Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכנופיה אין ביטוח בפני תביעות במקרה של פאשלה. נניח ובעל הרכב נפגע פיזית וגם הרכב הרכב הוכרז טוטל ובמקרה שהדבר מתגלה חברת הביטוח של בעל הרכב תתבע את חבר הכנופיה בסכום שעלול להגיע למאות אלפי שקלים להבדיל מבעל מקצוע שיש לו ביטוח בפני תביעות מסוג זה.

האם תקלה שנגרמה כתוצאה מטיפול תקופתי למנוע שלא כללה בלמים צמיגים או היגוי היא עילה לתביעה כזאת?

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לכנופיה אין ביטוח בפני תביעות במקרה של פאשלה. נניח ובעל הרכב נפגע פיזית וגם הרכב הרכב הוכרז טוטל ובמקרה שהדבר מתגלה חברת הביטוח של בעל הרכב תתבע את חבר הכנופיה בסכום שעלול להגיע למאות אלפי שקלים להבדיל מבעל מקצוע שיש לו ביטוח בפני תביעות מסוג זה.

1. נכון שלמוסכים יש ביטוח אחריות/רשלנות מקצועית, אך לדעתי המקרה שלנו כאן דומה יותר ל"פאשלה" שעלולה לקרות לאדם פרטי המטפל לבד ברכבו בבית (כמו שרוב חברי הפורום עושה).

2. בואו לא ניגרר לאיומים המפחידים של חלק מהמגיבים פה בדמות "ביצעת לבד החלפת מנורה/שמן/פילטר כלשהו ברכב??- אתה עבריין". מספיק עם בלבולי המוח. לרוב המוחץ של הטיפולים השוטפים ברכב לא נדרש שום רישיון עסק כלשהו. בנוגע לטיפול בבלמים/היגוי הדבר מסובך יותר.

3. במקרה כזה אני בספק אם מישהו כאן בפורום ביטח את עצמו בביטוח כזה לצד ג' הנובע מטיפולים ביתיים לרכב. גם אם אין ביטוח כזה- יש המון טיפולים שכלל לא מצריכים רישיון (שוב) ולכן נזק שייגרם חלילה כתוצאה מרשלנות כזו (לאחר טיפול פשוט/שוטף) סביר להניח שחברת הביטוח תכסה.

4. גם במקרה שחס וחלילה תקרה איזושהי פאשלה לאחר טיפול חברי הכנופיה, ממש לא בטוח שיבואו בתלונה לחברי הכנופיה אלא לבעל הרכב. במיוחד שהשירות הנחמד שהם מציעים מתבצע ללא תמורה כלשהי (ולמיטב הבנתי הם מאוד מתעקשים על כך).

5. לכן, הדבר דומה יותר למקרה שא' מתקן עם חברו הטוב ב' את הרכב בבית. ולא למקרה שא' לקח את רכבו לטיפול אצל ג' שמטפל בליפט בחצר ולוקח תשלום. בטח ובטח שההיכרות נובעת מהיכרות בפורום ציבורי משותף.

6. לדעתי, לאור ההיכרות עם חברי הכנופיה והרושם שהם משאירים בזמם הטיפול ובפרסומים לאחר הטיפול, הסיכוי שתקרה פאשלה כזו נמוך בהרבה מהסיכוי שתהיה פאשלה לאחר טיפול במוסך מסודר/מורשה/מרכזי/וואטאבר.. כולנו פה יודעים שגם מוסכים "מורשים"/"מרכזיים" עובדים בצורה הדומה יותר למוסכי מדרה חאפרים.

בחייאת- באיזה אחוז מהמוסכים שאתה מכיר אתה רואה סגירת ברגים עם ידית מומנט ועבודה בצמוד לספר הרכב ולמספר תוכנות טכניות במקביל? איכות העבודה שלהם ומקצועיותם לא מוטלת בכלל בספק.

ועם כל הכבוד למוסכים המכובדים, יש המון טיפולים לרכב שלא דורשים יותר מפתיחה וסגירה של כמה ברגים והחלפת חלק כלשהו בחלק חדש. אז בבקשה לא לתאר את כל מלאכת המוסכים כסוגיה סבוכה ושביצועה בבית הופכת אותנו לעבריינים.

לסיכום, יש פה כמה חבר'ה נחמדים מאוד שהכירו דרך הפורום, עם יוזמה מבורכת, רוצים לעזור לאנשים, ללמד תוך כדי, לחסוך כמה שקלים. אני לא רואה שום דבר פסול בזה ומאחל להם בהצלחה בהמשך.

אני בטוח שדרך היוזמה הזו יצא להמון אנשים להכיר אנשים חדשים, לחלוק סיפורים וידע, תמיד טוב להכיר עוד אנשים, בטח ובטח כאלה עם רוח התנדבותית ומקצועית וכמו שאמר פה אחד המגיבים, גם לו פתאום יש רצון לעזור יותר לאחרים.

המלצה שלי- בעת העזרה בטיפול להדגיש לבעל הרכב שהכל על אחריותו וזהו.

ברור שאין מדובר בייעוץ משפטי כלשהו, רק בדעה אישית כלפי היוזמה המבורכת של הבחורים הנחמדים האלה.

שלומי

פורסם (נערך)

אתם סתם מפחידים ומגזימים, אני בטוח שיש דברים שהחברים לא נוגעים בהם, וגם אם כן, אם יש להם ידע וכלים למה לא?

בסופו של דבר אני תמיד בדעה שאנשים כאלו פותחים עיניים 7000 פעם ועושים את הכי טוב שאפשר או שלא עושים כשלא מבינים, כי האחריות הרבה יותר גדולה.

וסתם מפחידים פה אנשים. לדעתי טיפולים קטנים חובה לעשות "בשחור" ולא להיכנס למוסכים, פשוט המחירים הם בושה.

אגב, בתור אחד שעבד ב3 מוסכים, אבל המוסך הראשון היה משאיות ואני זוכר טוב מאוד כמה פעמים המשאיות היו נכנסות וחוזרות לאחר טיפול. במוסכים רגילים גם של מכוניות זה לא קורה?כל התלונות פה?

חוץ מזה, למה לעזאזל לוקחים 600 שקל על פילטר ושמן להחליף ולפתוח גלגלים?לא פלא שעושים "Cשחור".

דני דין, קצת פרופורציות. היום מעסיקים במוסך אנשים בלי תעודות ובלי הכשרות, ממש נהדר.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אני רוצה להודות מקרב לב ליגאל לאסף ולשאר חברי הכנופייה,

נפגשתי עם יגאל כדי לבדוק את מצב הבלמים אצלי ברכב, יגאל בחור מדהים עם המון ידע, דקדקן וקפדן, הגיע עם כל הכלים, והמון המון סבלנות, ועזר לי לבדוק את תקינות הבלמים ברכב, ויצאתי עם המון ידע חדש בכל מה שנוגע לבלמים, תחום שלא נגעתי בו קודם.

אז המון המון תודה ליגאל, אסף, ושאר הכנופייה !!!.

פורסם (נערך)
אתם סתם מפחידים ומגזימים, אני בטוח שיש דברים שהחברים לא נוגעים בהם, וגם אם כן, אם יש להם ידע וכלים למה לא?

בסופו של דבר אני תמיד בדעה שאנשים כאלו פותחים עיניים 7000 פעם ועושים את הכי טוב שאפשר או שלא עושים כשלא מבינים, כי האחריות הרבה יותר גדולה.

וסתם מפחידים פה אנשים. לדעתי טיפולים קטנים חובה לעשות "בשחור" ולא להיכנס למוסכים, פשוט המחירים הם בושה.

אגב, בתור אחד שעבד ב3 מוסכים, אבל המוסך הראשון היה משאיות ואני זוכר טוב מאוד כמה פעמים המשאיות היו נכנסות וחוזרות לאחר טיפול. במוסכים רגילים גם של מכוניות זה לא קורה?כל התלונות פה?

חוץ מזה, למה לעזאזל לוקחים 600 שקל על פילטר ושמן להחליף ולפתוח גלגלים?לא פלא שעושים "Cשחור".

דני דין, קצת פרופורציות. היום מעסיקים במוסך אנשים בלי תעודות ובלי הכשרות, ממש נהדר.

ואיך יודעים הניסיינים שלא מבינים שהם בידיים של מבינים?

ואיך יודעים אלו שמתיימרים להיות מבינים שהם עצמן מבינים ללא הסמכות ,ניסיון או אפילו הכשרה בסיסית בתחום? ועוד לקבל החלטות בנושא תקינות בלמים רחמנא לצלן!

מתבהר לי מכל טיפול וטיפול שלהם וצבירת הבטחון בבחירות של סוגי העבודות שהם עושים שעצם בחירת השם של החבורה מעיד על רמת המקצועיות של החברים בו לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
ואיך יודעים הניסיינים שלא מבינים שהם בידיים של מבינים?

ואיך יודעים אלו שמתיימרים להיות מבינים שהם עצמן מבינים ללא הסמכות ,ניסיון או אפילו הכשרה בסיסית בתחום? ועוד לקבל החלטות בנושא תקינות בלמים רחמנא לצלן!

אם אתה מתכוון לבדיקת הבלמים אצלי אז סה"כ דובר על מדידת עובי הרפידות והצלחות והשוואה לנתונים שמפרסם יצרן הרכב. נדמה לי שאפילו במדריך שמצורף לרכב יש הוראות איך לבדוק את מצב הבלמים.

פורסם

בסה"כ אתה אומר...

בדיקת בלמים זה עניין מקצועי ומאוד אחראי שדורש ניסיון ולא רק ידע ולא מבוסס (רק) על מה רשום בספר נהג.

כפי שהצעתי בשרשור אחר שלך, תעלה תמונה על מנת שבעלי המקצוע ושאר החברים כאן יוכלו להתרשם כי לא רק המידות זה מה שקובע ורק שיהיה ברור שזה לזה תחליף לבדיקה מקצועית במוסך מורשה ואת זה כבר עברת.

פורסם (נערך)
בסה"כ אתה אומר...

בדיקת בלמים זה עניין מקצועי ומאוד אחראי שדורש ניסיון ולא רק ידע ולא מבוסס (רק) על מה רשום בספר נהג.

אם כבר אנחנו בטכני אשמח להשכיל על מה עוד זה מבוסס אם לא על הגיאומטריה של מרכיבי מערכת הבלימה?

תטעה אותי אם אני צודק אבל מדובר בזוג רפידות שמתחכחות בדיסק, לא מאגיה שחורה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תוכן התשובה/שאלה שלך מעידה שאתה הוא עקב אכילס של עצמך ושל כל החבורה כנראה אם זה הוא הלך הרוח והקו מחשבה שלכם הקלוקטיבי.

בקצרה אומר שבלמים כמערכת קריטית לא מלמדים בהתכתבות כפי שמאגיה שחורה לא.

לא סתם תעודת הסמכה למנהל מקצועי של מוסך מושתת על תקופת ותק הכרחית של עבודה במוסך ולא רק לימודים תאורטיים ועבודה בסדנת לימוד.

פורסם (נערך)
תוכן התשובה/שאלה שלך מעידה שאתה הוא עקב אכילס של עצמך ושל כל החבורה כנראה אם זה הוא הלך הרוח והקו מחשבה שלכם הקלוקטיבי.

בקצרה אומר שבלמים כמערכת קריטית לא מלמדים בהתכתבות כפי שמאגיה שחורה לא.

תודה, השכלתי המון. תמיד כיף ללמוד מהמקצוענים

(אז לנושא השאלה שלי, אין לך מושג או שאתה מתחמק?)

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
תודה, השכלתי המון. תמיד כיף ללמוד מהמקצוענים

בלמים בלמים, האם אתם תקינים???

ווורם.....4000שח לקופת המוסך.

עכשיו תקינים.

Boris.K

פורסם (נערך)

אפשר גם לחסוך או לטפל אצל חאפר שיגיד שהכל תקין ולגמור באיזה תעלה בצד הדרך עם רכב עולה באש....ועכשיו לא חשוב אם היו תקינים או לא.

איזה הגיון הוא זה היש פה בפורום שבענייני תחזוקה בסיסית של טיפולים כולם מסכימים שעדיף מוקדם מפני מאוחר ושוווה להשקיע בזה עוד כסף כדי לשמור על המנוע ובענייני בלמים אפשר למשוך עד שהרפידה דקה כמו נייר כי זה יקר...ומקסימום יש בלם חנייה לחרום....

פורסם

אני לא אכנס לוויכוח המתמשך של הכנופייה עם דנידין אבל מעוניין לאמר 2 דברים:

1.כולנו נסיינים של הכנופייה? זה לא שבמוסך כללי מכירים כל רכב ורכב וכל עבודה ועבודה,נתקלתי במוסכים מקצועיים ולא מוסכי מדרכה שבאיזשהו שלב של עבודה על רכב שלא הכירו בעבר התקשרו לעמית לעבודה להתייעץ על איך להמשיך הלאה (לדוגמא להרכיב/לפרק).

אף פעם לא נתקלתי בעובד מוסך שאמר לי שהוא לא יודע לטפל ברכב הנ"ל ושאלך למוסך אחר,אז אנחנו כנראה שפני הנסיונות של מוסכים אחרים גם.

נכון,במוסכים מורשים יש יותר ניסיון כאשר מטפלים באותם הרכבים, אבל שמענו על כל המחדלים שהיו במוסכים המורשים השונים!

2.אני יותר מבטוח שאף חבר כנופיה לא יתקן משהו שהוא לא יודע, ולא ישלים עבודה עד שהוא בטוח שהכל תוקן, אפשר לראות את זה כשנפגשים עם חברי הכנופיה,שהם יודעים ובטוחים במה שהם עושים ואם הם לא יודעים משהו הם נמנעים מלגעת.

אז אני שמח להיות נסיין של הכנופיה,בנושאים שהם מבינים בהם ב 110% ויודעים לבצע הרבה יותר טוב ממוסך (עוד לא ראיתי מוסך סוגר פלאגים עם טורק המתאים לרכב הספציפי וכאלה שסוגרים לפי ההרגשה).

Miata ND2

פורסם

לא חושב שמישהו אמר את זה פה בשרשור. רק לא צריך לעשות מזה תורה מסיני . אם מבינים טוב מאוד מה עושים ומקפידים בפדנטיות על התהליך, אין סיבה לבעיה. בארה"ב המון אנשים מטפלים בעצמם שוב כל עוד זה נעשה בצורה מקצועית ביותר. וכן למרות שבארץ אולי צריך תעודה שבפועל מי שמחליף את הבלמים

זה אחד שלא הייתי נותן לו לנקות את המוסך בלי לפגוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...