Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.8T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני מחפש רכב משפחתי חדש להחליף את הרכב הקיים ברשותי.

תקציה ? עד 150K

מה שחשוב לי זה רכב גדול אמין ומהיר ואם ניתן חסכוני.

חשבתי על מזדה 6 , אסטרה (5 דלתות ) ועוד חלופות עדשהגעתי לסקודה אוקטביה T1.8

מה שאני אוהב בה זה בגירסת האלגנס זה הפינוק , המנוע

מה שאני קצת חושש ממנו זה הגיר שהיה ( אולי עדיין ) בעייתי

וקצת מתבאס מהמראה שלו , מכך שאראה כמוהו לא מעט על הכביש , ומהאורךשלו ( היום נוסע על 5 דלתות )

אבקש להתייעץ ולשמוע את דעתכם ,

מה דעתכם על הרכב , עלויות אחזקה שלו , אמינות , שמירה על ערך במכירהועוד

תודה מראש

פורסם

בדיוק בשבילך, סיאט מביאים את הלאון FR עם מנוע וגיר זהים לאוקטביה.

היא מאובזרת מאוד וניראת מצויין.

המחירון הוא 162,אבל יש ימי מכירות מיוחדים עכשיו, בטוח אפשר לקבל הצעה טובה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא מבין את הקשר בין מזדה 6 לאסטרה חמש דלתות. או בין dsg7 לאמינות. אם אי פעם ארכוש שוב רכב עם כזה גיר, זה. יהיה מתוך התפשרות על אמינות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לאון 1.8 יתן לך יותר מהאוקטביה ובלי האורך; מזדה 3 2.0 תיתן לך פחות מהירות אך יותר אמינות. אף

אחת מהן לא מרווחת כמו מזדה 6.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

אמינות - אין לדעת, הדגם לא הרבה זמן בשוק. לדגם הקודם של 160 כ"ס הייתה אמינות טובה וגם הדילוב לתיבה הרובוטית היה טוב, באיזה שהוא שלב הוא נמכר עם טיפטרוניק.

אחזקה - כמו כל וולקסוואגן

שמירת ערך - אין לדעת, אבל לא תתחרה בעוד 5000 פליטות ליסינג 1.2 אמביינט. סה"כ רכב חלומי.

רוצה אמינות או אחריות של 5 שנים? קח סובארו B4 או את המאזדה 6 יד ראשונה 0 ק"מ

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני במקומך הייתי מתפשר על רכב יד 2, וקונה קאמרי הייבריד או מכוניות מנהלים אחרות בגרסאות המאובזרות והחזקות שלהן.

יש סיכוי גדול שתוכל להשיג גם מונדאו חדשה או כמעט חדשה (או ליסינג 0 ק״מ) במחיר הזה - היא מכונית יותר חזקה מהאוקטביה.

אם אתה רוצה דווקא 5 דלתות, יש מאזדה 3, 2 ליטר או פריוס או מגאן או 308.

כולן מכוניות טובות ודי חזקות, גם אם לא כמו האוקטביה.

פורסם (נערך)

אני מתחיל להשמע קצת כמו תקליט שבור, אבל האוקטביה (שבפעם השניה ברציפות זכתה במכונית השנה של מגזין What Car הבריטי בקטגוריה שלה) מהווה חבילה מדהימה, כשהמאזדה 6 לא יכולה לה מבחינת מנוע/ביצועים (עיצוב זה משהו אחר - ה6 יפיפיה).

כבר ביצעת נסיעות מבחן?

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

המאזדה 6 2.5 ליטר בהחלט ״יכולה״ לאוקטביה מבחינת ביצועים, גם אם תהיה חלשה מעט יותר בתאוצה.

המנוע שלה צויין לשבח לא אחת כאחד הספורטיביים בסגמנט, ותיבת ההילוכים היא כנראה הפלנטרית הטובה ביותר שאינה מצויה ברכבי יוקרה.

פורסם (נערך)
המאזדה 6 2.5 ליטר בהחלט ״יכולה״ לאוקטביה מבחינת ביצועים, גם אם תהיה חלשה מעט יותר בתאוצה.

המנוע שלה צויין לשבח לא אחת כאחד הספורטיביים בסגמנט, ותיבת ההילוכים היא כנראה הפלנטרית הטובה ביותר שאינה מצויה ברכבי יוקרה.

בתאוריה היית חושב כך, אבל הבעיה בכיול של המנוע/גיר במאזדות החדשות היא שהם מכוילים לחסכון בדלק ופחות לביצועים (Sky Active).

אני זוכר שלקחתי לא מזמן CX5 2.5 לנסיעת מבחן, ולמרות שעל הנייר הביצועים אמורים להיות לא רעים בכלל התאכזבתי מאוד.

אין שם שום הרגשה של זריזות.

קשה להתרגל להרגשה של מנוע אטמוספרי כשרגילים למוגדש.

בכל אופן האוקטביה 1.8 כן זריזה יותר מהמאזדה 6 2.5 גם על הנייר ומרגישה משמעותית יותר בפועל.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

יש לנו במשפחה אוקטביה 1.4 (הדגם האחרון), נמצא אצלנו כבר שנה ואין שום בעיות עם הגיר!! רכב מעולה עם ביצועים טובים, נוח, עד כה אמין ביותר (כבר שנה) וחסכוני בדלק.

פורסם
בתאוריה היית חושב כך, אבל הבעיה בכיול של המנוע/גיר במאזדות החדשות היא שהם מכוילים לחסכון בדלק ופחות לביצועים (Sky Active).

אני זוכר שלקחתי לא מזמן CX5 2.5 לנסיעת מבחן, ולמרות שעל הנייר הביצועים אמורים להיות לא רעים בכלל התאכזבתי מאוד.

אין שם שום הרגשה של זריזות.

קשה להתרגל להרגשה של מנוע אטמוספרי כשרגילים למוגדש.

בכל אופן האוקטביה 1.8 כן זריזה יותר מהמאזדה 6 2.5 גם על הנייר ומרגישה משמעותית יותר בפועל.

קודם כל, על הנייר יש למאזדה קצת יותר סוסים, והמומנט כמעט זהה.

אני מסכים שזמינות הכוח היא שונה משמעותית לטובת הסקודה, וציינתי שבתאוצה היא תהיה יותר טובה.

עם זאת, המנוע של המאזדה (אפילו בגרסת ה-2.0) מרגיש ספורטיבי, בריא וגמיש יחסית למנועים רגילים.

המנוע הספציפי של ה-2.5 קיבל מחמאות רבות בעניין הזה, ויש יותר ממבחן אחד באינטרנט שנותן ציון גבוה יותר ל'ביצועים' של המאזדה 6 2.5 לעומת האוקטביה או דומותיה.

לגבי ה-cx5, כנראה שכיול המנוע שונה.

פורסם

חבר מה שאתה כתוב פשוט לא נכון, ה 1.8TSI של וואג מרגיש יותר חזק בכל מצב מה 2.5 של מאזדה.

לאימא שלי יש את 6 החדשה 2.5 והרכב מעולה בהמון פרמטרים אבל המנוע לא מרגיש ספורטיבי כלל וכלל, אם כבר הוא יחסית עצל במיוחד ביציאה מהמקום.

מה שכן צריכת הדלק פנומנלית ואני מאמין שהוא יהיה יותר חסכוני בכל מצב מה 1.8TSI.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

שוב - לא אמרתי אחרת.

ציינתי כמה פעמים שהתאוצה של הסקודה תהיה יותר טובה - בכל תנאי - וזאת למרות נתוני ההספק והמומנט המקסימליים הזהים.

עם זאת, בסה"כ אמרתי ששילוב המנוע-גיר של המאזדה דווקא מרגיש גמיש יחסית למנועים אטמוספריים, וצויין ברוב המבחנים בעולם כמנוע בעל אופי ספורטיבי יחסית. בסופו של יום, כוח של רכב הוא לא רק עניין של ביצועים בפועל, אלא גם עניין של תחושה - ומאזדה תמיד הצטיינה בסיפוק התחושה הזו (בגרסאות החזקות של המכוניות שלה), נדמה לי שיותר מכל יצרן רכב אחר.

מה אני מסיק מכך? -- שאם פות"ש לא מחפש חיית ביצועים, אלא רק רכב חזק שמסוגל לעקוף בקלילות וירגיש טוב וגמיש גם במהירויות גבוהות, אז המאזדה עונה על צרכיו לא הרבה פחות מהסקודה (ובמקביל, תספק גם הרבה יתרונות אחרים על פני הסקודה).

פורסם

ערב טוב לכולם ,

תודה רבה על התגובות !

היום אני נוהג על רכב 5 דלתות ואני אוהב את המבנה והגודל

מנוע 1.8 על 140 כ"ס

חשבתי להחליף לרכב משפחתי עם אלמנט ספורטיבי

כל החלופות המקבילות למה שישלי – אסטרה T1.4 , מזדה 3 דגם 5 דלתות וכ'ו עם מנוע זההקצת פחות אופצייה כי אני רוצה רכב חזק ממה שיש לי היום

התכוונתי מזדה 6 - דגם 5דלתות אם קיים דגם כזה.

שמירת ערך – אני באמת חושש שכאשר אבוא למכור אותה אתחרה ב1.2 או אףב1.4 ואנסה להסביר למה צריך להוסיף עוד 10-20 אלף

לשמחתי ביצעתי נסיעת מבחן על ה1.8 והחיוך לא ירד לי מהפנים, כל כךהרבה כוח ברכב אחד !!!

המזדה 2.5 לדעתי יקרה יותר וגם פחות חסכונית בדלק , לא ?

שמח לשמוע על דוגמאות של סקודה אוקטביה ללא בעיות , מה שבד"כ לאמופיע בפורומים...

כרגע ההתלבטות היא על כך שהרכב יופיע בכל פינה בכביש , ומול זה עצם זהשמדובר ברכב מהיר ומפנק

• תוכן חדש...