Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עתיד להתחיל את הלימודים לתואר ראשון באוקטובר הקרוב,

הלכתי לימים פתוחים באוניברסיטאות והתייעצתי עם מכרים רבים בנוגע למקצועות שונים והחלטתי שהכיוון שלי הוא לימודי הנדסת תעשייה וניהול בבן גוריון.

עד לשבוע שעבר לא שמעתי דברים רעים כלל, עד ששני חברים רמזו לי לבדוק טוב טוב אם זה באמת יתרום לי לעתיד (מבחינת מקצוע), ואף טענו שכדאי לי לכוון לחשמל\מכונות.

מבחינתי חשמל לא בא בחשבון (לא מעניין אותי), מכונות זו אופציה אך אני חושב שתעשייה וניהול תיתן לי יותר כלים לניהול באופן כללי ולא להתמקצעות בנושא ספיציפי (לטוב ולרע).

בתור אנשים עם ניסיון בחיים והשקפה אובייקטיבית- אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, האם אני עושה משהו שאתחרט עליו עוד 5-10 שנים?

תודה,

רן.

פורסם

אני בוגר תעשייה וניהול. אני לא מתחרט.

מבחינת עבודה יש שני תחומים עיקריים:

1. מערכות מידע - ניתוח, אפיון, פיתוח, ניהול פרוייקטים.

2. תפעול - תפעול הייצור, שרשראות אספקה, בקרת פרוייקטים.

מהמחזור שלי 90% נמצאים בתחום הראשון. לדעתי מבחנת שכר, לפחות בשנים הראשונות יותר טוב במערכות מידע.

התפעול זה תחום יותר מסורתי, כך שבהתחלה השכר פחות טוב, אבל במידה ותגיע להנהלה בכירה, התנאים בהתאם.

יש עוד כמה תתי תחומים כמו ארגון ושיטות שאני לא מכיר, או יותר בתחום הכלכלי-תקציבי אבל לדעתי שם המועמדים הטבעיים באים מלימודי כלכלה.

בכל אופן, אני חושב שהחברות הראשונות שבהם אתה עובד מאוד משפיעות על העתיד שלך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מה עושים בהנדסת חשמל שזה "לא מעניין אותך"?

מה עושים בהנדסת מכונות שזו "אופציה"?

מה זה "ניהול" (כללי)? מה עושים בניהול ? ולמה אתה חושב שבתעשייה וניהול לא תתמקצע במשהו ספציפי בסופו של דבר?

הרבה אנשים בוחרים את הכיוון שלהם בלימודים, ע"פ העניין בחומר הלימודים במקרה הטוב, וע"פ שם קטצ'י וסקסי של הפקולטה במקרה הרע.

2 הדרכים האלה הן רעות, ואתה צריך לקבוע מקוצע לימודים על סמך מה שאתה הולך להתעסק בו לאחר מכן, ועל כן השאלות הנ"ל:

האם אתה באמת מכיר את המקצועות הנ"ל ומה עושים בהן, כשקבעת את מה שאמרת מקודם?

פורסם

תעשיה וניהול זה תחום רווי, וזה בלשון המעטה. כל אחד שרוצה הנדסה, ולא יודע איזו הולך ללמוד את זה.

תוסיף לזה את העובדה שכמעט כל האוניברסיטאות מלמדות את זה ואין ספור מכללות בנוסף לכך, ותמצא שוק עמוס שמאוד קשה למצוא בו עבודה ראשונה.

כמות המהנדסים שסיימו שנה שעברה את התואר ועדיין עובדים בעבודות סטודנטיאליות או כלליות תעיד על כך.

בקיצור - ההמלצה היא שתמצא תחום שמעניין אותך, ותלמד אותו. נכון להיום, דווקא מכונות קצת פחות מבוקש לעומת בניין וחשמל (כדוגמאות), אך זה יכול להשתנות עד שתסיים את התואר.

• תוכן חדש...