Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד לדעת איזה CLASS נוזל הבלמים בין Castrol GT LMA לבין Ford Dot 4LV Brake Fluid

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

רציתי לדעת, ברשותי פורד מונדאו 2011 מהדגם שלאחר מתיחת הפנים. ברצוני לבצע בקרוב רענון בלמים.

ההמלצה לנוזל הבלמים של פורד היא כזאת:

Motorcraft or Ford DOT 4

LV High Performance

Brake Fluid

וברשותי יש 4 מיכלים של 1 ליטר חדשים של

[h=1]Castrol GT LMA Brake Fluid[/h]

http://www.amazon.com/Castrol-GT-LMA-Brake-Fluid/dp/B0002JMAKW

העניין הוא כזה, פורד כותבים שהנוזל בלמים צריך להיות:

WSS-M6C65-A2 or

ISO 4925 Class 6

כיצד אני יכול לדעת האם נוזל הבלמים של CASTROL GT LMA שיש לי, עומד בתקנים האלו?

http://www.castrol.com/en_us/united-states/products/car/brake-fluids.html

כתוב שהוא מתעלה על תקן ה ISO 4925 כך שאין דאגה אני מבין? ככלל, אילו מבין הנוזלים טוב באמת?

השאלה נשאלת מכיוון שזהו רכב די זריז, אפילו מאוד, הבלימה שלו מצויינת כפי שהיא, אבל ישנה דעיכת בלמים מן הסתם, לא קל לבלום רכב שמנמן שכזה עם נהג ודלק באופן שיטתי, מה הפתרונות במקרים כאלו?

פורסם

טוב ששאלת.

בשנים האחרונות ועם כניסת מערכות ESP מתקדמות נכנס גם נוזל בלמים חדש, או למעשה שדרוג של ה DOT4 המוכר והוא DOT4 בצמיגות נמוכה, Low Viscosity. את הצמיגות הנמוכה מסמנות האותיות LV וציון Class 6 ליד ה ISO.

ההשערה שלי היא שבמערכות ESP מתקדמות הנדרשות לפעול מהר דרוש גם נוזל בלמים (שהוא למעשה נוזל הידראולי) פחות צמיגי לשם פעולה תקינה של המערכת.

ל ATE קיים נוזל בלמים בשם SL.6 והוא ניתן להשגה בארץ ויתאים לרכבך. לא הייתי משתמש בנוזל הקסטרול שברשותך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

קיבלתי והשכלתי.

אכן, קראתי שזהמ יועד לרכבים חדשים עם מערכות ESP ומערכות ABS חדשות הנדרשות לזמן פעולה מהיר מאוד ובטמפ' נמוכות ( מה שלא כל כך רלוונטי לארץ אבל בכל זאת ).

איך וכיצד אני יכול להשוות את MOTORCRAFT אל מול ATE ) דגם SL.6 שנראה שיש לו נתונים מעולים, מבחינת איכויות נוזל הבלמים? מי מהן תיתן לי נוזל בלמים מעולה?

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

"איכות" של נוזל זה דבר שאין ממש דרך לבדוק. אני מאמין שנוזל בתקן המומלץ ומחברה טובה יעשה את עבודתו נאמנה. הייתי הולך על מי שיותר זול וזמין.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...