Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברכב הנ"ל בזמן נסיעה במזג אויר חורפי - רק כאשר הכבישים רטובים

כאשר אני נוסע עם הרכב מעל בורות בכביש, בכניסה\יציאה מבאמפר יש רעשי נקישה מהחלק הקדמי של הרכב, מן קנאקים שנשמעים כמו הקשה של פטיש גומי על קורת עץ.

התופעה מתרחשת כאמור, אך ורק כאשר הכביש רטוב, בנסיעה בתנאים יבשים אין כל זכר לרעשים\נקישות הללו.

מה אני אמור להתחיל לחפש? מהיכן להתחיל לבדוק? השערות כלשהן לגבי גורמי הרעש המדובר?

תודה מראש לעונים

פורסם

אתה בטוח שזה לא הרעשים של DSG שהוא מעביר הילוכים בהתאם לשינוי מהירות בגיר השני?

זה קורה אצלך במהירות קבועה או בזמן שאתה מעיט או מאיץ?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא, אלה לא הרעשים האופייניים (ומוכרים היטב) של החלפת ההילוכים.

אלה רעשי נקישה שמקורם אך ורק ממהמורות בכביש, כניסה ויציאה מבאמפר, מעבר מכביש לרחוב משולב (יש מדרגונת קטנה) וכדומה.

אלו לא רעשי הגיר לשמחתי.

לי מוזר העניין שהרעשים הללו נשמעים רק כשחלקו התחתון של הרכב רטוב....במזג אויר יבש אין כל זכר לרעש הזה.

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לא....

רבותיי, זה לא מה שכתבתי....

אני מחזיק ברכב מיומו הראשון על כבישי ישראל ומאז כבר חלפו 3 שנים.

אני מכיר את הרעש האופייני למנוע הtsi, אני מכיר את רעש צינור הדלק המתכתי שאותו עוטפים בשרוול בידוד לביטול הרעש, אני מכיר את ההתנהגות של הגיר ומכיר את הרעשים שלו.

אני מדבר על רעש שמקורו מתחלואי כבישי ישראל הרעועים, רעשי נקישה שנגרמים מקפיצות/בורות/סדקים/באמפרים בכביש והוא נשמע רק בהיתקלות עם אחד מאלו ונשמע רק במזג אויר רטוב.

לא מדובר בכל אחת מה"מחלות" המוכרות של רכב זה, מדובר במשהו שנוצר מבלאי להערכתי, השאלה של מה?

תודה מראש.. (:

• תוכן חדש...