Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. מכנה משותף זה מכנה משותף. קורולה פונה להרבה יותר אנשים מריינג' רובר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כל מה שנדרש זו יכולת תנועה, אפשר להציב כל רכב עלי אדמות במקום הקורולה, ועדיין נפנה לאותם אנשים.

ומה עם מי שמחפש יכולת שטח, יוקרה, ספורטיביות או כל דבר אחר מעבר למנוע וארבעה גלגלים? הקורולה לא עונה על אלו. הריינג' כן. והוא גם בעל יכולת תנועה (כשהוא לא במוסך, בכל זאת ריינג') כך שאפשר להציב אותו במקום הקורולה ולפנות לאותו מכנה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
והוא גם בעל יכולת תנועה (כשהוא לא במוסך, בכל זאת ריינג')

זה בדיוק הקטע, אחרת היה אפשר להמליץ גם על אאודי.

זאת שאלה אפוקליפטית בנוסח 'הרכב האחרון שתקנה', נניח, כך שפרייבטים אינם רלוונטיים,

אחרת כדבריך ניתן להציב כל פרייבט אמין במקום הקורולה [דהיינו, סיוויק].

The first one to get angry loses

פורסם

אני חושב שאין דבר כזה רכב עם מכנה משותף רחב אוניברסלי, מכמה סיבות:

1.מבחינה גיאוגרפית לכל מקום איזור בעולם יש צרכים מסויימים ודרישות שהרכב חייב לעמוד בהן, הרכב עם המכנה המשותף הרחב ביותר בישראל אולי לא יתאים למדינה אחרת עם דרישות אחרות.

2.כשמנסים ליצור רכב שיתאים לכמה שיותר שימושים תיווצר בעיה- אם הוא זול אז הוא כנראה לא יהיה "טוב בהכל", כלומר לדוגמא סוזוקי ג'ימני, מעולה בשטח וגרוע בכביש אבל בתקציב קורץ.

לעומת זאת אם הוא מצטיין בכל התחומים הוא כנראה יהיה יקר מאוד ולא בר השגה לרוב האוכלוסיה.

3.אנשים שונים עם דרישות וצפיות שונות מהרכב וזה עוד לפני שנכנסים לעניין אנשים שרוכשים רכב שאין להם בו באמת צורך וכנראה יכלו לרכוש רכב זול יותר משמעותית מבלי להרגיש שחסר להם משהו.

בהקשר של צרכים שונים במדינות שונות אני אתן דוגמא מהונג קונג- יש פה סגמנט רכבים שכמעט ואינו קיים בישראל- מיני ואנים מפוארים וגדולים.

הרכבים מצויידים באיבזורים ברמה הגבוהה ביותר, דלתות חשמליות, כל המושבים (כורסאות) חשמליים ואפשר להשכיב אותם (בדומה למושבי מחלקת עסקים במטוסים), באמת סוף הדרך של רכבים.

הלקוחות העיקריים של הרכבים האלה הינם משפחות צעירות (הכלל פשוט- יש ילד? צריך מיני ואן...).

עוד סגמנט שמאוד מאוד נפוץ פה זה כל הרכבים מהסגמנט של הקאיין המדובר, X5 וכו', המקומיים פשוט מתים על הרכבים האלה וגם המערביים שגרים פה.

נתון מעניין לגבי הרכבים האלה- כל חברי פה נוהגים ברכבים כאלה, החל מ-Q5 ועד קאיינים, ריינג' רובר ספורט וכו', בכל המקרים הגבר לא רצה לקנות רכב כזה כי זה גדול מדי אך הנשים התעקשו בתוקף כי "זה יותר בטיחותי" (קשקוש מוחלט בתנאי הנהיגה כאן).

וכאילו כדי לייתר את הרכבים האלה עוד יותר- אין פה שטח כדי שיוכלו להנות במידת מה מהרכבים המגודלים, אין גם מדרכות מול בתי הקפה.... :)

בישראל אני חושב שניתן לומר שהמכנה המשותף הרחב ביותר (בין אם נמוך או לא) זה משהו שמשתקף מנתוני המכירות- הישראלי הממוצע רוצה רכב נפוץ, שיהיה אמין, חסכוני, אוטומטי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככל שאתה מכניס יותר קטגוריות כמו נסיעה בשטח, יוקרה, פוזה, ספורטיביות והתנהגות, אתה מתרחק מהתחום הטוב ויוצא לך רכב שלא באמת טוב בשום דבר, כמו הX6.

בגלל זה אי אפשר לענות על השאלה הזאת ברצינות בלי להבין למי קונים את הרכב ומה הוא צריך.

ורכב שבאמת יתאים לכולם כולל שמנים ושמנות זו אכן הקורולה. בהנחה ואתה אדם עם מידות ממוצעות אפילו האלטו תספיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בישראל אני חושב שניתן לומר שהמכנה המשותף הרחב ביותר (בין אם נמוך או לא) זה משהו שמשתקף מנתוני המכירות- הישראלי הממוצע רוצה רכב נפוץ, שיהיה אמין, חסכוני, אוטומטי.

לכן אמרתי - הרכב הכי נמכר הוא הרכב שעונה למכנה משותף הכי רחב, לכן קורולה.

לרכבי יוקרה יש חסרונות מאוד גדולים - עלויות רכישה ותפעול מאוד גבוהות. להתנהגות/כח/עבירות/איבזור אתה תתרגל תוך שבועיים, ולמחירים, במיוחד בישראל בשביל אדם ממוצע ולא טייקון או ראש משפחת פשע, לא תתרגל אף פעם, לכן זה הופך אותם (והרבה רכבים משמעותית זולים מהם) ללא רלוונטיים עבור רוב האנשים.

לדוגמא, אם היו מציעים לי לבחור או ריינג' רובר או קורולה, הייתי בוחר קורולה בלי לחשוב אפילו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לכן אמרתי - הרכב הכי נמכר הוא הרכב שעונה למכנה משותף הכי רחב, לכן קורולה.

לא חייב להיות קורולה, כל הרכבים בסגמנט של הקורולה יתאימו, רובם יתנו את אותה אמינות פחות או יותר ועלויות אחזקה די דומות.

לגבי רכבי היוקרה כמובן שהם אינם מתאימים או נגישים לרוב האוכלוסיה והאחזקה שלהם אכן יקרה יותר בהשוואה לרכבים עממיים אך גם התמורה הינה גבוהה יותר בהתאמה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ובסופו של דבר אתם מתנקזים לאותה קורולה שכולם שונאים. אף אחד לא היה בוחר את הרכב הזה מתוך טווח מחירים של 100-300 k הרכב הזה מעולה אבל הוא מעולה כי הוא פשרה אחת גדולה ומשעממת. לא חושב שיש המון בעלי קורולה שנהנים מהמראה שלה אפילו. פשוט אנשים שהחליטו להתפשר (לא שזה רע אבל עדיין פשרה)

פורסם

אתם באמת חושבים שריינג רובר פונה ליותר אנשים מקאיין?

תראו לי בת 25 שרוצה ריינג רובר ולא איווק?

ולא התכוונתי מבחינת יכולת רכישה, אלא רכב שכולם היו שמחים לחיות איתו אם היה נופל בחלקם.

אני לא חושב שהייתי מוציא את הסכום על קאיין, למרות שאני מסוגל אפילו בצורה החדשה, אבל בהחלט הייתי חי איתו בשלווה אם הייתי מקבל מעבודה במקום גרזנים כבדים בדמות I20 סופרים ידנית או פביה שפורט.

פורסם

בא נשאל אותך ככה, ילדה יוצאת ביום שישי בערב. לאבא יש ריינג רובר. לאמא פסאט. יש לך בכלל צל של ספק איזה רכב היא תיקח?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ולא התכוונתי מבחינת יכולת רכישה, אלא רכב שכולם היו שמחים לחיות איתו אם היה נופל בחלקם.

לא ממש. זה מתכון ל:

א) פשיטת רגל על עלויות אחזקה.

ב) תשומת לב מהסוג הלא רצוי.

פורסם

אכן GTI, אך מכיוון שצריך לקלוע לטעמם של חובבי ג'יפים (סופר-ג'יפים) משום מה, אז Q3 2.0T.

לא יקר כמו הריינג', נוסע כמו שצריך, משוויץ כמו שצריך.

אם מוציאים את נושא ה"שוויץ" אני חוזר ל- GTI, ואולי בכלל RS.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בא נשאל אותך ככה, ילדה יוצאת ביום שישי בערב. לאבא יש ריינג רובר. לאמא פסאט. יש לך בכלל צל של ספק איזה רכב היא תיקח?

בתחילת שנות ה90 העליזות יצאתי עם מישהו מהרצליה פיתוח שלאמא שלה היה פונטיאק טמפסט ולאבא היה איסוזו טרופר (הג'יפ שלא מיועד לשטח היחיד דאז). לדעתי שווה ערך להשוואה שלך במונחים של אז.

תמיד לקחנו את הפונטיאק, בגלל קלות תמרון וחניה ליד מועדונים.

פורסם
בתחילת שנות ה90 העליזות יצאתי עם מישהו מהרצליה פיתוח...

תמיד לקחנו את הפונטיאק, בגלל קלות תמרון וחניה ליד מועדונים.

אכן, שנים עליזות...

• תוכן חדש...