Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אנשים מצפים לשינוי משמעותי?

לא צריך שינוי האוטו מושלם,רכב שטח אמיתי קטן (עם כל המשמעויות שלו) זהו.

לגבי בטיחות אני יכול להגיד בלב שלם ששלדת סולם ושני סרנים חיים זה הרבה יותר בטיחותי מכל שלדה אחודה אחרת, גם אם היא קיבלה 5678567 כוכבי בטיחות.

מבחינתי אפשר לוותר על ה"כונס אוויר" המעפן הזה ולהחזיר את מכסה המנוע הקודם.

ושלא יקטרגו את הרכב ל "ספארי" "סיטי" ושאר חארטות.

אה ועוד משהו שלא יעבדו עליכם עם צמיגי שטח שקר כלשהו שהיבואן מוכר ומגן גחון מאלומוניום (מיגון אלומוניום זה כמו כוס חד פעמית)

שיפורים עושים עצמאי, עושים שיעורי בית, קוראים מתייעצים מבינים ועושים החלטות.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא תסביר לי מי אתה ומה תפקידך (שנוכל לקחת אותך ברצינות כמובן ולא להניח שאתה חתיכת טרול רציני) שאתה יכול לקבוע נחרצות ששלדת סולם ושני סרנים חיים עדיפים בטיחותית?

ולמה אנשים מצפים לשינוי? כי אנשי הטיולים, כמוך, הם זן הולך ונעלם. אך יצרן לא ייצר מוצר לא ריווחי בשבילו. אז אם יש שניים וחצי אנשים בעולם שלוקחים את הרכב ומטיילים איתו ליצרן לא בהרכח שווה לייצר עבורם את הרכב כאשר יש מיליונים רבים שלהם, היכולת שטח לא מעניינת. מה שמעניין אותם זה הישיבה הגבוהה, והיכולת לעבור שביל ממוצע בלי בעיות ומידי קצת, אולי, קצת בוץ. אבל שום דבר שרכב משפחתי לא יעבור.

אז מעניין מאוד מה יהיה השלב הבא של הג'ימיני, כאשר סוזוקי ייצטרכו לנתח את השוק ולהחילט האם שווה להם לייצר עוד גמד שטח מוצלח או לעבור לקונספט שונה. במיוחד עם הקונים היום ותקנות הבטיחות (הן הפסיביות והן הדינמיות).

פורסם

הג'ימני הכי רווחי להם בשווקים שבהם לא מעניין אף אחד ESP או MP3/BT/AUX, במקומות כמו ברזיל אפשר להזמין אותו משופר כבר מהסוכנות.

שם חשוב עבירות ועמידות, נטו. שם הוא נמכר יפה כי ת'כלס אין אלטרנטיבות, ובקצב של היום גם לא יהיו. (אולי ניבה חדשה, או משהו)

ישראל והשגעונות שלנו מעניינים להם בערך את הכלום.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז אין בעיה במדינות כאלו אבל במדינות מערב מה קורה? האם עדיין יהיה להם רווחי לייצר אותו שיעמוד בתקנות המערב? וואלה לא בטוח...

פורסם

אענה לך ברצינות.

קצת על עצמי, קוראים לי מקס אני בן 26 מחזיק סוזוקי ג'ימני.

אני יוצא מנקודת הנחה קיצונית שאם רכב עם שלדה אחודה ורכב עם שלדת סולם מתנגשים זה בזה הרכב עם שלדת הסולם יוצא בנזק מזערי לאומת הרכב עם השלדה האחודה, אתה יכול להסכים איתי ואתה יכול שלא, זכותך.

אנשי הטיולים לפי הגדרתך הם לא זן נעלם, יש כמוני הרבה, זו מחלה שנדבקים בה הרבה אנשים.

אני מסכים איתך חלקית שייצרן לא ייצר רכב לא ריווחי (למרות שזה לא נכון ויש יצרני רכבים שמפסידים מדי שנה אתה יכול לעשות חיפוש ולאמת את מה שאני אומר).

לגבי שניים וחצי האנשים בעולם, אתה טועה בגדול, חבל שאתה לוקח את הארץ כמרכז העולם ומסיק מסכנה גורפת.

אם תבדוק טוב אתה תראה שהג'ימני נמכר מאוד במדינות רבות לדוגמה, ביוון יש ביקוש מדהים לג'ימני ויש סדנאות ויש קבוצות ותחרויות ועולם שלם רק סביב מהדגם הזה.

דווקא היכולת שטח שלו היא זאת שמחזיקה את הג'ימני במעמד שלו ולא כמו שכתבת "

היכולת שטח לא מעניינת" וסתם תיקון קטן לרשום "יכולת השטח" נשמע יותר טוב מ "היכולת שטח"

.

לפי הגדרתך אלו ש"

מעניין אותם זה הישיבה הגבוהה, והיכולת לעבור שביל ממוצע בלי בעיות ומידי קצת, אולי, קצת בוץ. אבל שום דבר שרכב משפחתי לא יעבור." קונים "כפיב" (ג'יפ כביש).

אלו שמעניין אותם מה שחשוב באמת שמחים שהג'מני חזר לארץ, לא באחרך לרוץ לקנות חדש אלה שיש עכשיו כמות של רכבים שבעתיד יהפכו לחלקי חילוף, או אופציה לקנות ג'יפ אמיתי בזול ויכולת להחזיק אחד כזה לאורך זמן.

ג'ימני הוא רכב הכניסה לעולם השטח האולטימטיבי הוא קטן אמין חסכוני ובעל יכולות של מפלצות גדולות.

לא יהיה שלב הבא לג'ימני יש לסוזוקי דגמים למשפחות וכמה "כביפים" ויכולת להשתלב בשוק, עובדה הSX4 זו אחת המכוניות הנמכרות ב2014 בישראל.

אז גם אם הם יפסידו בג'ימני קצת הם ירוויחו מהדגמים האחרים.

בכל מקרה אני מאוד שמח שהם ממשיכים לייצר את הג'ימני כי כמו שאמרתי כבר כמה פעמים זו אגדה חייה.

יש שיסכימו איתי ויש שלא, זכותכם.

דעתי מתבססת על הניסיון שלי ועל המון מידע שאני רוכש יום יום מכל מקור מידע טוב שאני מחפש ולומד ממנו.

בשביל קצת להרחיב אופקים אתה מוזמן להריץ חיפוש ביוטיוב "JIMNY GREECE" ולראות קצת ג'ימני ממדינות שבהן כן אפשר "שינוי מרכב".

אולי תמצא חומר מעניין.

בכל מקרה אני לא אומר שג'ימני זה הרכב הכי טוב בעולם אבל אני כן יודע שיש לו מקום מאוד מסויים ושם הוא אגדה, ג'יפ אמיתי קטן חסכוני וזול להחזקה עם פוטנציאל שיפורים רחב מאוד.

כל בנאדם שפוי והגיוני מעולם השטח יגיד לך שג'ימני זה רכב נהדר לשטח ושהוא בליגה של הגדולים ועומד שם בכבוד.

פורסם
אז אין בעיה במדינות כאלו אבל במדינות מערב מה קורה? האם עדיין יהיה להם רווחי לייצר אותו שיעמוד בתקנות המערב? וואלה לא בטוח...

ניקח בתור דוגמה את הESP, הרי הפסיקו לשווק את הג'ימני בכל מני מקומות כבר החל מ2009, לאט לאט כשזה התחיל לכאוב להם בכיס הם הוסיפו ESP ו TPMS כדי לעמוד בתקנות.

אני לא חושב שאי פעם תצא תקנה שתכריח אותם לעבור לשלדה אחודה או מתלים נפרדים, אז הבסיס של הג'ימני לא נתון בסכנה.

מקסימום פה ושם איזה קשקוש אלקטרוני, אולי יתאימו לו מנוע חדש כמו שיש ביפן (טורבו-דיזל-הייבריד 0.6ליטר חמוד לחלוטין)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אענה לך ברצינות.

קצת על עצמי, קוראים לי מקס אני בן 26 מחזיק סוזוקי ג'ימני.

אני יוצא מנקודת הנחה קיצונית שאם רכב עם שלדה אחודה ורכב עם שלדת סולם מתנגשים זה בזה הרכב עם שלדת הסולם יוצא בנזק מזערי לאומת הרכב עם השלדה האחודה, אתה יכול להסכים איתי ואתה יכול שלא, זכותך.

מי שלא מסכים איתך הם חוקי הפיזיקה, ושימור האנרגיה בפרט. כאשר אתה עושה תאונה עם שלדה בעלת יותר מרכיבים, האנרגיה מתפשטת ליותר מקומות ובכך מונעת ממנה להגיע לנוסעי הרכב. מעבר לכך, הגימני טוב לשטח. זהו. בתור רכב ליום יום - הוא לא פרקטי, לא חסכוני, צפוף, לא נוח ובעיקר יקר. אם מוכרים דאצ'יה דאסטר עם מנוע דיזל ושלל אבזורים ב 120K, הגימני צריך לעלות הרבה רבה פחות.

פורסם (נערך)
א

אני יוצא מנקודת הנחה קיצונית שאם רכב עם שלדה אחודה ורכב עם שלדת סולם מתנגשים זה בזה הרכב עם שלדת הסולם יוצא בנזק מזערי לעומת הרכב עם השלדה האחודה, אתה יכול להסכים איתי ואתה יכול שלא, זכותך.

ייתכן, אך באותה וודאות, אני יכול להבטיח לך שנהג המכונית עם המרכב האחוד ייצא במצב יותר טוב.

מכוניות מודרניות מתוכננות כך שהמרכב סופג את האנרגיה הקינטית כתוצאה מההתנגשות כדי להפחית עד כמה שניתן את האנרגיה שעוברת לאנשים בתוך המכונית.

עריכה: דניאל ^ רק עכשיו ראיתי שכתבת תגובה מאד דומה לשלי...

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש סרטון של שברולט אימפלה משנות ה60 עם שלדת סולם מתנגשת באימפלה חדשה. זה מוכיח שהתיאוריה שלו לא קשורה לחיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נעילת דפרנציאל מונעת את העברת הכוח לגלגל שיותק "קל" לו לסובב וגורמת לכל הכוח לעבור לגלגל שיש לו אחיזה.

ESP אינו תחליף לנעילה.

זה ממש לא נכון,

נעילת דיפרנציאל לא מונעת העברת כוח לאחד הגלגלים, היא כשמה, נועלת את הדיפרנציאל כך שמתקבל ציר אחיד בין שני הגלגלים, כמו בטרקטורון.

דיפרנציאל "פתוח"

אם גלגל אחד מחליק (כי אין לו אחיזה), רק הוא מקבל הנעה.

דעפרנציאל נעול

שני הגלגלים מקבלים בדיוק את אותה ההנעה, אם אחד מחליק ולשני יש אחיזה, אז תוכל להמשיך לנסוע, כיוון שהדיפרנציאל נעול ושני הגלגלים סובבים באותה מהירות.

Esp זה אכן לא תחליף

אבל זה יותר טוב מכלום.

הלאנד קרוזר למשל איננו מצויד בנעילות, אבל יש לו דיפרנציאלים מוגבלי החלקה, וזה עובד יפה.

SCANSPEAK

פורסם

TheBox כמה שטיות אתה מדבר, בסוף עוד מישהו יאמין לזה.

הג'מיני מקומו בכבודו מונח (גם אני החזקתי אחד בעבר) אבל בימנו אנו הרכב הזה פשוט לא עומד בקריטריונים של רכב מודרני. לטעמי המחיר שלו יקר ומלבד זאת היתרון היחיד באמת שלו זה בשטח וזה מענין אולי 1% מכל רוכשי הרכב הפוטנציאלים ואני עוד נדיב.

בעבר הוא נמכר טוב כי לא היה שום אופציה אחרת מלבד הטריוס אולי שהציע רכב שיושב גבוה וקל לחניה.

לשלם 120 אלף ש"ח לרכב שתוכנן לפני 2 עשורים (וגם אז היה גלגול של הסמוראי) זה פשוט מרגיש לא נוח זה בערך שקול שיחזרו למכור עכשיו סובארו לאונה במחיר של משפחתית חדשה ואנשים יקנו אותה כי היא היוותה סמל אמינות.

בכל סטנדרט של רכב מודרני הרכב הזה נמצא 2 עשורים מאחור, בטיחות, איכות, אבזור, פרקטיות, התנהגות כביש, 2 כריות אויר?!, צריכת דלק, ביצועים וזה ממשיך.

זאת לטעמי הקרבה גדולה מידי לטובת יכולת שטח. באמת רוצה לרדת לשטח ויש לך 120 אלף ש"ח ?, ג'ימני מספיק לך בגודל?

תיקנה מכונית מיני מודרנית שעולה חצי (כ-60 אלף ש"ח, היא תיהיה עדיפה בצריכת דלק נוחות ובטיחות על משהו כמו ג'ימני) וקנה עוד איזה ג'ימני \ סמוראי \ כל ג'פ אמיתי אחר ב-20 אלף ש"ח ופתרת את הבעיה עם הרבה עודף בכיס!

פורסם
TheBox כמה שטיות אתה מדבר, בסוף עוד מישהו יאמין לזה.

הג'מיני מקומו בכבודו מונח (גם אני החזקתי אחד בעבר) אבל בימנו אנו הרכב הזה פשוט לא עומד בקריטריונים של רכב מודרני. לטעמי המחיר שלו יקר ומלבד זאת היתרון היחיד באמת שלו זה בשטח וזה מענין אולי 1% מכל רוכשי הרכב הפוטנציאלים ואני עוד נדיב.

בעבר הוא נמכר טוב כי לא היה שום אופציה אחרת מלבד הטריוס אולי שהציע רכב שיושב גבוה וקל לחניה.

לשלם 120 אלף ש"ח לרכב שתוכנן לפני 2 עשורים (וגם אז היה גלגול של הסמוראי) זה פשוט מרגיש לא נוח זה בערך שקול שיחזרו למכור עכשיו סובארו לאונה במחיר של משפחתית חדשה ואנשים יקנו אותה כי היא היוותה סמל אמינות.

בכל סטנדרט של רכב מודרני הרכב הזה נמצא 2 עשורים מאחור, בטיחות, איכות, אבזור, פרקטיות, התנהגות כביש, 2 כריות אויר?!, צריכת דלק, ביצועים וזה ממשיך.

זאת לטעמי הקרבה גדולה מידי לטובת יכולת שטח. באמת רוצה לרדת לשטח ויש לך 120 אלף ש"ח ?, ג'ימני מספיק לך בגודל?

תיקנה מכונית מיני מודרנית שעולה חצי (כ-60 אלף ש"ח, היא תיהיה עדיפה בצריכת דלק נוחות ובטיחות על משהו כמו ג'ימני) וקנה עוד איזה ג'ימני \ סמוראי \ כל ג'פ אמיתי אחר ב-20 אלף ש"ח ופתרת את הבעיה עם הרבה עודף בכיס!

מסכים עם כל מילה. תיקון קטן: "סובארו גרנד לאונה". (לא צריך להגזים :wink:)

"Turn on, tune in, drop out"

פורסם

לא לכל אחד יש שני מקומות חניה

לא כל אחד מוכן לשלם פעמיים ביטוח/טסט וכל מה שכרוך בתחזוקה בשני רכבים במקביל.

רוב האנשים שאני מכיר מעדיפים רכב שיוכלו להניע ביום ראשון לעבודה סידורים וכו... ובשישי שבת לטייל בישראל.

אם כבר רכב יעודי לטיולים אז דווקא הגימיני/סמוראי לא הבחירה הראשונה והרכבים הטהורים יותר כנראה שיתאימו יותר.

בעבר לא היו אלטרנטיבות לגימיני והיום יש עוד פחות .

פורסם
מסכים עם כל מילה. תיקון קטן: "סובארו גרנד לאונה". (לא צריך להגזים :wink:)

תיקון קטן: "סובארו לאונה". הוא אכן התכוון ללאונה=סובארו פשע.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...