Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכיון שכבר שנים לא חיפשתי רכב, עלתה האפשרות לקנות משומש ישן ולא למכור את הלאון , או כן למכור , להוסיף סכום מסוים ולהתקדם בשנתון.

גיבשתי לעצמי דעה של מה אני רוצה / צריך (התלבטות בין 4 רכבים) , ועכשיו לשאלות:

1) מאיזו שנה התחילו להגיע 308 / C4 עם התיבה היפנית (6 הילוכים) ?

2) האם נפתרו מחלות הילדות של מנוע 1.6 120 כ"ס של הקונצרן ? זכור לי ליסינג של אשתי שבילה כמה פעמים במוסך בגלל החלפת ממיר (3 או 4 פעמים לא זוכר) , לגם שמן ברמות מטורפות , ולא ברור לי אם זה בגלל שלאף אחד לא היה אכפת אז לא ניסו אפילו לפתור את הבעיה או שזה המצב במנועים האלו. ה 208 / 308 / C4 חולקים אותו מנוע.

3) יש אפשרות לעלות ל 1.6T אבל גם שם ראיתי כמה שרשורים לא מחמיאים והדיעות חלוקות. יש את המנוע עם 140 כ"ס ואת המנוע עם 156 כ"ס. האם זה אותו מנוע ותוכנה שונה ? יש טעם להכנס להרפתקאה הזו או לחפש איזו C4 שמורה 2000 סמ"ק מסוף הייצור (בסביבות שנת 2008 )?

4) אם אחליט שאני ממשיך עם גיר ידני (גם האפשרות הזו קיימת) ואני קונה 208 1200 סמ"ק, האם נצבר מספיק נסיון עם המנוע הזה בארץ ?

5) בלי קשר לקונצרן , (בעיקר בגלל שעדיין לא החלטתי מה אני בדיוק רוצה) האם הפונטו איבו (גם אפשרות שנשקלת) אמינה כמו הדורות הקודמים ? (לגבי הרכב קראתי שהוא קצת עגלתי , ופחות או יותר ראיתי את רמת האבזור שלו, סה"כ המון רכב במעט כסף בשוק המשומשות).

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

308 עם מנוע 156כ"ס ותיבה של אייסין בארץ החל ממודל רכב 2011.

אין בעיות במנוע 120כ"ס,למי שנוסע הרבה נסיעות עירוניות יש צבירת פיח מוגברת,ניתן לפתור עם 44K באופן קבוע כל 10K.

המנוע 156 כעקרון זה גם מנוע פרינס כמו ה140כ"ס,אבל רק הבלוק מנוע זהה,כל עוד מקפידים להחליף את הסט שרשרת טיימינג+מותחנים המקוריים בסט משופר,אין שום בעיה במנוע,קח בחשבון שהעלות של הסט הוא כ 4000ש"ח,ואם לא החליפו,אתה תצטרך להחליף,אני לא הייתי הולך על ה140כ"ס.

אם תמצא בכלל 308 156כ"ס אתה תהנה מאד,זה עולם אחר מהC4 2000.

ה208 הידנית מאד חמודה,זריזה,וע"פ הנסיון שנצבר בשנה וחצי/שנתיים האחרונות אין שום בעיה עם המנוע הזה,כמו עם כל מנועי פיגו בעבר.

פורסם

אני אבדוק את מה שאתה אומר לגבי ה 120 כ"ס. ממה שאני זוכר הגענו פעמיים למורשה עם מינוס 3 ליטר שמן כי רק אז נדלקה המנורה ועוד כמה פעמים בגלל ממיר שהתפגר והוחלף לחדש (גם מנורה שנדלקה) בעל המוסך אמר שזו מחלה ידועה אבל מאז עברו 4 - 5 שנים וחשבתי שאולי דברים השתפרו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תשובות :

סדרת המנועים הנ"ל ששיווקה החל ב 2006 מחולקת לשלושה דורות .

דור ראשון עד 2011 תואם תקן זיהום יורו 4, מנועים : 120 כ"ס אטמוספרי, 140 כ"ס אוטו' 4, 150 כ"ס ידני או רובוטי, 175 כ"ס.

דור שני מ 2010 תואם תקן זיהום יורו 5, מנועים : 120 כ"ס אטמוספרי, 156 כ"ס, 200 כ"ס, 270 כ"ס.

דור שלישי מ 2014 תואם תקן זיהום יורו 6, מנועים : 165 כ"ס, 205 כ"ס, 280 כ"ס (ישווק ב 2015).

השיווק של הדגמים עם התיבה של אייסין ( 156 כ"ס ) החל ב 2011, ה C4 דור שני משווקת עם התיבה הרובוטית 6,

ולא הוצעה עם התיבה של אייסין.

ה 308 הוצעה תאורטית עם התיבה של אייסין, אבל קשה עד בלתי אפשרי למצוא משומשת.

הבעיות רובם מיוחסות לדור הראשון, הדור השני סבל מבעיות בשרשרת התזמון לכל הדגמים שיוצרו עד אוגוסט 2011.

פרטים מלאים כאן (בסיוע תרגום גוגל לאנגלית ) :

http://www.largus.fr/actualite-automobile/moteurs-14-et-16-bmwpsa-des-problemes-en-pagaille-2319369.html

פורסם (נערך)

כתבתי קצת על המנוע טורבו לאחרונה בפוסט אחר. יש שם את כל האוסף של דעות קדומות, וגם קצת מידע מהצד השני.

לי יש מנוע שלא הוזכר כאן, שזה טורבו 150 כ"ס שנמכר בתור 140 כ"ס. לא ממש חשוב. אמינות "מנוע" זו מילה גדולה - כל התקלות שאני מכיר מהפורום הזה ובכלל, אינן של מנוע במובן הקלאסי של המילה אלא במה שמסביב. ואפילו שרשרת הטיימינג אינה מוגדרת על ידי לובינסקי כמנוע, ועובדה שהם לא הסכימו להחליף את השרשרת שלי באחריות בטענה שזה לא חלק מהמנוע (ולכן בחיים לא אקנה אצלם עוד רכב חדש, אבל זה סיפור אחר). מי שקונה בזול איזה טורבו, ברור שיתאכזב מאד אם יגלה אחרי זמן קצר שהוא צריך להחליף שרשרת טיימינג. אבל זה לא באמת סיפור גדול - בסוף 2011 יצא קיט משופר, הוא עובד טוב אצלי, והמנוע נשמע מצוין וחזק מתמיד. כל הסיפור עולה 2500, או 4000 אם נפלת על מוסך חמדן במיוחד, ואמור להחזיק לנצח. באיביי הקיט עולה חצי. דרך אגב, אצל צ'מפיון סיפור הטיימינג כואב הרבה יותר. יש פה הרבה פוסטים כאלו.

הגיר בסדר - מוריד קצת מביצועי המנוע, אבל לא עושה בעיות כמו בשנים הראשונות (אני עם הגיר הזה מ- 2003 בשלושה רכבים). ושוב, אם נלך לאזור שאתה מכיר יותר (?) - אז נהגתי השבוע בחיפושית חדשה לגמרי, וחטפתי מהגיר שלה מכה אדירה באחד הזינוקים. עם AL4 זה לא קרה לי אף פעם. חוצמזה, כשהרכב חזק אז לא שמים לב כל כך לגיר.

עריכה אחרונה על ידי eyalzo
פורסם

לא ידעתי שהפיז׳ו 308 מהדור הקודם (לא הדור הנוכחי החדש עם מנוע ה- 1.2) נמכרה בישראל עם מנוע הטורבו בשילוב הגיר האוטומטי עם 6 הילוכים.

כמה היא עלתה כחדשה? נראית כאופציה מעניינת מאד כמשומשת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

ה 308 עם תיבת הילוכים יפנית של AISIN הינה בגדר שמועה בארץ. טרם פגשתי.

לגבי קיט התזמון צודקים הכותבים לפני. אוסיף רק : מחירו מלובינסקי כ 1900 ש"ח ללא הרכבה וללא מע"מ.בחו"ל כמובן הרבה פחות, אבל יש מס של 49% על חלפי רכב. תעשה את החשבון לבד. להחליף את הקיט זה לא כמו רצועת תיזמון של פעם. זה לוקח יום עבודה שמכפיל את המחיר ברוב הפעמים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לא ידעתי שהפיז׳ו 308 מהדור הקודם (לא הדור הנוכחי החדש עם מנוע ה- 1.2) נמכרה בישראל עם מנוע הטורבו בשילוב הגיר האוטומטי עם 6 הילוכים.

כמה היא עלתה כחדשה? נראית כאופציה מעניינת מאד כמשומשת.

157K.

פורסם (נערך)
כתבתי קצת על המנוע טורבו לאחרונה בפוסט אחר. יש שם את כל האוסף של דעות קדומות, וגם קצת מידע מהצד השני.

לי יש מנוע שלא הוזכר כאן, שזה טורבו 150 כ"ס שנמכר בתור 140 כ"ס. לא ממש חשוב. אמינות "מנוע" זו מילה גדולה - כל התקלות שאני מכיר מהפורום הזה ובכלל, אינן של מנוע במובן הקלאסי של המילה אלא במה שמסביב. ואפילו שרשרת הטיימינג אינה מוגדרת על ידי לובינסקי כמנוע, ועובדה שהם לא הסכימו להחליף את השרשרת שלי באחריות בטענה שזה לא חלק מהמנוע (ולכן בחיים לא אקנה אצלם עוד רכב חדש, אבל זה סיפור אחר). מי שקונה בזול איזה טורבו, ברור שיתאכזב מאד אם יגלה אחרי זמן קצר שהוא צריך להחליף שרשרת טיימינג. אבל זה לא באמת סיפור גדול - בסוף 2011 יצא קיט משופר, הוא עובד טוב אצלי, והמנוע נשמע מצוין וחזק מתמיד. כל הסיפור עולה 2500, או 4000 אם נפלת על מוסך חמדן במיוחד, ואמור להחזיק לנצח. באיביי הקיט עולה חצי. דרך אגב, אצל צ'מפיון סיפור הטיימינג כואב הרבה יותר. יש פה הרבה פוסטים כאלו.

הגיר בסדר - מוריד קצת מביצועי המנוע, אבל לא עושה בעיות כמו בשנים הראשונות (אני עם הגיר הזה מ- 2003 בשלושה רכבים). ושוב, אם נלך לאזור שאתה מכיר יותר (?) - אז נהגתי השבוע בחיפושית חדשה לגמרי, וחטפתי מהגיר שלה מכה אדירה באחד הזינוקים. עם AL4 זה לא קרה לי אף פעם. חוצמזה, כשהרכב חזק אז לא שמים לב כל כך לגיר.

קראתי את הפוסט שלך לפני שפתחתי את השרשור, מוזר איך כל פעם כשאני קונה רכבי PSA מיד 2 (היו לי 7 רכבים מהקונצרן בשנים האחרונות מהם אחד מהניילונים) היד הראשונה אוכל את כל החרא ואז היד השניה מקבל שקט (אם זה ידית COM , תושבות מנוע שמתבלות מהר ב 307 שהיו לי והוחלפו ע"י הבעלים הקודמים , שסתומי לחץ בגיר שמתפגרים מוקדם מהצפוי ושאר מרעין בישין) . בקיצור מכיר גם מכיר . גם בלאון שלי החליפו טיימינג על חשבון היבואן כי חשדתי שאני שומע רעש מתכתי ואחרי קצת ויכוחים (הרכב מטופל אצל רון כבר 3 שנים) הסכימו להחליף בחינם כשהרכב היה בן 4 עם קצת יותר מ 40K ק"מ (אם אני זוכר נכון , בכל מקרה יש תיעוד). אגב, מורשה לוקח 4000 ש"ח על זה, בדקתי אצל רון לפני שקיבלתי את ההחלפה בחינם והמחיר זול משמעותית.

כנראה שאלך על איזו 208 1.2 אקטיב משומשת אם אחליט שאני מוכר את הסיאט ואולי אפילו על ה 1.6 אוט' למרות הגיר ואז נחליף שמן בתיבה כל 30K כדי שירגיש טוב.

עריכה אחרונה על ידי nepet

פורסם

שלי 1.8TSI ידני . הסיבה היא אותה סיבה שהחליפו לכל מי שביקש, יש RECALL שקט ואם הלקוח מתעקש והמוסך של צ'מפיון מאשר שקיים חשש שהמותחן פגום אז היבואן מחליף לסט מותחנים משופר + שרשרת חדשה.

ראיתי שגם בחול רכבי VAG עם המנוע הנ"ל נכנסו למוסך והוחלף המותח והשרשרת , אם הבנתי נכון זה אופייני בעיקר לתחילת הייצור (שנת 2009 - 2010).

פורסם

אה , התכוונת לרכב -) מיציתי את הקטע של רכב ספורטיבי (יחסית), אני רוצה שוב צרפתיה. כמו שכתבתי בתחילת השרשור, או שאקנה צרפתי ישן יחסית בנוסף לסיאט כי בכל זאת הוא כיף של רכב בייחוד עם ה apr וחישוקים 17 ברוחב 225 במקום 205/16 שמגיעים כסטנדרט. מצד שני את אותו סכום שאקנה בו רכב ישן אני יכול להשקיע בנוסף למחיר המכירה ולקבל רכב בן שנתיים. אני לא בטוח שבא לי לתחזק שני רכבים למרות שעד היום הסיאט עבר רק טיפולים שוטפים, ועוד איזה החלפה של הנשם במסגרת האחריות ולא הכביד על הכיס בכלל. (טפווו) בקיצור אני צריך להסגר על עצמי ומקסימום ניפגש בפורום מכירה.

פורסם

אני מחייה את השרשור מחדש. החלטה כנראה נפלה והרכב יימכר (או בלוח או דרך הטרייד של אחד היבואנים אם אקבל הצעה מספיק טובה כדי להמשיך לנסוע בו ולמסור מפתח תמורת מפתח).

יש כמה מועמדות סופיות כאשר הדגש הוא על נוחות וגיר אוטומט . (היה כיף לנסוע על ה 1.8 הידני אבל זה מוצה).

בסביבות המחיר של 100K לרכב חדש הגיעו המועמדות הסופיות :

רנו קליאו , קיה ריו (לא בטוח כמה היא נוחה אבל אני אבדוק מחר) , ופיג'ו 208 מנוע 1.6 של BMW למרות הגיר. (היו כבר צרפתיות עם AL4 וזה לא היה נורא).

לגבי ה 208 , אני קצת בבעיה, חיפוש קצר בגוגול " 308 oil consumption" או " mini cooper oil consumption" מעלה שרשורים לא מחמיאים למנוע הנ"ל .

מספר דוגמאות :

http://www.peugeotcentral.co.uk/ftopic-18454.html

http://www.mini2.com/forum/first-generation-faults-fixes/190707-completely-mysterious-oil-loss-problem.html

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=90394

אם נוסיף לזה נסיון אישי שלי עם ה 207 ליסינג לשעבר של אשתי עולה תמונה מאד לא מעודדת. לאן לעזאזל נעלמת כזו כמות גדולה של שמן במנוע אטמוספרי?

לפני שאני מתחיל סבב מוסכים כדי לאושש / להפריך את הקביעה , רציתי לשאול האם יש עוד בעלים של 308 / C4 / 207 עם המנוע הנ"ל שסובלים מצריכת שמן כזו ?

אם לדעת מנהלי הפורום זה נושא לפורום טכני אז אפשר להזיז את השרשור לשם.

פורסם

גיר 4 הילוכים יאכזב אותך לדעתי, ללא קשר עם הוא al4 או גיר אחר.

בנסיעה מחוץ לעיר הסל״ד גבוה מדי ויחסי ההעברה אינם מיטביים.

בנוסף הגיר מיושן וגורם לבזבוז דלק.

נתוני צריכת הדלק של ה- 208 1.6 אוטומט, גרועים יותר מג׳יפונים כגון מאזדה cx5 ומיצובישי אאוטלנדר ששוקלים 50% יותר!

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...