Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי שאלה לא קשורה , יש לי חריקה בין הילוך שלישי לרביעי שקוראים לזה סינכרונייז , האם אני יכול להמשיך לנסוע עם זה ככה ?

פורסם
שלום!משהו לא מסתדר עם המחיר מנוע הפעלת מצמד מקורי עולה כ600 ש''ח סט פלטה+דיסק 1100 בערך ומיסב לחץ כ220 שיח תוסיף לזה מעיים יוצא שעבודה של החלפת מצמד ללא עלות.או שחלקים של חברת AISIN מחשבים כמקוריים של טויוטה ועוד לגיר רובוטי.
משהו לא מסתדר לי עם הטיפול הזה. פלטה ודיסק הם חלק מהחלפת החלקים הבלויים/מתכלים, ונגיד אפילו שגם מיסב הלחץ. אבל מדוע יש צורך להחליף את מנוע הפעלת מצמד? זה נשמע לי יותר כתיקון.

ד"א, רק לי זה נראה כי תחזוקת תה"ל רובוטית יקרה יותר מתה"ל סינכרוני רגיל? מחיר החלפת המצמד פה מתקרב לעלות שיפוץ גיר...

פורסם
משהו לא מסתדר לי עם הטיפול הזה. פלטה ודיסק הם חלק מהחלפת החלקים הבלויים/מתכלים, ונגיד אפילו שגם מיסב הלחץ. אבל מדוע יש צורך להחליף את מנוע הפעלת מצמד? זה נשמע לי יותר כתיקון.

ד"א, רק לי זה נראה כי תחזוקת תה"ל רובוטית יקרה יותר מתה"ל סינכרוני רגיל? מחיר החלפת המצמד פה מתקרב לעלות שיפוץ גיר...

לא יודע אבל הוא חסכוני ונוסע דווקא טוב, הגיר שלו בעייתי קצת

מישהו יכול לענות לי מה זה הסינכרונייז שאומרים לי במוסך? יש לי חריקה בין הילוך שלישי לרביעי , האם אני יכול להמשיך לנסוע ככה ללא שיפוץ גיר.

פורסם
http://en.wikipedia.org/wiki/Manual_transmission#Synchronized_transmission

מה הנסועה שלך?

אני לא ממש מתמצא אך נראה לי כי דווקא בתה"ל רובוטי אורך החיים של הסינכרומש אמור להיות גבוה יותר כי ניתן לפצות דרך מחשב המנוע על הפרשי סל"ד חריגים.

לא הבנתי את השאלה , מה זה מה הנסועה שלך? הרכב עשה 90 אלף לפני חצי שנה הוחלף קלאצ , לא הוחלף שמן גיר כי אמרו לי שלא מומלץ ..הרוב אני נוסע בעיר

פורסם
לא הבנתי את השאלה , מה זה מה הנסועה שלך? הרכב עשה 90 אלף לפני חצי שנה הוחלף קלאצ , לא הוחלף שמן גיר כי אמרו לי שלא מומלץ ..הרוב אני נוסע בעיר

מישהו יכול לתת לי תשובה מה זה סינכורנייז בגיר רובוטי , טויוטה קורולה 2008 והאם אפשר להמשיך לנסוע ככה?

פורסם

hezilavi

נדמה לי שהתשובה ניתנה בשרשור אחר שפתחת, אבל שיהיה. "סינכרונייז" זה מונח כללי מדי.

לגיר הרובוטי יש מנועים חשמליים שאחראים על הצמדות פלטות הקלאץ'. יש גם חיישנים שמטרתם לקרוא את מהירות הרכב, השיפוע, מידת הלחיצה על דוושת הגז ולפי הנתונים האלה להחליט אם להעביר הילוך ומה מידת הלחץ שיופעל על פלטות הקלאץ'.

היה צריך להחליף את הקלאץ' על פי הוראות היצרן. במקרה שלך כנראה לא עשו זאת, ויש בעיה בהעברות ההילוכים והפעולה השוטפת של התיבה ושומעים אצלך חריקות בהעברת ההילוכים.

להגיד לך שאפשר לנסוע ככה? איני מכונאי אך דעתי האישית היא שממש לא. אם יש חריקה בהעברת הילוך, משהו שם לא עובד כמו שצריך.

בבעלותי יאריס שב13000 ק"מ הוחלפו פלטות הקלאץ'. עכשיו הרכב עומד על 92300 ק"מ. הגיר הרובוטי *לא* צריך לחרוק בהעברת הילוך, הוא אף פעם לא חרק לי גם לאחר ההחלפה וגם לא לפניה. לכן אני אומר-משהו אצלך בוצע לא כמו שצריך.

פורסם
החלפתי קלאץ ב 90 אלף , בהתחלה הכול היה בסדר זה התחיל חודש אחרי החלפת קלאץ..

סינכרו סינכרו סינכרו סינכרו סינכרו סינכרו נייז נייז נייז נייז, סינכרו סינכרו סינכרו נייז נייז , כבר נהיתי משוגע מזה התחלתי לקרוא לאנשים סינכרונייז ולשיר את זה ..

פורסם
מישהו יכול לתת לי תשובה מה זה סינכורנייז בגיר רובוטי , טויוטה קורולה 2008 והאם אפשר להמשיך לנסוע ככה?
למה לא קראת את הלינק שצירפתי? לחסוך לך, סינכורנייז/סינכורמאש הוא מנגנון המורכב מממצמד וגלגל"ש המאפשר את חיבור גלגל"ש שבין שני צירים שונים רק כאשר המהירות הזוויתית (הסל"ד) קרובה מאוד או זהה, השימוש בו הוא כדי למנוע שחיקה/נזק מגלגל"ש שבתה"ל. בדרך כלל אין מנגנון זה קיים לשילוב הילוך אחורי. הסינכורנייז/סינכורמאש נהרסים כאשר המצמד אינו מנותק לחלוטין בזמן החלפת הילוכים.

תכלס, אתה דופק את הגיר אם הם לא תקינים. 90K ק"מ כאורך החיים של מצמד בגיר ידני זה מתקבל על הדעת אולם הסינכורנייז אמור לתפקד לאורך כל חיי התה"ל (בתה"ל ידני).

פורסם
למה לא קראת את הלינק שצירפתי? לחסוך לך, סינכורנייז/סינכורמאש הוא מנגנון המורכב מממצמד וגלגל"ש המאפשר את חיבור גלגל"ש שבין שני צירים שונים רק כאשר המהירות הזוויתית (הסל"ד) קרובה מאוד או זהה, השימוש בו הוא כדי למנוע שחיקה/נזק מגלגל"ש שבתה"ל. בדרך כלל אין מנגנון זה קיים לשילוב הילוך אחורי. הסינכורנייז/סינכורמאש נהרסים כאשר המצמד אינו מנותק לחלוטין בזמן החלפת הילוכים.

תכלס, אתה דופק את הגיר אם הם לא תקינים. 90K ק"מ כאורך החיים של מצמד בגיר ידני זה מתקבל על הדעת אולם הסינכורנייז אמור לתפקד לאורך כל חיי התה"ל (בתה"ל ידני).

אני מכיר אנשים שנוסעים שנים ככה , בגלל זה שאלתי את מה ששאלתי.

• שנה מאוחר יותר...

• תוכן חדש...