Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

חשוב לציין מספר דברים לפני ההתלבטות שלי.

כיום אני מחזיק יונדאי גטס 2004 ידנית.

בת הזוג שלי מחזיקה יונדאי גטס 2005 אוטומטית.

הנסיעות בעיקר משותפות ככה שרכב אחד הופך מיותר.

עלות האחזקה השנתית המשותפת לשני הרכבים (ביטוח,אגרת רישוי וטיפולים שוטפים) נעה סביב 10K.

הביטוח שלה הוא של נהג צעיר.

הנסיעה היא בעיקר עירונית טיפוסית ואחת לשבוע נסיעה ארוכה. סה״כ ממוצע שנתי 12,000 ק״מ.

אנחנו עומדים למכור את שני הרכבים ולקנות רכב אחד שישרת את שנינו.

השאלה מה קונים?

הדרישות:

רכב אוטומט

בעל אופי ספורטיבי

עלות אחזקה שנתית שלא תעלה על עלות אחזקת שני הרכבים יחד (10K)

המסקנה המיידית שלי הייתה סיאט איביזה tsi אבל חושש משילוב הDSG ומנוע-tsi יחד. אם לא תהיה ברירה אחרת - אלך על זה.

אפשר למתוח תקציב מעט אך לא להתלהב.

בתודה מראש לכל העוזרים.

עריכה אחרונה על ידי senior585

“If one day the speed kills me, don't cry. Because I was smiling.”

בעבר: ibiza CUPRA 2007

LEON fr 2007

בהווה: 2011 ibiza tsi

פורסם

ממליץ על מיני קופר לזוג צעיר ללא ילדים,ספורט לייט נחמד, אחזקה יקרה במעט אבל לא שוברת שיניים יותר מידי.

אמינות טובה ורכב קטן ספורטיבי לייט ויעיל.

האיביזה נחמדה אבל לא ספוטיבית לגמריי (1.2T),גיר בעייתי משהו אבל חסכונית מאוד.

פורסם
ממליץ על מיני קופר לזוג צעיר ללא ילדים,ספורט לייט נחמד, אחזקה יקרה במעט אבל לא שוברת שיניים יותר מידי.

אמינות טובה ורכב קטן ספורטיבי לייט ויעיל.

האיביזה נחמדה אבל לא ספוטיבית לגמריי (1.2T),גיר בעייתי משהו אבל חסכונית מאוד.

כמה האחזקה של מיני יקרה יותר מאחזקה של איביזה? האם הרכב שווה את ההפרש?

LEON fr 2007

פורסם

אין שום דבר ספורטיבי אצל סיאט איביזה TSI, והחשש שלך משילוב ה-TSI וה-DSG מוצדק - בתקציב שלך נכנסים בדיוק השנתונים שידועים כבעייתים.

אתה צריך להחליט אם אתה מסתכל בקנקן או במה שיש בו. לקנות סיאט איביזה TSI זה להתסכל בקנקן ולחפש מכונית מגניבה, להגשים את הדודא שיש לך למכונית, אבל אין בזה היגיון.

אולי כדאי שתגדיר מה זה אומר בדיוק "אופי ספורטיבי". זה אומר עיצוב מוחצן? ביצועים חזקים מהממוצע? היגוי והתנהגות כביש?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אין שום דבר ספורטיבי אצל סיאט איביזה TSI, והחשש שלך משילוב ה-TSI וה-DSG מוצדק - בתקציב שלך נכנסים בדיוק השנתונים שידועים כבעייתים.

אתה צריך להחליט אם אתה מסתכל בקנקן או במה שיש בו. לקנות סיאט איביזה TSI זה להתסכל בקנקן ולחפש מכונית מגניבה, להגשים את הדודא שיש לך למכונית, אבל אין בזה היגיון.

אולי כדאי שתגדיר מה זה אומר בדיוק "אופי ספורטיבי". זה אומר עיצוב מוחצן? ביצועים חזקים מהממוצע? היגוי והתנהגות כביש?

מה השנתונים הבעייתים?

אופי ספורטיבי בשבילי זה מנוע חזק מהממוצע,עם דגש על היגוי והתנהגות כביש.

רוצה רכב שישמש אותי לנסיעה קצרה מאד ביום יום ושאוכל להנות איתו בסופ"ש מנסיעה ארוכה.

היה לי בעבר איביזה קופרה ולאחר מכן לאון FR.

אם לא תהיה ברירה אחזור ללאון שעונה לי עד היום על כל צרכיי והדרישות שכתבתי מעלה.

(חוץ מגיר ידני)

LEON fr 2007

פורסם

בתקציב שלך אפשר לאון/איביזה TSI, רק הבעיה היא שהגיר קצת ידוע לשמצה.

ניתן לברר את האופציה של אלפא מיטו, ייתכן שתכנס בתקציב ותהיה כיפית לנהיגה ועוד יותר בתמונות.. ;)

מזדה ספיריט מקבלת כאן שבחים, לי אישית אין נסיון עם הרכב

אני הייתי בנקודה דומה אליכם עד השבוע, עם תקציב קצת קטן יותר אבל דרישות דומות מלבד הרצון לאוטומט (מעדיף ידני, רק חבל שזה כ"כ נדיר בארץ), ובחרתי בזה.

שיהיה לכם המון בהצלחה ! נשמח לשמוע עדכונים :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אשמח לשמוע מה השנתונים הבעייתים של איביזה בשילוב מנועי TSI + גיר DSG ואשמח אם תפרטו על הבעיות.

או לחילופין צרפו לינק. תודה

LEON fr 2007

פורסם
פורסם

עדין לא מצאתי משהו ספציפי שנוגע לבעייתיות עליה דברתי.

למישהו יש אור קצת לשפוך על הנושא? (תקלות מיוחדות בשילוב מנוע TSI וגיר DSG)

LEON fr 2007

פורסם

בקשר לשאלתך בפרטי: תמחוק הודעות שיש לך בתיבה כי אני לא מצליח לענות לך מפני שאין לך מקום בהודעות נכנסות :roll:

בקשר לאיביזה בשנתונים האלה, לדעתי הבעיה של המנוע כבר טופלה על ידי הבעלים הקודמים, אז לזה פחות הייתי דואג.

מהגיר דווקא כן הייתי חושש. בוא נגיד שהרכב עצמו חמוד אבל שקט נפשי לא יהיה לך איתו.

יש לך עוד אופציות כמו פיאט בראבו עם גיר רובוטי פחות חלק מה DSG אבל עליו לא שמעתי תלונות של אמינות.

• תוכן חדש...