Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין ברכב מיני,I20,או במכונית משפחתית,סיוויק,ויש לי מספר שאלות בנוגע לרכבים אלו.

בכללי אני מחפש רכב אמין וחסכוני את השאר אני יודע,כי נסעתי במכוניות אלו.

התקציב הוא 50K עם חריגה קלה,אם צריך.

סיוויק 2007 יד 2.

I20 אפשר למצוא יד 1 2011.

לפי הידוע לי 2 הרכבים אמינים וחסכוניים.

את המדריכים בלינקייה קראתי,ורשמתי,אבל אם יש לכם עצה כלשהי בנוגע לרכבים אלו,אשמח לשמוע אותה:-)

רציתי לשאול אותכם בנוגע לבעיות של רכבים אלו,ומה אני אמור לבדוק,כשאני רוכש את אחד הרכבים?האם יש מחלות כלשהם?

האם יש דברים ספיציפיים,שחובה לבדוק ברכבים אלו לפני הרכישה?אשמח לשמוע כל דבר על מכוניות אלו,שיכול לעזור.

ד''א מיכל השמן והמים בסיוויק מוסתרים מעט,איך אני יכול לראות את השמן או את המים?

כמו כן מרבית המכוניות,שראיתי,בעלות שמן לא טוב,האם זה קריטי לאוטו חדש?או שאפשר לתקן את המצב עם הזמן עם שמן טוב?

תודה לכל העזורים:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::-):-):-)

פורסם

איך אתה יודע שהשמן לא טוב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איך אתה יודע שהשמן לא טוב?

קראתי את המאמרים,שמופיעים כאן בהאתר.

הינה ציטוט:

התבוננו בצבעו של השמן. שמן שצבעו שחור וריחו שרוף מעיד על כך שמועד ההחלפה שלו קרב. שמן שצבעו נשאר בהיר (לרוב בצבע דבש) למרות שעבר כמה אלפי קילומטרים מעיד שימוש בשמן מאיכות נמוכה יחסית. האם טופל הרכב לפי הוראות היצרן? האם צבעו של השמן תואם את המספרים שמצאתם כשבדקתם את היסטוריית הטיפולים?

פגשתי גם "דבש" וגם "שחור",ולכן הסקתי כך,האם יש לך עצות בנוגע לאיך לזהות שמנים,ועד כמה זה קריטי?

פורסם (נערך)

מישהו?

אשמח לעזרה,כי מחר אצא לבדיקת מספר מכוניות..

תודה מראש לעוזרים(-:

עריכה אחרונה על ידי Victory7
פורסם

שמן עם הזמן נהיה שחור,בטח לקראת טיפול שאז המנוע עבר לפחות 10 אלף.

שמן בהיר מעיד על רכב שעבר טיפול לא מזמן או הוחלף לכן זה לא מעיד על בעיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
שמן עם הזמן נהיה שחור,בטח לקראת טיפול שאז המנוע עבר לפחות 10 אלף.

שמן בהיר מעיד על רכב שעבר טיפול לא מזמן או הוחלף לכן זה לא מעיד על בעיה.

הבנתי..תודה(-:

האם יש אפשרות לזהות שמן לא טוב?ואם הוא לא טוב,האם שווה להתרחק מהרכב?

כמו כן אם אני מוצא רכב,שבעליו מילאו בו מים רגילים,האם זו בעיה גדולה?או שאפשר לסדר את זה עם הזמן?

האם ידוע לך על בעיות מסוימות ברכבים אלו?על מה להסתכל ספיציפית ברכבים אלו?

תודה על העזרה(-:

עריכה אחרונה על ידי Victory7
פורסם

ברכב בטח בתקציב שלך במידה ויש מים במקום נוזל קירור-אחורה פנה.

סיוויק לא מכיר,לגבי היונדאי לא שמעתח על דברים מיוחדים.

פורסם
ברכב בטח בתקציב שלך במידה ויש מים במקום נוזל קירור-אחורה פנה.

סיוויק לא מכיר,לגבי היונדאי לא שמעתח על דברים מיוחדים.

אני בחיפושים של חודש,ולא מעט בעלים לא משקיעים במים,אלא פשוט מוזגים מים רגילים.

לפי מה שאתה אומר,אני מבין שזה די קריטי ובעייתי,אז איך אני אמור לבדוק זאת אצל סיוויק,אם מיכל המים והשמן מוסתר אצלה?

תודה לך על העזרה((

אשמח לעוד עזרה מאוד אנשים,במיוחד מאלו שמכירים את אחד הרכבים(

פורסם

רק שנהיה סגורים,אנחנו מדברים על מים רגילים לרדיאטור כן?

פורסם
רק שנהיה סגורים,אנחנו מדברים על מים רגילים לרדיאטור כן?

כן.

ראיתי שלא מעט אנשים לא משקיעים במים,שמיועדים לכך,ופשוט שמים מים רגילים,האם זו בעיה גדולה?או שאם הזמן זה יעבור,בתנאי שאשים מים,שמיועדים לכך?

פורסם
חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה עם עדיפות למוסך מורשה יבואן. זה יעזור לך להתמקד על רכבים שטופלו לפי הוראות יצרן.

סבבה,תודה.:-)

כרגע אני נותן עדיפות לרכבים כאלו,כי אני בעל ידע מועט בנושא,ולכן מעדיף רכבים עם היסטורית טיפולים..

האם רכבים אלו מוכרים לך?אולי אתה יודע אם יש פגמים כלשהם,שמומלץ להסתכל עליהם?

תודה על העזרה:-)

פורסם

כיום מחזיק ביונדאי I20 שנת 2009 אוטומטית 1400. עד לא מזמן היתה לי גם הונדה סיויק 2006 דור 8 (אותה צורה של 2007) ומאוד היתי מרוצה ממנה, נמכרה בצער רב.

אלו רכבים שונים שמיועדים לקהל יעד שונה לחלוטין- ההונדה שקטה, מרווחת מאוד, היא חסכונית אבל לא כמו היונדאי (היונדאי טיפה יותר חסכונית)

מבחינת טיפולים ותיקונים כל רכב מתיישן הוא בהסתברות גבוהה יותר לבקר במוסך השאלה היא מה אתה מחפש?

אתה לא יכול להשוות את הרכבים האלו כי הקטגוריה שלהם שונה. תנסה לשייך את עצמך לאיזה קטגוריה מתאימה לך ואז נוכל לעזור לך יותר :) (כמו רשימת קניות בסופר, כפי שהסברתי במדריך שכתבתי :) ).

בהצלחה,

איתמר.

פורסם
כיום מחזיק ביונדאי I20 שנת 2009 אוטומטית 1400. עד לא מזמן היתה לי גם הונדה סיויק 2006 דור 8 (אותה צורה של 2007) ומאוד היתי מרוצה ממנה, נמכרה בצער רב.

אלו רכבים שונים שמיועדים לקהל יעד שונה לחלוטין- ההונדה שקטה, מרווחת מאוד, היא חסכונית אבל לא כמו היונדאי (היונדאי טיפה יותר חסכונית)

מבחינת טיפולים ותיקונים כל רכב מתיישן הוא בהסתברות גבוהה יותר לבקר במוסך השאלה היא מה אתה מחפש?

אתה לא יכול להשוות את הרכבים האלו כי הקטגוריה שלהם שונה. תנסה לשייך את עצמך לאיזה קטגוריה מתאימה לך ואז נוכל לעזור לך יותר :) (כמו רשימת קניות בסופר, כפי שהסברתי במדריך שכתבתי :) ).

בהצלחה,

איתמר.

קודם כל תודה על התשובה המפורטת:-):-):-):-):-)

למרות שהרכבים שונים,אלו שתי הרכבים שהכי התאימו,ולכן אני סגור אליהם:-)

האם לדעתך יש איזה דפקטים ברכבים אלו,שמומלץ לשים לב אליהם?כלומר אם אראה כזה,אז אתרחק מהרכב.

פורסם

תשאל את בעל הרכב "איזה שמן אתה מוסיף?" או "אתה מוסיף מים ירוקים או רגילים?"

אם הוא פותח לך בגז' ומראה לך את המים הירוקים או שמן, כדאי להתרחק מהרכב.

הרי ברור שבין הטיפולים ברכב תקין אין צורך להוסיף שום נוזל חוץ מנוזל שמשות.

בנוסף צריך לראות את ספר טיפולים המלא.

השמן הופך להיות שחור ממש אחרי 6-7 אלף ק"מ בסיוויק, זה לא מהווה תקלה כלשהי וב10 אלף מחליפים אותו.

כמובן אם הרכב נראה טוב ומטופל, לקחת אותו לבדיקה במכון בדיקות שבחרת.

• תוכן חדש...