Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אחלה מחקר עשית.

לעניין הנשיכה הראשונית, גם אני אוהב את התחושה של נשיכה ראשונית חזקה, אבל שים לב- זו רק תחושה.

לסיוויק 08' של הוריי יש נשיכה ראשונית מאוד חזקה בבלימה וזה כל פעם גורם לאישתי לצחוק שזה מרגיש כאילו הרכב של הוריי בולם טוב יותר מהרכב שלי.

אותו כנ"ל בהאצה, יש בסיוויק תחושה כאילו היא מאיצה מאוד מהר את ה-20-30 קמ"ש הראשונים וגם זה גורם לאישתי "להקניט" אותי שהרכב של הוריי יותר מהיר מהרכב שלנו.

ברור לך שעם 8 בוכנות מלפנים ו-4 בוכנות מאחור וצמיגי PSS ברוחב 275 הרכב שלי בולם טוב יותר מסיוויק 08'?

ניתן גם לשער שסיוויק לא תאיץ 0-100 ב-4 שניות עגול כמו הרכב שלי אלא בזמן שהוא בערך כפול 2.5-3?

בקיצור, אני אוהב תחושת נשיכה חזקה בבלימה ותחושת האצה מהירה בפתיחה אבל הרכב שלי "שקרן" בתחושות, אז כשאני רוצה לבלום חזק אני מועך את הבלמים ומוריד שכבה מהאספלט, כשאני רוצה להאיץ חזק אני מועך את הדוושה הימנית ומשחרר פצצה במשקל 80 קג"מ ישר לתוך האספלט.

works like a charm.

נשיכה ראשונית בסיויק?

אחרי 1000ק"מ עם סיוויק 11 יש לי קצת חוסר ביטחון לגביהם, נראה כאילו אין הבדל עוצמת בלימה בין ליטוף הדוושה לרמיסטה לריצפה.

הרכב עם 35 אלף קמ מכלולים מקוריים, גם אני חושב לשדרג את רפידות הבלימה ולהחליף נוזל בלמים.

מהיכן ניתן להשיג אותם בארץ?

אוראל הקנייה שלך תתבצע בארץ?

עריכה:לגבי הנוזל בלמים מקורי/תואם(קאסטרול)?

בספר רכב מומלץ דוט 3 או דוט 4 בלבד, לדבוק בזה?

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

שי, ככל הנראה אולי בסיוויק שלך לא הוחלף נוזל בלמים מזה כמה שנים, זה בהחלט יעשה הבדל לא קטן בתור התחלה. נוזל בלמים חובה להחליף מדי שנתיים. חברות ענקיות כגון ATE בכלל מתחייבות שהנוזל שלהן מחזיק "עד" שנתיים במערכת בצורה אופטימלית, לאחר מכן יש להחליף. קל וחומר חברות בינוניות.

נוזל בלמים טוב הוא כמובן של ATE, קאסטרול וכו'.

דרף אגב, יש לי 4 בקבוקי 1 ליטר של קאסטרול GT LMA DOT 4 ומסתבר שאני צריך למכור 2 מהם לפחות במחיר עלות מכיוון שלמונדאו שלי צריך נוזל בלמים מסוג אחר.

כל הנוזלים הטובים של החברות הטובות חורגים לטובה מהגדרות התקן ל DOT 3-4 וההבדל בין DOT 3-4 הוא בנקודות הרתיחה השונות וכו'.

עדיף DOT 4 כמובן.

פורסם

טוב, אז עדכונים נוספים - לאחר המשך חקירה.

ATE PowerDisc מסתמנים כאופציה הטובה ביותר. המשכתי וחקרתי, פניתי לפורומים הגרמנים (ב.מ.וו, מרצדס, VAG, פורד ואפילו אופל) וכולם נותנים להם המלצות רבות וחמות יותר מאשר על ה-Zimmermann SPORT Z, אבל לזכותם של ה-Zimmermann נאמר כי הם טובים עוד יותר מבחינת תחושות הבלימה.

בנוגע לרפידות המומלצות בשימוש יחד עם ה-PD:

האופציה בראשונה - ATE רגילה (Original). היות והיא אינה קשה במיוחד בתרכובת שלה, היא אינה גורמת נזק לדיסק המחורץ לאורך זמן והשילוב בין השתיים בהחלט מומלץ, גם מבחינת יכולת הבלימה. לחובת הרפידה הרגילה - מאוד מטנפת את החישוקים עם אבק בלימה שחור כבד ובשימוש אגרסיבי היא לא תחזיק זמן רב מידי מעמד.

האופציה השניה - ATE PD Pad. הרפידות הספורטיביות של ATE והן המומלצות ביותר לשימוש ע"י ATE - לדיסקים הללו. עד כה בטח שאלתם מדוע זאת דווקא האופציה השנייה ולא הראשונה - ובכן, הרפידות הללו נדירות מאוד. ATE מייצרים אותן בכמויות מזעריות וקשה מאוד לאתר אותן, גם אצל הדילרים המורשים שלהם בגרמניה. אם וכאשר מאתרים אותן בחנויות / EBAY / וואטאבר - המחירים גבוהים עד מאוד. אנסה את מזלי אצל הדילר שאני מכיר - ליד המלון. אולי הוא ישיג לי אותן.

האופציה השלישית והמפתיע - EBC GreenStuff. אחרי שחלק מהפורומים (בעיקר אמריקאים ובריטים) ציינו לשלילה את מוצרי EBC, שאר הפורומים הגרמנים טוענים שזה שילוב נהדר בין יכולת בלימה ולבין רפידה שמסתדרת היטב עם הדיסק המחורץ הנ"ל - ואינה גורמת לו נזק. בהמשך צויין כי גם ה-BlackStuff רפידה מומלצת - אלא שבניגוד לרפידה הירוקה, השחורה היא פחות ספורטיבית ולכן רמת הבלימה עימה פחות טובה במעט מזו עם הירוקה והספורטיבית יותר. ויש בעיה - GS עולה לא מעט (בערך כ-220 לסט קדימה / אחורה), וזה המון ביחס ל-ATE Original ואפילו ל-ATE PD Pad. ה-BS כבר עממית יותר והתמחור שלה דומה לאלה של התחלופות למקור (סביבות ה-120 יורו לכל).

האופציה שרצוי להמנע ממנה - ATE Ceramic. חלק טוענים כי הרפידות הללו מסתדרות היטב עם ה-PD. חלק טוענים כי הן חורטות את הדיסק די מהר (סביב 35K). בשורה התחתונה - כולם מציינים שהבלימה טובה עד מאוד איתן והרפידות הללו לא משאירות שום גרגר של אבק בלימה שהוא.

אני עוד ממשיך לחקור קצת, מעניינות אותי הרפידות של TRW. עד כה - Akenobo ו-Zimmermann לא טרחו לשוב אלי בחזרה עם תשובות. קצת מאכזב מהגרמנים ומסורת השירות לקוחות הלא פחות ממושלם וסופר יעיל שלהם. כנ"ל לגבי היפנים / אמריקאים, לא מתאים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נשיכה ראשונית בסיויק?

אחרי 1000ק"מ עם סיוויק 11 יש לי קצת חוסר ביטחון לגביהם, נראה כאילו אין הבדל עוצמת בלימה בין ליטוף הדוושה לרמיסטה לריצפה.

בסיוויק של הוריי בהחלט ניתן להרגיש נשיכה ראשונית חזקה יחסית בבלימה אבל שום עוצמת בלימה יוצאת דופן לאחר מכן.

בסה״כ הבלמים בסיוויק סבירים בהחלט וחסרי תחושה כפי שניתן לצפות מרכב משפחתי חסר כל יומרה ספורטיבית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ד"א, מי היבואן של EBC בארצנו? דיברתי עם נתי (PITSTOP) והוא אמר שהם מביאים רק BBK, לא מתעסקים יותר ברפידות / דיסקים במידות מקוריות...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

טוב,

פניתי ל-Ferodo לאחר שמצאתי לא מעט המלצות על רפידות DS שלהם יחד עם ה-ATE PD. בניגוד ל-Zimmermann ו-Akenobo, חזרו אלי מ-Ferodo תוך כמה שעות. לדאבוני, Ferodo כבר לא מייצרים את רפידות ה-DS למגוון רחב של מכוניות כפי שהיה בעבר, כך שהפוקוס (יחד עם לאון קופרה דור יוצא, למשל) לא זוכה לקבל רפידות שכאלה - לטענתם, אולי אי שם בעתיד. לא בזמן הקרוב אבל.

נכון לרגע זה (אלא אם יהיו הפתעות שהן, ואמצא למשל את ה-Akenobo), הסט אפ יהיה מבוסס ATE PD קדימה, ATE מקורי מאחורה ורפידות מקוריות סביב סביב, כפי ש-ATE ורבים אחרים ממליצים.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...