים. אבל זה גם תלוי בגורמים נוספים, כמו אופי נהיגה פרוע יותר או רמת חשיפה גבוהה לשמש. בתנאים אלה, כדאי להחליף את הצמיג גם לפני תום ארבע שנים".[...]צמיג תקף לחמש שנים מיום ייצורו גם אם הוא חדש.[...]לצמיג יש תוקף לחמש שנים - גם אם הוא חדש.[...]

יש בטח אסמכתאות נוספות למי שיש כוח לחפש. לכך יש להוסיף מספר רב של מבחנים השוואתיים, שמלבד

כרגע אינני מוצא אותם, וכן נסיון מצטבר עם מאות אלפי מכוניות בהדרכות שונות, שאני אישית נחשפתי רק לכמה מקרים ספורים מתוכם - ורב לי. עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...