Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי S1: השקעה מרובה, תמורה מועטה | Auto Motor & Sport

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הקופרה על המסלול השתמשה בטריקים למינהם שקצת יבדלו אותה ממה שמר ממוצע יקבל. זה היה שווה כמה שניות בריאות.

מראה כמה מחלקות השיווק מאמינות ברינג...

הנסיון מלמד שמה שהשיווק מנסה לדחוף זה לא תמיד מה שאני רוצה.

אז אם אפשר בעזרת טריקים למינהם (צמיגים... זה הדבר היחיד שהיה שונה בקופרה שאפשר לקנות במכולת שהשיגה את הזמן ברינג) להשיג זמן יותר טוב משל ה-4C שהיא גולת הכותרת של אלפא וכידוע משתמשת בטריקים קצת יותר מורכבים כמו שלדת מונקוק שעשויה מקרבון עם משקל עצמי של 850 קילו בלבד... מה יגידו אזובי הקיר?

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אפשר לראות הוכחות להאשמות האלה?

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/seat-leon-cupra-280-gets-go-faster-performance-pack

זה רק עניין של 2,500פאונד באנגליה.

אכן אסמכתא מפלילה אין בידי. זה רק כסף.

אני מאמין שרוב האנשים שיקנו קופרה בגלל זמני הרינג שלה לא ירכשו את ה"חבילה", ולכן לא בטוח שהם ינהגו במשהו שהוא כל כך טוב יחסית, כמו שנדמה להם.

יצויין כי ההתייחסות שלי הייתה לעניין הרלוונטיות אלינו - יצויין כי ה 280 פחות רלוונטית אלינו, כך הבנתי מהפורום. כך שגם התוספת הזו כנראה עוד יותר לא רלוונטית אלינו.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
רוני, דבר נוסף: שרשור שלם על אאודי ותרומתך היחידה לדיון זו השמצה של אלפא רומאו? הוכחת את הנקודה של RK.

לא נהגתי על ה-S1 ולרוב איני נוהג להגיב את דעתי מבלי לנהוג. אם כי אם זה באמת מעניין אותך, הניסיון שלי עם אודי מלמד שרוב המכוניות שלהם לא רק נראות אותו הדבר, אלא גם ננהגות אותו הדבר. כמו פולקסווגן רק קצת יותר קשיח ויותר מהודק - אבל גם יותר משעמם (ולרוב גם לפולקסווגן יש מכוניות משעממות). אולי ה-S1 שונה, אבל הנתונים הבסיסיים לא עומדים לטובתה: שימוש בהנעה "כפולה" על מרכב כזה קטן, משקל כבד יחסית ואופי לפי המבחנים מחפש אחיזה על פני התנהגות (כרגיל...).

בכל מקרה, הבעיה העיקרית שלה היא שהיא עולה אפילו יותר ממתחרות קומפקטיות אחרות שמציעות גם יותר מקום ואפילו אבזור (בחלקן), שלא לדבר על יכולות ספורטיביות עדיפות.

בנוגע לאלפא-רומיאו, סליחה אם פגעתי בציפור נפשך אבל מה שנקרא "לא אני התחלתי". רק הגבתי...

מה גם שמצטער, אבל נהגתי (ולא לחמש דקות) בכמה גרסאות מיטו וג'ולייטה, כולל הספורטיביות, ומול המתחרות זה פשוט לא זה. ב-4C לא נהגתי.

אני מאוד מתחבר לדברים שכתב "בגירה". אני לא חושב שיש כאן מישהו שהיה מתנגד לקטנה ועצבנית כזאת שתחכה לו בחניה בבוקר. אז ברינג היא עשתה 0.4 שנ' פחות ממה שהיצרן מדד. וואו. אולי כדאי לפנות בנושא לבית הדין בהאג. ואיך זה שכל הכתבות של הכתבים הישראלים, שרובם גם חברים מוערכים כאן, לפי מה שאני מבין, יורדים מהרכב עם חיוך על הפנים ורצים לספר לחברה'? אז פתאום עיתונאי הרכב שלנו לא מבינים? אני חושב שיש הבדלים בין ה"מדע" שבו כתובה הכתבה הגרמנית הזאת לבין הרגש שכל אחד היה חש במכונית מהסוג הזה. אני גם מניח שקשה לאתגר עיתונאי רכב כמו אלא של אוטומוטורןספורט שכבר ראו מכונית אחת או שתיים ואולי אחרי שהם יורדים מלמבורגיני או מקלארן קצת קשה להם להתלהב מ230 כוחות סוס במכונית מיני. זה מזכיר לי את המבקרי סרטים שתמיד מתפלצנים וקוטלים סרטים וזאת האינדיקציה הכי טובה לרוץ לראות את הסרט ולהנות ממנו.

נורא קל לרדת מרכב כזה עם חיוך על הפנים. הוא חזק, הוא אוחז, הוא אודי. במבחן יחיד לרוב מכוניות כאלה מצטיינות. ברגע שמכניסים השוואה למשוואה הכל מתפרק.

זמני מסלול - מסכים שזה חסר חשיבות במקרה הזה.

דווקא ה"מדע" של הכתבה הזאת מספר הרבה יותר על הרכב ונותן בסיס טוב להשוואה.

אגב, ממש לא נכון לחשוב שאם עיתונאי רכב נהג בפרארי אז כל הוט האצ' תהיה בשבילו בדיחה. רבים מהם מציינים דווקא הוט האצ'ים או מכוניות ספורט חלושות כלוטוס אליז (נניח) כפאן טהור. גם מניסיוני שלי, עם כל הכבוד למפלצות בסגנון פרארי, ההנאה לא תמיד פחותה (אם כי אחרת) בנהיגה במכונית כמו מגאן ספורט או מיאטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מיסטר לב ספורטיבי, AMS הוא מגזין נהדר. כל פעם שאני מוצא מגזין במטוס (די נדיר בימינו לצערי), אני חוטף לי אותו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הדברים שגם אני אומר,תן אותו למשפרים! וחוץ מזה בעוד שנה וחצי במחיר יותר נמוך לקניה יכול להיות מעניין.

אבל ממה שמפרסמים פה!

קצת אחרי מגאן RS CUP ולפני פוקוס RS 2 נראה לי בסדר. לא נראה לי שבתור אחד שמכיר האודי בשנים האחרונות שיהיה משהו יותר מזה.

אז מקום טוב באמצע לי זה נשמע טוב.

לצערי עוד לא נהגתי ב-S1, גם זה יקרה בקרוב. חברים נהגו בה בנס הרים - ודי אהבו ונהנו.

מחבר אחר - הבנתי שתוכנה עושה פלאים לקטנה השמנמנה הזאת ומשדרגת אותה אל מחוזות אחרים. שוב, לא נהגתי בעצמי - לא על סטנדרטית ולא על משודרגת, אך המקור שלי אמין בהחלט. בחור שמוכר לנו היטב בתחום הרכב (והעקרבים).

בכל מקרה, ה-RS MK2 היא מכונה מאוד חזקה, אבל לא מצטיינת בהורדת כוח היגיונית לכביש, היא ברוטלית מידי ואין לה דיפ' (למיטב זכרוני). זה מה שכל כתבי הרכב האירופאיים / כל מגזיני הרכב האירופאיים ציינו דאז אחרי שהושקה. אין ספק שהמגאן RS (עם דיפ' ופחות כוח) וה-S1 עם האלדקס (ופחות כוח) יהיו יעילות יותר על המסלול.

לגבי המיני קופר S, הדור האחרון גדל והתבגר - מידי (לטעמי). היא עדיין מכונה מגניבה וכיפית לניהוג, אבל הדור היוצא היה מהנה יותר מהותית, עם תחושת קארט של ממש. אחרי כמה סיבובים עימה בנס הרים (ה-3 דלת', לא ה-5 דלת') ונהיגה מנהלתית, אין ספק שהיא טובה עד מאוד, אבל - כדאי שתנסו את הפיאסטה ST, אתם תופתעו ביגטיים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

נפתח בתהייה: אני רק יכול להניח שבמסגרת נסיעת המבחן על S1 באגירה מצא שטר בעלות על כמות יפה של מניות VAG - פשוט לפי התגובות שלו (ושל חברי הנהלה אחרים) אפשר לחשוב שהעלבתי את אמם.

נו, בדיוק מה שנאמר בכמעט כל מבחן רכב של הגולייטה, עכשיו נשאלת השאלה האם אתה מוכן ל"כזה ראה וקדש" גם על מבחני הדרכים של הג'ולייטה או שרק ב S1 את בולע כל מילה בשקיקה?

לא אחת הם ציינו לטובה את היכולות הדינאמיות של הג'ולייטה, לא שעל כך אנחנו מדברים כאן. דבר נוסף, כנראה שמרוב עצבים לא הצלחת לקרוא את כל מה שכתבתי: מגזין גרמני, אוהד VAG אשר מפרסם מבחן כזה על אאודי - תהיה בטוח שהם לא משקרים.

הרי נהגת על ה S1 ולכן אשאל אותך? אתה באמת חושב ש ITS SHIT?

אתה עד כדי כך חדור שנאה ומוכה עיוורון שאתה קורא לפנינה הזו SHIT רק בגלל מה?

בחייך!!!

לקרוא ל S1 שיט זה מציב אותך באור מגוחך עד כדי חסר רלוונטיות לחלוטין.

אפילו חבריך חובבי המותג האיטלקי יחשבו ככה.

שוב כשלת בהבנת הכתוב: מה שכתבתי הוא שזו המסקנה, בתרגום חופשי, של המבחן של הגרמנים - אפנה את תשומת לבך לציון של 47 מתוך 100 נקודות ואל שלל תיאורי האכזבה מתחילתו ועד סופו של הטקסט (ובגרמנית, עקב עושר השפה, הם אף פיקנטיים יותר אבל לא חשוב).

בטח עגלה, עגלה שעושה צחוק מכל מתחרה ישירה שלה מבית אלפא/פיאט!!

לא יודע מי עושה ממי צחוק, אך בינתיים הדברים שלך קצת מביכים.

רק שהן מתחרות ב A3, לא ב A1.

אוקיי, אז למה הכנסתם לכאן את הג'ולייטה?

איזה מיטו עושה זמנים טובים יותר?

מיטו לא ממש רלוונטית. זהו דגם ותיק (במונחים של היום) אשר יעלם בקרוב ללא ממשיך. מה שכן, אני לא אופתע עם מיטו תלתן המחודשת תוציא זמנים קרובים מאוד לאלו של האאודי, בלי הנעה כפולה, עם מתלה אחורי "טיפש" ועם 60 כ"ס ו12.5 קג"מ פחות.

כן, כי תוצרת אלפא זה "רכב מתקשר" אעלק.

מתקשר לאזור חיוג תפוס.

אני מניח שלא נהגת בג'ולייטות המעודכנות - אחלה רכב, בדגש על התלתן.

כמו שכתבתי אתם ממשיכים את האג'נדה התמוהה שבה S1 היא הנמסיס האולטימטיבית של אלפא, אז אם נדייק, ה S1 היא מתחרה של המיטו שאין לה שום דגם שבכללל מתקרב לדגדג את הביצועים של ה S1, הלאון היא אכן המתחרה הישירה של הג'ולייטה וגם היא, בכלל לא רואה שום דגם של הג'ולייטה כמתחרה רלוונטית.

אפשר לאהוד מותג אבל ההערצה העיוורת פה היא פשוט מביכה כי מדובר במותג בינוני ביותר שלא ממש מצליח לעמוד מול אף מתחרה שלו בכבוד הראוי.

באופן מפתיע (או שלא) מי שדחף לכאן את אלפא רומאו הם "אוהביה" המסורתיים בקארספורום (ואתה ביניהם). למעט הערת אגב אחת, איש מהאלפיסטים לא התחיל להלל את ג'ולייטה על חשבון S1. אם ההנהלה החליטה לאנוס את הדיון ולדחוף לכאן את הג'ולייטה ויהי מה, זה קצת מוזר להאשים אותנו בכך מיד לאחר מכן. היחיד שהחליט ש-S1 היא הנמסיס של אלפא הוא אתה.

אגב, כן יש מקום להשוואה בין ה-S1 לבין הג'ולייטה, בדיוק כמו שיש מקום להשוואה בין האאודי לגולף GTI וזאת למרות שהן לא בדיוק באותה קטגוריה. למה? כי המחיר דומה, יחס הספק/משקל דומה והכיוון כללי דומה.

בכל אופן, השרשור כאן מדבר על S1 ולא על ג'ולייטה. Keep that in mind.

אז אם אפשר בעזרת טריקים למינהם (צמיגים... זה הדבר היחיד שהיה שונה בקופרה שאפשר לקנות במכולת שהשיגה את הזמן ברינג) להשיג זמן יותר טוב משל ה-4C שהיא גולת הכותרת של אלפא וכידוע משתמשת בטריקים קצת יותר מורכבים כמו שלדת מונקוק שעשויה מקרבון עם משקל עצמי של 850 קילו בלבד... מה יגידו אזובי הקיר?

1. צמיגים יכולים לגלח זמן רב. אני בטוח שאתה מודע לכך.

2. סיאט ורנו נמצאים בעיצומו של קרב למי יש יותר גדול (וכל האמצעים כשרים). שיהיה להם לבריאות, רק שצפויה אכזבה לפלוני שיקנה קופרה או מגאן קאפ ויצפה שהן תנפקנה את אותם הביצועים כמו גרסאות הקרב בנורבורגרינג. אל תתמם.

3. לא יודע איך הגענו כבר ל-4C, אבל יאללה: בנורבורגרינג - מסלול מהיר - הספקה של ה-4C עומד בעוכריה. תהיה בטוח שגרסת התלתן החזקה יותר לכשתוצג, תעשה זמן טוב בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

וואוו. לקחתם את העיניינים רחוק מדי.

נראה שצרכי הכבוד של לא מעט רוכשים יגיעו לסיפוקם אם על דלת הנהג ירשמו 0-100, 100-0, מהירות מרבית וזמן הקפה של הרינג. באותיות גדולות וזוהרות.

כי זה מה שעושה מכונית לנחשבת.

האמת שאני מתחיל להרגיש שאני מפקשש משהו: כמה מכם חיים באופן יומיומי עם המחט שמלטפת את הקו האדום ועם סחיפה בפניות המוכרות, וכמובן עם מילוי טבלה של הזמן היומי שלקח לכם להגיע מהבית לעבודה ובחזרה ברמת דיוק של שניות?

עריכה: השאלה אינה מופנת לשגרירות בהונג קונג...

עריכה 2: אגב היום (בשיא הרצינות) בחזרה הבייתה בחרתי בקו נכון ונתתי בראש לQV לבנה יפיפיה ומאוחר יותר ל M135i גם לבנה. אחד הימים המוצלחים. אני מעריך שבזכות זה שעברתי רמזור שהם נתקעו בו השגתי פער של בערך דקה עליהן! כמובן כל זה בפקקים במהירות ממוצעת של 20-30 קמ"ש שבהן היציבות הכוונית עמדה למבחן קשה...

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

shayy, זה לא ממש קשור כמה אנחנו מנצלים את המכונית ביום-יום. אתה אמנם צודק שזמני הקפה הם פיקנטריה בלבד וחסרי משמעות בעולם האמיתי, אבל ממכונית מהנה לנהיגה אפשר ליהנות גם ביום-יום, או לפחות בסופ"שים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעבר ל-AMS הגרמני, הנה עוד מספר כתבות, שגם רובן לא ממש גילו את השכינה;

http://www.autocar.co.uk/car-review/audi/s1

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Audi-S1-2014-CAR-review/

http://www.autoexpress.co.uk/audi/s1

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/292312/audi_s1_quattro_review_video_and_specs.html

התחושה העיקרית שלי מהמכונית היתה מעין תחושת החמצה; הפוטנציאל שם, הנתונים שם ויש יכולת מרשימה, רק שלא הלכו איתה עד הסוף, שזה בעצם הסיפור של רוב האודי החמות...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
shayy, זה לא ממש קשור כמה אנחנו מנצלים את המכונית ביום-יום. אתה אמנם צודק שזמני הקפה הם פיקנטריה בלבד וחסרי משמעות בעולם האמיתי, אבל ממכונית מהנה לנהיגה אפשר ליהנות גם ביום-יום, או לפחות בסופ"שים.

אני בדיוק שם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כדי להנות כל מה שנדרש זה רכב שמצליח לייצר אצלך חיוך - עבור רובנו מדובר על קצת תאוצה, על קצת יציבות. אם זה גם נראה גם קצת יפה (מה זה יפה בידיוק - זה כל כך אישי) אז זה עוד יותר טוב.

לאחרים הפרמטרים שונים.

רק בעולם של מרוצים שיש בהם מדידה אוביקטיבית של פרמטר אחד ויחיד - ניצחון - ניתן אולי לבוא ולתת ציון אבסולוטי.ביננו, גם שם הדברים יותר יחסים מקבועים.

מה הכתבה אמרה - שלדעת הכותבים יש כאן פיספוס ביחס לפוטנציאל/מטרה. כמובן שהכל יחסי למה שהם רצו לקבל כאשר יצאו לדרך. בקיצור, יש כאן אכזבה.

עבור רובינו הכתבה לא רלוונטית לא ברמת היום יום ולא ברמת התחביב - רק ברמת התאוריה.

אישית - אני בטוח שעבור רובינו S1 היתה מהנה לא מעט כרכב יומיומי. כנ"ל גם לגבי גיוליטה QV, מיני JCW וכל רכב נשכני אחר.

היו לי הרבה רכבים ולא בהכרח הטובים שבהם הם אלו הזכורים לי ביותר ולא בהכרח אלו שאני הכי מתגעגע אליהם. פשוט לאלו שהכי אהבתי היה משהו, סוג של "קסם" שדיבר אלי.

אז בואו נהנה מהקריאה של כתבה מעניינת ,באו נחשוב מה היה קורה לו במקום S1 היתה מתחרה ובואו נתווכח ולא נריב :)

פורסם
באופן מפתיע (או שלא) מי שדחף לכאן את אלפא רומאו הם "אוהביה" המסורתיים בקארספורום (ואתה ביניהם).

חזרתי להתחלת השרשור כדי לראות "מי התחיל", והאמת היא שראובן היה זה שהעלה לראשונה את האלפא עם נתונים דומים. אבל זה לא העניין, חזרתי לתגובה הראשונה וקראתי את הכתבה, הפעם במלואה ובתשומה לב (בפעם הקודמת הפסקתי לקרוא עוד בחפירות על מכוניות ראלי). והבנתי למה AMS כל כך "התאכזבו". הרמז הגדול ביותר הוא המשפט האחרון בכתבה - "שמות גדולים מעוררים ציפייה גדולה", ומרגישים את הריח הזה עולה גם בתחילתה (כנראה בגלל זה הפסקתי לקרוא בפעם הקודמת) באותה חפירה מאסיבית על הקוואטרו ועל פולו WRC.

אני מצטער להגיד, אבל כל כתבה שקראתי על ה-S1 - ועזבו רגע את עיתונות הרכב הישראלית דלת האמצעים - בכל אחת מהן שהכותבים הרשו לעצמם לשכוח לרגע את הקוואטרו ולהבין שלא מדובר כאן על יורשת או וואט אבר פרגנו ליתושה הזו, כל מי שהתחיל את הכתבה (כמו AMS) עם התרפקות נוסטלגית על לתת כיף לצופים תוך דריפטים פסיכי בסטייג' כזה או אחר, קטל אותה.

אם נחזור להשוואה לג'ולייטה (או לגולף לצורך העניין), מדובר על חיה אחרת. תזזיתית, ויסראלית, חושנית יותר. האלפא לא פחות חזקה או מהירה אבל מרגישה יותר "מעומעמת", וזה בסדר גמור, אסור לנו לשכוח שהיא נועדה לשימוש יומיומי.

עכשיו בחייאת רבאק אנשים, הזמנים שמכונית כזו או אחרת עשו ברינג (או בהוקנהיים) לא אמורים לעניין אף אחד חוץ מהיצרניות (שכנראה יכולות לברר לבד אם זה מעניין אותן) ואת אלה שכותבים את הכתבה. לאף בנאדם אחר (אבל אף אחד) הזמנים האלה פשוט לא רלוונטיים. לא רק כי לא אפשרי לנצל את המכוניות האלה על כביש ציבורי, אלא גם אם לעלות איתן על מסלול הכישורים של רובם המוחלט של הנהגים יגמרו הרבה לפני היכולות של המכוניות האלה. ולמי שיש קצת יותר כישורים אבל יריגש יותר בטוח באאודי, הוא ינהג בה יותר מהר סביב הרינג, ואם ירגיש יותר בטוח בסובארו DL, היא תעשה זמן יותר טוב.

הוויכוחים האלה על "לאוטו שלי יש זמן יותר קצר ברינג" פשוט מגוכחים.

*מצטער על שגיאות ככתיב ככל שימצאו, כרגע קמתי. תעזבו אותי באמש'כם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
נפתח בתהייה: אני רק יכול להניח שבמסגרת נסיעת המבחן על S1 באגירה מצא שטר בעלות על כמות יפה של מניות VAG - פשוט לפי התגובות שלו (ושל חברי הנהלה אחרים) אפשר לחשוב שהעלבתי את אמם.

באופן מפתיע (או שלא) מי שדחף לכאן את אלפא רומאו הם "אוהביה" המסורתיים בקארספורום (ואתה ביניהם). למעט הערת אגב אחת, איש מהאלפיסטים לא התחיל להלל את ג'ולייטה על חשבון S1. אם ההנהלה החליטה לאנוס את הדיון ולדחוף לכאן את הג'ולייטה ויהי מה, זה קצת מוזר להאשים אותנו בכך מיד לאחר מכן. היחיד שהחליט ש-S1 היא הנמסיס של אלפא הוא אתה.

אגב, כן יש מקום להשוואה בין ה-S1 לבין הג'ולייטה, בדיוק כמו שיש מקום להשוואה בין האאודי לגולף GTI וזאת למרות שהן לא בדיוק באותה קטגוריה. למה? כי המחיר דומה, יחס הספק/משקל דומה והכיוון כללי דומה.

בכל אופן, השרשור כאן מדבר על S1 ולא על ג'ולייטה. Keep that in mind.

1. צמיגים יכולים לגלח זמן רב. אני בטוח שאתה מודע לכך.

2. סיאט ורנו נמצאים בעיצומו של קרב למי יש יותר גדול (וכל האמצעים כשרים). שיהיה להם לבריאות, רק שצפויה אכזבה לפלוני שיקנה קופרה או מגאן קאפ ויצפה שהן תנפקנה את אותם הביצועים כמו גרסאות הקרב בנור

3. לא יודע איך הגענו כבר ל-4C, אבל יאללה: בנורבורגרינג - מסלול מהיר - הספקה של ה-4C עומד בעוכריה. תהיה בטוח שגרסת התלתן החזקה יותר לכשתוצג, תעשה זמן טוב בהרבה.

אין סיבה אמיתית להתרגשות. ככל שאני זוכר לפחות, לנמען תגובתך יש איזה צורך לא ברור וגם לא תמיד בהקשר מהודק, ל"הראות" לאיטלקים שהם לא יודעים לעשות מכוניות, ( למעט אולי אקזוטיקה מהסוג של פרארי ודומותיה ). לא מכיר את האודי הזו, גם לא את הג'ולייטה עליה כתבת, כן סבור שזמנים אינם חזות הכל, ודאי לא בקשר לשאלה מה מענג יותר נהג מסוים בשונה מאחר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
חזרתי להתחלת השרשור כדי לראות "מי התחיל", והאמת היא שראובן היה זה שהעלה לראשונה את האלפא עם נתונים דומים. אבל זה לא העניין, חזרתי לתגובה הראשונה וקראתי את הכתבה, הפעם במלואה ובתשומה לב (בפעם הקודמת הפסקתי לקרוא עוד בחפירות על מכוניות ראלי). והבנתי למה AMS כל כך "התאכזבו". הרמז הגדול ביותר הוא המשפט האחרון בכתבה - "שמות גדולים מעוררים ציפייה גדולה", ומרגישים את הריח הזה עולה גם בתחילתה (כנראה בגלל זה הפסקתי לקרוא בפעם הקודמת) באותה חפירה מאסיבית על הקוואטרו ועל פולו WRC.

בנוגע להערתו של המשתמש ראובן:

1. אני לא אחראי על מה אחרים כותבים.

2. למרות שהערתו הינה לגיטימית (השוואת זמנים), היא עדיין בגדר הערת אגב. אונס השרשור הגיע אח"כ. יש גורמים אשר מצאו לנכון להסיט את הדיון לשם מסיבות כאלו ואחרות.

קצת מפתיע שלא קראת את הכתבה מלכתחילה - יש בה תוכן ראוי. מעבר לכך, הזכירו את הפולו WRC כדי להדגיש נקודה (ואני לא יודע איפה ראית שם חפירה מאסיבית - אבל שיהיה). כנראה שלא הבנת את הכתבה, אם זה מה שאתה חושב. המשפט ההוא - "שמות גדולים מעוררים ציפיות גדולות" - אכן מופיע שם וזה רק כדי לא לכתוב דברים פחות נעימים, כאשר הסיבות לניקוד ולחוו"ד הסופית מפוזרות לאורך הכתבה.

אני מצטער להגיד, אבל כל כתבה שקראתי על ה-S1 - ועזבו רגע את עיתונות הרכב הישראלית דלת האמצעים - בכל אחת מהן שהכותבים הרשו לעצמם לשכוח לרגע את הקוואטרו ולהבין שלא מדובר כאן על יורשת או וואט אבר פרגנו ליתושה הזו, כל מי שהתחיל את הכתבה (כמו AMS) עם התרפקות נוסטלגית על לתת כיף לצופים תוך דריפטים פסיכי בסטייג' כזה או אחר, קטל אותה.

הוצגו כאן מספר קישורים לכתבות - ברובן, התלהבות גדולה מ-S1 לא תמצא.

אם נחזור להשוואה לג'ולייטה (או לגולף לצורך העניין), מדובר על חיה אחרת. תזזיתית, ויסראלית, חושנית יותר. האלפא לא פחות חזקה או מהירה אבל מרגישה יותר "מעומעמת", וזה בסדר גמור, אסור לנו לשכוח שהיא נועדה לשימוש יומיומי.

עכשיו בחייאת רבאק אנשים, הזמנים שמכונית כזו או אחרת עשו ברינג (או בהוקנהיים) לא אמורים לעניין אף אחד חוץ מהיצרניות (שכנראה יכולות לברר לבד אם זה מעניין אותן) ואת אלה שכותבים את הכתבה. לאף בנאדם אחר (אבל אף אחד) הזמנים האלה פשוט לא רלוונטיים. לא רק כי לא אפשרי לנצל את המכוניות האלה על כביש ציבורי, אלא גם אם לעלות איתן על מסלול הכישורים של רובם המוחלט של הנהגים יגמרו הרבה לפני היכולות של המכוניות האלה. ולמי שיש קצת יותר כישורים אבל יריגש יותר בטוח באאודי, הוא ינהג בה יותר מהר סביב הרינג, ואם ירגיש יותר בטוח בסובארו DL, היא תעשה זמן יותר טוב.

הוויכוחים האלה על "לאוטו שלי יש זמן יותר קצר ברינג" פשוט מגוכחים.

הדגשתי זאת קודם לכן, עבור מרבית האנשים, הזמנים הללו אכן לא צריכים להוות שיקול מרכזי. העניין הוא שזמנים כן נותנים אינדיקציה וכאשר הפער בין הרצוי למצוי גדול מספיק, כמו במקרה הנ"ל, זה כנראה אומר משהו. בנוסף, הכתבה אינה מתחילה ונגמרת בזמן מאכזב בנורבורגרינג (או במסלול השני) אלא משתמשת בו כנקודת מוצא. הם מנסים לענות על השאלה מדוע ותוך כדי מציינים ומפרטים מאפיינים שונים של האאודי המדוברת ומסיימים במסקנות הנובעות מכך.

למען הסר ספק: אין לי כאן כל עניין אישי נגד מישהו, בטח לא נגד בחור טוב כמוך :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...