Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי סאב של DC lvl 2 ויש לי תובה איכותית עם פורט (הפורט עם כיוון הסאב , לא יודע מה השם של הפורט הזה) ואני רוצה לעבור לתיבה אטומה, האם זה טוב? איכותי? יעשה את הסאב פחות מפזר?

תודה רבה

Hu: Pioneer Deh-80prs| Amp:Jl Audio Slash 450.4v2| Mono amp: Jl Audio Slash 500.1v2| Comp:Hertz Mille legend1650.3 active| Subwoofer: JlAudio 10w7AE2

פורסם

היי,

אני לא יודע איזו תיבה יש לך בדיוק, הסאב מתאים גם לתיבה פורטד וגם לתיבה אטומה.

לרוב, תיבה אטומה תגרום תסאב להישמע הדוק יותר מצד אחד, אך חלש יותר מצד שני.

אם אתה מעוניין בתיבה אטומה ואתה מגביר את סאב עם הספק שהוא בערך ההספק המוצהר, אז מומלץ להשתמש בתיבה אטומה שנפחה הוא 21 ליטר אחרי הפחתת נפח הסאב, או פשוט 25 ליטר כולל נפח הסאב.

אם אתה עובד עם תיבה פתוחה, שים לב שהנפח הוא באזור ה 35.3 ליטר אחרי הפחתת הנפח ויחס שטח הפורט / נפח התיבה הוא בין 14 ל 16 אינצ' רבוע על כל קיוביק פיט אחד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

התגבוה שלי תהיה קצת בעייתית כי היא עלולה לפתוח פה תיבת פנדורה ישנה מאוד - סאן דאון אודיו VS דיסי אודיו

לי יש את הSA10 - גילוי נאות, מוצע כרגע למכירה בפורום יד 2 - במקרה, בתיבה אטומה בנפח המוזכר מעלה

הSA10 הוא בעצם הסאב וופר המקביל לDC L2 - הם בעלי נתונים דומים מאוד.

מה הפואנטה?

שזה כבר הSA10 השני שלי והספקתי לעבור עם הסאב וופר הזה - תיבה אטומה --> תיבה פורטד --> ועכשיו שוב תיבה אטומה.

אמנם הוא שוכב בבית שלי כרגע ולא מורכב ברכב (בחתימה יש כבר סאב וופר אחר שנתתי עליו ביקורת ראשונית ועוד כמה שבועות אכתוב את ההמשך)

וזה מה שיש לי לאמר על הSA -

בתיבה אטומה הוא פאנצ'י יותר - מדוייק יותר ואם נותנים לו מספיק כוח הוא נותן מכה חזקה יפה וממוקדת במרכז השמשה.

בתיבה פורטד - הוא חזק מאוד! כל כך חזק שזו בעצם הסיבה שבגללה מכרתי אותו מלחתכילה, הוא היה יותר מידי חזק לטעם האישי שלי (דאז) - היה לו פאנצ' מאוד חזק בתיבה פורטד אבל גם מכת הבאס שלו בגורף היתה יותר מידי בשבילי.

אני דווקא אהבתי אותו הרבה יותר בתיבה פורטד - הסיבה לזה היתה שאמנם הוא היה קצת פחות מדוייק מאשר באטומה אבל לא בהבדל ניכר.

בשתי התיבות הוא היה טונאלי מאוד ובשתי התיבות הוא היה חזק אבל בפורטד היה לו נפח שבאטומה הרגיש לי חסר.

מי שאוהב את הסאב וופר שלו נקי מבאס נמוך מאוד, פאנצ'י וממוקד מאוד - תבחר בתיבה אטומה.

מי שאוהב לקבל גם את ההשלמה בנמוכים, את הרעידות, את הנפח - תבחר בתיבה פורטד.

מקווה שעזרתי.

דרך אגב - הייתי גם ממליץ לך לפנות לחברי הפורום דיוויד, REZ0 או לספונסר הפורום סאונד נולדג' (רונן במקרה שלנו, זוהר אחראי על שאר תחומי האודיו שלא קשורים ברכב) לתכנון תיבה לפי דרישה (תיבה עם תגובת תדר שטוחה, לינארית או תיבה עם SPL בתדר נבחר) זה עושה את כל ההבדל!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא רואה פה שום VS Thread, זה סבבה לגמרי.

אגב, חשוב להדגיש שאתה אוהב את הבאס שלך מאוד מאוד מאוד (מאוד מאוד מאוד מאוד) חלש.

אבל אני מסכים לגמרי עם תמצית הדברים שלך, ושתי השורות הכמעט אחרונות מסכמות את זה יפה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אמממ לא הייתי אומר מאוד מאוד מאוד חלש - אני אוהב דווקא את הבאס שלי עם נפח מאוד גבוה ודווקא אם תביט בשרשור שלי על הQES עשיתי שם כוון מערכת שמראה לך שתחום הבאס אצלי גבוה בפי כמה וכמה משאר הספקטרום.

אני פשוט אוהב לשמוע בעוצמות שמע שהן בווליום שפוי יחסית באזור ה100 דציבל

אבל כן - ביחס למשוגעי SPL כאן בפורום - זה נחשב לעוצמה של פליצה של עכבר.

הכל יחסי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אוהב מאוד הבאסים חזקים (מאוד!) ופשוט רציתי שהוא לא ילכלך ויהיה מדויק אז חשבתי שנכון לעבור לתיבה אטומה, אם זה גורם להם להיות חלשים אז אני מסרב, חחח תודה רבה לכם , אם לא הייתי מתייעץ סתם הייתי מתבאס, תודה ושבת שלום

Hu: Pioneer Deh-80prs| Amp:Jl Audio Slash 450.4v2| Mono amp: Jl Audio Slash 500.1v2| Comp:Hertz Mille legend1650.3 active| Subwoofer: JlAudio 10w7AE2

פורסם

חלשים הכוונה היא באופן יחסי, הפאנץ' דווקא מתחזק, מה שהולך קצת לאיבוד זה התחום הנמוך יותר של הכאב שבאופן טבעי מוגבר על ידי הספורט.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...