Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע לא.

באירופה כל רכב חדש שעולה לכביש החל מ1/11/2014 חייב להיות מצויד בTPMS.

מי יודע מתי הפקידים בממשלה יחליטו להחיל חוק דומה גם כאן, מכשירי תנועה הקדימו תרופה למכה פשוט.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ממש לא מסכים ששוק היד השנייה יתרסק. שוק היד השנייה של הסמוראי המשיך להיות פעיל מאוד גם בשנים בהם נמכרו ג'ימיני חדשים. לרכבים האלו יש מחיר מינימום כלשהוא שהם לא ירדו ממנו. תסתכלו בכמה נמכרים היום סמוראים טובים משנות ה-90, אין סיבה שג'ימיני משנות ה-2000 יימכר בפחות.

ה-TPMS לא מטריד אותי בכלל. אז תדלק נורה שתזכיר לי למלא אוויר בגלגלים ביציאה מהשטח, לא ביג דיל. ה-ESP, במידה ויושם כמו שצריך, יכול להיות תחליף בסיסי לנעילה אחורית ולכן יכול גם לשפר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)
כרגע לא.

באירופה כל רכב חדש שעולה לכביש החל מ1/11/2014 חייב להיות מצויד בTPMS.

מי יודע מתי הפקידים בממשלה יחליטו להחיל חוק דומה גם כאן, מכשירי תנועה הקדימו תרופה למכה פשוט.

נשמע הגיוני8)

צביקהפיק -

הESP לא עובד כמו נעילת דיפרנציאל והוא גם לא עובד על הדיפרנציאל.

ESP מחובר ישירות למערכת ABS וברגע שהחיישן מזהה סיבוב מהיר מדי (החלקה) של אחד הגלגלים הוא בולם את אותו הגלגל.

נעילת דפרנציאל מונעת את העברת הכוח לגלגל שיותק "קל" לו לסובב וגורמת לכל הכוח לעבור לגלגל שיש לו אחיזה.

ESP אינו תחליף לנעילה.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
פורסם

לא כתבתי ש-ESP הוא נעילת דיפרנציאל. אבל...

ה-ESP עושה הרבה דברים אבל אחת מהתכונות של ה-ESP נקראית בקרת משיכה או traction control. האופציה הזאת עושה את מה שאתה אומר, מזהה גלגל אחד שמסתובב מהר מידי ביחס לגלגל השני וביחס למהירות הרכב ובולמת אותו. הלכה למעשה, בנסיעה בשטח, כשנכנסים להצלבה וגלגל אחד נשאר באוויר הוא "מסתובב על ריק". בקרת המשיכה אמורה לזהות את המצב הזה, לנעול את הבלם באותו הגלגל ואז הדיפרנציאל הפתוח יעביר את כל הכוח לגלגל השני באותו הציר.

נעילת דיפרנציאל אכן עובדת אחרת אבל התוצאה בהרבה מקרים זהה - במקום להיתקע במצב של הצלבה הרכב ממשיך להתקדם. הבקרה עושה את זה בצורה קצת פחות אלגנטית וגם לוקח לה שנייה או שתיים או שלוש להבין שיש החלקה, בניגוד לנעילה שעובדת כל הזמן. אבל זה עובד. ועובדה היא שהיום יש לא מעט רכבי שטח שמגיעים עם בקרת משיכה ולא עם נעילה, וזה אפילו עובד לא רע. אתה מוזמן להעיף מבט במערכת של סובארו פורסטר, אם אתה רוצה דוגמא למערכת שעובדת מצוינת. השאלה היא איך המערכת שיש בג'ימיני, וזה נדע אחרי שיתחילו להתפרסם מבחני דרכים רציניים.

פורסם
השאלה היא איך המערכת שיש בג'ימיני, וזה נדע אחרי שיתחילו להתפרסם מבחני דרכים רציניים.

התבלבלת.

היית צריך לרשום "את זה נדע אחרי שנעשה לו מבחן..."

נ.ב. ממה שאני מבין הטרקשן שלו עובד מעולה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לא כתבתי ש-ESP הוא נעילת דיפרנציאל. אבל...

ה-ESP עושה הרבה דברים אבל אחת מהתכונות של ה-ESP נקראית בקרת משיכה או traction control. האופציה הזאת עושה את מה שאתה אומר, מזהה גלגל אחד שמסתובב מהר מידי ביחס לגלגל השני וביחס למהירות הרכב ובולמת אותו. הלכה למעשה, בנסיעה בשטח, כשנכנסים להצלבה וגלגל אחד נשאר באוויר הוא "מסתובב על ריק". בקרת המשיכה אמורה לזהות את המצב הזה, לנעול את הבלם באותו הגלגל ואז הדיפרנציאל הפתוח יעביר את כל הכוח לגלגל השני באותו הציר.

נעילת דיפרנציאל אכן עובדת אחרת אבל התוצאה בהרבה מקרים זהה - במקום להיתקע במצב של הצלבה הרכב ממשיך להתקדם. הבקרה עושה את זה בצורה קצת פחות אלגנטית וגם לוקח לה שנייה או שתיים או שלוש להבין שיש החלקה, בניגוד לנעילה שעובדת כל הזמן. אבל זה עובד. ועובדה היא שהיום יש לא מעט רכבי שטח שמגיעים עם בקרת משיכה ולא עם נעילה, וזה אפילו עובד לא רע. אתה מוזמן להעיף מבט במערכת של סובארו פורסטר, אם אתה רוצה דוגמא למערכת שעובדת מצוינת. השאלה היא איך המערכת שיש בג'ימיני, וזה נדע אחרי שיתחילו להתפרסם מבחני דרכים רציניים.

לא מצליח להבין איך זה עובד כי..."כיצד פועלת מערכת בקרת המשיכה TCS? כאשר המערכת מזהה סבסוב של הגלגלים היא מפחיתה את הספק המנוע ומפעילה לחץ על הבלמים, כדי להקטין את מומנט הנהיגה."

לי בראש יש תמונה של הצלבה גלגל אחד באוויר מסתובב והESP בולם אותו כל פעם קצת, והגלגל שעל הקרקע ממשיך לעמוד דום.

לגבי הפורסטר זו מערכת שונה "ה-X Mode מדמה דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה (LSD), משנה את כיול דוושת התאוצה, משנה את כיול תיבת ההילוכים האוטומטית ובאופן כללי, משפרת את ביצועי השטח של הרכב בצורה מרשימה למדי."

פורסם

מה שיש לך בדמיון זה ESP גרוע. מה שלי יש בדמיון זה ESP טוב יותר. מה שיש בסובארו זה פאר היצירה.

מה שיש בפועל - ימים יגידו.

פורסם
מה שיש לך בדמיון זה ESP גרוע. מה שלי יש בדמיון זה ESP טוב יותר. מה שיש בסובארו זה פאר היצירה.

מה שיש בפועל - ימים יגידו.

הסובארו נעזוב בצד לרגע, זה אולי פער היצירה זה חומר חדש בשבילי.

לגבי ESP תרחיב בבקשה לגבי EPS טוב איך בדיוק הוא מעביר כוח לגלג שלא באוויר?

אני באמת שואל בתמימות, כי הEPS שאני באתי איתם במגע כולם אותו דבר ועובדים זהה.

פורסם

זה פשוט מאוד:

הסיבה שהצלבה קיימת מלחתכילה היא שיש גלגל באויר, לדפרנציאל אין התנגדות ולכן הוא מעביר את מלוא ההינע לגלגל שבאויר והגלגל שנוגע באדמה לא מקבל כל הינע.

ברגע שהמערכת מזהה כזה מצב היא בולמת את הגלגל שבאויר (או בעיקרון בעצם את הגלגל שאיבד על הכביש את האחיזה) ואז הגלגל שמולו מתחיל לקבל הינע.

נהגתי ברכבי 4X4 בלי שום נעילות, רק עם בקרות אלקטרוניות, בחלקם זה היה מביך ולא עובד, בחלקם זה היה בדיוק כאילו יש נעילות (ועכשיו כל חובבי הברזלים יקפצו עליי עם רצח בעיניים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא בדיוק כמו נעילות, אבל קרוב מאוד, ובהרבה מכוניות מאוד מאוד מוצלח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

גם אם המחיר נראה לכאורה גבוהה, עדיין שמירת הערך שלו מעולה, יש לו ביקוש רב בשוק המשומשות, הוא הוכיח אמינות טובה ויכולת שטח מצויינת.

אף אחד לא קונה את הרכב הזה בגלל הנוחות או הבטיחות, זה רכב למי שמחפש רכב שטח קשוח במחיר ועלויות אחזקה של רכב פרטי.

החיסרון הכי גדול שלו לדעתי, זו כמות המושבים. שידרוג ל 5 מושבים וכמו שכתבתי אני מזמין אחד בוורוד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מה יעזור לך המושב החמישי אם טכנית לא ניתן לדחוס לתוכו אפילו גמד גינה? (אלא אם אתה רוצה לדחוס את חמותך לתוכו, ולהושיב לצידה שני סודאנים בעלי מודעות חברתית רחבה)

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

לשעבר:

פורסם

שלושה ילדים טרום גיל ההתבגרות, זוגתי (שתחיה) והח"מ.

את חמותי גם בלאנד קוזר ממוגן אני לא לוקח איתי.

בפיאט פנדה למשל בדגמים הראשונים היו רק 4 מושבים ואח"כ הרחיבו לחמש.

בספסל האחורי מספיק רחב בגימיני לשלישיה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
זה פשוט מאוד:

הסיבה שהצלבה קיימת מלחתכילה היא שיש גלגל באויר, לדפרנציאל אין התנגדות ולכן הוא מעביר את מלוא ההינע לגלגל שבאויר והגלגל שנוגע באדמה לא מקבל כל הינע.

ברגע שהמערכת מזהה כזה מצב היא בולמת את הגלגל שבאויר (או בעיקרון בעצם את הגלגל שאיבד על הכביש את האחיזה) ואז הגלגל שמולו מתחיל לקבל הינע.

נהגתי ברכבי 4X4 בלי שום נעילות, רק עם בקרות אלקטרוניות, בחלקם זה היה מביך ולא עובד, בחלקם זה היה בדיוק כאילו יש נעילות (ועכשיו כל חובבי הברזלים יקפצו עליי עם רצח בעיניים).

וואלה חידשת לי לגבי זה שהESP נותן סוג של "נעילה"

אבל אני אישית תמיד אעדיף את המכאני על פני האלקטרוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...