Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי, כדאי שתשכור אחת ליומיים ותתרשם. לא חסרות i20 (גם ידניות) בחברות ההשכרה.

האמת שזה רעיון טוב מאד... אני אבדוק אם יש I20 ידניות להשכרה

ERBRT

כמה ק"מ הצפי השנתי שלכם לנסיעה?

בערך 10K-15K

פורסם

ואם אתה מחפש רכב ידני אז בתקציב שלך גם פונטו איבו באה בחשבון, הרכב אמין וחסכוני עם חלקים זולים או סוזוקי סוויפט אבל התא מטען שלה לא מתאים למשפחה שרוצה ילדים בקרוב.

השתגעת? פיאט? היא תתחמם לו בעליות של הקסטל! :wink:

בנימה יותר רצינית, נכון שהיפניות שומרות יותר טוב על הערך, אבל היום זה פועל לרעתך בלבד. במחיר שאתה קונה פונטו 2011\קליאו 2012 ידנית אתה תקנה סוויפט שנת 2008, רכב מיושן עם מנוע 1.5 שלא חסכוני במיוחד, או יאריס 2009 כאשר רוב הרכבים שמוצעים בלוחות מצויידים בתיבה רובוטית, אתה מוזמן לבצע חיפוש אודות התיבה הרובוטית של טויוטה ולגבי עלויות האחזקה שלה. חווית הנסיעה ברכב הזה פשוט נוראית (נסעתי באחת כזאת חיפה-ר"ג-קריות) אבל היא כן חסכונית בדלק. חלופה נוספת שמגיעה מיפן בתקציב הזה תהיה הונדה ג'אז שנת 2008 בערך, אין לי ניסיון מעשי עם הרכב הזה, יש עליו הרבה חוות דעת טובות, מצד שני כשאבא שלי חיפש רכב הוא גילה שהטיפול בהונדה בין היקרים בקטגוריה (מחזיר אותנו לנושא עלויות החלפים).

בסופו של דבר אתה תעמוד מול בחירה בין רכב בן 5-7 ממוצע יפני בעל שם טוב לבין רכב צעיר שעדיין נמצא באחריות או רק יצא ממנה אבל אירופאי.

הכסף שלך ואתה תבחר את התמורה שיותר מתאימה לך עבורו, המלצה שלי שתנסה ללמוד מניסיון של רבים ולא מניסיון אישי שלך בלבד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
מה פחות אמין בקוריאניות? באיזה סרט?

הקוריאניות מכוניות סופר אמינות, יעידו על כך חברות ליסינג והשכרה ובעיקר הצבא שמשתמש במכוניות האלו וגומע איתן מרחקים עצומים של מאות אלפי ק"מ בנהיגה ברוטאלית עם מנוע וגיר מקוריים.

דווקא היפניות ירדו בעיניי, מלא ריקולים, אמינות ירדה, תקלות שאתה לא מצפה לראות מגיעות בבום.

ועל האירופאיות? אפשר להתווכח על המחירים של הטיפולים. אני מחזיק רנו, הטיפולים לא יקרים יותר מיונדאי.

בקיצור אתה חי בסטיגמות עתיקות.

מסכים לגמרי. לא יודע מה היה בשנים עברו, אבל בשנים האחרונות הקוריאניות אמינות. אני למדתי כלל חשוב מאוד - כל דגם שהצבא/משטרה/מוניות משתמשים בו, כנראה שיש סיבה. בד"כ, זה אמינות, צריכת דלק, טיפולים זולים. ורוב הדגמים של אותם ציי רכבים, הם קוריאנים..

פורסם

ביום שישי הייתי בטיפול עם היונדאי I20. הרכב היה בליסינג אצל קל אוטו. יש היסטוריית טיפולים חלקית כלומר מתי ביצעו טיפול ובאיזה מוסך, ללא פירוט של מה החליפו בכל טיפול (חוץ מטיפול 75000 שבוצע ביונדאי והטיפול הקודם שהוחלפו פלאגים, שמן, מסנן שמן ומסנן אויר).

בקיצור- ניגשתי למוסך "רמי שירותי רכב" שהוא מומחה ביונדאי, ביקשתי ממנו שיחפור ברכב ויבדוק הכל כמו שצריך וכל מה שצריך להחליף שיחליף.

הרכב עבר 135K, הוא בדק את הרכב וחוץ ממה שהיה צריך להחליף בטיפול- לא היו בעיות נוספות.

בינתיים הרכב מציג אמינות טובה, נקווה שימשיך ככה ולדעתי הוא ימשיך כי אני מטפל בו גמו שצריך לפי הוראות יצרן ובחלקים איכותיים.

פורסם
השתגעת? פיאט? היא תתחמם לו בעליות של הקסטל! :wink:

אני מאחל לכל אחד רכב כמו פיאט שמתחמם בעליות של הקסטל :)

אין על הפיאט, רכב שנותן תמורה טובה למחיר {חוץ מהמחירים של החדשות שעולה על 90K} :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
ביום שישי הייתי בטיפול עם היונדאי I20. הרכב היה בליסינג אצל קל אוטו. יש היסטוריית טיפולים חלקית כלומר מתי ביצעו טיפול ובאיזה מוסך, ללא פירוט של מה החליפו בכל טיפול (חוץ מטיפול 75000 שבוצע ביונדאי והטיפול הקודם שהוחלפו פלאגים, שמן, מסנן שמן ומסנן אויר).

בקיצור- ניגשתי למוסך "רמי שירותי רכב" שהוא מומחה ביונדאי, ביקשתי ממנו שיחפור ברכב ויבדוק הכל כמו שצריך וכל מה שצריך להחליף שיחליף.

הרכב עבר 135K, הוא בדק את הרכב וחוץ ממה שהיה צריך להחליף בטיפול- לא היו בעיות נוספות.

בינתיים הרכב מציג אמינות טובה, נקווה שימשיך ככה ולדעתי הוא ימשיך כי אני מטפל בו גמו שצריך לפי הוראות יצרן ובחלקים איכותיים.

תודה רבה על המידע!

אני אקבע נסיעת מבחן לI20 ידנית, לצערי הרכב הזה לנסיעת מבחן קיים רק בסניף בת"א ואני לא הכי מתלהב מלהגיע לת"א... אני גם לא לגמרי בטוח כמה אוכל "להרדיש" אותו בנסיעה בפקקים של ת"א אבל זה עדיף מכלום כנראה...

לפותח השרשור,

אודה אם תוכל לשתף אותנו בכמה מוכרים ג'אז ויאריס חדשות מהיבואן - לאחר מיקוח?

בשניהם הם לא היו מוכנים להוריד שקל... לטענתם זה בגלל שאין יותר במלאי רכבים ידניים משנת 2014 (בהונדה אמרו לי שצריך לחכות כחצי שנה עד למשלוח הבא ובטויוטה אמרו שיגיע בינואר), מצד שני אני די חלש בקטע של מיקוחים, יש אולי טיפים לגבי מה להגיד?

מה שכן, בטויוטה יש עכשיו את "ימי המכירות" שזה אומר שנותנים אביזרים בשווי 1800 ש"ח מתנה, תודה באמת....

פורסם

מהנסיון שלי הנחה אמיתית הם נותנים רק כאשר הם רואים שעומד מולם לקוח רציני שיכול לסגור עסקה במקום, ברגע שעומד מולם אדם מתלבט שלא בטוח שבכלל הוא ירכוש בסופו של דבר רכב, אז לא יתנו לך הצעת מחיר אגרסיבית רק בשביל שתוכל ללכת איתה למתחרים או בסוף למשוך את ההחלטה במשך ימים ושבועות.

אם אתה רוצה הנחה משמעותית תגיד שאתה קונה את הרכב עוד היום אם יתנו לך מחיר טוב, או איזו תוספת אבזור גדולה.

בד"כ אם אתה חוזר לביקור נוסף בסוכנות זה מראה על רצינות שאתה מעוניין ברכב אחרי שכבר בדקת אופציות אחרות.

גם יעזור אם כבר תגיע מוכן לגבי אופצית המימון שאתה צריך, כמה כסף אתה מביא מהבית ואיזו הלוואה אתה צריך (אם צריך), זה מראה על רצינות.

וזה שם המשחק בקבלת הנחות, להראות רצינות ושלא הגעת לשחק ורק להתעניין, אלא באמת לסגור עסקה ולקנות.

.

פורסם

כפי שכבר הבנתם, לקו הגמר הגיעו ההונדה ג'אז והI20 כשלI20 יש ייתרון קל בגלל המחיר...

קבעתי לנסיעת מבחן לשבוע הבא ביונדאי ת"א (לצערי הם היחידים שמחזיקים I20 ידני לנסיעת מבחן).

בנוסף לזה, נתקלתי בכתבה הזאת שהיא די מעניינת - http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-31712-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94.aspx?utm_source=mako&utm_medium=content&utm_campaign=HpAutoComponent&partner=HpAutoComponent&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

פורסם

אני כבר לא כל כך "לא אוהב קוריאניות", הדעה שלי השתנתה קצת בעקבות מה שכתבו פה למרות שאני עדיין טוען בתוקף שKIA זה פח אשפה...

אם הג'אז הייתה ב10K יותר זולה לא היתי מתלבט בכלל! אבל לצערי זה לא המצב....

בנוסף לזה עשיתי היום חיפוש ביד2, על הג'אז אין בכלל מה לדבר! יקר בטירוף!! לעומת זאת את הI20 יש המון ויש גם לא מעט ידניות במחיר שהוא סביר מבחינתי

פורסם

קיה זה פח אשפה? אתה חי בסרט רציני, הרכבים שלהם מצוינים, אולי לא הכי טובים בקטגורייה, אבל גם לא מהגרועים בקטגורייה. כולן מאוד מוצלחות.

אגב אתה מודע לעובדה שקיה ויונדאי הן מקשה אחת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...