Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שברולט אופטרה תת דגם LS PLUS אוט' 1.6 עם 125,000 קילומטרז' ק"מ

1_8_4_172637_20150222120219.jpg

מאזדה 323 לאנטיס תת דגם GLX אוט' 1.6 עם רילומטרז' 116,000 ק"מ

e1_8_3_186894_20150323150353.jpg

ויש גם

יונדאי אלנטרה 2003 אוט' 1.6 עם קילומטרז' 155,000 ק"מ

o1_1_2_179106_20150323200321.jpg

1_8_2_172637_20150222120219.jpg

עריכה אחרונה על ידי SamiSushan
פורסם

יש סיבה שהתמקדת בדגמים אלו מדובר ברכבים זללנים בדלק יחסית לקטגוריה שהם נמצאים בה.

לדעתי אלמרה תיכנס טוב לרשימה של רכבים שכדי לקנות בסכומים נמוכים עד 20 אלף ומדובר בדגם שפחות נפוץ בליסינג לעומת השברולט והמזדה והינודאי.

פורסם

מהיכרות ונסיעה בכל הדגמים הייתי בוחר במזדה.

אופטרה: מאד מרעישה, הרגשה של פח דק, לא נעימה בנסיעה.

אלנטרה: רכב מאד נחמד אך זולל דלק.

מזדה: זוללת דלק אך מרגישה איכותית יותר ונעימה יותר בנסיעה.

כמו שתואר פה האלמרה היא אולי עדיפה מכיוון ואולי המחירון הוא נמוך יותר.

החיסרון של האלמרה הם מתלים קשים, עדיין הייתי מעדיף את המזדה במידה ומדובר בעלות דומה.

Kia Niro 2017

פורסם (נערך)

התמקדתי ברכבים אלו מכייון שזה מה שמצאתי מחיפוש ביד 2, כלומר רכבים עם מנוע 1.5~1.6 שמורים ועד מחיר 13 אלף. השברולט עולה 13 אלף, המאזדה 10.5 והיונדאי 10.

הייתי הולך על אלמרה אם היה במחיר כזה. אין לי דרישה דווקה ברכב גדול.

עריכה אחרונה על ידי SamiSushan
פורסם

א.ק"מ נמוך לא מבטיח בלאי,לפעמים ק"מ נמוך מלווה בחוסר טיפולים שנתיים שבעל "חסך" כמו טיימינג.

ב.אם אין לך דרישה לרכב גדול נסה למצוא יסופר מיני ידנית ככה גם הסיכוי לעלות בשנתון גבוהה יותר.

פורסם

ב. תאמת רציתי לעבור לאוטומת.

מצאתי עוד שני רכבים בתקציב אשר ידועים כחסכוניים יותר ממה שהתמקדתי בהתחלה:

1) יונדאי אקסנט Family GL אוט' 1.5 160,000 ק"מ שנת 2005

2) סוזוקי בלנו GLX אוט' 1.6 125,000 ק"מ שנת 2001

כאשר הראשונה עם קלומטרז' יחסית גבוה לשנתון שלה והשניה ללא ABS. מה אתם אומרים?

פורסם
מהיכרות ונסיעה בכל הדגמים הייתי בוחר במזדה.

אופטרה: מאד מרעישה, הרגשה של פח דק, לא נעימה בנסיעה.

אלנטרה: רכב מאד נחמד אך זולל דלק.

מזדה: זוללת דלק אך מרגישה איכותית יותר ונעימה יותר בנסיעה.

כמו שתואר פה האלמרה היא אולי עדיפה מכיוון ואולי המחירון הוא נמוך יותר.

החיסרון של האלמרה הם מתלים קשים, עדיין הייתי מעדיף את המזדה במידה ומדובר בעלות דומה.

תגובה כזו חסרת בסיס לא שמעתי מזה הרבה זמן.

מה איכותי במאזדה? הפלסטיקים הקשים? הדלתות שעשויות מקרטון? העובדה שהיא זקנה ב6 שנים מהאופטרה?

דווקא מבחינת איטום האופטרה טובה יותר, צריכת הדלק סביב 11.5 ק"מ לליטר, ומאוד רכה.

הטיפולים יהיו זולים בשלושתן.

לדעתי מהאופציות שהבאת הייתי הולך על האופטרה ( במידה והיא מיד פרטית ).

בכל אופן אפשר למצוא חלופות טובות יותר כמו שהציעו כאן ( פוקוס לדוגמה )

פורסם

פוקוס קצת יותר קשה למצוא במצב שמור.

דרך אגב איך אפשר לבדוק שהרכב באמת היה רק בידיים פרטיות חוץ מלאמין לסוכן רכב?

פורסם

נסה מיצובישי לנסר 2004.

גם אם תצטרך למתוח מעט את התקציב.

היא הרבה יותר טובה מהאופציות שהבאת.

עוד אופציה טובה ואמינה מאוד היא הסובארו אימפרזה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הייתי הולך על האופטרה. 6 שנים הפרש לא הולכים ברגל.

המאזדה כבר בת 16, דורשת אישור תקינות בלמים לפני טסט. הרבה מכלולים שחוקים.

לגבי ידיים פרטיות - אין כמעט אופטרה על הכביש שלא הייתה ליסינג או השכרה בעברה. תבדוק לעומק ותוריד מחיר בהתאם.

פורסם (נערך)
תגובה כזו חסרת בסיס לא שמעתי מזה הרבה זמן.

מה איכותי במאזדה? הפלסטיקים הקשים? הדלתות שעשויות מקרטון? העובדה שהיא זקנה ב6 שנים מהאופטרה?

דווקא מבחינת איטום האופטרה טובה יותר, צריכת הדלק סביב 11.5 ק"מ לליטר, ומאוד רכה.

הטיפולים יהיו זולים בשלושתן.

לדעתי מהאופציות שהבאת הייתי הולך על האופטרה ( במידה והיא מיד פרטית ).

בכל אופן אפשר למצוא חלופות טובות יותר כמו שהציעו כאן ( פוקוס לדוגמה )

בתור אחד שהיה לו במשפחה אופטרה (בערך 4 שנים), אי אפשר להגיע לצריכת דלק הזאת בחיים. אולי עם הנסיעות שלך הן בין-עירוניות בלבד. אצלי צריכת הדלק שלה הייתה סביב ה-1:9 במשולב, אבי היה מצליח לחלוץ ממנה קצת יותר. בעיר היא זוללת כמו אמריקאית עם מנוע 3 ליטר, אצלי קשה מאוד היה לעבור את ה-1:7. עם המאזדה 3 שיש לי עכשיו, שגם היא לא חסכונית ממש באותם תנאים בעיר אני מחלץ בסביבות ה-1:9-1:9.5. מעבר לזה שאופטרה לא מטופלת היא מתכון לחורים בכיסים. אצלי בשנה וקצת האחרונים היא עברה 3 פעמים ראש מנוע. שלא נדבר על כל הנורות שהיו נדלקות כל יומיים, בעיקר נורית הצ'ק אנג'ן שאף מוסך לא ידע מאיזו סיבה ובעיות חשמל כאלו ואחרות. גם הפלסטיקה דקיקה ושריטה ופה ושם גם מתפרקת. אולי אחת מטופלת תציג אמינות עדיפה, וגם הטיפולים השגרתיים שלה זולים יחסית לכל שאר המשפחתיות. שלי לא הייתה כ"כ מטופלת ועברה חיים לא הכי קלים שיש, אבל בכל זאת ביחס לרכב חדש יחסית (בזמנו) זה לא דברים שאמורים לקרות. אצלי היא נמכרה בטרייד אין עם פחות מ-150K ק"מ. ההצעות שהיו בפרטי היו מבישות.

בתור רכב הוא עדיף על הלאנטיס, זה בטוח. האופטרה מודרנית יותר, נוחה יותר, נעימה יותר, חזקה יותר, שקטה יותר, מרווחת מאוד ושימושית למשפחה. לדעתי היא גם יותר טובה מהאלנטרה. מצד שני האמינות מוטלת בספק, הבלמים שלה זוועתיים (לא פעם הצטרכתי להכניס את ה-ABS לפעולה וגם אז היא בקושי עוצרת. במיוחד בירידות), התנהגות כביש נמוכה, היגוי רע, צריכת דלק גבוהה וסחירות על הפנים. בכללי עדיין הרכב יותר טוב מהשם שיצא לו, אבל באמת יש בסיס לשמועות, לפחות ממה שיצא לי לחוות מהרכב. קצת מוזר להגיד את זה אבל אפילו שהלאנטיס מבוגרת בהרבה, יש לה יתרונות על האופטרה (כמובן אם משווים בין 2 אקזמפלרים שמורים). ביניהם גם דברים חשובים כמו יכולת בלימה, צריכת דלק, אמינות וסחירות.

לדעתי האלנטרה תהיה האפשרות הכי הגיונית. היא חדשה יותר מהמאזדה, אמינה יחסית, מרווחת, זולה לאחזקה. מצד שני גם היא לא העיפרון הכי חד בקלמר, היא רועשת, לא נוחה כ"כ, לא חסכונית, ביצועים עצלים...

אני חושב שאם תחפש ממש טוב או שתגדיל קצת את התקציב, אתה תוכל למצוא אלמרה פרפקט מהשנתונים הראשונים שלה או פורד פוקוס דור 1. בסביבות ה-15 אלף אתה תוכל להוסיף לרשימה גם את הלאנסר קלאסיק מ-2004-2005. אם אתה לא חייב רכב גדול, סופר מיני כמו היונדאי גטס וכד' יוכלו להתאים יותר.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

מניסיון לא קצר צריכת הדלק של האופטרה 11.5. אני לא נוהג לרשום מידע לא מבוסס. לגבי התקלות שנתקלת בהן, זו בדיוק הסיבה שאמרתי שיש לקנות מיד פרטית בלבד.

פורסם

עוד אופציה שבכלל לא העליתם, היא קיה סראטו. זו הגירסא של קיה לאלנטרה, אאל"ט. דווקא בגלל שהבעלים של הסראטו האלה לא מקבלים כמעט טלפונים, שווה לנסות לברר על הרכב הזה.

פורסם

כבעלים של אלנטרה 2005 לשעבר [ברוך השם] - אל תתקרב.כבעלים של סוזוקי בלנו 97 לשעבר - ממליץ בחום במידה והרכב שמור. אני הגעתי לצריכת דלק 12.5 קמ/ל בין עירוני 90%.גם הניסאן והפוקוס אופציות טובות. אישית אם הייתי צריך לבחור הייתי הולך שוב על הסוזוקי.אם היא שמורה ומטופלת ברמה סבירה+, תקבל שקט תעשייתי. אמנם לא הרכב המפנק בעולם, אבל אמין ובעל מכלולים פשוטים

• תוכן חדש...