Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החנות עשתה לי כמה פעמים בדיקות אפילו החליפה פעם אחת את העדשות ליותר רחבות.

לפי התיאור/בדיקות שלהם אני כן עומד בקריטריונים. כי אני מצליח ללא בעיה לקרוא למרחק ביניים/קרוב/רחוק.

בוודאי שאני קובע, השאלה מה האלטרנטיבות החליפיות שעומדות לרשותי? במידה והחזיר את המשקפיים.

כי להישאר בלי משקפיים, זו לא אלטרנטיבה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיקת קריאה במקום לא מספיקה.זה מיכלול שלם של פעילות יומיומית.לי נאמר בכל מיקרה שישנו החזר מלא שמגיע במידה ולקוח לא מצליח להסתגל מה שקורה הרבה.

פורסם (נערך)

קבל מספר טיפים מבעל ניסיון לפני שאתה מרים ידיים.

אני כבר מספר שנים עם מולטי פוקל, הולך איתם לכל מקום - נהיגה, ספורט, עבודה. לא יכול בלי.

לאחרונה נאלצתי להחליף את המשקפיים בעקבות נפילה של המשקפיים ונזק חמור לעדשות.

בצעתי בדיקה חדשה כמובן והזמנתי זוג חדש עם מספר גבוה יותר לקריאה כיוון שהמרשם הקודם נעשה לפני יותר משנתיים. ההזמנה נעשתה מאותה החנות.

להפתעתי לא הצלחתי להתרגל לזוג החדש, למרות הנסיון שלי עם מולטי פוקל.

כל תחושת המרחב שלי נפגעה, היה לי מאוד קשה במבט לצדדים ולמטה.

חזרתי לחנות ושם הם ביצעו שני שינויים מהותיים:

1. החליפו את המסגרת, מסתבר שלא כל המסגרות מתאימות למולטי פוקל באותה המידה. זה משתנה מאדם לאדם בהתאם למרחק בין העניים והאופן שבו המסגרת יושבת על האף.

2. הורידו בחצי מספר את החלק התחתון של העדשה שאחראי על הקריאה (למרות שהבדיקה הראתה אחרת).

ככל שההפרש בין בין החלק התחתון לעליון גבוה יותר, תופעת "הגליות" מתעצמת.

המחיר מבחינת נוחות הקריאה נמוך מאוד וכמעט ולא מורגש.

השינויי היה עצום והתרגלתי למשקפיים מהדקה הראשונה.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

banji man תיארת את זה בצורה הכי מדויקת. זו בדיוק ההרגשה שלי לגבי תחושת המרחב.

קלעת בול לתחושות שלי.

אנסה לבדוק מה ניתן לעשות? ואעדכן כאן.

תודה לכולם על האינפורמציה.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

2. הורידו בחצי מספר את החלק התחתון של העדשה שאחראי על הקריאה (למרות שהבדיקה הראתה אחרת).

ככל שההפרש בין בין החלק התחתון לעליון גבוה יותר, תופעת "הגליות" מתעצמת.

המחיר מבחינת נוחות הקריאה נמוך מאוד וכמעט ולא מורגש.

השינויי היה עצום והתרגלתי למשקפיים מהדקה הראשונה.

בהצלחה!

שאלה, כשאתה יושב מול מחשב - אתה רואה את כל המסך באופן ברור? או רק את חלקו?

כי זה אחד הדברים שיותר מפריעים לי (לראות רק חלק מהמסך ברור, ולהזיז את הראש כל הזמן לצד האחר/המטושטש) לכן אני מרכיב משקפי ראיה רגילות עבור מסך.

הרי זאת לא הייתה המטרה מלכתחילה. (זוג משקפיים אחד שייתן מענה לכל הצרכים)

פורסם

כן המסך נראה באופן ברור.

זה לא מגיע באופן מיידי, חשוב לכוון את גובה המסך והמרחק מהפנים בצורה אופטימלית.

שימוש בלפטופ קצת יותר מאתגר ופחות נוח כי המסך קטן יותר ואין הרבה אפשרויות כיוון.

S60 Rdesign

פורסם

מעניין שאצלי זה לא ככה גם אחרי כיוונים. למרות שרכשתי עדשות מאוד מתקדמות. (לא חסכתי על עדשות)

גם על מסגרת לא חסכתי. בעצם העדפתי מסגרת גדולה יחסית שתשמש אותי גם עבור משקפי שמש.

פורסם

תבדוק בתנאים להם מה זה לא מסתגל. הרי אם היתה בדיקה שקובעת את זה היו עושים אותה לפני שמשקיעים כל כך הרבה כסף.

אני הייתי הולך להתייעץ במקום אחר. אולי יוכלו להסביר לך מה לא בסדר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אמנם איני משתמש במשקפיים מולטיפןוקליים אלא במשקפי קריאה בלבד, אבל כמה הערות:

1. רופא עיניים לא יעזור. רופאי עיניים אינם מומחים בתשבורת, את זה לומדים האופטומטריסטים כלימודי תואר.

2. "מספר" העדשה לקריאה תלוי במרחק ממנו אתה קורא. האופטומטריסט יקבע את ה"מספר" בהתאם למרחק ממנו אתה קורא בעת הבדיקה, ואם במציאות אתה קורא יותר רחוק תזקק ל"מספר" יותר קטן.

3. יש סוג של משקפי מולטיפוקל הקרויים "אופיס" - מיועדים לטווח המרחקים של קריאה עד מסך מחשב, לא לראיה מרחוק.

4. לצפיה בטלויזיה בדרך כלל יש צורך במשקפיים דומים לאלה המשמשים לראיה מרחוק\קריאת לוח בכתה\צפיה בקולנוע. מדובר בעדשות מבדרות ("מספר שלילי"), בניגוד למרכזות ("מספר חיובי") המשמשות לקריאה וצפיה במסך מחשב.

5. אני משתמש באותו זוג משקפיים לקריאה מספר, מלפטופ וגם ממסכי המחשבים השולחניים בעבודה. אני מניח שאני מתאים את מרחק העיניים מהמסך ומהשולחן לצרכים, אפילו באופן לא מודע.

6. עדיין מומלץ להדק על ידי רופא עיניים לפחות אחת לשנה, כיון שיתכנו סיבות אחרות להפרעה בראיה, שאינן קשורות לתשבורת, וחוץ מזה, מעל גיל 40 מומלצת בדיקת עינים שנתית לגילוי מחלות בשלב מוקדם שלהן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

1. אני יודע את זה. חשבתי שאולי יש איזה התקדמות בנושא.

2. אין לי מרחק קבוע. יש מחשב שולחני,יש מחשב נייד בסלון,יש עוד מחשב ביחידת דיור שלי. (רואה בתנוחת שכיבה במיטה) בקיצור, מרחקים לא אחידים.

3. על משקפי אופיס דיברתי למעלה,אכן שקלתי לעבור אליהן. הבעיה שזה לא פתרון לראיה לטווח רחוק. (שוב שני זוגות שאני רוצה להימנע מהן)

4. אכן עם משקפי הקריאה שלי אני רואה טוב גם טלוויזיה. (יותר נכון סרטים/סדרות/מדע/טבע/היסטוריה כי טלוויזיה לא באמת מעניינת אותי)

5. בפועל אני משתמש במשקפי קריאה שלי בבית לכל מטרה. לא רואה שינוי בין מרחק למחשב או לטלוויזיה גם מנת הסלמון שאני אוכל בצהריים נראית לי בבירור מגרה יותר.

6. ברור.

עריכה אחרונה על ידי yogev20

• תוכן חדש...