Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

ברשותי פורד מונדאו 2011, לרכב יש דיסק קדמי מאוורר של 300 מ"מ בדיוק ואחורי דיסק מלא רגיל לא מאוורר של 302 מ"מ.

שמן בלמים מעולה של פורד אך יוחלף בקרוב בשמן בלמים של קאסטרול GT LMA.

מה שכן רציתי לשאול, האם יש אפשרויות לשדרוג מבחינת רפידות בלימה? במה זה הולך להועיל לי?

אני כמובן רוצה להשאיר את השקט שבבלימה, מן הסתם המקורי עושה את העבודה אבל לאחר בלימות די חזקות מורגשת ירידה בחדות הבלימה.

פורסם

*** בסוף יוחלף שמן בלמים אחר לאחר המלצות וקבלת מידע מאיתמר בפורום.

אשמח לדעת האם ישנן רפידות אשר יעזרו לי לבלום טוב יותר וחד יותר לאורך זמן או שהמערכת שברשותי כרגע, חזקה מספיק?

פורסם (נערך)

שלום לך אוטומטיק1,

האמת היא שזה גם מה שמעסיק אותי בימים האחרונים, היות ולצערי הרב אאלץ להחליף את מערכת הבלימה בפוקוס שלי (כרגע החלפתי רק רפידות קידמיות [בנוסף לרענון נוזל הבלימה לטרי] - למקוריות של Motorcraft, אלא שאז התברר לי שגם הדיסקים הקידמיים שלי עייפים להפליא - והדיסקים / רפידות מאחורה בדרכם לגסיסה בחודשים הקרובים).

לא יודע מה המקור במונדיאו (נוטה להאמין ATE, או ATE בשילוב עם TRW-Lucas), אבל בפוקוס מערכת הבלימה מבוססת כולה על ATE.

אצלי כרגע יש דיסקים 278 מ"מ קדימה ו-271 מ"מ אחורה. מעבר לעובדה כי המערכת כולה נגמרה כליל אחרי 20K (בכמעט שנתיים אומנם), הייתי מאוד מרוצה מאיכות הבלימה. בניגוד לדברייך - לא חשתי ירידה ניכרת שהיא בבלימה, גם לא תחת עומס - וחלק גדול מהק"מ שהן גמעו, נעשה תחת נהיגה אגרסיבית.

מניסיונם של חברים עם ATE (בקורסה OPC ופונטו Abarth) - בהחלט היה שדרוג מורגש אל מול המקור, בעיקר לאחר הרכבת דיסקים מחורצים (PowerDisc) והרפידות הקרמיות (ATE Ceramic). במרבית המקרים (ברכבים הגרמניים בעיקר) - המוצרים שלהם מתומחרים אטרקטיבית.

מבחינת רפידות - לכל חברה יש סדרות משלהן. יש את המקוריות הרגילות - ATE Original / Ferodo SL / Textar / Mintex / Brembo OEM / TRW OEM / Bosch.

במהלך החיפושים - נתקלי בעוד כמה חברות קצת פחות מוכרות, כמו - Remsa / NK / Meyle / Fabi Bilstein / Vaico / Zimmermann.

חברת Meyle (גרמנית) מייצרת רפידות OEM לפורד, בין היתר. חברת Zimmermann (גרמנית) מוכרת בפורומי ב.מ.וו / מרצדס השונים בעולם - בזכות מוצרים מאוד איכותיים (ביקורות שונות טענו אפילו "High END") ותמחור אטרקטיבי מאוד (בעולם כמובן).

מעל זה הרפידות תואמות מקור / מקוריות, יש את הסדרה האיכותית יותר (עם דגש על בלימה משודרגת ושקטה יותר) - Mayle Platinum / Ferodo Premier / TRW COTEC למשל.

מעבר לזה, יש את הסדרה הקרמית (דגש על בלימה משודרגת, בעמידה יותר בפני חימום, שקטה יותר ופחותת אבק בלימה) - ATE Ceramic / Textar Epad / TRW DTEC / Ferodo ThermoQuiet, למשל.

מעבר לסדרות הללו, הקפיצה הבאה היא גם לסדרות הספורטיביות - HAWK / EBC / Ferodo DS / Brembo / Tarox וכו'.

נכון לרגע זה ממש, לאחר לא מעט חיטוטים וחיפושים בנט, החלטתי ללכת על רפידות DTEC (קידמיות) ו-COTEC (אחוריות) של TRW - בתקווה שאצליח לאתר אותן. הן אמורות לשלב בין איכות בלימה טובה מהותית מזאת של הרפידות המקוריות - תוך כדי שיפור בשקט, עמידות עדיפה לחימום (קרמיות) ואורך חיים עדיף.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היי RS,

קודם כל תודה על התשובה המפורטת עד מאוד :) זה בהחלט חשוב מאוד ופתחת לי כאן פתח גדול לחיפושים ובדיקות נוספות :) ומן הסתם אעשה את השדרוג בסוף.

לאחר בירור, אני זקוק לשמן בלמים CLASS 6 עם LV המיועד למערכות ESP ו ABS חדשות וכו', כך שאני מתלבט בין ATE לבין MOTORCRAFT או מן הסתם לשמן המקורי של פורד העומד בתקן, לא יודע במה לבחור, למרות שיש את ATE CLASS 6 המיוחד, שבעל נתונים מצויינים.

שווה לקפוץ לכיוון ה 5.1 DOT? זאת אומרת, אני עוד לא יודע האם יש DOT 5.1 ב CLASS 6.

אני לא בדיוק מרגיש בעיה עם הבלימה אלה פשוט לאחר בלימות די חזקות באופן מתמשך למשל ממהירויות לא שגרתיות למשל אל מהירויות הנמוכות בפי 4 למשל, אז כן מורגשת נפילה קטנה בחדות הבלימה, שכן זהו עומס לא קטן, לא?

השילוב של הרפידות בהחלט מעניין מאוד ואשקול זאת ברצינות, מה שכן מעניין אותי זה קודם כל השקט, אחריי הכל הרכב מיועד עבורי לשקט ורוגע בנסיעה, אבל... צריך לתת בראש כשאני דורש ממנו.

מעניין איך אוכל לשדרג את ההספק זה כבר שלב הבא :/ אני יודע שעם צי'פ או עם כיוונון ידני איכותי אפשר להגיע לאיזור ה 300 כ"ס ול 43 קג"מ כמעט. ללא החלפת מכלולים, רק מעניין איך זה הולך להחזיק. אין לי בדיוק תשובות בנושא מאף גורם כמעט.

פורסם
היי RS,

קודם כל תודה על התשובה המפורטת עד מאוד :) זה בהחלט חשוב מאוד ופתחת לי כאן פתח גדול לחיפושים ובדיקות נוספות :) ומן הסתם אעשה את השדרוג בסוף.

לאחר בירור, אני זקוק לשמן בלמים CLASS 6 עם LV המיועד למערכות ESP ו ABS חדשות וכו', כך שאני מתלבט בין ATE לבין MOTORCRAFT או מן הסתם לשמן המקורי של פורד העומד בתקן, לא יודע במה לבחור, למרות שיש את ATE CLASS 6 המיוחד, שבעל נתונים מצויינים.

היות והיה קשה להשיג את הנוזל בלימה המקורי של Motorcraft, השתמשנו בנוזל בלימה דומה (תקן עדכני, למיטב זכרוני אכן C6 LV) של Valeo. לא יודע להגיד לך מה הבדלי האיכות בין Motorcraft ל-ATE, אני כן יוכל לומר לך שבפורומים השונים יש ביקורות חיוביות והמלצות על ה-ATE.

שווה לקפוץ לכיוון ה 5.1 DOT? זאת אומרת, אני עוד לא יודע האם יש DOT 5.1 ב CLASS 6.

חברים המליצו לי לשקול על מעבר ל-5.1 בגלל שהאוטו ננהג חזק מהרגיל ומבלה לא מעט מזמנו בכבישים כאלו ואחרים. הפעם ויתרתי על זה - אבל אשקול זאת מחדש בהחלפה הבאה / רכב הבא (ככל הנראה, פוקוס EB כל שהיא, אולי 1.5) ונראה אם אכן יש שיפור שהוא שמורגש.

אני לא בדיוק מרגיש בעיה עם הבלימה אלה פשוט לאחר בלימות די חזקות באופן מתמשך למשל ממהירויות לא שגרתיות למשל אל מהירויות הנמוכות בפי 4 למשל, אז כן מורגשת נפילה קטנה בחדות הבלימה, שכן זהו עומס לא קטן, לא?

אכן, בעיקר אם הבלימה היא מתמשכת ולא רגעית (או נקודתית). בכל מקרה, פחות מורגש אצלי. גם תחת עומס לא חשתי דעיכה מהותית - כל עוד הרפידות / דיסקים היו תקינים. בשבועות האחרונים של הרפידות - הבלימה ירדה דרסטית מן הסתם.

השילוב של הרפידות בהחלט מעניין מאוד ואשקול זאת ברצינות, מה שכן מעניין אותי זה קודם כל השקט, אחריי הכל הרכב מיועד עבורי לשקט ורוגע בנסיעה, אבל... צריך לתת בראש כשאני דורש ממנו.

המלצה שלי - כהתחלה, תבדוק את כל מערכת הבלימה, משמע את מצב הדיסקים קידמיים / אחוריים, מעבר לרפידות. אולי הדיסקים מתעייפים להם.

מעניין איך אוכל לשדרג את ההספק זה כבר שלב הבא :/ אני יודע שעם צי'פ או עם כיוונון ידני איכותי אפשר להגיע לאיזור ה 300 כ"ס ול 43 קג"מ כמעט. ללא החלפת מכלולים, רק מעניין איך זה הולך להחזיק. אין לי בדיוק תשובות בנושא מאף גורם כמעט.

תבדוק בפורומים השונים של פורד - באירופה, בעיקר באנגליה (שם הם מצ'פרים הכל...). אני מאמין שהבעיה היחידה שלך יכולה להיות התיבה, לכן רצוי שתחקור היטב לפני שאתה רץ לעשות תוכנה. ואם אתה מחליט שאתה רוצה תוכנה, קח כמה אופציות - PITSTOP / דני MAX TUNING ו-BLUFIN (של סופרצ'יפס הבריטית). האופציה האחרונה היא זו שיש לחבר בפיאסטה ST שלו, והיא גם אופציה מועדפת באירופה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תיבת ההילוכים של המונדאו מתוכננת ל 45.9 ק"ג

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

RS, הצלחת לחסל סט בלמים ב-20k ק״מ?

על פניו עושה רושם שזה בלאי מאוד מואץ למרות שאתה מעיד שאתה משתתף בהרבה מפגשי נהיגה.

סה״כ הפוקוס לא מכונית כבדה במיוחד וגם לא חזקה ברמה קיצונית שאלה דברים שיכולים לגרום עומס חריג על מערכת הבלימה.

הערת אגב, בעת החלפת הרפידות ביצעת גם חריטה של צלחות הבלימה?

מקווה שכן ובכל אופן להבא בהנחה ואתה יודע שיש לך גם ככה תכנון להחליף גם את צלחות הבלימה עדיף להחליף הכל ביחד כך שמההתחלה כל החלקים יתחברו היטב אחד לשני ויתנו ביצועים מקסימליים.

לא לשכוח לבצע הרצה למערכת הבלימה.

דבר נוסף, דיסקים לא מתעייפים בדיוק כמו שרפידות לא באמת מתעייפות, ההתעייפות היא לרוב פסיכולוגית של הנהג, הרכב בולם אותו דבר אבל לעיתים לאחר תקופה מרגישים שדוושת הבלמים קצת יותר נמוכה ורכה וחושבים שהנה, הבלמים עייפים.

כל עוד יש מספיק ״בשר״ ברפידות ובצלחות ואין אויר במערכת- your good to go.

דבר אחרון, צלחות מחוררות, אתה באמת חייב אותן?

ברכב כזה התרומה שלהן די שולית, יחד עם זאת הפוטנציאל לסדקים עולה עשרות מונים כשמדובר בצלחות מחוררות וזה מנסיון- הצלחות אצלי צריכות החלפה בקרוב כי לא נשאר לי ״חירור״ אחד שאינו סדוק מצד אחד או מ-2 הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
RS, הצלחת לחסל סט בלמים ב-20k ק״מ?

על פניו עושה רושם שזה בלאי מאוד מואץ למרות שאתה מעיד שאתה משתתף בהרבה מפגשי נהיגה.

עידן, אכן כן, הסט די מחוסל. לראות עיני זיהיתי רפידות קידמיות גמורות ואחוריות שבדרכן, אך לא שמתי לב לכך שגם הדיסקים הקידמיים כבר בסוף דרכם (על האחוריים עוד יש "בשר" והם יחזיקו עוד כמה חודשים, אבל העדפה שלי היא להחליף הכל כעת).

ציינתי זאת בת'רד אחר: זאת תופעה ידועה בפוקוס (כמובן גם ב-ST), בפיאסטה ST ושאר הדגמים אשר יש בהם "טורק וקטורינג סיסטם", יעני דמוי דיפ' מוגבל החלקה אלקטרוני - מתבסס על מערכת בלימה (בדומה ל-XDS ב-VAG או TTC ב-Abarth, למשל). גם במוסך הזהירו אותי מראש שאקח זאת בחשבון וקראתי זאת גם במספר פורומים של פורד (בריטניה, גרמניה, ארה"ב).

סה״כ הפוקוס לא מכונית כבדה במיוחד וגם לא חזקה ברמה קיצונית שאלה דברים שיכולים לגרום עומס חריג על מערכת הבלימה.

בוורסיה שלי היא לא ממש חזקה, גם לא ממש קלה או כבדה - מגרדת 1.3 טון מלמטה.

הערת אגב, בעת החלפת הרפידות ביצעת גם חריטה של צלחות הבלימה?

מקווה שכן ובכל אופן להבא בהנחה ואתה יודע שיש לך גם ככה תכנון להחליף גם את צלחות הבלימה עדיף להחליף הכל ביחד כך שמההתחלה כל החלקים יתחברו היטב אחד לשני ויתנו ביצועים מקסימליים.

החלפתי רק את הרפידות, היות וזה מה שראיתי שאכן גמור. המוסך העיר לי - והשב את תשומת ליבי. לחרוט - אין מה לחרוט, חייבים דיסקים חדשים קדימה ורצוי בהקדם. אני אטפל בזה בשבועות הקרובים כמובן, ברגע שירד קצת הלחץ "הבריאותי" בבית.

אביא רפידות סביב סביב. את הרפידות המקוריות (Motocraft) שהורכבו קדימה, אשמור בבית למידה ו...

לא לשכוח לבצע הרצה למערכת הבלימה.

ידוע, ידוע, ידוע וידוע. תודה 8)

דבר נוסף, דיסקים לא מתעייפים בדיוק כמו שרפידות לא באמת מתעייפות, ההתעייפות היא לרוב פסיכולוגית של הנהג, הרכב בולם אותו דבר אבל לעיתים לאחר תקופה מרגישים שדוושת הבלמים קצת יותר נמוכה ורכה וחושבים שהנה, הבלמים עייפים.

"עייפות" הכוונה - שיש עליהן עוד מספיק בשר. דווקא בדיסקים לא שמתי לב להבדל פיזי עליהם. ברגע שרמת הבלימה ירדה, הצצתי לכיוון הרפידות והיה לי ברור שהן מקור הבעיה - יותר מאשר המחשבה על הדיסקים (אולי בגלל הק"מ לא גבוה שהרכב עבר. מעולם לא החלפתי רפידות [ובטח לא דיסקים] אחרי 20K. היטי גמעה כמעט 25K בפחות משנה והבלמים לא צייצו. פאביה לפני גמעה 25K אחרי שנה והבלמים לא צייצו. מנגד, לאף אחת מהן לא היה XDS. אצל חברים עם לאון החזקות ו-XDS, הבלמים נגמרים די מהר).

כל עוד יש מספיק ״בשר״ ברפידות ובצלחות ואין אויר במערכת- your good to go.

דבר אחרון, צלחות מחוררות, אתה באמת חייב אותן?

ברכב כזה התרומה שלהן די שולית, יחד עם זאת הפוטנציאל לסדקים עולה עשרות מונים כשמדובר בצלחות מחוררות וזה מנסיון- הצלחות אצלי צריכות החלפה בקרוב כי לא נשאר לי ״חירור״ אחד שאינו סדוק מצד אחד או מ-2 הצדדים.

ממממ, האמת שהפער במחיר בין רגיל למחורץ / מחורר לא עצום. הפערים ביעילות הבלימה / יעילות פיזור החום - די מוחשיים.

קראתי לא מעט על ה-Zimmermann המחוררים, התלונות על סדקים היו רק בשימוש קבוע בימי מסלול. אותן תלונות נאמרו גם על Brembo דומים. המתלוננים טענו כי במידה והרכב משמש ליום יום ונסיעות כיף מידי פעם, אזי בעיית הסדקים פחות רלוונטית. הימי מסלול והבלימות המוגברות תחת לחץ מביאות לסדקים. למזלנו ולצערנו - ימי מסלול רציניים אין פה וגם לא יהיו בזמן הקרוב, כך שמרבית הנסיעות הן מנהלתיות - עם גיחות "כיף" בסופ"שים (ולא כל סופ"ש - יש עבודה מידי פעם...).

עדיף לקחת מחורץ לדעתך? אני כן מחפש קצת יותר מהמקור - למרות שמעולם לא הרגשתי דעיכה מהותית בבלימה, גם תחת לחץ (מה שאני לא יכול לומר על הבלמים ביטי או בלאון, למשל). ה-ATE הללו ללא ספק הרשימו אותי יותר מכל השאר (למעט מכונות רציניות כמובן, עם בלמים "כבדים", סטייל C63 / M3 וכו').

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

ראשית לעניין התקנת רפידות חדשות על דיסקים שאינם חדשים או שלא עברו חריטה- הבעיה היא שפני הדיסק לא ישרים אלה עם הזמן הופכים לגליים ואז הרפידה החדשה בעצם לא מקבלת 100% מגע (זה קצת כמו לסגור ראש מנוע מבלי לבצע יישור שטח).

אני מבין את ההסבר של שחיקה מוגברת בגלל המערכת שכביכול מדמה דיפרנציאל, יחד עם זאת זה לא ממש הסבר משכנע מצד היצרן\יבואן שכן אם הם יודעים שהמערכת מייצרת בלאי מואץ משמעותית עליהם להתקין מראש רפידות יותר עמידות.

רפידות שהולכות תוך 20K קילומטר בשימוש שאינו אגרסיבי ברמה קיצונית זה בלאי מאוד קיצוני וממש לא בגדר הסביר.

לי אין מערכת שמדמה דיפרנציאל אבל יש לי מערכת אחרת שבעת נסיעה בכביש רטוב מפמפמת את הרפידה במהירות מאוד גבוהה כנגד צלחות הבלימה במטרה לשמור את הדיסקים\רפידות יבשות ועם יכולת בלימה מקסימלית, לא יכול לומר שזה גורם לאיזה בלאי מוגזם.

יתרה מכך, הרכב שלי עם רפידות בלם וצלחות שעברו מעל 30K קילומטרים, מתוכם 16K קילומטר בבעלותי כולל נסיעות אגרסיביות מאוד ועוד יש שם לא מעט בשר.

*נסיעות אגרסיביות= נסיעה בכל יום ראשון עם החברים בכבישים טכניים ועוד איזה 2-3 נסיעות שבועיות על המהיר שתמיד איכשהו אני מוצא את עצמי שם סביב 250 קמ"ש ולעיתים בולם בחריפות.

בכל אופן, זה רק כדי להמחיש לך עד כמה הבלאי אצלך מרגיש מוגזם ולדעתי אם זה באמת המצב הייתי ממליץ לך להתמקד בחיפוש רפידות HD שיגלו עמידות טובה יותר מאלה המקוריות.

לגבי הצלחות בלימה, כל מי שסיפר לך שבעיית הסדקים רלוונטית לרכבים שמבלים במסלול ופחות נפוצה ברכבים בשימוש יומיומי מוזמן לראות את צלחות הבלימה שלי- כמו שכבר ציינתי, כמעט כל החירורים קיבלו סדק או 2 והרכב לא ראה מעולם מסלול אבל כאמור ננהג מאוד חזק.

מבחינת מה עדיף, צלחות מחוררות או מחורצות, במחורצות יש סבירות נמוכה יותר להווצרות סדקים וגם אם יווצרו כאלה הם לא היו בכמות גדולה כמו בצלחות מחוררות (יש הרבה יותר חירורים מאשר חירוצים).

מבחינת העדיפות בביצועים- קטונתי.

ובכל אופן אני חושב שאין לזה צורך אמיתי ברכב משפחתי, זה אומנם נראה "סקסי" יותר אבל גם כאן כנראה שמירב השיפור יהיה זה הפסיכולוגי.

פורסם
ראשית לעניין התקנת רפידות חדשות על דיסקים שאינם חדשים או שלא עברו חריטה- הבעיה היא שפני הדיסק לא ישרים אלה עם הזמן הופכים לגליים ואז הרפידה החדשה בעצם לא מקבלת 100% מגע (זה קצת כמו לסגור ראש מנוע מבלי לבצע יישור שטח).

כן כן, זה ידוע לי. לכן אני אקנה סט רפידות חדשות גם קדימה ואשאיר את החדשות הנוכחיות כספייר - בבית / מחסן.

אני מבין את ההסבר של שחיקה מוגברת בגלל המערכת שכביכול מדמה דיפרנציאל, יחד עם זאת זה לא ממש הסבר משכנע מצד היצרן\יבואן שכן אם הם יודעים שהמערכת מייצרת בלאי מואץ משמעותית עליהם להתקין מראש רפידות יותר עמידות.

רפידות שהולכות תוך 20K קילומטר בשימוש שאינו אגרסיבי ברמה קיצונית זה בלאי מאוד קיצוני וממש לא בגדר הסביר.

אממ, יש פה חבר'ה שחיסלו את הבלמים בחצי מהק"מ שלי, ככה שמצבי היחסי הוא עדיין טוב :lol:

לי אין מערכת שמדמה דיפרנציאל אבל יש לי מערכת אחרת שבעת נסיעה בכביש רטוב מפמפמת את הרפידה במהירות מאוד גבוהה כנגד צלחות הבלימה במטרה לשמור את הדיסקים\רפידות יבשות ועם יכולת בלימה מקסימלית, לא יכול לומר שזה גורם לאיזה בלאי מוגזם.

אני מסכים איתך - זה בלאי לא הגיוני בעליל. מעולם לא קרה שנאלצתי להחליף בלמים, בטח בשלב כזה נמוך של ק"מ.

יתרה מכך, הרכב שלי עם רפידות בלם וצלחות שעברו מעל 30K קילומטרים, מתוכם 16K קילומטר בבעלותי כולל נסיעות אגרסיביות מאוד ועוד יש שם לא מעט בשר.

*נסיעות אגרסיביות= נסיעה בכל יום ראשון עם החברים בכבישים טכניים ועוד איזה 2-3 נסיעות שבועיות על המהיר שתמיד איכשהו אני מוצא את עצמי שם סביב 250 קמ"ש ולעיתים בולם בחריפות.

בכל אופן, זה רק כדי להמחיש לך עד כמה הבלאי אצלך מרגיש מוגזם ולדעתי אם זה באמת המצב הייתי ממליץ לך להתמקד בחיפוש רפידות HD שיגלו עמידות טובה יותר מאלה המקוריות.

יש לך המלצות? למעלה די פירטתי את הרפידות עליהן אני חושב, עם דגש על הקרמיות (הנחשבות עם אקסטרה אורך חיים, עמידה עדיפה בפני חימום ויכולת בלימה עדיפה בכללי).

לגבי הצלחות בלימה, כל מי שסיפר לך שבעיית הסדקים רלוונטית לרכבים שמבלים במסלול ופחות נפוצה ברכבים בשימוש יומיומי מוזמן לראות את צלחות הבלימה שלי- כמו שכבר ציינתי, כמעט כל החירורים קיבלו סדק או 2 והרכב לא ראה מעולם מסלול אבל כאמור ננהג מאוד חזק.

עידן, אפשר לשאול כמה ק"מ עברת על הדיסקים הללו?

אל תשכח שאתה גם "קצת" יותר חזק ממני, גם העומס גבוה יותר מאצלי מן הסתם.

מבחינת מה עדיף, צלחות מחוררות או מחורצות, במחורצות יש סבירות נמוכה יותר להווצרות סדקים וגם אם יווצרו כאלה הם לא היו בכמות גדולה כמו בצלחות מחוררות (יש הרבה יותר חירורים מאשר חירוצים).

מבחינת העדיפות בביצועים- קטונתי.

אז אם כבר הרצון לשדרג - לטענתך, העדפה היא ללכת על המחורץ ולא על המחורר?

ובכל אופן אני חושב שאין לזה צורך אמיתי ברכב משפחתי, זה אומנם נראה "סקסי" יותר אבל גם כאן כנראה שמירב השיפור יהיה זה הפסיכולוגי.

תודה :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

מערכת הבלימה אצלי לא עברה שום שינוי למעט החלפת נוזל בלימה כך והרכב עבר אצלי 16k קילומטר.

יחד עם זאת, מאחר והרכב נרכש עם קילומטרז׳ נמוך ומאומת אני נוטה לשער שרכיבי מערכת הבלימה שלי הינם מקוריים ומעולם לא הוחלפו (הרכב אמנם יחגוג בת מצווה בקרוב אבל עבר רק 56k קילומטרים).

אני לא שוכח שהרכב חזק ואף ציינתי זאת, אין ספק שהעומסים על מערכת הבלימה אצלי גבוהים משמעותית.

המלצה לרפידות?

נראה לי שציינת בערך כל רפידה אפשרית למעט אחת שהיא זו שאתקין בבוא הזמן-akebono.

לא יודע מה יש להם להציע לרכב שלך אבל מנסיון של כמה וכמה חברים עם רכבים כמו שלי הן מצויינות- לא נופלות בעוצמת הבלימה ביחס למקוריות (ברמבו) ויש שאומרים שהן אף בעולמות טוב יותר, עמידות לאורך זמן ודבר נוסף שלא פחות חשוב ברכב שלי- הן מייצרות פחות אבק והאבק שבכל זאת נוצר הינו בגוון אפור בהיר שפחות מציק בעין לעומת הרפידות המקוריות שמייצרות ה-מ-ו-ן אבק שחור שמאוד בולט ומציק בעין.

כבונוס הן מאוד זולות- סט רפידות מלא לרכב שלי עולה 400$ ואצלי מדובר בסט גדול שכולל רפידות כך שסטים למערכות בלימה קטנות יותר ככל הנראה יהיו זולים יותר.

לגבי עדיפות צלחות בלימה, אם אתה נעול על העניין הייתי מציע לך לשקול צלחות מחורצות.

דבר נוסף שנזכרתי, חשוב לוודא בטרם רכישה תאימות בין הצלחות לרפידות, ישנן צלחות מחורצות\מחוררות שדורשות רפידות מיוחדות וישנן רפידות מסוגים\חומרים מסויימים שלא יתנו ביצועים מקסימליים עם צלחות מסויימות, קראתי על זה לא מעט בפורומים בחו״ל.

ההמלצה?

תתגלח על זקנם של אחרים, כנס לפורומים ייעודיים של פורד\פוקוס ותעשה חיפוש, לרוב תיהיה איזו המלצה גורפת של אנשים על סט מסויים של צלחות\רפידות שנותן להם תוצאות טובות.

פורסם

המלצה לרפידות?

נראה לי שציינת בערך כל רפידה אפשרית למעט אחת שהיא זו שאתקין בבוא הזמן-akebono.

לא יודע מה יש להם להציע לרכב שלך אבל מנסיון של כמה וכמה חברים עם רכבים כמו שלי הן מצויינות- לא נופלות בעוצמת הבלימה ביחס למקוריות (ברמבו) ויש שאומרים שהן אף בעולמות טוב יותר, עמידות לאורך זמן ודבר נוסף שלא פחות חשוב ברכב שלי- הן מייצרות פחות אבק והאבק שבכל זאת נוצר הינו בגוון אפור בהיר שפחות מציק בעין לעומת הרפידות המקוריות שמייצרות ה-מ-ו-ן אבק שחור שמאוד בולט ומציק בעין.

לקחתי את המלצתך, נכנסתי לאתר של Akebono, מצאתי שיש להם רפידות לפוקוס שלי (קידמיות - ACT Ceramic, אחוריות - Euro Ceramic) וגיליתי שהמשרדים שלהם בגרמניה - קרובים מאוד לקלן (אהיה בגרמניה חודש הבא, כולל ביקור קצרצר בקלן). בכל מקרה, שלחתי להם מייל לגבי עלות הרפידה / היכן יש להם דילרים מסביב לפרנקפורט. מקווה שישיבו לי היום / עד הסופש".

כבונוס הן מאוד זולות- סט רפידות מלא לרכב שלי עולה 400$ ואצלי מדובר בסט גדול שכולל רפידות כך שסטים למערכות בלימה קטנות יותר ככל הנראה יהיו זולים יותר.

לגבי עדיפות צלחות בלימה, אם אתה נעול על העניין הייתי מציע לך לשקול צלחות מחורצות.

עד כה, לפי מה שהבנתי מהבריטים (העלתי ת'רד בפורום פורד בריטי) - הם דווקא אוהבים את המחורצות של Brembo. לא נתנו לי שום המלצה שהיא לגבי רפידות שהן / דיסקים אחרים שציינתי, נראה שהם פחות מתעסקים עם זה לצערי. יש להם הרבה יותר ניסיון עם מערכות בלימה ב-MK2, אלא ששם המערכת בלימה שונה (קאליפרים / דיסקים) והנאבה היא 4 ברגים - ואצלי היא 5 ברגים.

אנסה להמשיך לבדוק ולראות מה נאמר בנט. אנסה פורומים גרמנים, אולי להם יש יותר ניסיון גם ב-MK3, היות וגרסאות ה-1.6EcoBoost וה-2.0Tdci מככבות שם בסצינת השדרוגים והחמוצים. מקווה שמשם אקבל קצת יותר מידע רלוונטי ויעיל.

דבר נוסף שנזכרתי, חשוב לוודא בטרם רכישה תאימות בין הצלחות לרפידות, ישנן צלחות מחורצות\מחוררות שדורשות רפידות מיוחדות וישנן רפידות מסוגים\חומרים מסויימים שלא יתנו ביצועים מקסימליים עם צלחות מסויימות, קראתי על זה לא מעט בפורומים בחו״ל.

יאפ, גם זה ידוע לי כמובן. יצא לי לקרוא על זה בפורומים של הבימרים והבנצים בארה"ב / בריטניה, בעיקר כשמדובר בדיסקים מחוררים / מחורצים.

ההמלצה?

תתגלח על זקנם של אחרים, כנס לפורומים ייעודיים של פורד\פוקוס ותעשה חיפוש, לרוב תיהיה איזו המלצה גורפת של אנשים על סט מסויים של צלחות\רפידות שנותן להם תוצאות טובות.

כפי שאמרתי, אמשיך לנסות לחקור ולראות מי נגד מי. לבינתיים אין ממש מידע מועיל לדאבוני. את המידע על Brembo VS Zimmermann VS ATE לקחתי דווקא מהפורומים השונים של ב.מ.וו ובנץ, שם החברות הללו ממש מככבות.

אעדכן כשיהיה חדש. תודה על העזרה! :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עידן, חזרתי עם התובנות (הארוכות...) הבאות - לאחר חיפושים מעמיקים בפורומים אמריקאיים ואירופאיים של VAG / ב.מ.וו / בנץ ופורשה.

Brembo MAX - הביקורת עליהם לא מבריקות בכלל. כל מי שנסע על הדיסקים הללו, באם השימוש היה יום יומי ובאם היה בחלקו גם במסלול, טען כי מדובר במוצר סביר בהחלט - עם שחיקה מהירה עד מאוד. כולם התלוננו על איכות יצור לא אחידה בהם. בכללית - נאמר שלא להתפתות אליהם, למרות התמחור האטרקטיבי.

נבעטו מהרשימה (בעיקר אחרי שקראתי שלא מעט העדיפו את הדיסקים המקוריים [!] על פני ה-MAX הללו. חתיכת עלבון בשביל ברמבו).

ATE PowerDisc - הביקורות עליהם מחמיאות מאלו של ה-Brembo מקודם. בסיכום כללי - על כל הרכבים שהם הורכבו, חל שינוי קל בבלימה אל מול הדיסקים המקוריים שהיו קודם לכן. כולם ציינו - ללא יוצא מן הכלל - כי תחת שימוש "אגרסיבי" ו-"כבד" יותר, השיפור מורגש יותר, בעיקר בשימוש עם רפידות איכותיות (חלק המליצו על MINTEX, חלק על AXXIS [מכיר אותם?] והשאר המליצו על שימוש בקרמיות של ATE כמובן). מציינים כי החירוץ תורם גם לניקוי יעיל של מים / לכלוך מפני שטח הדיסק. יש חבר'ה שטוענים שבגשם יש שיפור הזוי בבלימה, היות והמים מתנקזים מהר מאוד משטח הדיסק. בכל מקרה שהוא - מציינים כי תחושת Fade כמעט ואיננה גם תחת שימוש מסלולי קליל.

טוענים כי בארה"ב וקנדה נמכרות עוד וורסיות ללא ציפוי אבץ של הדיסקים הללו - ומהם יש להזהר, יש להם נטייה עצבנית לפתח חלודה בכמות היסטרית - בהיקף הצלחת ובחיבור עם הנאבה. בחלק מהמקרים - הופיעה חלודה קשה גם בחירוץ שעל פני הדיסק, מה שגרם להחלפה סופר מהירה של הדיסקים וכושר בלימה נמוך תוך זמן קצרצר עד מאוד. בארה"ב וקנדה הם גם נמכרות תחת שם שונה - ומגיעות מסין, לא גרמניה.

נשארו כחלופה הגיונית. התמחור שלהם קרוב מאוד לזה של הסט המקורי - בהחלט מפתה.

Zimmermann Coat Z - דיסקים OEM עם ציפוי אבץ. הביקורות די מפתיעות - מרבית בעלי הב.מ.וו (וחלק ניכר מבעלי אודי ובנץ) טענו כי השיפור ביחס למקור (למרבית הב.מ.וו, שם בחלק גדול מהמקרים - יש דיסקים בסיסיים של Zimmermann, ללא ציפוי ותרכובת מעט שונה. בחלק מהמקרים המקורי הוא ATE ו-Textar) מורגש - בעיקר עם שילוב הרפידות הספורטיביות שלהם (Formula Z).

נשארו כחלופה למקור (ATE Original). התמחור שלהם זול מזה של המקוריים והם מצופים אבץ למניעת חלודה.

Zimmermann SPORT Z - דיסקים מחוררים עם ציפוי אבץ. כפי שאמרתי עוד קודם (בהתחלה) - עליהם הביקורות חלוקות: חלק טוענים כי הופיעו סדקים לאחר זמן מה (סביב 25K, תחת שימוש סביל) ובהמשך נוצרו גם שברים של ממש - בעיקר באלו ללא ציפוי האבץ. חלק גדול אחר טען כי גם בשימוש משולב (יום יומי ומסלול) לא הופיעו סדקים שהם. בכל מקרה, לגבי טיב הבלימה - נטען כי ישנו שיפור קליל ביום יום. השיפור המהותי (שוב) מגיע בשימוש ה"כבד" יותר, שם אין בכלל תחושה של Fade שהיא. גם כן - מציינים (כפי שאמרת בעצמך כמובן) שהשיפור בבלימה תלוי גם בהתאמת הרפידות לדיסקים. במקרה הזה - מן הסתם ממליצים מאוד על הרפידות הספורטיביות שלהם (ה-Formula Z או הרגילות).

בנוסף לכך - בהמשך לשלל החיפושים, נתקלתי הסבר מאוד מעניין על הפער בין איכות הבנייה שלהם לזו של Brembo למשל (פורומי הב.מ.וו והפורשה אוהבים להשוות בין היצרניות) - הדיסקים של Brembo עוברים את הליך החירור לאחר יציקת הדיסק, לא תוך כדי - כפי שנעשה בהליך יציקת הדיסקים של Zimmermann. למעשה, נטען כי Zimmermann היחידים שיוצרים את החירור תוך כדי הליך היציקה, מה שנותן עמידות גבוה יותר בפני סדקים ושברים מסביב החירור.

עדיין אופציה רלוונטית. המחיר שלהם מעט גבוה מאלו של המקוריות (ATE) / חליפיות (TRW / Textar / Ferodo / Zimmermann Cozt Z). אבל הפער לא מהותי - בהתחשב לעובדה שכן מקבלים שדרוג שהוא, בעיקר תחת עומס שהוא. פחות משנה לי העיצוב - שחלק כן חשוב.

- במהלך החיפושים נתקלתי בשתי יצרניות קבועות שעולות בפן השלילי - מבחינת רפידות בעיקר - Hawk / EBC. הביקורות עליהן מחורבנות להפליא. על ה-EBC (כולן) / Hawk נכתב כי הן מרעישות ברמה מעיקה, נוטות להגמר די במהרה ובחלק מהמקרים גם ליצור בלאי מוגבר על הדיסקים עצמם - גם על משודרגים. לא הייתה המלצה חמה אחת עליהן - בשילוב עם הדיסקים שצויינו כאן / דיסקים אחרים (מקוריים / חליפיים).

היה לי ניסיון עם EBC אדומות וצהובות בלאון מאוד חזקה של חבר - ואכן, לא התרשמתי מהם. הצהובות דרשו חימום רציני כדי להגיע לבלימה נאותה. בהשוואה ל-ATE Ceramic שהחליפו אותן, הן היו הרבה פחות מרשימות (ומאוד מרעישות - בעיקר הצהובות). ועוד לא נגענו במחיר שלהן - בהשוואה אל ATE / וכדומה.

- בדקתי גם לגבי Akebono עליהן המלצת מניסיונך. ובכן, הביקורות טוענות כי הן אכן מחזיקות מעמד זמן רב מהמתחרות. בנוסף, צויין כי איכות הבלימה בהחלט השתפרה בשימוש איתן, והן בקושי משאירות אבק בלימה על החישוקים. אבל... רב המוחלט של המבקרים התלוננו על תופעה זהה - הנשיכה הראשונית שלהן בבלימה חלשה בפער די גדול מזו של הרפידות המקוריות (בעיקר ב-ב.מ.וו עם רפידות OEM של ATE / Textar). רב החבר'ה טענו כי זאת הסיבה מציקה מספיק לכך שתגרום להם לא לשוב ולקנות רפידות של Akebono. לקחתי את זה בערבון מוגבל כמובן. ב-ATE וב-Motocraft הנשיכה הראשונית מאוד חזקה, אני מאוד אוהב את זה.

- אחרי שיש התמקדות בדיסקים, אני אמשיך לבדוק את הרפידות הקרמיות השונות (ATE / TRW) . ממתין עוד לתשובה מ-Akenobo לגבי עלויות הרפידות לפוקוס. מקווה שהחבר'ה יענו בהקדם (השיבו במייל אוטומטי שתשובה אמורה להתקבל עד 24 שעות - ולצערי הן כבר חלפו...).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אחלה מחקר עשית.

לעניין הנשיכה הראשונית, גם אני אוהב את התחושה של נשיכה ראשונית חזקה, אבל שים לב- זו רק תחושה.

לסיוויק 08' של הוריי יש נשיכה ראשונית מאוד חזקה בבלימה וזה כל פעם גורם לאישתי לצחוק שזה מרגיש כאילו הרכב של הוריי בולם טוב יותר מהרכב שלי.

אותו כנ"ל בהאצה, יש בסיוויק תחושה כאילו היא מאיצה מאוד מהר את ה-20-30 קמ"ש הראשונים וגם זה גורם לאישתי "להקניט" אותי שהרכב של הוריי יותר מהיר מהרכב שלנו.

ברור לך שעם 8 בוכנות מלפנים ו-4 בוכנות מאחור וצמיגי PSS ברוחב 275 הרכב שלי בולם טוב יותר מסיוויק 08'?

ניתן גם לשער שסיוויק לא תאיץ 0-100 ב-4 שניות עגול כמו הרכב שלי אלא בזמן שהוא בערך כפול 2.5-3?

בקיצור, אני אוהב תחושת נשיכה חזקה בבלימה ותחושת האצה מהירה בפתיחה אבל הרכב שלי "שקרן" בתחושות, אז כשאני רוצה לבלום חזק אני מועך את הבלמים ומוריד שכבה מהאספלט, כשאני רוצה להאיץ חזק אני מועך את הדוושה הימנית ומשחרר פצצה במשקל 80 קג"מ ישר לתוך האספלט.

works like a charm.

פורסם
אחלה מחקר עשית.

עוד לא סיימתי. מחפש עוד קצת מידע לגבי רפידות הולמות (וממתין לתשובות מ-Akenobo).

לעניין הנשיכה הראשונית, גם אני אוהב את התחושה של נשיכה ראשונית חזקה, אבל שים לב- זו רק תחושה.

לסיוויק 08' של הוריי יש נשיכה ראשונית מאוד חזקה בבלימה וזה כל פעם גורם לאישתי לצחוק שזה מרגיש כאילו הרכב של הוריי בולם טוב יותר מהרכב שלי.

אותו כנ"ל בהאצה, יש בסיוויק תחושה כאילו היא מאיצה מאוד מהר את ה-20-30 קמ"ש הראשונים וגם זה גורם לאישתי "להקניט" אותי שהרכב של הוריי יותר מהיר מהרכב שלנו.

ברור לך שעם 8 בוכנות מלפנים ו-4 בוכנות מאחור וצמיגי PSS ברוחב 275 הרכב שלי בולם טוב יותר מסיוויק 08'?

ניתן גם לשער שסיוויק לא תאיץ 0-100 ב-4 שניות עגול כמו הרכב שלי אלא בזמן שהוא בערך כפול 2.5-3?

בארור שברור. זאת גם בדיוק הנקודה - אתה תבלום יותר טוב ממני בכל מצב. יש לך מערכת בלימה "קצת" יותר רצינית משלי, יותר גומי וגומי איכותי יותר.

בקיצור, אני אוהב תחושת נשיכה חזקה בבלימה ותחושת האצה מהירה בפתיחה אבל הרכב שלי "שקרן" בתחושות, אז כשאני רוצה לבלום חזק אני מועך את הבלמים ומוריד שכבה מהאספלט, כשאני רוצה להאיץ חזק אני מועך את הדוושה הימנית ומשחרר פצצה במשקל 80 קג"מ ישר לתוך האספלט.

אין על התיאורים שלך! :lol:

works like a charm.

כפי שאמרתי, ממשיך לחפש אחר הרפידות האידיאליות. אמשיך ואעדכן כשאגיע מסקנות לגבי הרפידות.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...