Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בהחלט הקרר תקין והוא מסוג טוב אני לא משתמש בקרר הזול תוצרת סין.

מה שמוזר לי הוא שהצינור הדק( לחץ גבוה) מגיע לשסתום התפשטות כאשר הוא חם מאוד למגע, ואחרי השסתום הצינור לא חם ולא קר ( כך זה קורה כאשר הקירור מפסיק)

אם אני מכבה את המזגן למספר דקות ולאחר מכן מפעיל אז יש קירור חלש שכעבור דקה שתיים מפסיק, אלא אם כן אני מתחיל נסיעה במהירות אז חוזר לקרר.

על שסתום ההתפשטות קיים בורג אלן לכיוון, סימנתי את הכיוון וניסיתי מעט לשחק איתו ואין כל השפעה, כמובן שהחזרתי אותו לכיוון המקורי.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

אם המזגן מקרר רק בנסיעה, ואפילו לא במקום (כפי שאתה טוען) כאשר מעלים סל"ד, ייתכן וזה קשור ליכולת המעבה לפלוט חום.

ראשית, בדוק את רשת המעבה (שאינה סתומה).

האם ניתן לגעת במעבה ולזהות את מצב הטמפ' שלו בחלק מהמקומות ? שינויים בטמפ' יעידו על סתימות\סתימה.

האם כל יחידת המאוורר והמעבה הינן מקוריות ומותקנות היטב ? (האם המאוורר באמת מצליח לינוק\לדחוף אויר ל\מהמעבה ?)

לרוב, אם המייבש סתום אז מייד אחריו תורגש ירידה משמעותית בטמפ' הקרר עד לרמה שתרגיש בכניסה שהצינור חם מאוד וביציאה של המייבש תרגיש שהוא קר או אפילו קר מאוד (דבר זה מאופיין גם ע"י לחץ יניקה נמוך מאוד כי הגז עובר למעשה 2 נפילות לחץ ולא רק אחת [בשסתום התפשטות]). לדעתי, לא זה המצב אצלך.

אם המעבה סתום אתה תרגיש (במגע עם היד עליו) שישנם חלקים שבהם הוא חם וישנם חלקים שבהם הוא קר (!). דבר זה עלול לגרום ללחצים גבוהים במערכת + העובדה שכמעט ולא מתבצע superheating (מצב שבו הטמפ' הריאלית של הגז\קרר הנדחס נמוכה מהטמפ' שהיא צריכה להיות לפי הטבלה של לחצים-טמפ'). לאור הממצאים, קיים חשש שזה הכיוון שאליו אתה הולך.

הייתי ממליץ בחום לנסות לבדוק האם קיימת האפשרות של ביצוע נסיעת מבחן כולל השעונים מחוברים, ולראות איך מגיב הלחץ הגבוה והלחץ הנמוך בזמן שהרכב תנועה.

אנא חזור לעדכן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האוורור לרדיאטורים ברכב הזה נראה רע מאוד, הפגוש כמעט אטום לאוויר, ישנם מספר מצננים אחד אחרי השני, מעבה, קירור מנוע, קירור גיר, קירור שמן מנוע וקירור שמן הגה, וכל זה על מאוורר אחד גדול וחזק בעל שני מהירויות ע״י נגד מהירות שמותקן מצד המנוע.

זה נראה כאילו שהרכב תוכנן למדינות קרות הכל שם צפוף וחנוק אי אפשר ליגוע במעבה אין אליו גישה ללא פירוק הפגוש.

המעבה בנוי בצורה של צינור אחד ארוך ומפותל, ללא דודים בצדדים מזכיר מעבה של מקרר ביתי.

מה שכן אני יכול להתיז מים על המעבה ולבדוק את התוצאות קירור, אך אני כמעט בטוח שבמצב זה הוא יקרר מצויין.

להשיג חלקים לרכב הזה בעיה מאוד בארץ על כל חלק פשוט אני הופך את הרשת ו ebay. לאותו דגם רכב ושנה יש לפחות שני דגמים מכל חלק ולא תמיד יש במלי, עד שמצאתי רדיאטור מנוע לרכב הזה לקח לי לפחות שבועיים והוא לא היה מתאים בדיוק ונאלצתי לבצע התאמות של צנרת מים חדשה( שלא תחשבו שזה קשור לרדיאטור מנוע הבעיה הזו הייתה גם עם הרדיאטור המקורי)

פורסם

שלום,

1- הייתי ממליץ לגשת למוסך מתמחה שמכיר טוב את ה166 ולבצע דיאגנוזה / לקבל ייעוץ ספציפי לאופן פעולת והתנהגות מערכת המיזוג וביצוע בדיקת המערכת באמצעות סורק תקלות - כידוע לך כל מערכת ברכב הזה נשלטת מחשב ייעודי וכך גם מערכת המיזוג.

2- הנה כמה לינקים שמצאתי שאולי יעזרו לך אם בכל זאת תרצה להמשיך בשיטת DIY

eLEARN - Air Conditioning 166

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fcuoresportivo.no%2Findex.php%3Faction%3Ddlattach%3Btopic%3D30080.0%3Battach%3D15651&ei=y9TnU7yrLZGu7AaslYDoDQ&usg=AFQjCNH-sPYSekgeKhPKfOvTtYYDiHkfpw&sig2=L3gAoceQO5RMWj5RGKOjJQ&bvm=bv.72676100,d.ZWU

eLEARN - Compressor Engagement

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.alfapower.nu%2Ffiles.php%3Fpid%3D350585%26aid%3D50133&ei=y9TnU7yrLZGu7AaslYDoDQ&usg=AFQjCNF6siCh9_kJRnO3sXnvuaGdYGh40w&sig2=W2L5NCN7lD1f5hv0uP9llQ&bvm=bv.72676100,d.ZWU

בהצלחה

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

כנראה מעבה או מייבש סתום (תלוי איפה הוא יושב) ואתה לא מזהה את הלחץ יתר כי אתה מודד את הלחץ אחרי המעבה

זה השערה בלבד כי אני לא מכיר את הרכב הזה

פורסם

סורק תקלות לא יוכל לאבחן את התקלה הזו כי לא מדובר בבעיה חשמלית.

דנידין צודק כי הונטיל של הקו לחץ הגבוהה נמצא אחרי המעבה.

פורסם
האוורור לרדיאטורים ברכב הזה נראה רע מאוד, הפגוש כמעט אטום לאוויר, ישנם מספר מצננים אחד אחרי השני, מעבה, קירור מנוע, קירור גיר, קירור שמן מנוע וקירור שמן הגה, וכל זה על מאוורר אחד גדול וחזק בעל שני מהירויות ע״י נגד מהירות שמותקן מצד המנוע.

זה נראה כאילו שהרכב תוכנן למדינות קרות הכל שם צפוף וחנוק אי אפשר ליגוע במעבה אין אליו גישה ללא פירוק הפגוש.

המעבה בנוי בצורה של צינור אחד ארוך ומפותל, ללא דודים בצדדים מזכיר מעבה של מקרר ביתי.

מה שכן אני יכול להתיז מים על המעבה ולבדוק את התוצאות קירור, אך אני כמעט בטוח שבמצב זה הוא יקרר מצויין.

נראה לי שיש לך כרגע כיוון לפתרון.

התז מים על המעבה - אם נפתרת הבעיה, כל שנותר לך לעשות הוא להשלים את הבדיקה ולבדוק האם המעבה ו/או המייבש סתום. אם יש רכיב או יותר סתומים, עליך לטפל במה שתקול ולבצע בדיקה נוספת. אם הכל חזר למצב תקין - סע לשלום, אם עדיין יש לך בעיות אתה יודע שאתה צריך לטפל בנושא האיוורר למעבה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את הנושא

עברה כמעט שנה הבעיה עדיין קיימת, החלפתי שסתום ספיקה במדחס, שסתום התפשטות TX ומייבש.

לא היה כל שינוי.

לאחר מכן החלפתי 3 מדחסים אחד אחרי השני משומשים ולא היה שינוי.

התקנתי 2 מאווררים סופר עוצמתיים מדגם של אלפא אחרת.

הלחצים 200-210 קו לחץ גבוהה ו 39PSI קו לחץ נמוך נבדק גם בזמן שהמזגן לא מקרר בגלל החום בחוץ.

ואז הלחץ הגבוה מתחיל לעלות עד לגבול שבו המפסק הגנה מכבה את המדחס.

כאשר חם בחוץ מעל 37 מעלות עוצמת הקירור בעמידה במקום הולכת ודועכת עד שאין קירור בכלל, העלאת סל"ד בעמידה במקום מחריפה את הבעיה.

רק בנסיעה מעל מהירות 60 קמ"ש גורמת למזגן לשוב ולקרר כמו שצריך.

מה עוד יכול לגרום לבעיה הזו?

המעבה נקי מעבר אוויר נראה תקין, מאווררים עובדים על עוצמה גבוהה בכיוון הנכון.

המדחס מזגן שמותקן ברכב הזה כמעט וזהה למדחס של סיטרואן ברלינגו הישנות (2002), סיטרואן ג'אמפי, רנו קליאו למעשה זה אותו מדחס חוץ מהפולי של הרצועה והמכסה האחורי, המדחס בעל ספיקה משתנה מכאני ולא נשלט חשמלי(לידע הכללי אולי תוכלו לתת יותר כיוון לבעיה).

פורסם

תחזור שוב על ההמלצות שקיבלת מאיתנו אז, ותעדכן מה עשית מאז (חוץ מלהתעסק עם השסתום התפשטות והמדחס).

בדקת מעבה ? בדקת מייבש ?

לדעתי יש לך סתימה במייבש וייתכן גם במעבה.

שלב 1: מעכשיו אתה מפסיק עם הניסויים הלא קשורים. לך תחליף מייבש. בעצמך רשמת שיש הבדל טמפ' בין הכניסה ליציאה - זו סיבה מצויינת להחליף אותו מייד.

שלב 2: בדוק את המעבה. אם יש הבדלי טמפ' קיצוניים על הרשת, תחליף אותו גם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם בצעתה את הבדיקה של התזת מים על המעבה.

האם היה שינוי.

גם לדעתי מיקוד הבעיה במייבש או המעבה.

ובמידה ואתה מחליף מעבה - מצא יותר גדול, אבל בגודל שאפשר להתקין במקום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קבל ממני עוד כיוון מחשבה שלא יעלה הרבה לוודא אם הוא נכון.

כתבת בפתיחת השרשור (לפני כמעט שנה) :

במוסך שלי יש מכונה למילוי גז, הכמות גז ע"פ הוראות היצרן היא 500GR סוג גז 134A

אולי כאן נעוצה הבעייה ?

מצרף לך שתי טבלאות ממקורות מהימנים בהחלט שטוענים שמשקל הקרר הנדרש לאלפא 166 בדגמים 09.98-06.05 הינה 700 גר'. כמות הקרר לדגמים מסדרות הייצור 07.05-11.07 הינה 500 גר'.

http://www.nrf.eu/uploads/files/nrf_ac_70x100_zs_def_lr.pdf

http://ictworkshopsolutions.com/ict2014/wp-content/uploads/2013/03/Alfa-Romeo.pdf

פורסם

ובמידה ואתה מחליף מעבה - מצא יותר גדול, אבל בגודל שאפשר להתקין במקום.

אייל.

מערכת המיזוג מתוכננת בקפידה רבה כאשר כול רכיבי מערכת המיזוג מתאימים אחד לשני מבחינת קיבולת הקירור לכן אסור לשנות את גודל המעבה מבלי להתחשב בכול הפרמטרים כמו: כמות הגז, כמות השמן, ספיקת המאוורר ועוד...

בקיצור לא מומלץ להחליף את המעבה לגדול יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרקו , המערכת הנ"ל גם כחדשה לא הייתה להיט.

אם מחליפים מעבה, כדאי כבר להגדיל (אני הוספתי שורה נוספת, והעלתי גודל ב כ 40% )

כמובן שיש לבצע התאמת כמות קרר במערכת.

ראה דיון מהעבר עם רעיונות :wink:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?213259-כיצד-לשפר-את-המזגן-ברכב-מליבו-79/page2&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם מומחה למיזוג הפכת לנו ...אנשים עוד יחשבו שאתה באמת מבין בזה ויחשבו שיש להם סיכוי לשדרג מערכות מיזוג ככה פשוט.

במקרה שלא הבנת את הדברים (כי אתה לא מבין בזה) פה ברכב יש תקלה כי הלחצים עולים לניתוק מדחס ועוד לא הגענו לשיא הקיץ והחום.

• תוכן חדש...