Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי סמל של רכב אספנות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפחות באוטוביאנקי הצמיג הוא במידה 135/80/13 וכנראה שגם בפנדה זה ככה. יחד עם זאת, בשונה מהפנדה, ה-A112 מעולם לא קיבלה הנעה כפולה.

את ה-13" וה 80% (שגרמו לצמיג להראות דומה ליתר הצמיגים למתבונן מהצד) אני זוכר די בוודאות.

גלגל בעל כלום משקל, ללא טאסות רק כוס קטנה לברגים. הגלגל החלופי תפס את מקומו תחת מכסה המנוע, מחוזק על תושבת הקפיץ הימני, מה שגרם לצמיג להתייבש מהר יותר עם הזמן. יום אחד כשאחי נהג ברכב גלגל אחד התפנצ'ר, כנראה אחרי הרבה שנים שלא היה שימוש בחלופי. החלפנו גלגל (ג'ק עם קוץ היה מרים שני גלגלים באוויר אחרי כמה סיבובים קלילים) לאחר מספר לא רב של ק"מ, צמיג הספייר גם התפנצ'ר (נדמה לי שכל הצמיגים היו עם פנימית), אז אחי חיכה באמצע (שולי) כביש גהה, בעוד אני לקחתי את שני הגלגלים לתיקון תקר.

לקרבורטור היה מצב קיץ וחורף (יניקת אוויר ליד סעפת הפליטה או מלפנים, או משולב), וכמובן צ'וק ידני.

היה מגב אחורי אבל "שפריצר" היה רק מלפנים, ולא היתה משאבה חשמלית אלא פומפה שלוחצים עליה והיא יוצרת לחץ ושפריץ, המים לא נאגרו במכל פלסטיק, אלא מעין שקית, דומה לשקיות של שורש. את המגבים (יותר נכון מגב בודד) היו מפעילים בלי קשר לשפריצר. רדיו גם לא היה, גם ידיות לפתיחת הדלת היו משולבות במנעול (רק דלתות קדמיות). חלונות לא היו מאחור, אבל ניתן היה לפתוח פתח אוורור מאחור (ע"י מנוף קטן). ראי צדדי היה רק בצד הנהג, וגם רדיו לא היה (אני בזמנו הוספתי שקע 12V), המושב האחורי היה מחובר בשני מוטות (אחד נשבר באיזשהו שלב) וניתן היה לחברם בצורת ערסל. רדיו-טייפ לא היה בכלל, על מזגן בכלל אין מה לדבר. ארבעה הילוכים ידניים כבר אמרנו? רכב מינימלי וכייפי!

• תוכן חדש...