Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז בהמשך לשרשור הזה, אני מבקש את עזרתכם בנוגע לרכב ולסוגיות שבכותרת.

רקע:

אני מודע לעובדה שלא מדובר ברכב ספורטיבי. אני גם מודע לעובדה שהרכב נמוך וקשיח מטבעו. מעבר לכך, הרכב מגיע במקור עם טסות וצמיגי RUNFLAT, ללא ערכת ניפוח (אין גם דרישה לכזו בהוראת הרישום של משרד התחבורה) במידה: 195/55/16 קוד מהירות: 87H .

ג'נטים:

כאמור, הרכב מגיע עם טסות ותקופה ארוכה שחשקה נפשי בג'נטים (ותכף תראו איך נושא זה מתקשר גם לבחירת הצמיגים). יש לי חסך בנתונים ולכן אשמח אם יודעי דבר ישלימו לי נתונים ויתקנו אם שגיתי.

א. נתונים נדרשים למידה :

- 16 אינץ': רוחב - 7/8 (צודק?), כמות ברגים: 5, מרחק חורים 120*5 (צודק? יש מרחק נוסף שניתן?), אופסט _____, קדח מרכזי ______.

- 17 אינץ': רוחב - 7/7.5 (צודק?), כמות ברגים: 5, מרחק חורים 120*5 (צודק? יש מרחק נוסף שניתן?), אופסט _____, קדח מרכזי ______.

ב. איזו מידה לבחור?:

הנטיה שלי להיא להישאר עם 16 והסיבה היחידה שאני חושב על 17 היא נושא האסתטיקה. האם, פרט לצריכת הדלק שתעלה, יש טעם בכלל לחשוב על 17 מעבר לפאן האסתטי?

ג. דגם הג'אנט:

- MOMO QUANTUM: צבע אפור מאט, איכות מוכרת, לפי הצעה שקיבלתי אמור לעלות סביב 2700 ל-16 ו-3100 ל-17.

- MOMO RAPTOR: נראה נחמד, צבע רגיל, דגם חדש, יש לי הרגשה שלא מתאים לרכב שלי (צודק?)

- MOMO RUSH: נראה אלגנטי, דגם חדש, לא בטוח שמתאים לרכב שלי (צודק?)

- הג'אנט הזה שראיתי אצל ג.מ. פורטל: אפטרמרקט, סולידי, מה דעתכם?

צמיגים:

א. מידה:

כאמור, בסעיף הרקע רשומה המידה המקורית. ע"פ הוראת הרישום של משרד התחבורה (מצ"ב) ישנן 3 אופציות על הפרק:

1. לעלות ל-205/5516 קוד מהירות: 91H/V.

2. לעלות ל-205/50/17 קוד מהירות: 89V.

3. לעלות: מלפנים: 205/50/17 קוד מהירות: 89V. ומאחור 225/45/17 קוד מהירות: 91V.

*4. בצמיגייה מסויימת, נאמר לי כי ע"פ האטודאטה, ניתן גם להרכיב על 4 הצמיגים: 225/45/17 קוד מהירות: 91V.

בהמשך לשא' בג'נטים - יש טעם בכלל, אסטתית או טכנית, לעלות ל-17 אינץ'? מה דעתכם?

ב. בחירת הצמיגים:

1. להישאר עם RUNFLAT או לא? - הצמיגים הללו יקרים בהרבה מהרגילים, האפשרויות מוגבלות, והנתונים שלהם, לעיתים, פחות טובים משל צמיגים רגילים שעולים פחות או אותו דבר (ובהתאם נתוניהם טובים יותר. כאמור, אין מקום לרזרבי באוטו, וגם אם נניח שאשים ערכת ניפוח, להחליף אותם לרגילים, זה סיכון סביר לקחת?

2. אם נשארתי עם RUNFLAT על איזה צמיגים הייתם ממליצים ביחס של עלות תועלת?

- במידה 205/55/16 - לאחר שסיננתי (באתרים המוכרים) הגעתי לבחירה בין: פירלי P7, גודייר אפישיאנטגריפ או משילין פרימסטי HP.

- במידה 205/50/17 עלו בגורל - הנקוק K107, פירלי P7, גודייר אפישיאנטגריפ או משילין פרימסטי HP.

- במידה 225/45/17 עלו בגורל - הנקוק K107 או פירלי P7.

כפי שאמרתי, אם לא הייתי נצמד ל-RUNFLAT הייתי יכול לרכוש באותו מחיר צמיגים מוצלחים יותר ואף צמיגים סבירים לגמריי בהרבה פחות.

לסיכום,

אני די אבוד ומתנצל על האריכות. למי שהיה כח לקרוא הכל, אז אודה לכיוון.

בן.

דף דגם משרד התחבורה.pdf

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אז לעלות מידה לג׳אנט 17 לאו דווקא יתן לך משהו באמת (למעט עניין המראה...).

מה שבדרך כלל קורה כשעולים מידה זה שהצמיג החדש רחב יותר ופה היתרון העיקרי!

מאחר ויש לך אפשרות להישאר עם ג׳אנט 16 אבל לשנות למידה זהה ל-17 זאת יכולה להיות אופציה טובה, כי אם כבר 17 אז לך על רוחב 225 בשביל האקסטרה מגע עם הכביש.

כמו שהבנת ממני, איזה ג׳אנט זה לגמרי בחירה של מה אתה אוהב ולא מה שאחרים אוהבים (לדעתי... :-)).

אישית הייתה לי בעבר מכונית עם צמיגי runflat והחלפתי אותם לצמיגים רגילים בשביל לשים צמיג איכותי ואוחז יותר. לשקט הנפשי שלך עדיף לשמור ערכת ניפוח כלשהי באוטו אבל בתכלס תחשוב כמה פעמים היה לך פאנצ׳ר עד היום... אני לפחות העדפתי לקחת את הסיכון שאולי דווקא כשאני רחוק מהבית מרפי ישפוך כמה מסמרים על הכביש במיוחד בשבילי.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה,

לעניין העליה במידת הג׳אנט מ-16 ל-17, שים לב שב-16 אני יכול לעלות מ195/55 ל205/55 וב-17 לעלות ל205/50, כלומר החתך הוא לא אותו חתך.

לגבי האופציה של 225/45, ע״פ משרד התחבורה (ראה טופס שצרפתי) מותר לי לשים רק בצמיג האחורי וע״פ צמיגיה שבדקתי, האטודאטה מאפשר לשים גם בסרן קידמי. אין לי מושג מי צודק ומה בסוף חוקי.

לגבי הrunflat,

מסכים עם מה שאמרת אך לא יודע מה זה ״ערכת ניפוח״ ואם הכוונה בתכלס לספריי, אז אני תוהה אם בפנצ׳ר רגיל הוא אכן יספק את הסחורה או שבדומה למצב בו ייחתך הצמיג, המשמעות תהיה גרר. וברור מיקום הפנצ'ר משנה.

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

תשובה חלקית. רכב כמו שלך אבל הרבה יותר ישן. עליתי ל 225/45/17. אסתטית נראה קצת יותר טוב, אין הבדל גדול.

צריכת דלק, יש עליה של 5%.

אחיזה, הרכב הפך לאיטי התאומות ותאוצות ביניים. ההבדל מורגש מאוד ודי מבאס. אהל מצד שני בכל סיבוב הרכב הפך לעכביש. ההבדל באחיזה מאוד מורגש.

אני עדיין על ראנפלט וממליץ בחום להחליף. הצמיגים קשים ומאבדים אחיזה מהר יותר. תמיד קיים הסיכון שתיתקע וחברת שירותי הדרך יסרבו לעזור לך (מקרה של בעל bmw אחר).

אם אתה רוצה ג'אנט 16 מקורי אתה יכול ליצור איתי קשר.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

קיפוד תודה על התגובה, אך לא ירדתי לסוף דעתך ולכן מס' שא':

א. מניסיונך, פשוט לא הבנתי, אתה ממליץ לעלות ל-17 (ואם כן אז ל-225/45 בכל הארבעה? זה באמת חוקי?) או להישאר ב16 ופשוט להרחיב מ-195 ל-205? אל תשכח שהאצלי מדוב ב118, כלומר הוא לא חזק מלכתחילה ולכן אני תוהה עם עדיף שפע אחיזה תוך פגיעה בצריכת הדלק והאטה? אולי עדיף, אם כבר להגדיל ל17, ללכת על ה205/50?

ב. אתה ממליץ להישאר עם הראנפלט או להחליף? לגבי שירותי הדרך, אציין כי ברישיון הרכב או בהוראת הרישום של משרד התחבורה אין דרישה לראנפלט דווקא, ולמעשה, אין אפילו דרישה לערכת ניפוח. גם את פוליסת הרכב וכתב השירות אבדוק, כך שקשה לי להבין מדוע ייסרבו לעזור.

לגבי הג'אנט המקורי שאתה מפרסם, ככלל, תמיד אעדיף מקור, אך מאידך, ספציפית, הג'אנט הנ"ל לא מאוד מרשים.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

א. אני לא ממליץ או כן ממליץ. אני רק משתף מניסיוני. 225 זה חוקי. תסתכל בדלת הנהג, יש לך לוחית מתכת עם כל המידות ולחצי הניפוח. המידות האלו תואמות את אוטודאטה. לעלות ל 17 לא יתן לך כלום מבחינת ביצועים. רק אסטטיקה. יש שטוענים שב 17 יש מבחר צמיגים ספורטיביים גדול יותר.

ב. עדיף לא ראנפלאט השאלה היא מה אתה מחפש מהרכב. לגבי שירותי דרך, זה סיפור ששמעתי ואין לי מידע נוסף.

ג. לא נעלבתי.

פורסם
א.לעלות ל 17 לא יתן לך כלום מבחינת ביצועים. רק אסטטיקה. אוקיי, זה מה שרציתי לחדד, כימ דבריך דווקא הבנתי שמחד, האחיזה השתפרה ומאידך, האוטו הפך כבד יותר וצריכת הדלק הפכה פחות טובה ולא הצלחתי להבין מה דעתך ומה גובר.

ב. עדיף לא ראנפלאט השאלה היא מה אתה מחפש מהרכב. לגבי שירותי דרך, זה סיפור ששמעתי ואין לי מידע נוסף. אני לא ככל כך יורד לסוף שעתך בשא' מה אני מחפש מהרכב בהקשר של ראנפלט או לא. אני רק יכול להגיד שאני לא אוהב את הראנפלט, לפחות לא את אלו שיש לי היום (זוג ברידג'סטון וזוג גודייר NCT). יחד עם זאת, הצלחתי לאתר מס' דגמים טובים יותר. הבעיה היא, סעלות שלהם, ואף בהרבה פחות, אני יכול לרכוש אחלה צמיגים, שכנראה יהיו טובים יותר בכל פרמטר. הבעיה שלי זה הסיכון שאיתו אני נשאר.

ג. לא נעלבתי. שמח ובכל מקרה, אשקול זאת ומקסימום אדבר איתך בפרטי

התייחסותי באדום.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

לוותר על ראןפלט,יקר ומיותר,פחות אוחז,נסיעה יותר קשה מבחינת נוחות.

1. לעלות ל-205/5516 קוד מהירות: 91H/V.

איך אתה היום מגדיר את הנסיעה מבחינת נוחות?

מומו רפטור נראה לי מתאים

איזה צבע האוטו שלך?

פורסם

א. האחיזה השתפרה בגלל רוחב 225.

ב. רוב בעלי הרכב הזה מסתדרים יפה מאוד עם הצמיג המקורי ולא מחליפים, מקסימום מנסים דגם אחר של ראנפלט. כוונתי היא, מה אתה מחפש להוציא מהרכב? האם ביצועים/אחיזה חשובים לך מספיק כדי לרדת מראנפלט לצמיג רגיל? הם קשים, הם לא נוחים, אבל הם עמידים הרבה יותר (היו לי כמה וכמה מקרים של מסמרים בנסיעה והצמיג החזיק באופן מרשים ביותר).

ג. מומו קואנטום מזכיר לי יותר מידי אאודי.

ד. מומו ראפטור מגרה אותי מינית.

ה. מומו ראש יפה.

ו. פורטל, מזעזע.

שאלה יהיו הצרות שלך...

פורסם

לגבי ענין ה-Runflat - ראה תגובתי פה.

בהתאם לכך, ניתן לוותר עליהם, אם תרכוש ערכת ניפוח.

לגבי המידות, תגובתו של מיניקיפוד ממצה למדי :wink:

לגבי הג'אנטים - ממידע שאני מוצא ברשת, מרחק ברגים אכן 5X120, וקדח 72.6 מ"מ, אופסט נשמר כנראה באזור ה-ET44.

חישוקי הברזל (שהגיעו עם מידה 195/55R16) הגיעו כנראה ברוחב "6.5, למידת הצמיג הגדולה יותר (205/55R16) שהגיעה עם חישוקי סגסוגת הרוחב עלה ל-"7. בגזרת מידה "17, עבור מידה 205/50R17 החישוקים עדין היו ברוחב "7, ובמידה הגדולה יותר (225/45R17) עלו לרוחב של "7.5.

בכל אופן, נתון הרוחב לא ממש נבדק ע"י בוחני הרישוי, אלא אם כן הדבר בולט מאוד לעין.

מצרף לך חוברת שמסכמת רוחבים מומלצים עבור מידות צמיג שונות.

אגב, הוראת הרישום העדכנית לשנתון שלך הינה - http://car.mot.gov.il/ORIL/2011/3/11-1426.pdf

LVVTA_Info_01-2009_V2_Tyre_Size_to_Wheel_Size_Compatibility_Guide.pdf

פורסם

מעבר לכל מה שכתבו לך, חשוב מאד שהג'אנט יהיה קל

מומו, למרות המיתוג, ממש לא כאלו

קח משקל דיגיטלי אם הג'אנט שרצית מגיע ללא spec, רמז, הבינוניים לא מציינים משקל

אני לא הייתי הולך לג'אנט כבד יותר מ 7 קילו ב 16, או 7.5 קילו ב 17

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הסט המקורי של e90 יתאים לך בול. ויראה מעולה לדעתי על שלך.

אצלי מורכבים 205/55/16 קונטי -פרימיום 2 אבל ראן-פלאט.

צמיג לא רע,די שקט ונוח יחסית,אוחז טוב על יבש- במהירויות גבוהות בכביש מוצף גם הרגישו מעולה.

המחיר גם סביר- שילמתי בזמנו 470 ליחידה.

• תוכן חדש...