Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שלום רב,

נדלקה לי היום נורת תקלה בגיר והרכב קפץ ל-N

חיברתי מחשב עם TECH STREAM

קיבלתי קוד 810 , --> מיקום קלאץ.

עשיתי איפוס לגיר הרכב נוסע הרבה יותר חלק אבל יש לי החלקה לפעמים במעבר בין שני לשלישי.

רציתי לשאול אם יש מישהו שמכיר את הפרוצדורה בתכנה ואולי יכול לשפוך אור על התהליך.

בתהליך יש שלושה שלבים , מיקום מחדש של הקלאץ.

|החלפה- כמובן דילגתי על ההחלפה בפועל כאן.

ולימוד, הרכב העביר הילוכים , עשה כמה פעולות עם סויץ פתוח וסגור - פעלתי לפי ההוראות

בחרתי בתחת חלקים לחלפה בקלאץ...

האם זה התהליך הנכון? או שהרכב כבר מסמן לי תחליף לי קלאצ?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם יש לך החלקה במעבר בין שני לשלישי אז צריך להחליף קלאץ' בהקדם, האיפוס לא עוזר במקרה זה.

כמה עבר הרכב?

המיקום מחדש של הקלאץ' זה שם לא מדויק.

המערכת קודם כל מבצעת איפוס של הקלאץ' ל position 0 על מנת להקל על ההחלפה של פלטות הקלאץ' ולחסוך בזמן התאמה ידנית לאחר מכן. אם זה לא מתבצע צריך להתאים את מזלג הקלאץ' ידנית מול הפלטות לפי הוראות היצרן. בדרך כלל בעלי מקצוע לא מבצעים זאת באמצעות הסורק היעודי ואחרי זה מתפלאים מדוע הקלאץ' חורק ולא מעביר חלק והבלאי עולה.

בחלק השני מחליפים את הפלטות.

בחלק השלישי המערכת מבצעת לימוד עצמי של נקודת האחיזה של הקלאץ' החדש.

קרא כאן להרחבה:

http://www.blue-print.com/mmt/INF134_MMT_Clutch_Kit%20ADT330265_266_274.pdf

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

הי,

ברור לי כי זה המצב

הרכב עבר 136 אלף , אף פעם לא החליפו קלאץ,

בכל מקרה,

כמו שאמרתי בתכנה השלב הראשון הוא הזזת הקלאץ למיקום התחלתי, השלב שני הוא החלפת הקלאץ.

שלב שלישי לימוד עצמי (במקום מלווה בהעברה של ההילוכים),

ואז אמורה להיות נסיעה מבחן.

את הדף נתונים הזה אני מכיר.

מה שאני לא מבין זה איך עושים כיוון ידני של הקלאץ, בעת החלפת מנוע הפעלה (הבנתי שיש כיוון מכאני שצריך לעשות)

מאחר ויש לי את המחשב , ויש מכונאי שיכול לעשות , אני רוצה לודא שיש את כל הנתונים על מנת להצליח בהחלפה,

כמו כן עדיין מאוד מתלבט בין קלאץ חליפי של AISIN למול המקורי , יש הטוענים שב AISIN יש חומרים שונים .

יש פער של כמעט 1000 שח בין השניים.

כמו כן בתכנה יש אפשרות, לחור איזה חלק הוחלף , אם אני מחליף מפעיל וגם קלאץ , זה כבר שני חלקים, מה הפרוצדורה שעושים במקרה הזה?

לאחר שחרור הקלאץ האם צריך לכבות סויץ לצורך ההחלפה?

עריכה אחרונה על ידי poratnir
פורסם

לא מחליפים מנוע הפעלה במידה והוא תקין, זה מיותר לגמרי. בדרך כלל מה שמחליפים אלו פלטות קלאץ' בלבד.

כיוון מכאני שצריך לעשות זה רק אם לא מבצעים את ההכנסה של הקלאץ' ל position 0. אחרי שהקלאץ' בposition 0 המערכת מבצעת את כל ההתאמות הנדרשות.

שנית, הקלאץ' ה"חליפי" של aisin הוא הקלאץ' המקורי של התיבה. aisin יצרו את התיבה, וטויוטה קונים מהם את החלפים ופשוט מדביקים עליהם את הלוגו של טויוטה.

אתה יכול לרכוש את ערכת הקלאץ' מaisin ללא חשש. מה שכן-תבדוק טוב את ההתאמה של החלק, ישנן שתי ערכות שונות של aisin לקלאץ' לגיר הרובוטי (תלוי בסוג התיבה).

תבדוק מול התוכנה של טויוטה את מק"ט החלק (יתכן ואיתמר יוכל לעזור לך, אין לי כבר את התוכנה של טויוטה) ותצליב את מספר החלק מול המק"ט של aisin.

לאחר שחרור הקלאץ' מכבים סוויץ' לצורך ההחלפה למיטב ידיעתי. אתה לא רוצה שיישאר לך איזשהו מתח במערכת בזמן שאתה עובד עליה.

פורסם (נערך)

איך יודעים אם המנוע תקין או לא?

הבנתי שקוד התקלה הנ"ל מתייחס או לקלאץ או למעפיל , אני מניח שלא כדאי לקחת סיכון ובזבוז של זמן.

יש כיוון מכאני נוסף בהרכבה של המנוע- לפי שיחה עם כמה מוסכים שעושים את העבודה הזו.

איפוס הקלאץ למצב 0 זה מה שעושים עם התכנה, מעבר לזה בהרכבה ויש כיוון נוסף - בעת החיבור של המנוע לציר.

לגבי המוצר-האם עשית השוואה אחד מול אחד לראות אם אכן המוצר זהה??

איך אתה כל כך בטוח שאכן זה המקרה ומדובר במוצר זהה 100%?

פורסם

לא זה לא כיון בבורג .זה לכוון את כל היחידה.אבל עם יש לך החלקה זה מצמד ואין מה לעשות רק החלפה.

יש מוסך באשדוד מומחה לדברים האלה ועובד עם חלקים מקוריים ממש מקצוענים ונחמדים שם.

פורסם (נערך)

אני מדבר על כיוון לאחר החלפה...

איך עושים את התהליך שם .

היום נסעתי לא הייתה החלקה...

אני לא דובר רוסית,

אבל אני לא רואה כאן שום דבר לכיוון..

https://www.youtube.com/watch?v=4TZ7i_4czaw

ניתן לראות בסוף את הכיוון הידני שאני מניח קשור לתהליך איפוס מצב הקלאץ.

• תוכן חדש...