Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גילום רכב

adiy74
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור לכל המבינים.

אני טכנאי בחברה שעובד בחוץ וגם במשרד .

עד היום שהייתי צריך לצאת ללקוחות הייתי לקח את הרכב של הבוסים שלי ,אבל למשרד הייתי מגיע עם רכב שלי.

עכשיו הם החליטו לתת לי רכב ( סיטרואן סי שנת 2008) אני משלם שווי מס 2960 שח וזה פגע לי בשכר (כאילו יש לי רכב הטבה ולא עבודה כמו אנשי הייטק.

אני רצה לצין שלא ביקשתי את הרכב ,זה היה הרעיון שלהם.

האם מגיע לי גילום רכב ?

אם אני יכול לגיד שאני לא רוצה יותר תרכב או לתת אות לאשתי כי אני משלם עליו כאילו זו הטבה?

תודה

פורסם

המעסיקים שלך לא יכולים לכפות עליך שינוי מהותי כזה בתנאי התעסוקה באופן חד צדדי.

אני בטוח שמעסיק סביר יבין זאת, לכן לא ברור לי למה לא פנית אליהם בעניין?

אתה יכול לקחת את הרכב בתחילת יום עבודה ולהחזיר אותו בסופו, ואז לא תצטרך לשלם שום מס על הרכב.

לחילופין, המעסיק יכול לגלם את הרכב, אבל מדובר בעלות כבדה מבחינתו.

אבל באמת השאלה כאן היא, למה לא פנית למעסיק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אינך מעוניין ברכב כרכב צמוד או לחילופין התנאים שמציע המעסיק אינם

מתאימים לך (הגבלות למיניהן, כמו הגבלות דלק, ק"מ, נהגים וכו'), בקש לבטל

את הצמדת הרכב - הרכב ימשיך לשמש אותך לכל אורך יום העבודה במשימותיך, אך בסוף יום העבודה

הרכב יחזור "ללון" בחניון החברה. במקרה זה לא תשלם שווי שימוש או תשלום אחר הנוגע לרכב.

פורסם

תשקול למכור את הרכב הפרטי וקח את הרכב של העבודה, ברוב המקרים זה משתלם יותר במצב שתארת. (כלומר אם אתה משלם רק את שווי השימוש ולא משהו מעבר)

אומנם השכר החודשי שלך נפגע אבל תחשוב כמה אתה חוסך באחזקת הרכב הפרטי.

סתם זורק מספר באוויר, הנטו שלך נפגע בערך ב -1000 ש"ח.

להחזיק רכב פרטי עולה יותר (אלא אם מדובר ברכב ישן שנוסע מעט מאוד) כל שבגדול מדובר בהטבה ממעסיק ולא בהרעה.

עריכה: "אנשי הייטק" משלמים הרבה יותר על הרכב הצמוד שלהם ואז באמת זה יכול להיות לא משתלם. אם זה שווי שימוש בלבד, זה משתלם כמעט תמיש.

אישית אני לא מכיר אף טכנאי שלא לקח רכב של מעביד ובחר להשאיר אותו בחברה בערב.

פורסם

adiy74

מאות אלפים היו מוכנים להתחלף איתך ב"הרעה" שהמעסיק "הפיל" עליך.

במילים אחרות קיבלת מה שנקרא "רכב חברה".

להחזיק רכב פרטי כולל כל המרכיבים עולה כ 2500 ש"ח בחודש = כ 30000ש"ח בשנה

להחזיק את הרכב חברה שהפילו עלייך יעלה לך 12000 ש"ח בשנה

במקומך הייתי מוכר את הרכב הפרטי, סוגר את הכסף בצד ונהנה מחסכון של כ 20000 ש"ח בשנה

אל תשכח להודות למעסיק שלך

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
adiy74

מאות אלפים היו מוכנים להתחלף איתך ב"הרעה" שהמעסיק "הפיל" עליך.

במילים אחרות קיבלת מה שנקרא "רכב חברה".

להחזיק רכב פרטי כולל כל המרכיבים עולה כ 2500 ש"ח בחודש = כ 30000ש"ח בשנה

להחזיק את הרכב חברה שהפילו עלייך יעלה לך 12000 ש"ח בשנה

במקומך הייתי מוכר את הרכב הפרטי, סוגר את הכסף בצד ונהנה מחסכון של כ 20000 ש"ח בשנה

אל תשכח להודות למעסיק שלך

על מה אתה מדבר ואיך הגעת ל-12000 ש"ח בשנה על רכב חברה

הפתרון הזה הוא טוב רק למי שנוסע ק"מ גדול מהממוצע, וגם אז צריך לבחון טוב טוב אם ובכמה נפגעות שאר הפרשות המעסיק לקרנות פנסיה, השתלמות וכד' - השכר ועוד איך נפגע!

מאחר ופותח השרשור לא משתמש ברכבו הפרטי לנסיעות בעבודה, ובהנחה שהוא לא צריך לעבור מרחק רחוק מאוד מהבית לעבודה ולהיפך, מדובר בהוצאה משמעותית ולא פרופורציונלית.

לפותח השרשור - מאוד מוזר שהכריחו אותך לקחת את הרכב בליסינג, ברוב המקרים שאני מכיר מדובר באופציה לא מחייבת.

GOT סחוג?

פורסם

זה לא רכב ליסינג.

זה רכב חברה (רכב עבודה) צמוד לעובד. יש הבדל גדול. זה כלי עבודה שמעסיק נותן לעובד לצורך ביצוע תפקידו ומאפשר להשתמש בכלי הנ"ל גם למטרות פרטיות מחוץ לשעות העבודה.

על החלק הזה של השימוש העובד משלם מס. זה הכל. שאר העלויות על המעסיק.

הפרשות המעסיק מחושבות בכאחוז מהברוטו.

הברוטו של הבחור יעלה ב 2960 ש"ח.

פורסם

קצת סדר.

גם רכב ליסינג וגם רכב עבודה שניהם רכבי עבודה שמוצמדים לעובד ומשלמים עתיהם קווי שימוש (אלא אם הרכב ישן במקום במקום העבודה). בהי טק ובמקומות נוספים שניתנים רכב צמוד כרכה ת"ש לפעמים מחייבים את העובד בעלות הליסינג.

שווי רכב זה לא אומר שלוקחים לך 2900 שקל אלא שמוסיפים לברוטו את הסכום, מחשבים ס ומורידים אותו מהנטו כך שהעלות שלך היא רק המס על הסכום הזה וזה יוצא כאלפייה.

עכשיו אם אין לך מגבלות שימוש עם הרכב זה כדאי כי עלות אחזקת רכב פרטי היא יותר גבוהה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בהי טק ובמקומות נוספים שניתנים רכב צמוד כרכה ת"ש לפעמים מחייבים את העובד בעלות הליסינג.

ורק במקרים אלו יש פגיעה בשכר נטו בסדר גודל של 3000-4000 ש"ח (רכב משפחתי) + פגיעה בהפרשות סוציאליות כי תשלום לליסינג יורד מהברוטו.

בכל מקרה, זה לא המצב המדובר. כאן

מדובר ברכב לצרכי עבודה צמוד לעובד, הסידור הזה קיים אצל כל טכנאי בהוט, יס, בזק וכו'.

אף אחד מהם לא חושב להשאיר את הרכב בלילה בחניון החברה ולנסוע הביתה באוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי Buki
ז

פורסם
על מה אתה מדבר ואיך הגעת ל-12000 ש"ח בשנה על רכב חברה

הפתרון הזה הוא טוב רק למי שנוסע ק"מ גדול מהממוצע, וגם אז צריך לבחון טוב טוב אם ובכמה נפגעות שאר הפרשות המעסיק לקרנות פנסיה, השתלמות וכד' - השכר ועוד איך נפגע!

מאחר ופותח השרשור לא משתמש ברכבו הפרטי לנסיעות בעבודה, ובהנחה שהוא לא צריך לעבור מרחק רחוק מאוד מהבית לעבודה ולהיפך, מדובר בהוצאה משמעותית ולא פרופורציונלית.

לפותח השרשור - מאוד מוזר שהכריחו אותך לקחת את הרכב בליסינג, ברוב המקרים שאני מכיר מדובר באופציה לא מחייבת.

זה תלוי מה השכר שלך,

בשכר נמוך, ואם לא לוקחים לך את התשלום לחברת ליסינג אז זה מאוד משתלם.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
ורק במקרים אלו יש פגיעה בשכר נטו בסדר גודל של 3000-4000 ש"ח (רכב משפחתי) + פגיעה בהפרשות סוציאליות כי תשלום לליסינג יורד מהברוטו.

בכל מקרה, זה לא המצב המדובר. כאן

מדובר ברכב לצרכי עבודה צמוד לעובד, הסידור הזה קיים אצל כל טכנאי בהוט, יס, בזק וכו'.

אף אחד מהם לא חושב להשאיר את הרכב בלילה בחניון החברה ולנסוע הביתה באוטובוס.

באופן כללי, אם הוא משלם רק שווי שימוש ומקבל רכב צמוד - לרובנו זה משתלם.

עם זאת, כדאי לקחת בחשבון כל מיני מגבלות וסעיפים העשויים להיות רלוונטיים (כפי שכתבתי גם בהודעה הקודמת), כמו:

- מגורים קרובים למקום העבודה ומיעוט נסיעות פרטיות.

- הגבלת ק"מ של נסיעות מחוץ לעבודה (נסיעות פרטיות) ע"י המעסיק.

- הגבלת נהגים (כמו לדוג': רק לעובד מותר לנהוג, אבל מה אם גם בת הזוג משתמשת

כעת ברכב הפרטי שברשותם?)

אני מניח שישנם פרמטרים נוספים אותם כדאי לבחון.

פורסם

תודה לכולם.

רציתי רק לומר זה רכב של החברה עצמה זה משנה מהו

אני לא מוגבל בכלום מבחינת הרכב אני רק משלם שווי מס (2960) לחודש ברוטו שזה 1000בנטו ובתנאים הסוציאלים אני חושב.

יש מה לעשות מבחינה חוקית בנושא הגילום?

והאם אני יכול לתת אישתי את האוטו בגלל שאני משם את כל שוו המס?

פורסם

מבחינה חוקית לא חייבים לגלם לך.

נהיגה על ידי בן/בת זוג - לברר מול המעסיק.

• תוכן חדש...