Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סרן דיסק אחורי ל 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Zigi and Alon, there's no relationship between the size of the rim itself and the speedometer reading, you can get it to give accurate reading with both size of rims and also with 16 inch, 17 inch and 13 inch rims... it's all in the tires, they make the difference in the overall diamter... grinding the calipers is not a recommended process regardless because you are reducing the structural integrity, if you want to put 14 inch rims on the car you should get different rims that will cover the brakes with not problems

.Moti

פורסם
אל תתרגז כפרה ,אבל אתה לא היחיד שהעביר הסבה חוקית ל1900 ל 205.

אולי בצפון אתה היחיד, במרכז אף אחד לא עושה מזה עיניין גדול.

לשייף תקליפרים מתיחס למצב שלאחר שמקבלים תאישורים ורוצים לחזור לגנט 14 בשל היתרונות.

זיוף בספידומטר,למה?,אם האותו עם אותו גיר אין שום זיוף,נכון מחליפים גיר ורוצים דיוק שמים 15

או שמחליפים את גלגל הפלסטיק של יוניט הספידומטר בגלגל של ה 1600.

כשהבחור ביקש לדעת מה צריך להחליף כדי לקבל אישור רשמתי את המינימום הבטיחותי,יש אנשים שגרים במוסך והפרוטה בידם אז הם יכולים להרשות לעצמם שידרוגים נוספים ולהתפנק עם גשר וסטבילייזר מעובה יותר, מה לעשות שנולדנו עניים זה לא אומר שיפה להתנשא.

חובה להחליף גשר ? ובכן לא אחרת איך אתה מסביר את כל ה 1900 החוקיות במרכז ?, אולי בכך שבצפון מחמירים יותר או "שבמקרה" יש לך גשר אחד כזה למכור.....

יוני

קודם כל - אין לי גשר כזה למכירה... - אני שומר לעצמי גם את הגשר וגם הקליפרים כי יש לנו רכב ראלי כזה שאחת לשנה מחסל את הגשר והנבות!

דבר שני, תראה לי מישהו שקיבל אישור מלובינסקי להסב ל 1.9 בלי שקיבל אישור מוסך על החלפת גשר!!! רוב ה 1.6 שהוסבו ל 1.9 אינן מופיעות ברישיונות כ 1.9 - כי דפקו להן מספר בלוק של 1.6 או שזייפו את שטר המכר של המנוע - ואת זה אני אומר מהיכרות עם רוב ה 205GTI בארץ.

כדי להסב ל 1.9 חובה אישור מוסך ואישור מלובינסקי על הדברים הבאים:

1. ברקסים קדימה ואחורה 1.9.

2. נבות וציריות 1.9.

3. גשר קידמי וסרן אחורי 1.9 כולל מוטות פיתול וסטבולייזר.

4. מערכת הזרקה 1.9 כולל מחשבים (דלק ו AFM).

5. ג'נט 15 - ל 1.9 לא מאושר 14 ברישיון - לובינסקי לא אישר מעולם וגם לא יאשר לשייף קליפרים.

6. מי שאין לו כסף - לא קונה GTI - קונה פיאט אונו או 205 1.4.

7. זה לא משהו נגדך - אבל מישהו עוד עלול להתחיל פרוייקט ולהתקע, כי לובינסקי לא יאשרו לו.

אני חוזר על מה שאמרתי - אשמח לראות GTI 1.9 ברישיונות שכתוב לה נפח 1905 והיא חוקית עם גשר של 1.4. אתה מוזמן לפנות לדרור מלובינסקי ולשאול אם הוא אי פעם נתן או יתן אישור לדבר כזה....

אלון

פורסם

Zigi and Alon, there's no relationship between the size of the rim itself and the speedometer reading, you can get it to give accurate reading with both size of rims and also with 16 inch, 17 inch and 13 inch rims... it's all in the tires, they make the difference in the overall diamter... grinding the calipers is not a recommended process regardless because you are reducing the structural integrity, if you want to put 14 inch rims on the car you should get different rims that will cover the brakes with not problems

.Moti

מוטי,

לא חידשת, ברור שהקוטר החיצוני של כל הגלגל קובע. לכן מידות של צמיגי ראלי (למשל של מישלין) ניתנות לפי קוטר חיצוני של הצמיג למשל 14-60-14 כלומר ג'נט 14 קוטר חיצוני של גלגל 60 ורוחב מגע סוליה עם הקרקע 14 ס"מ.

אין על זה ויכוח - הויכוח הוא האם ניתן להסב CTI 1.6 ל 1.9 ולקבל אישור חוקי. עד כמה שידוע לי - אני היחיד בארץ שהסב CTI (שים לב - לא GTI) ל 1.9. לפחות ללפני 4 שנים זה היה עדיין נכון. רוב ה GTI 1.6 שהוסבו ל 1.9 לא מופיעות כ 1.9 ברישיונות כי לא יכלו לבצע את כל התהליך ולקבל אישור מלובינסקי. אם יש פה מישהו שהסב חוקית 1.6 ל 1.9 ברישיונות והיא מופיעה כך ברישיון הרכב (נפח - 1905) - אשמח לשמוע אם הוא הצליח לקצר דרך בלי לשנות הכל כולל הגשר. לגבי GTI רק אדגיש כי הגשר דומה מאוד לזה של 1.9 ולכן ניתן לא להחליפו בתנאי שיש מוסך מורשה שיצהיר עבור לובינסקי שכן בוצעה החלפה.

אם מדברים לפי החוק - אז כל מה שכתבתי מדוייק.

הסיבה לא לחפף בהסבה היא :

1. לא לסכן את עצמך ואחרים.

2. אם חס וחלילה פעם תהיה מעורב בתאונה ויבוא בוחן רכב - שיהיה לך לב ומצפון שקטים.

אלון

פורסם
ג'נט 14 יגרום לזיוף בספידומטר.

- And

לשייף תקליפרים מתיחס למצב שלאחר שמקבלים תאישורים ורוצים לחזור לגנט 14 בשל היתרונות.

זיוף בספידומטר,למה?,אם האותו עם אותו גיר אין שום זיוף,נכון מחליפים גיר ורוצים דיוק שמים 15

או שמחליפים את גלגל הפלסטיק של יוניט הספידומטר בגלגל של ה 1600.

Obviously, both of those are mistakes that I was refering to by writing that there's no relationship between the size of the rim itself and the speedometer reading, you know it but you wrote something else, I'm not sure if Zigi knows it, and above all I would like to make sure that the rest of the readers who might be interested in this modification WILL know it, that's all

:wink: ,Back to our normal program

.Moti

פורסם

לא מזמן בחור בשם קוסטה עם 205 GTI אדומה ונאה, אישר הסבה ל-1900, והוא אכן נאלץ להחליף את הגשר התחתון לכזה של 1900.

ה-"1900" שמסתובבות בארץ, על רובן נעשתה "עבודה ערבית", והדבר היחיד שמקשר אותן ל-1900 זה נפח המנוע ותו לא.

לילה טוב.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...