Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר על מצבר 45A

שהרכב עומד צריכת הזרם הינה 0.25MA

חשבתי לקנות פנל סולארי כזה

http://www.ebay.com/itm/12V-100-MA-1-5-110-W-Watt-Solar-Panel-for-Grid-Tie-Inverter-/201154277265?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed5baaf91

אני לא מעוניין לשים לו בקר טעינה אלא רק דיודה טורית בלבד

שלא יאכל לי את המצבר בלילה ... מצורף קישור

http://www.ebay.com/itm/16A-45V-Schottky-Blocking-Diode-for-DIY-Solar-Panels-/120946564669?pt=UK_Gadgets&hash=item1c28fa1e3d

כדאי או לא ?

האם הדיודה מתאימה בכלל ?

עריכה אחרונה על ידי Maor Parizat
פורסם

בהנחה שהפאנל הזה או דומיו עובדים כמו שצריך זו בהחלט דרך יעילה להאט את קצב פריקת המצבר ובכך גם להאריך את חייו.

אני מניח שמרק ושאר מומחי האלקטרוניקה יגיבו כאן בקרוב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

לא יצא לי להתעסק כמעט בכלל עם תאים סולריים, אבל חשבון אני יודע לעשות, ואני מהמר שזה לא יעבוד.

ראשית ,0.1 אמפר זה הנתון המוצהר, וניקח את זה כמו שהוא (נניח שהוא לא מנופח), ע"מ להגיע לנתון הזה בשעה על התאים לעמוד על סטנד עוקב, ואם נניח שיש מקסימום של 8 שעות יעילות ביום (ואני מאוד נדיב עם הנתון הזה) זה אומר שאתה צריך לקחת את הנתון המקסימאלי ולקצץ אותו ב-70%.

בהנחה שהפאנל ישב סטטי בתוך (או אפילו מחוץ) לרכב בזווית לא אופטימאלית, ועל-בסיס החשבון הבסיסי שלמעלה, אני אהמר שזה לא יותר מגימיק.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מיותר.

אתה בטוח שמדדת 0.25mA או 250mA

בכל אופן אם אין קושי בהתנעה כל השקעה מיותרת.

אם יש קושי או שהזליגה גבוהה או מצבר דפוק.

פורסם
מיותר.

אתה בטוח שמדדת 0.25mA או 250mA

בכל אופן אם אין קושי בהתנעה כל השקעה מיותרת.

אם יש קושי או שהזליגה גבוהה או מצבר דפוק.

0.25A

כמה זה יוצא במילי אמפר באמת .. 250MA ?

פורסם
0.25A

כמה זה יוצא במילי אמפר באמת .. 250MA ?

שים לב שבהודעה הפותחת שלך כתבת "שהרכב עומד צריכת הזרם הינה 0.25MA "

בהנחה שהרכב צורך 250mA כשהוא כבוי , ההצעה של 0.5A יכולה לעזור .

בתנאים סבירים כנראה שתוכל בקלות לקבל מתאים אלו 250mA , כך שלמעשה התאים הסולאריים מספקים את כל הצריכה של הרכב כאשר הוא כבוי והמצבר לא נפרק.

דרך אגב , בפריקה של 250mA המצבר יתרוקן ל70% אחרי 54 שעות ... האם הרכב יושב ללא הנעה יותר מיומיים רצוף ??? אם לא , הסר דאגה מליבך אומנם המצבר יתרוקן מעט כשהרכב לא מונע , אבל כל נסיעה הוא מתמלא מחדש .

פורסם (נערך)

אני לא יודע למה, אבל נוצרה סביב התאים הללו אווירה של "קסם", זה לא קסם, צריך לעבוד קשה מאוד ולהשקיע בציוד עקיבת-שמש יקר ע"מ להוציא רק כ-30% מההספק של התא.

כמו שכתבתי, ההספק המוצהר מתאר את הספק המוצא של התא בתנאים אידיאלים, כשהוא מוצב בחוץ ביום קיץ, ללא עננים בכלל, על ציוד עקיבת-שמש ומניח שיש לך 24 שעות של אור יום ביממה.

תא של חצי אמפר שמונח בתוך הרכב (בו השמשות הלא מוכהות חוסמות כחצי מקרינת השמש), יוציא לך אולי 30 מיליאמפר/שעה בממוצע לאורך כ-5 שעות שמש בלבד.

התאים הללו זה כמו מתאמי ה-AUX-USB שנמכרים שם, נראה טוב, אבל בפועל אין שום אפשרות שזה יוכל לעבוד.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

השאלה היא למה אתה צריך את זה?

אם הרכב לא נוסע הרבה ניתן לקנות מנתק מהיר במצבר

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
השאלה היא למה אתה צריך את זה?

אם הרכב לא נוסע הרבה ניתן לקנות מנתק מהיר במצבר

הרכב עומד יותר מיומיים ללא טעינה ואין בעיות

סתם חשבתי בכללי שלא ייגמר לי הבטרייה מהר

הפיתרון הזה יותר גרוע ..

בטרייה שלא משתמשים בה הולכת מהר מאוד לבית הקברות

וחוץ מזה שזה גורם לי לאיבוד זכרונות של הרדיו והשעון :)

• תוכן חדש...