Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

היום ניגשתי למוסך כדי לבצע טיפול 30 אלף ברכב של אימי - אופל אסטרה 2013 .

במהלך הטיפול ( מוסך מורשה ) ניגש אליי הבעלים של המוסך ואמר לי שצריך להחליף דסקיות ברקס ולחרוט צלחות .

לאחר שיחה עם אבא שלי הוא קיבל אישור והתחיל לעבוד

יש לי כמה שאלות :

1) האם זה הגיוני שצריך להחליף ברכב חדש יד 1 שעשה 30 אלף קילומטרים דסקיות ברקס ולחרוט צלחות? זה לא קצת מוקדם מידי להחלפה ?

2) המחיר- המחיר לדסקיות הוא 380, המחיר לחריטה הוא 280 והמחיר לעבודה הוא 234.

האם המחירים הגיוניים ?

יש לציין שיש לרכב שני נהגים , אימי ואני

( אבא שלי אמר שאולי בגלל שאני נהג חדש אז בגלל סגנון הנהיגה לחצתי יותר על הברקס ואולי בכלל זה הם השתפשפו יותר מהר )

סופש נעים

פורסם

הכל תלוי בצורת הנהיגה, ואפשר לגמור ברקסים גם ב- 5 ק"מ, המחירים בהחלט סבירים למוסך מורשה (למעט המחירים של הדיסקיות).

להבא מומלץ לטפל בברקסים לפני שמגיעים למוסך מורשה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

בשנים האחרונות אני שם לב לתופעה של 'הצורך" בחריטת צלחות או אף החלפתן.

חייבים לדעת -- קיימות הוראות יצרן להגדרה מתי יש לחרוט או להחליף ויש לנהוג לפיהם.

אני בטוח שההגדרות מתבססות על מדידות שיש לבצען עם מכשיר ייעודי.

לצערי, גם כשאני מכניס את הרכב שלי לטיפול [לא הרכב המופיע ליד שמי] בכל טיפול מנסים להשחיל לי צלחות חדשות.

בפעם האחרונה רק לפני שבועיים, עת הכנסת הרכב לטיפול ,הודעתי להם שאני לא מוכן לשמוע על הצורך בהחלפת צלחות / רפידות אלא אם יראו לי נתוני יצרן ומדידות שיש לבצע ויבוצעו לצורך פסילת תקינות הצלחות והרפידות, ואז אני מסכים ומראש.

ראה זה פלא, החליפו רפידות בלם בלבד ורק מאחור.

להבהיר - אני בעד להחליף כל חלק ובמיוחד חלק בטיחותי ובתנאי שאכן יש צורך אמיתי בהחלפתו.

ומדוע תגובתי למוסך היתה זו? מאין הרגישות שלי לעניין זה?

1. לפני שנים כשהייתי בארה"ב ולחברים היו שם מוסכים, ספרו לי שהם תמיד מחליפים צלחות ורפידות, ואת הצלחות הישנות הם מכרו לברזל בהמון כסף.

אינני יודע עם צלחות ישנות שוות היום כסף ומה מחיר הברזל ובכל זאת, בכל פעם שמדברים איתי על צלחות אני נזכר בחברים מניו יורק.

2. יש לי קצת מושג מתי נראה על פניו לכל הפחות שיש להחליף צלחות ומתי ברור שהמוסך רוצה עוד פרנסה. ועובדה, הסכמתי להחלפה שהמוסך עצמו וויתר עליה לאור שהמוסך לא רצה להיכנס לנושא של ביצוע בדיקה ראויה למידת השחיקה של הצלחות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מחיר העבודה והדיסקיות טוב במיוחד שמדובר במוסך מורשה וסט דיסקיות מקורי! אבל מחיר החריטה לצלחות יקר מאוד! שאני עבדתי במורשה של מאזדה פורד כשנתיים המחיר לחריטה 2 צלחות היה 150 והיה נחשב ליקר! חריטה בבית מלאכה עולה סך הכל כמה עשרות שקלים באיזור ה60-80 לזוג!

במחיר הזה יכולתה לקנות סט צלחות חליפי חדש ולהישאר עם עודף!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
מחיר העבודה והדיסקיות טוב במיוחד שמדובר במוסך מורשה וסט דיסקיות מקורי! אבל מחיר החריטה לצלחות יקר מאוד! שאני עבדתי במורשה של מאזדה פורד כשנתיים המחיר לחריטה 2 צלחות היה 150 והיה נחשב ליקר! חריטה בבית מלאכה עולה סך הכל כמה עשרות שקלים באיזור ה60-80 לזוג!

במחיר הזה יכולתה לקנות סט צלחות חליפי חדש ולהישאר עם עודף!

זה עדין יוצא יותר זול מלהחליף לצלחות מקוריות חדשות

נגיד ברכב שלי לציר הקידמי המחיר לצלחות הוא 660 שקל (330 לכל צלחת)

פורסם
זה עדין יוצא יותר זול מלהחליף לצלחות מקוריות חדשות

נגיד ברכב שלי לציר הקידמי המחיר לצלחות הוא 660 שקל (330 לכל צלחת)

ברור שזה יותר זול מצלחות מקוריות חדשות, אבל עדין מחיר החריטה יקר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
בפעם האחרונה רק לפני שבועיים, עת הכנסת הרכב לטיפול ,הודעתי להם שאני לא מוכן לשמוע על הצורך בהחלפת צלחות / רפידות אלא אם יראו לי נתוני יצרן ומדידות שיש לבצע ויבוצעו לצורך פסילת תקינות הצלחות והרפידות, ואז אני מסכים ומראש.

תומך בכל מילה שכתבת בהודעה (לא רק בציטוט) רק שמעניין איזה מין עבודה תבוצע לאחר מתן תשובה שלילית לבעל המוסך.

פורסם

דוגמא : במאזדה 626 צריך להחליף צלחות שהעובי של הצלחות עד 22מ"מ.

צלחות מקוריות עולות 363.8 ש"ח לזוג.

אם אתם טוענים שחריטה היא 280 ש"ח.

ההפרש לא גדול ועדיף להחליף.

פורסם

^ לפי דעתי המלצת היצרן היא קצת מורכבת יותר. צריך למדוד בכמה נקודות ואסור שיהיה הפרש גדול מדי בינהן.

המחיר של 280 ש"ח לחריטת זוג הוא מופקע. תאר לך כמה ידרשו באותו מוסך עבור זוג צלחות מקוריות, נוסף לעבודה.

• תוכן חדש...