Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

> לקסוס GS 450h: טסים לעבר השקיעה

יום שבת. בדיוק סיימתי טיול נהיגה גדול עם הפאביה, במהלכו נהגתי מעל 200 ק"מ בכבישים המפותלים של הצפון הרחוק, כאשר הגיע הזמן להתקדם, ולנהוג על רכב "קצת" יותר מעניין. על הפרק: רכב היוקרה ההיברידי של לקסוס: ה- GS 450h.

הרכב מעוצב יפה ומשדר, כמיטב מסורת המותג, יוקרה. הפנסים הקדמיים כוללים כמובן גם תאורת LED מסוג DRL.

מתחת למכסה המנוע מסתתר מנוע V6 בנפח 3500 סמ"ק שמספק 292 כ"ס, אך המנוע החשמלי מפיק עוד 200 כ"ס, כך שאנו מדברים על הספק כולל של 345 כ"ס. תיבת ההילוכים היא אוטומטית רציפה, עם אפשרות לתפעול באופן ידני ממנופים שנמצאים מאחורי ההגה, כאשר ישנם יחסי העברה שנקבעו מראש. המנוע ותיבת ההילוכים מטיסים את הרכב למרות משקלו מאפס עד מאה קמ"ש תוך 5.9 שניות בלבד, במקביל לצליל נעים לאוזן מהמנוע.

נכנסים לתא הנוסעים. לוח השעונים גם בדגם הזה מפורט עם כל השעונים הדרושים, וכולל מד סל"ד שמתכוונן לפי גלגלת שנמצאת ליד ידית תיבת ההילוכים – בפירוש לא התקמצנו פה על חשבון הלקוחות. בתצוגת "ספורט" מתקבלת תצוגה רגילה, אך במצב ECO התצוגה משתנה לטובת החיסכון באנרגיה.

מסך המולטימדיה והקונסולה המרכזית מרשימים במיוחד. המסך גדול – 8 אינץ', מה שמסייע לנו לצפות בנתונים מבלי לאמץ יתר על המידה את העיניים. הגרפיקה ידידותית במיוחד, וההתמצאות בתפריטים השונים פשוטה וקלה. כפתורי השליטה שעל ההגה שולטים על מערכת השמע ובאפשרויות שונות במסך המולטימדיה, כמו גם על דיבורית הרכב שרשימת אנשי הקשר שלה מוצגת בשפה האנגלית. מתחת למסך המולטימדיה הגדול וממש בין פתחי המיזוג, מותקן לו השעון האנלוגי שנפוץ בדגמים שונים של לקסוס, וגם הוא מצטרף לחלקים הנעימים לעין ומשדר יוקרה.

בעת שילוב להילוך אחורי, מופעלת מצלמת הרוורס ועל המסך ניתן לראות את מה שקורה מאחורי המכונית, בנוסף לחיישני החניה השקועים שמותקנים מאחור. קווי עזר במסך מסייעים לנהג עוד, הכל במטרה לא ליצור חיכוך עם המכונית של השכן מאחור. במהלך נסיעה, ניתן לראות על המסך את מצב סוללת המנוע החשמלי, לרבות תרשים מרשים על אופן העברת הכוח לגלגלים ולמנוע.

לסיום, ניתן לצפות במסך גם בסרטי DVD וליהנות מחוויית שמיעה איכותית למדי בעזרת לא פחות מ- 12 רמקולים שמותקנים ברכב.

> על הכביש: מצפינים שעונים

הכניסה נעשית ללא מפתח. הרכב מזהה את הנהג, וכשזה נכנס מכוון אוטומטית את הכיסא, ההגה והמראות בצורה חשמלית בדיוק באותו האופן כשיצא – אז הרכב דווקא מרחיק מהנהג את כל הנ"ל, במטרה להקל עליו את היציאה. הכוונון החשמלי מסייע גם בעת שילוב לאחור, אז מראות הצד של הרכב מתכוננות אוטומטית כלפי מטה, במטרה לסייע בעת חניה.

התנעת המנוע מתבצעת על ידי כפתור מימין להגה, כאשר בתור התחלה נכנס לעבודה אך ורק המנוע החשמלי שלא מורגש לאוזני הנהג והנוסעים, ורק אח"כ בעת התחלת נסיעה מצטרף גם מנוע הבנזין.

על הכבישים המהירים הלקסוס הגדולה מרגישה חזקה. מאוד חזקה. מנוע ה- V6 מספק את הסחורה ומאיץ את הרכב למהירויות שוללות רישיון שהשתיקה יפה להן. בנסיעה ממושכת ניתן להפעיל את מערכת בקרת השיוט באמצעות מוט המותקן מתחת להגה, ולקבע את הרכב על המהירות הנדרשת לכם. זאת ועוד, ברכב מותקנת מערכת שמונעת ממנו להיצמד לרכב שנוסע לפניכם כשבקרת השיוט פועלת, משמע הרכב בולם עצמאית כל פעם קצת ברגע שמזהה רכב ו/או מכשול מלפנים, עד שעוברים נתיב ואז הרכב מאיץ את עצמו למהירות המקורית שהוגדרה עם כניסתה לעבודה של בקרת השיוט. מצב זה אגב ניתן להפחתה באמצעות כפתור שעל ההגה: בכל פעם כשלוחצים עליו פעם אחת, הרכב מרשה לעצמו להתקרב יותר לזה מלפניו.

אם נדמה שלא ניתן ליהנות מהרכב גם מעבר לנסיעות מנהלתיות – טעיתם בענק. בכבישים המפותלים של העמקים הצפוניים הרכב מתגלה כרכב שצמיגי ה- 18 אינץ' שלו אוחזים בצורה יוצאת מהכלל, הבלמים נשכניים, ההגה מתקשה או מתרכך בהתאם לאופי הנסיעה והמנוע... כן – המנוע: מאיץ את הרכב אחרי כל סיבוב תוך השמעת צליל שלא מוריד את החיוך מהפנים, גם לא לשנייה אחת. נדמה כאילו שאין שום צורך לבלום לפני כל סיבוב, הרכב במילא לא יזוז סנטימטר. תאוצת הביניים של הרכב מצוינת ומתקבלת בסל"ד נמוך יחסית, ובשילוב ההנעה האחורית תקבלו מכונת נהיגה מצוינת גם בכבישים המפותלים וגם במישור לאיש העסקים המצוי.

מחיר. טוב, גם על זה צריכים לדבר. מחירו של הרכב עם חבילת האבזור עומד על כחצי מיליון שקלים, כאשר מחירו הבסיסי הנו 455 אלף שקל. בהחלט לא זול, אך לסיכום ניתן לומר בצורה חד משמעית שה- GS 450h יכולה להתחרות ראש בראש ישרות עם המכוניות הגרמניות המקבילות ולא לפחד אפילו לא לשנייה.

> נתונים נוספים:

מנוע (חשמלי+בנזין): V6 בנפח 3500 סמ"ק והספק כולל של 345 כ"ס.

תיבת הילוכים: אוטומטית רציפה, אפשרות לתפעול ידני.

זינוק 0-100 (בשניות): 5.9

הנעה: אחורית.

צריכת דלק ממוצעת: 16.6 ק"מ לליטר.

מהירות מרבית: 250 קמ"ש (מוגבלת מחשב).

קג"מ: 35.9

מידת צמיגים: 235/45R18.

בסיס גלגלים: 285 ס"מ.

אורך: 485 ס"מ.

רוחב: 184 ס"מ.

גובה: 1455 ס"מ.

תמונה1 015.jpg

תמונה1 007.jpg

תמונה1 008.jpg

תמונה1 009.jpg

תמונה1 011.jpg

תמונה1 014.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי איך חישבת את הסכום הכולל של הספק המנוע.

מעבר לזה הרכב באמת נראה מאוד מרשים. הפיצר'ים שימושים במיוחד החלק של הורדת המראות למטה בשביל חניה.

פורסם

חישוב של הספק חשמלי+בנזין זה לא אחד+אחד. יש שם חישוב מוזר (שאין לי מושג לגביו).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
תמונות יפות, איפה צולמו?

אם אני מזהה נכון מדובר על כביש 672 ליד גלעד. גבעת הרקפות ליתר דיוק.

גיא, איך אתה משיג את כל נסיעות המבחן האלו? איזה קשרים יש לך בלקסוס ומתי אתה מקמבן גם אותי? :multi:

פורסם
אתה שוקל לרכוש אחת?

לא, סתם קיבלתי אותה לשעה וחצי בערך.

הרכב שאני שוקל לרכוש עוד לא נמצא בארץ :cry:

או לכל הפחות להדביק עליה מדבקה של הפורום שתעגל את ההספק ל 350 ולהגיע איתה למפגש הבא?

האמת כשאני חושב על זה נגמרו לי מדבקות החלון של הפורום, הדבקתי אצלי וגם נתתי לאחרים...

אבל אם הייתי מדביק ההספק היה בדיוק 492 כ"ס :evil:

לא הבנתי איך חישבת את הסכום הכולל של הספק המנוע.

מעבר לזה הרכב באמת נראה מאוד מרשים. הפיצר'ים שימושים במיוחד החלק של הורדת המראות למטה בשביל חניה.

נכון - לא עושים 1 ועוד 1, אחרת היינו מגיעים כמעט ל- 500 כ"ס. לא יודע איך הם מחשבים את זה, מדובר בנתוני יצרן.

אם אני מזהה נכון מדובר על כביש 672 ליד גלעד. גבעת הרקפות ליתר דיוק.

גיא, איך אתה משיג את כל נסיעות המבחן האלו? איזה קשרים יש לך בלקסוס ומתי אתה מקמבן גם אותי? :multi:

אכן כביש 672. קל"ב :). עצרתי שם כי היה נוף יפה.

אח"כ חזרתי לאליקים ועליתי איתו על כביש 6 לדרום.

זה היה אחרי הטיול של הפורום, פשוט עשיתי חשבון שאתה עדיין בדרך חזרה... :wink: אבל אם יתאפשר יש לי את הטלפון שלך.

פורסם

עיצוב שמרני ומאופק מאוד. לא משתווה לאפקט של האירופאיות המקבילות במחיר.

עניין ההייבריד מתאים מאוד למיצוב הפולטיקלי קורקט - מה צריכת דלק של היפופותם כזה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רצועות הכח של מנוע בנזין ומנוע חשמלי אינם מקבילות.

סתם דוגמה להמחשה: מנוע חשמלי מספק 200 כ"ס ב 3,000 סל"ד, ואילו מנוע בנזין מספק 200 כ"ס ב5,500 סל"ד.

נניח שב 3,000 סל"ד מנוע הבנזין מייצר רק 100 כ"ס אזי: 200+100=300 כ"ס

נניח שב 5,500 סל"ד מנוע חשמלי כבר יורד מתפוקתו ומספק רק 100 כ"ס (מנועים מגיעים לשיא ההספק בסל"ד מסויים כשלאחריו, למרות העליה בסל"ד-חלה ירידה בהספק), אזי שוב יש 200+100 = 300 כ"ס.

זה רק דוגמה כללית, בפועל מדובר בנוסחאות מתמטיות שמחשבות את נק' המקסימום המשותפת של שני פונקציות שונות (התנהגות מנוע בנזין ומנוע חשמלי-שונות) ולכן תמיד ההספק המשותף יהיה נמוך מההספק של כל אחת בנפרד.

פורסם

מישהו יודע כמה המומנט המשולב ובאיזה סל"ד?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

למה אתה חושב שהנתון המפורסם אינו משקף את מה ששאלת?

37.5/4,800

סביר שעקומת המומנט מתחילה ברמה גבוהה יחסית.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נכון שלא נהגת ברכב? זה לא הגיוני, 37 קג"מ זה מה שהמנוע נותן בלי המנוע החשמלי. נהגתי ברכב הזה והוא דוחף כמו קטר.

לשם השוואה, נהגתי גם ביגואר XJ עם מנוע V8 בנפח 5 ליטר שיש לה 52 קג"מ עם 385 כ"ס ושוקלת פחות.

הלקסוס הרגישה לי חזקה לפחות כמו היגואר, בגלל זה אני שואל..

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הנתונים של מומנט/כ"ס סוס משולב יתן את הפיק מבחינת הכוח, אבל הוא לא מתייחס לגרף עצמו של הכוח של הרכב.

יכול להיות שהשיא מגיע ב4800 סל"ד, אבל כיאה למנוע חשמלי שנותן את הכוח שלו ישר מסל"ד מינימלי, אז המומנט לא נמוך כלל בנקודת ההתחלה.

זו דרך אגב הסיבה למה הדחיפה של הלקסוס הזאת כול כך חזקה, וגם הסיבה למה מעט מאוד רכבים מצליחים להתמודד מול התאוצה של הטסלה מודל S.

• תוכן חדש...